One Piece: Rozdiel medzi revíziami

Smazaný obsah Přidaný obsah
Gumruch (diskusia | príspevky)
rv, po česky, spam
gramatika, přidání postavy, nepřesnosti jmen.
Riadok 24:
Príbeh je zasadený do obdobia vlády pirátov na oceánoch, ale odohráva sa v imaginárnom svete. ''Monkey D. Luffy'' je 17-ročný bláznivý chlapec, ktorý sa chce stať „kráľom pirátov“. Stále má so sebou slamený klobúk, ktorý dostal od piráta menom ''Shanks'', ktorý ho v minulosti zachránil.
 
Luffy sa teda rozhodol, že si založí vlastnú pirátsku posádku. Ako prvý sa k nemu pridal [[samuraj]] ''Zoro Roronoa'', nasledovaný navigátorkou ''Nami'', nepoučiteľným klamárom ''Usoppom'', kuchárom ''SandžimSanjim'', lekárom ''ČopperomChopperom'' a ďalšími. Ich tím dostal názov '''Mugiwara Kaizoku''' (slov. doslovne: ''Piráti Slameného Klobúka'').
 
== Hlavné postavy ==
Riadok 30:
 
;Monkey D. Luffy
:Prvně se objevil: 1. kapitola, 1. epizoda
:Keď mal sedem rokov, zjedol jedno z „diabolských ovocí“ – Gumové ovocie. Vďaka tomuto ovociu je celé jeho telo z gumy. Aj keď prišiel o schopnosť plávania, dokáže sa hocijako ohýbať a rozťahovať, vďaka čomu je neskutočne silný. Luffy je trochu neinteligentný a veľmi hravý, no aj dosť výbušný. Veľmi ľahko by mohol vstúpiť aj do tej najjednoduchšej pasce a na celý svet sa pozerá veľmi jednoducho. Keď niečomu nerozumie, povie o danej veci, že je záhadná. Naopak, pri bojoch je veľmi odvážny a dokáže premyslieť stratégiu, ak mu niečo nepôjde priamo.
Skupina: Pirát, Slamáci
Post: Kapitán
Věk: 1 - 598. kapitola - 17 let, 599 - současnot, 19 let
Narozeniny: 5. května
Výška: 172 cm (1. kapitola), 174 cm (po timeskipu)
Odměna: 400 milionů beli
Ďáblovo ovoce: Gomu Gomu no Mi (Guma)
Typ: Paramecia
 
Monkey D. Luffy je pirát a hlavní postava anime a mangy One Piece. Je synem velitele Revolucionářské armády – Monkey D. Dragona, vnukem mariňáckého víceadmirála Monkey D. Garpa, pěstounským synem horské banditky Curly Dadan a adoptivním bratrem zesnulého “Fire Fist“ (=Ohnivá pěst) Ace a Saba. Jeho životní sen je stát se Králem pirátů. Proto musí najít legendární poklad One Piece, který za sebou zanechal minulý Král pirátů Gol D. Roger. Luffy věří, že Král pirátů má na moři největší volnost. To je jeden z důvodů, proč se jim chce stát. Luffy snědl jedno z Ďáblových ovocí – ovoce Gomu Gomu no Mi, a tak se z jeho těla stala guma. Je zakladatelem Slamákových pirátů, je prvním členem posádky a v ní také jeden ze tří nejsilnějších bojovníků.
 
Luffy má celosvětovou reputaci kvůli způsobení mnoha problémů jak mezi Shichibukaii, mariňáky, tak mezi Yonkou a Světovou vládou. Získal reputaci jako „šílenec“ či jako „lehkomyslný člověk“ kvůli incidentu v Enies Lobby, vtrhnutí a poté i odchodu z Impel Downu a kvůli připojení se ve válce na Marinefordu. Tímto se stal známým jako jediný pirát, který nejen vtrhnul do tří nejdůležitějších vládních zařízení, ale také se z nich vrátil živý. Navíc když připočítáme, že uhodil Tenryubita s vědomím následků, které tento čin přinese a jeho rodinné kořeny, Luffy dostal nálepku „nebezpečného budoucího živle“ a tím na sebe přilákal pozornost nejvyššího admirála Sakazukiho a všichni mariňáci se stali jeho nejúhlavnějším nepřítelem.
 
