Wikipédia:Ako hlásiť chyby: Rozdiel medzi revíziami

Smazaný obsah Přidaný obsah
Ako hlásiť chyby
 
Bubamara (diskusia | príspevky)
d {{Pracuje sa}}
Riadok 1:
{{Pracuje sa}}
Wikipedie je ze své podstaty živý a neustále se měnící organismus. To s sebou přináší i skutečnost, že se může stát, že se objeví různé chyby v zobrazování stránek.
Wikipédia je vo svojej podstate živý a neustále sa meniaci organizmus. Môže sa preto stať, že sa objavia rôzne chyby v zobrazovaní stránok.
 
ZobrazováníZobrazovanie jednotlivých věcívecí vevo WikipediiWikipédii závisí na třechtroch faktorechfaktoroch:
# na kóde, ktorý vo Wikipédii vytvoria jej používatelia
# na kódu, který ve Wikipedii vytvoří její uživatelé
# na vlastnostechvlastnostiach softwarusoftvéru MediaWiki, na němžktorom WikipedieWikipédia běžíbeží
# na nastaveníchnastaveniach a podmínkáchpodmienkach u uživatelepoužívateľa
 
'''Objevíte-liAk nějakouobjavíte nejakú chybu v zobrazovánízobrazovaní, zkusteskúste si nejprvenajprv [[Wikipédia:Aktualizujte svoju cacherýchlu vyrovnávaciu pamäť|aktualizovataktualizovať cache svéhosvojho prohlížečeprehliadača]]''' (prípadne ju podľa uvedeného návodu celú vymazať) '''a nahrátnahrať příslušnoupríslušnú stránku znovu.''' PokudAk chyba v zobrazovánízobrazovaní stále přetrvávápretrváva, nahlaštenahláste jiju [[Wikipédia:Krčma/Technické|v technickej krčme]].
 
Aby vaše hlášeníhlásenie bylobolo užitečnéužitočné a dalo sesa s ním dáleďalej pracovatpracovať, jemusíte třeba, abyste poskytliposkytnúť maximum informacíinformácií a byli maximálně konkrétní. Nestačí tedy napsat jen „Stránka Šmudla je rozbitá.“ nebo „Nefunguje mi šablona Infobox - trpaslík.“ Taková hlášení jsou zpravidla k ničemu a nepomohou ani vám, ani těm, kteří jsou schopni chybu lokalizovat a opravit. Pokuste se tedy zjistit maximum z níže uvedených informací a k hlášení je přiložit. Pokud něco z toho neumíte zjistit, nezoufejte a chybu prostě nahlaste bez dané informace – někdo vám pak zřejmě poradí, kde ji zjistit.
 
Jak tedy ideálně hlásit chybu? Následuje výčet informací, které byste měli pokud možno vždy přiložit k danému hlášení: