Wikipédia:Troll: Rozdiel medzi revíziami

Smazaný obsah Přidaný obsah
Bubamara (diskusia | príspevky)
Bubamara (diskusia | príspevky)
Riadok 78:
 
=== Ako reagovať na zneužívanie procesov ===
<!--
Na rozdíl od trollů, kteří vandalizují články, hlavní škody způsobené těmi, kteří zneužívají procesy, jsou nepřímé. Obecně je nejlepší specifikovat svůj nesouhlas a ponechat věci tak, jak jsou. V mnoha případech už někdo jiný problém vysvětlil a je možné jednoduše říct, že souhlasíte. Pokud nominace nebo hlasování obvykle končí neúspěchem, „vypilovávat“ vysvětlení za vysvětlením nebo osobně útočit na nominátora nic nezmění; neúspěchem by to skončilo stejně. Pokud je počet nominací nebo vyvolaných hlasování přílišný, je načase vyvolat [[Wikipedie:Řešení konfliktů|proces řešení konfliktů]]. Proces řešení sporů je však dost pomalý. Pokud je množství nominací nebo vyvolaných hlasování extrémně vysoké, je na místě žádat nouzové zablokování, aby se zabránilo dalšímu zvětšování škod. Jinak je obecně lepší nechat procesy běžet.
 
Na rozdiel od trollov, ktorí vandalizujú články, hlavné škody spôsobené tými, ktorí zneužívajú procesy, sú nepriame. Všebecne je najlepšie špecifikovať svoj nesúhlas a ponechať veci tak, ako sú. V mnohých prípadoch už niekto iný problém vysvetlil a je možné jednoducho povedať, že súhlasíte. Ak nominácia alebo hlasovanie obvykle končí neúspechom, „vypilovávať“ vysvetlenie za vysvetlením alebo osobne útočiť na nominátora nič nezmení; neúspechom by to skončilo aj tak. Ak je počet nominácií alebo vyvolaných hlasovaní prílišný, je načase vyvolať [[Wikipédia:Riešenie konfliktov|proces riešenia konfliktov]]. Proces riešenia sporov je však dosť pomalý. Ak je množstvo nominácií alebo vyvolaných hlasovaní extrémne vysoké, je namieste žiadať núdzové zablokovanie, aby sa zabránilo ďalšiemu zväčšovaniu škod, inak je všeobecne lepšie nechať procesy bežať.
===Jak reagovat na otravování či nemístnou kritiku===
V závislosti na místě a tvrdosti je nejlepší cestou snahy trollů ignorovat nebo se k nim chovat jako k jakékoliv jiné editační válce. Pokud se tak děje na vaší diskusní stránce, ignorujte to nebo aplikujte pomalé reverty (jednou každých několik dnů). Nekrmte trolly.
 
=== Ako reagovať na otravovanie či nemiestnu kritiku ===
==Špatně identifikovaní trollové==
 
V závislosti na místěmieste a tvrdosti je nejlepšínajlepšou cestou snahy trollůtrollov ignorovatignorovať, neboalebo sesa k nim chovatsprávať jakoako k jakékolivakejkoľvek jinéinej editačníeditačnej válcevojne. PokudAk se tak dějedeje na vašívašej diskusnídiskusnej stráncestránke, ignorujte to neboalebo aplikujte pomalé reverty (jednouraz každýchza několikniekoľko dnůdní). Nekrmte trollytrollov.
 
==Špatně Nesprávne identifikovaní trollovétrollovia ==
<!--
Protože úsudek, že někdo je troll, je jen subjektivní, je vždycky možné, že někdo bude na základě svého chování mylně identifikován jako troll. Pokud věříte, že jste byli obviněni z trollování, i když vaše editování bylo upřímné, zvažte následující řešení.