Diskusia k Wikipédii:WikiProjekt Česko-slovenská Wikipédia: Rozdiel medzi revíziami

Smazaný obsah Přidaný obsah
Aktron (diskusia | príspevky)
re
Riadok 30:
:Pripájam sa. Články sú prekladané bez rozmyslu. Často bez zdroja. Po vložení na sk majú chyby, nerešpektujú konvencie (napr. treba prehadzovať [http://sk.wikipedia.org/w/index.php?title=Steve_McQueen&diff=prev&oldid=5680317 poradie filmov]). Mám pochybnosti o užitočnosti a prínose (okrem kvantity - a to tú skutočne nejde). [[Redaktor:Vasiľ|Vasiľ]] ([[Diskusia s redaktorom:Vasiľ|diskusia]]) 21:37, 5. január 2014 (UTC)
::Lenže to neznamená, že celý projekt je zlý! Nástroj má len pomáhať prekladať, nevytvára 100% články. Po hrubom preložení nástrojom je všetka zodpovednosť na dotyčnom redaktorovi. Je len na ňom, či sa sústredí na kvalitu, alebo na kvantitu a do akej miery ho ešte vylepší, veď aj zdroje sa dajú doplniť dodatočne. <br />Kritizovať projekt ako taký nie na mieste a časom sa určite podarí ho vylepšiť. --[[Redaktor:BT|'''<font face= "Comic Sans MS" color="#0000FF">B</font><font face= "Comic Sans MS" color="#EEC900">T</font>''']][[Diskusia s redaktorom:BT|<span style='color:#66CD00'>✉</span>]] 22:28, 5. január 2014 (UTC)
::Nevím. Já jsem upřímně řečeno z projektu nadšen; Česká wikipedie bude obohacena o články ze slovenské (zatím jsem přeložil něco z Druhé světové války + pár témat z dějin Uherska) a těším se na další. Na cs. jsem toho napsal dost z balkanistiky a teď je dobrá šance to přeložit sem na slovenskou wiki, kde chybí textu spoustu. Ano, bude to uznávám - občas s chybami, bohemismy a bez zdrojů, ale konečně je tu impulz jak slovenskou wikipedii (i českou) posunout kupředu - a také se dozvědět něco o Slovensku (nebo Česku). Proto si myslím, že projekt je dobrý. Ti, kdo ho budou používat dlouhodobě se naučí základní úzusy v tom či onom pravopisy a té či oné Wikipedie a po nějaké době se již porodní bolesti odstraní. Vedlejším efektem bude, že mnozí z nás pak získají lepší znalost češtiny/slovenštiny, než měli předtím (hmm... není tohle vlastně skrytý smysl projektu?) Tak ho neodsuzujme kvůli chybějícím zdrojům nebo špatnému pořadí filmů v článku. --[[User:Aktron|Aktron]] ([[User talk:Aktron|d]]|[[Special:Contributions/Aktron|p]]) 22:37, 5. január 2014 (UTC)
Vrátiť sa na projektovú stránku „WikiProjekt Česko-slovenská Wikipédia“.