Diskusia:Tretia križiacka výprava: Rozdiel medzi revíziami

Smazaný obsah Přidaný obsah
Bronto (diskusia | príspevky)
Bez shrnutí editace
@Bronto
Riadok 7:
:::Výborně, tak jsme zase o kousek dál. Bylo by tedy vhodné větu upravit, takhle to vyvolává dojem, že Barbarossova armáda se shromáždila v Bratislavě od nuly a odtamtud se vydala na cestu, a nikoliv že se tam jen zastavila, aby nabrala další. --[[Redaktor:Emír Balduin Hallef Omar Ali al-Adid bin Abú Sharee al-Kerak|Emír Balduin Hallef Omar Ali al-Adid bin Abú Sharee al-Kerak]] 18:11, 30. október 2008 (UTC)
::::Dobre tak pristupujem na túto "hru": Tá veta tak "nevypadá", každá veľká vojenská výprava predsa postupne priberá ďalšie vojská. A z tej Bratislavy asi už nikoho výhnamného nepribrali (predpokladám), takže to bolo "zhromaždisko" v každom zmysle slova. To, že sa nejaká časť zhromaždila predtým niekde v Nemecku, nikto nepopiera (neoveroval som), ale to ešte nebola celá výprava, takže je to správne. Slovo zhromaždiť sa nijako neimplikuje, že by to muselo byť od nuly, a že sa predtým niektoré jednotlivé zhromažďujúce sa časti nemohli spojiť do podskupín. (Bože to je zas téma). [[Redaktor:Bronto|Bronto]] 22:16, 30. október 2008 (UTC)
#"Zhromaždisko križiackych vojsk zo západnej Európy bolo v dnešnej Bratislave-Petržalke, odkiaľ sa potom pod vedením nemeckého cisára Fridricha I. Barbarossu" - ta věta tak vypadá. Říká, že se vojska shromáždila v Bratislave-Petržalke a nic o tom, že to byla jen zastávka na cestě, aby jich nabrali pár z Uherska.
#"To, že sa nejaká časť..." - byla to zatraceně výzmnamná část, naprostá většina vytáhla z Řezna, protože přesně tam si Barbarossa přivolal svoje vazaly ochotné jít s ním.
#Že Vás téma nebaví, není můj problém. Vy jste reveroval mé změny, proto se snažím o diskusi, protože nejsem příznivcem revertačních válek, které stejně nic neřeší. Snažíme se najít nejoptimálnější řešení, ne se tu přeřvat, kdo má pravdu. Proto tu s Vámi žádnou hru nehraju, jestli Vy se mnou, tak toho prosím nechte. --[[Redaktor:Emír Balduin Hallef Omar Ali al-Adid bin Abú Sharee al-Kerak|Emír Balduin Hallef Omar Ali al-Adid bin Abú Sharee al-Kerak]] 09:35, 1. november 2008 (UTC)
Späť na stránku „Tretia križiacka výprava“.