Smazaný obsah Přidaný obsah
Lehar (diskusia | príspevky)
Lehar (diskusia | príspevky)
Riadok 44:
* A szerkesztoi oldalamon az all, hogy magyar az anyanyelvem. Ugyhogy kerdez batran --[[Redaktor:Lehar|Lehar]] 12:27, 9. jún 2009 (UTC)
::Egy budapesti Ip (aki nem én voltam, bár én is Budapesten lakom), forráskérések szúrt be azokhoz a mondatokhoz a cikkben, amelyek azt állítják hogy Liszt Ferenc szlovák származású volt. Ezek után te, hozzáadtál a cikkhez egy olyan szlovák forrást amely megerősíti ezt az állítást. Komolyan azt gondold hogy Liszt szlovák volt? Ez az állítás teljes képtelenség. Ezt nem csak én gondolom így, szerintem ezt minden magyar így gondolja, beleértve azokat a szlovákiai/felvidéki magyarokat is, akik magyar tanítási nyelvű alapiskolába, és középiskolába jártak. Te Kassán laksz. Szerintem az, hogy ha te magyarként azt gondolod Lisztről hogy ő szlovák származásu volt csak azzal magyarázható, hogy te teljesen szlovák környezetben élsz, és soha nem jártál magyar tanítási nyelvű iskolába; emiatt nem tudod érzékelni azt, hogy mekkora képtelenség ez az állítás. A szlovák forrásokról nagy általánosságban is igaz hogy olyanok amilyenek, de ebben a konkrét esetben volt egy vita az angol wikin erről a forrásról, nem tudom hogy te ezt láttad-e már:[http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Franz_Liszt/Archive_7].--[[Redaktor:Nmate|Nmate]] 08:43, 10. jún 2009 (UTC)
** Nos, komolyan nehez velemenyt irni olyan cikkol, amit nem ertesz. Szoval ad 1. en egyaltalan nem gondolom, hogy Liszt Ferenc szlovak volt. Ad. 2., Az eredeti szoveg kimondottan azt alatitta, hogy a Liszt Ferenc szlovak volt. En eppen ezt modositottam es kiegeszitettem mar forrasokkal is. Ad. 3. Lehetnek ketsegeim a Miroslav Demko muverol, de nem az en dolgom, hogy ezt eldontsem, es nincs jogom arra sem, hogy az allitasait a szlovak wiki-rol letoroljem. Ezert csak annit tettem, hogy az allitasai ele egyertelmuen azt irtam, hogy ez a Miroslav Demko allaspontja. Ad. 5 szerintem a szlovakok kozot nincs ketseg arrol, hogy Liszt Ferenc hazafi volt, mindossze arrol mit is jelentett ez pontosan - mivel allitolag nem beszelt magyarul ... A szlovak nyelv specifikusan megkulombeozteti a "uhorsky" szot ("Regi magyar" vagy "Regi Magyarorszagi" - 1918 -ig) es a "madarsky" ("mostani magyar") szotol. A "uhorsky" szo igy beleerti az osszes magyar allampolgart 1918-ig, eletekintve azok nemzetisegetol (a mai ertelemben). --[[Redaktor:Lehar|Lehar]] 11:36, 10. jún 2009 (UTC)