Wikipédia:Troll: Rozdiel medzi revíziami

Smazaný obsah Přidaný obsah
Bubamara (diskusia | príspevky)
Bubamara (diskusia | príspevky)
Riadok 86:
 
== Nesprávne identifikovaní trollovia ==
<!--
Protože úsudek, že někdo je troll, je jen subjektivní, je vždycky možné, že někdo bude na základě svého chování mylně identifikován jako troll. Pokud věříte, že jste byli obviněni z trollování, i když vaše editování bylo upřímné, zvažte následující řešení.
 
Keďže názor, že niekto je troll, je len subjektívny, je vždy možné, že niekto bude na základe svojho správania omylom identifikovaný ako troll. Ak ste boli obvinení z trollovania podľa vás neoprávnene, zvážte nasledujúce riešenie.
*Nedělejte to. Pokud lidé říkají, že jste troll, protože děláte X, nedělejte X.
*Předpokládejte dobrou vůli. Optimistický přístup vás ušetří hromady potíží – nechtějte být první osobou, která bude konat se zlou vůlí. Lidé většinou opravdu mají tendenci k dobré vůli a chtějí řešit spory po dobrém.
*Stáhněte se. Nechte případ třeba týden bez odezvy, aby se nálada zklidnila. Pak se vraťte zpět a pokuste se začít diskutovat klidně a rozumně.
*Zvažte metody řešení sporů jako je [[Wikipedie:Žádost o komentář]] nebo [[Wikipedie:Mediace]].
*Změňte svůj slovník. Člověk je často obviněn z trollování, protože formuluje svůj úhel pohledu obzvláště útočným způsobem. Uvažte: Nepodporujete otevřeně trollování na svých osobních stránkách? Nezatracujete ostatní a nezapojujete se do osobních útoků? Neobviňujete ty, kteří s vámi nesouhlasí, z účasti v klikách? Pokud s tím přestanete, lidé na vás budou pravděpodobně reagovat lépe.
*Podvolte se. Někdy, nezávisle na tom, že jste si jistý, že máte pravdu, jde konsenzus proti vám. Stane-li se tak, nechte to být. Možná někdy jindy někdo jiný vezme za svou tutéž věc a diskuse začne znovu, ale tentokrát se bude odvíjet zcela jinak.
 
*Nerobte to. Ak ľudia hovoria, že ste troll, pretože robíte X, nerobte X.
Pokud nezávisle na tom, jak se snažíte být rozumný, jste stále obviňován z trollování, je možné, že pocítíte nutkání vytvořit nový uživatelský účet a „začít znovu“. Prosím podívejte se na stránku [[Wikipedie:Loutkový účet]], která se tímto zabývá, a povšimněte si, že je to velmi nedoporučované. Je mnohem lepší získat důvěru znovu svému existujícímu jménu než se pokusit obejít svou špatnou pověst. Mnohem nadějnější je vybudovat si rezervoár tolerance, pokud budete jednat konzistentním způsobem, který lidé mohou pochopit a předvídat – a držení stejného účtu je toho součástí.
*Predpokladajte dobrú vôľu. Optimistický prístup vám ušetrí množstvo problémov – nechcite byť prvou osobou, ktorá bude konať so zlou vôľou. Ľudia väčšinou naozaj majú sklony k dobrej vôli a chcú riešiť spory po dobrom.
-->
*Stiahnite sa. Nechajte prípad trebárs týždeň bez odozvy, aby sa nálada ukľudnila. Potom sa vráťte späť a pokúste sa začať diskutovať kľudne a rozumne.
*Zvážte metódy riešenia sporov ako je [[Wikipédia:Žiadosť o komentár|žiadosť o komentár]] alebo [[Wikipédia:Mediácia|mediácia]].
*Zmeňte svoj slovník. Človek je často obvinený z trollovania, pretože formuluje svoj uhol pohľadu zvlášť útočným spôsobom. Zvážte: Nepodporujete otvorene trollovanie na svojich osobných stránkach? Nezavrhujete ostatných a nezapojujete sa do osobných útokov? Neobviňujete tých, ktorí s vami nesúhlasia, z účasti v klikách? Ak s tým prestanete,ostatní na vás budú pravdepodobne reagovať lepšie.
*PodvoltePodvoľte sesa. NěkdyNiekedy, nezávisle na tom, že jsteste si jistýistý, že máte pravdu, jdeide konsenzus proti vám. Stane-liAk sesa tak stane, nechtenechajte to býttak. MožnáMožno někdyniekedy jindyinokedy někdoniekto jinýiný vezmebude zamať svouten tutéžistý věcproblém a diskusediskusia začne znovu, ale tentokráttentoraz sesa bude odvíjetodvíjať zcelacelkom jinakinak.
 
Ak nezávisle na tom, ako se snažíte byť rozumný, ste stále obviňovaný z trollovania, je možné, že pocítite nutkanie vytvoriť si nový redaktorský účet a „začať znovu“. Prosím pozrite sa na stránku [[Wikipédia:Bábkový účet]], ktorá sa týmto problémom zaoberá, a všimnite si, že sa to veľmi neodporúča. Je oveľa lepšie získať dôveru znovu pre svoje existujúce meno ako sa pokúsiť obísť svoju zlú povesť. Oveľa nádejnejšie je vybudovať si rezervoár tolerancie, ak budete konať konzistentným spôsobom, ktorý ľudia môžu pochopiť a predvídať – a byť majiteľom jedného účtu je toho súčasťou.
 
== Pozri aj ==