Všechny tyto činy mu daly jeho současnou odměnu 400,000,000 beli. Před jeho příchodem na Sabaody Archipelago měl Luffy odměnu 300,000,000 belli, která ho přiřadila k jednácti Supernovám, pirátům, kteří získali odměnu nad 100,000,000 beli před dosáhnutí Red Line. Tato odměna byla již Luffyho třetí odměnou, svou druhou odměnu získal po poražení jednoho ze Shichibukaiů Crocodila ve výši 100,000,000 beli a svou první odměnu dostal ještě v East Blue po poražení Arlonga a jeho pirátů. Tehdy činila 30,000,000 beli.
 
Luffy se proslavil svým slamákem (po kterém dostal i přezdívku „Slamák Luffy“), který mu byl zapůjčen legendárním pirátem „Červenovlasým“ Shanksem, který jej dostal od Gol D. Rogera. Nosívá krátké kalhoty, sandály a červenou vestu bez rukávů. Luffy má také jizvu se dvěma stehy pod jeho levým okem, kterou získal, když se bodl nožem, aby ukázala Shanksovi, že je tvrďák a krátké černé vlasy. Luffy byl těžce zraněn ve válce na Marinefordu Akainuem, což mu zanechalo na hrudníku velkou jizvu ve tvaru X. Luffy má velice dobře vytrénované tělo, ale je velmi malý oproti jiným postavám v manze a anime.
:''Hlas:'' [[Majumi Tanaková]]
 
;Zoro Roronoa
:Prvně se objevil: 3. kapitola, 1. epizoda
:Už ako malý chlapec bol veľmi zručným samurajom. Jediný človek v jeho blízkosti, ktorého nemohol poraziť bola jeho rivalka a trénerova dcéra, ''Kuina''. Po Kuininom dvetisícom víťazstve sa Zoro rozhodol, že si dajú ešte jeden posledný zápas, ale už so skutočnými mečmi. Zoro znovu prehral, ale dali si spolu sľub, že jeden z nich sa určite musí stať najlepším samurajom. Kuina deň na to zomrela a potom začal Zoro používať na boj nový štýl – Santórjú, pri ktorom sa využívajú až tri meče. Aby si privyrobil, stal sa Zoro lovcom odmien, no čoskoro ho začali prezývať lovcom pirátov. Neskôr sa o ňom dozvedel aj Luffy, ktorý ho zachránil a vzal do svojej partie. Zoro je neskutočne silný, nemá skoro žiaden orientačný zmysel a má večne rozpory so Sandžim.
Skupina: Pirát, Slamáci
Post: Šermíř
Věk: 1 - 598. kapitola - 19 let, od 599. kapitoly - 21 let
Narozeniny: 11. listopadu
Výška: 178 cm (3. kapitola), 181 cm (po timeskipu)
Odměna:120 milionů beli
 
Roronoa Zoro je pirát a bývalý lovec odměn a jednou z hlavních postav One Piece.
Je první osobou, která se přidala ke Slamákovým pirátům a je považován se největší hrozbu a nejsilnějšího bojvníka Slamáků hned po svém kapitánovi. Je proslaven jako šermíř a kvůli jeho síle a lehkomyslnému kapitánovi si často lidé myslí, že on je opravdový kapitán. Zoro je Luffyho pravou rukou a je neoficiálně považován za prvního důstojníka. Je jedním ze tří nejsilnějších bojovníků posádky a jeho snem je být nejsilnějším šermířem na světě. Zoro je znám jako jeden z Jedenácti Supernov (11 nováčkovských pirátů, kteří dosáhli odměny více než 100,000,000 beli před dosažením Red Line), jelikož jeho současná odměna činí 120,000,000 beli. Jeho první odměna byla 60,000,000 beli po poražení Daz Bonese v Alabasta arcu.
 
Zoro je střední výšky, velice svalnatý a má lehce opálenou kůži. Vždy s sebou nosí své tři meče připevněné k zelené haramaki, kterou má kolem pasu. V levém uchu má tři stejné zlaté náušnice. Zoro mívá obvázaný černý šátek kolem levého bicepsu, který si dává na hlavu, když bojuje s protivníkem na vážno.
 
Zorovo tělo je pokryto mnoha jizvami z bitev. Nejvýraznější jizvou je ta, která se táhne od levého ramena k pravé kyčli a získal ji od Dracule Mihawka u Baratie. Další výrazné jizvy jsou na jeho nohách u kotníků. Ty si způsobil sám, když se snažil dostat z vosku vytvořeného Mr. 3 na Little Garden. Po timeskipu získal Zoro další jizvu přes jeho levé oko, ale zatím nevíme, jak k ní přišel.
 
