David Hasselhoff: Rozdiel medzi revíziami

Smazaný obsah Přidaný obsah
TeslaBot (diskusia | príspevky)
d dnv/dúv
Iné projekty
Značka: Ukliknutie
Riadok 20:
[[Kategória:Filmoví herci USA]]
 
[[Súbor:Príklad.jpg]]
[[bg:Дейвид Хаселхоф]]
Tento americký herec se narodil 17. července 1952 v Baltimore ve státě Maryland. Celým jménem se jmenuje David Michael Hasselhoff. Měří 192 centimetrů, má modré oči. Patří k nejpopulárnějším a nejobsazovanějším televizním a seriálovým hercům současnosti. Hercem se chtěl stát již v sedmi letech, což se mu nakonec později podařilo. Jako dítě navštěvoval různé kurzy herectví a tance. Herectví vystudoval na Akademii dramatických umění v Rochesteru. Na studia si přivydělával jako číšník a model.
[[cs:David Hasselhoff]]
 
[[da:David Hasselhoff]]
Jako většina herců, i on se rozhodl hledat štěstí v Hollywoodu. Svoji hereckou kariéru odstartoval v nekonečném seriálu MLADÍ A NEKLIDNÍ, kde ztvárnil postavu doktora Snappe Fostera. V tomto seriálu hrál v letech 1978 až 1982. První velký úspěch však přichází v roce 1982 s postavou soukromého detektiva Michaela Knighta v seriálu KNIGHT RIDER. Seriál se natáčel do roku 1985 a zaznamenal úspěch především u mladšího publika. V roce 2008 vzniklo pokračování nazvané KNIGHT RIDER – LEGENDA SE VRACÍ. Tento seriál však nebyl příliš úspěšný a po několika dílech bylo natáčení ukončeno. Sám David Hasselhoff si zahrál pouze na konci pilotního dílu.
[[de:David Hasselhoff]]
 
[[el:Ντέιβιντ Χέισελχοφ]]
Po skončení původního seriálu se začal prosazovat také jako zpěvák. Vydal album Knight rocker. Jako zpěvák je však populárnější v Evropě. Úspěch zaznamenal s písní Looking from the freedom, která zaznamenala velký úspěch především v Evropě v období, kdy spadla Berlínská zeď. Důkazem je také to, že se písnička držela několik týdnů na vrcholu německé hitparády. Jeho druhé album nazvané Crazy for you vyšlo počátkem 90. let a v Evropě získalo zlatou a platinovou desku.
[[en:David Hasselhoff]]
Zatím jeho poslední album nese název Hooked on the feeling.
[[es:David Hasselhoff]]
 
[[et:David Hasselhoff]]
Největší úspěch v jeho herecké kariéře přišel v roce 1989. Jeho záchranář Mitch Buchannon a seriál POBŘEŽNÍ HLÍDKA.
[[fa:دیوید هسلهاف]]
Díky tomuto seriálu se David Hasselhoff zařadil mezi hvězdy první velikosti. Seriál však byl málem po první sérii kvůli nízké sledovanosti zrušen, avšak v Evropě zaznamenal takový úspěch, že se producenti rozhodli v seriálu pokračovat. A udělali dobře.
[[fi:David Hasselhoff]]
 
[[fr:David Hasselhoff]]
Z Pobřežní hlídky se stal seriálový fenomén 90.- tých let. David Hasselhoff se stal jedním z producentů a při natáčení se seznámil se svojí druhou, dnes již bývalou manželkou, herečkou Pamelou Bach. Svatební obřad měli ve stejné kapli, ve které měl kdysi svatbu také bývalý americký herec a prezident Ronald Reagan. Co se týče dalších osudů Pobřežní hlídky, vzniklo několik volných pokračování. Kriminální BAYWATCH NIGHTS a nejnovější POBŘEŽNÍ HLÍDKA NA HAVAJI, která se natáčí s menšími přestávkami od roku 2001.
[[gd:David Hasselhoff]]
 
[[gl:David Hasselhoff]]
David Hasselhoff natočil také spoustu filmů. K těm nejznámějším patří komedie NĚŽNÍ ZMATKÁŘI 2., horror TEROR NA LONDÝNSKÉM MOSTĚ, dobrodružný snímek FOTOGRAF, thriller LAVINA, ve kterém ztvárnil svoji první zápornou roli, komedie KLIK: ŽIVOT NA DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ nebo horror ANAKONDA 3: DĚTI ANAKONDY. Napsal také knihu o posilování. Ta se jmenuje Body watch.
[[he:דייוויד הסלהוף]]
 
[[hi:डेविड हैसलहोफ]]
V roce 1996 otiskl své ruce na chodníku slávy v Hollywoodu. V roce 1997 navštívil David Hasselhoff Českou republiku. Objevil se v několika pořadech televize Nova. Také nazpíval s Helenou Vondráčkovou americko – českou verzi své skladby More than words can say. Rád si potrpí na luxusním oblečení. Obléká značky jako Armani a Hugo Boss. Ve volném čase se také věnuje charitě, dvě charitativní organizace dokonce sám založil. Ve volném čase také rád vaří. Nekouří, nejraději pije neperlivou vodu Evian, nesnáší graffiti. V roce 2010 se na nějakou dobu vrátil do seriálu MLADÍ A NEKLIDNÍ.
[[hr:David Hasselhoff]]
[[hu:David Hasselhoff]]
[[id:David Hasselhoff]]
[[it:David Hasselhoff]]
[[ja:デビッド・ハッセルホフ]]
[[nl:David Hasselhoff]]
[[nn:David Hasselhoff]]
[[no:David Hasselhoff]]
[[pl:David Hasselhoff]]
[[pt:David Hasselhoff]]
[[ru:Хассельхофф, Дэвид]]
[[sq:David Hasselhoff]]
[[sr:Дејвид Хаселхоф]]
[[sv:David Hasselhoff]]
[[th:เดวิด แฮสเซลฮอฟ]]
[[tr:David Hasselhoff]]
[[zh:大衛·赫索霍夫]]