Smazaný obsah Přidaný obsah
→‎Liszt Ferenc: Liszt szlovák származása
→‎Liszt Ferenc: link jav.
Riadok 43:
Tudsz magyarul írni? Sajnos én nem beszélek szlovákul, de szeretnék egy kérdést feltenni neked a cikkel kapcsolatban; persze csak akkor, ha te is tudsz magyarul kommunikálni. --[[Redaktor:Nmate|Nmate]] 08:38, 4. jún 2009 (UTC)
* A szerkesztoi oldalamon az all, hogy magyar az anyanyelvem. Ugyhogy kerdez batran --[[Redaktor:Lehar|Lehar]] 12:27, 9. jún 2009 (UTC)
::Egy budapesti Ip (aki nem én voltam, bár én is Budapesten lakom), forráskérések szúrt be azokhoz a mondatokhoz a cikkben, amelyek azt állítják hogy Liszt Ferenc szlovák származású volt. Ezek után te, hozzáadtál a cikkhez egy olyan szlovák forrást amely megerősíti ezt az állítást. Komolyan azt gondold hogy Liszt szlovák volt? Ez az állítás teljes képtelenség. Ezt nem csak én gondolom így, szerintem ezt minden magyar így gondolja, beleértve azokat a szlovákiai/felvidéki magyarokat is, akik magyar tanítási nyelvű alapiskolába, és középiskolába jártak. Te Kassán laksz. Szerintem az, hogy ha te magyarként azt gondolod Lisztről hogy ő szlovák származásu volt csak azzal magyarázható, hogy te teljesen szlovák környezetben élsz, és soha nem jártál magyar tanítási nyelvű iskolába; emiatt nem tudod érzékelni azt, hogy mekkora képtelenség ez az állítás. A szlovák forrásokról nagy általánosságban is igaz hogy olyanok amilyenek, de ebben a konkrét esetben volt egy vita az angol wikin erről a forrásról, nem tudom hogy te ezt láttad-e már:[http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Franz_Liszt/Archive_7.].--[[Redaktor:Nmate|Nmate]] 08:43, 10. jún 2009 (UTC)