Dalším Zorovým výrazným rysem jsou jeho krátké zelené vlasy podobající se marimu (=vláknitá zelená řasa ve tvaru koule). Tak jako zbytek mužského osazenstva posádky si moc často oblečení nemění. Nejčastěji je viděn v černých kalhotách, které má zastrčené v černých botách, v bílém triko se třemi nezapnutými knoflíky a v zelené haramaki. Během arců se Zorovi pouze mění barva či styl trička.
 
:''Hlas:'' [[Kazuja Nakai]]
 
;Nami
:Prvně se objevila: 8. kapitola, 1. epizoda
:Je to zlodejka, ktorá sa pridala k vtedajšej ešte len dvojici pirátov a pomocou svojich magických palíc dokáže zoslať napríklad blesky z neba alebo iné silné útoky, ktoré často odrovnajú aj jej spolubojovníkov a nie len nepriateľov. Inak je to obyčajné dievča, ktorej snom je nakresliť mapu celého sveta.
Skupina: Pirát, Slamáci
Post: Navigátorka
Věk: 8 - 598. kapitola - 18 let, od 599. kapitoly - 20 let
Narozeniny: 3. července
Výška: 169 cm
Míry: B98-W58-H88
Odměna: 16 milionů beli
 
Nami je pirátka a navigátorka Slamáků. Je třetím oficiálním členem posádky po poražení Arlonga, ale je druhým členem, který se k Luffymu přidal. Na krátkou chvíli Luffyho zradila během Restaurace Baratie arcu, ale na konci Arlongův park arcu, když o ni byla odhalena pravda, se k nim zase vrátila. Její současná odměna je 16,000,000 beli.
 
Nami je mladá, hubená divka normální velikosti s oranžovými vlasy a světle hnědými oči. Mnoho lidí ji považuje za velice atraktivní a krásnou ženu. Na levém rameni má modré tetování, které symbolizuje mandarinku a větrník (pocta Bellemere, Nojiko a Genzovi). Na stejném místě mívala tetování Arlongových pirátů.
 
Nami velmi rychle fyzicky vyspěla, za což možná může i změna v kresbě autora. Často mění své outfity a styling vlasů. Vlastní mnoho triček se slovy ze čtyř písmen jako například „MODE“, „GOLD“, „EVIL“, tak jako měla Bellemere triko s nápisem „MACE“. Na levém zápěstí má Log Pose, aby mohla navigovat loď po Grand Line a zlatý náramek od své sestry Nojiko. Po Arlongův park arcu Nami často mění oblečení v každém arcu, většinou mění svá trička a páruje je se sukněmi se dvěma kruhy na bocích. Její typycké boty jsou oranžové gladiatorské sandály s podpatkem. Podpadkové boty Nami při pohybu vůbec nevadí a ani nijak neovlivňují její rychlost a hbitost.
:''Hlas:'' [[Akemi Okamurová]]
 
;Usopp
:Prvně se objevil: 23. kapitola, 8. epizoda
:Dosť často si vymýšľa a je to poriadny klamár, no svojimi presnými strelami už viackrát zachránil situáciu. Sám chcel byť kapitánom a občas sa za neho aj vydáva. Zároveň je to aj vynálezca.
Skupina: Pirát, Slamáci
Post: Odstřelovač
Věk: 1.-598. kapitola – 17 let, od 599. kapitoly – 19 let
Narozeniny: 1. dubna
Výška: 1.-598. kapitola – 174 cm, od 599. kapitoly - 176 cm
Odměna: 30,000,000 beli
 
Usopp je ostrostřelec Slamákových pirátů a bývalý kapitán Usoppových pirátů. Když byl Usopp představen v sérii, byl často označován jako lhář Slamáků nejen kvůli „Uso“ v jeho jméně, které v překladu znamená lež. Narodil se v Syrupové vesnici a poprvé byl zmíněn jeho otcem Yasoppem. Je třetím oficiálním (čtvrtým neoficiálním) členem posádky, přidal se ke Slamákům jako třetí a po Nami a Robin se vrátil ke slamákům také jako třetí (na konci Post-Enies Lobby arcu). Je znám pod aliasem Sogeking s odměnou na svou hlavu ve výši 30,000,000 beli.
:''Hlas:'' [[Kappei Jamaguči]]
 
