Smazaný obsah Přidaný obsah
még egy kérdés
Lehar (diskusia | príspevky)
Riadok 48:
:: Persze, egyébként igazad van. Én tényleg nem tudok szlovákul, és ha úgy áll a dolog ahogy írtad Miroslav Demkoval kapcsolatban, akkor azt tetted ami az adott lehetőségek között itt a legjobb megoldás. Igazából, szerintem nincs is köztünk semmilyen vita.
::Ezt a szöveget igazából csak viccből irtam :"Ja nie ľúbľu ten anachronizmus i falošná príhoda" - valami olyasmit akartam írni, hogy én nem szeretem az anakronizmust, és a történelem hamisítást; de már nem emlékszem rá pontosan, mert tavaly írtam. Nagyon köszönöm, hogy a többi mondataimat kijavítottad. Engedd meg kérlek nekem is, hogy felhívjam a figyelmedet néhány helyesírási hibára a magyar mondataidban, mert látom hogy te nem ismered elég jól a magyar helyesírási szabályokat. Amikor te azt írtad: "Ugyhogy kerdez batran", azt úgy kellett volna írnod hogy ''kérdezz''- kettő darab "zz" betűvel. De ha például azt írtad volna hogy: Akarsz tőlem valamit kérdezni? Akkor a "kérdez" szót csak egyetlen darab "z"- vel kell írni. Ez igazából a hangsúlyon múlik. Ezenkívül a magyar abc-ben van "j" betű és van "ly" betű is. A "ly" betűt a magyar abc-ben úgy nevezik fonetikusan leírva, hogy "ell-ipszilonos-j" betű. Ezt azért írom neked, mert te azt írtad hogy "hujjeseg". Ezt úgy kelett volna írnod, hogy "hülyeség". Ez a magyar nyelvben az egyik legsúlyosabb helyesírási hiba. Aki a "hülye" szót úgy írja hogy "hüje" vagy "hüjje", arra a magyar anyanyelvi környezetben élő magyarok nagyon furcsán fognak nézni. Természetesen, az én helyesírásom sem teljesen tökéletes. Apróbb helyesírási hibák az én mondataimban is rendszeresen előfordulnak, hiába jártam magyar iskolába.--[[Redaktor:Nmate|Nmate]] 18:27, 10. jún 2009 (UTC)
*** Nem jartam magyar iskolaba, igy soha nem tanultam helyesirast. Es mivel a "hulye" szot nem hasznalom tul gyakran, elofordult ez a hiba. De termeszetesen ismeren az "ly"-t es ez elo is fordult a szovegemben ... :o)
 
==Magyar könnyűzene==
Megengeded nekem, hogy megkérdezzem tőled milyen a viszonyod a magyar könnyűzenéhez?