;Sanji
;Sandži
:Prvně se objevil: 43. kapitola, 20. Epizoda
:Je to sympatický a uhladený blondiak, ktorý stále pokukuje za každou peknou dievčinou. Stále lieta okolo Nami, no potom, keď sa k nim pridá aj Robin, bude mať po ruke hneď dve krásavice. Sandži je však v prvom rade skvelý kuchár, ktorý sa naučil, že bojovať nesmie rukami, lebo tie sú pre kuchára najdôležitejšie. Preto sa naučil výborne kopať.
Skupina: Pirát, Slamáci
Post: Šéfkuchař
Věk: 1.-598. kapitola – 19 let, od 599. kapitoly – 21 let
Narozeniny: 2. Března
Výška: 1.-598. kapitola – 177 cm, od 599. kapitoly -180 cm
Odměna: 77,000,000 beli
 
Sanji je pirát a kuchař Slamákových pirátů. Je pátým členem posádky a čtvrtým, který se oficiálně přidal. Narodil se v North Blue a tímto je prvním členem posádky, který nepochází z East Blue. Jeho snem je najít All Blue – moře, ve kterém jsou ryby ze všech moří světa (East Blue, West Blue, North Blue, South Blue), je to ráj kuchařů. Jeho nynější odměna je 77,000,000 beli.
 
Sanji je hubený, svalnatý muž s velmi dlouhými a silnými nohami a s blond vlasy sčesanými na stranu. Na začátku série byly sčesány napravo, a tak zahalovaly jeho levé oko. Po timeskipu jsou sčesány nalevo a zahaleno je oko pravé. Po timeskipu jsou také jeho vlasy trochu vlnitější a vypadají zanedbaněji.
 
Hlavní fyzická zvláštnost na Sanjim je jeho obočí. Každé z nich má spirálku na jiném konci. Pravé obočí je zakončeno spirálkou na vnější straně a levé končí spirálkou na vnitřní straně. Tímto se stává jeho obličej asymetrickým, avšak díky jeho účesu to nikdy není na první pohled zřetelné. Má černé oči, ale na začátku Thriller Bark arcu v anime měl oči šedomodré.
 
Sanji chodí téměř vždycky v černém obleku s kravatou a košilí s dlouhým rukávem v různých barvách (nejčastěji bývá oranžová, modrá či černá, občas také pruhovaná). Sanji mění své oděvy častěji než zbytek mužské posádky Slamáků.
:''Hlas:'' [[Hiroaki Hirata]]
 
;Nico Robin
:Prvně se objevila: 114. kapitola. 67. epizoda
:Je to vysoké, štíhle dievča s fialovými vlasmi. Pridala sa do tejto partie ako jedna z posledných. Dokáže si rozmnožiť rôzne časti svojho tela, ktoré sa dokážu objaviť hocikde a v hocijakom počte. Keď bola malá, naučila sa, že nikomu nemá veriť, no potom ako Luffy s celou bandou riskovali svoje životy pre jej záchranu, jej srdce zmäklo a už nikdy nezapochybovala o svojich nových priateľoch.
Skupina: Pirát, Slamáci
{{endspoiler}}
Post: Archeoložka
Věk: 1 - 598. kapitola - 28 let, 599 - současnost - 30 let
Narozeniny: 6. listopadu
Výška: 188 cm
Míry: B100-W60-H90
Odměna: 80 milionů beli
Ďáblovo ovoce: Hana Hana no Mi
Typ: Paramecia
 
Nico Robin je pirátka a archeoložka Slamákových pirátů.
;Tony Tony Čopper
Je 7. člen posádky, a jejim snem je najít všechny Poneglyphy aby odhalila pravdu z Prázdného století. Už jako malá měla na sebe vypsanou odměnu v hodnotě 79 milionů beli, byla označená jako Démon Ohary a šířili se o ní pověsti že potopila 6 mariňáckých bitevníků.
:Je to lodný doktor. Pôvodne to bol sob, ktorý však zjedol Diablovo ovocie umožňujúce premenu na človeka. Dokáže sa zmeniť aj na iných tvorov, ktorí však vždy niečím pripomínajú soba.
Během Water 7 arcu odešla od Slamákových pirátů a dobrovolně se vzdala CP9. Později se ukazuje, že Robin chce jenom Slamáky ochránit před Buster Callem, který zničil její domovský ostrov. Slamáci Robin zachrání a po skončení Enies Lobby arcu se ji zvedá odměna na 80 milionů belí
 
 
;Tony Tony Chopper
:Odmena: 50 beli
Diablovo ovocie: Hito Hito no Mi
Prvýkrát ukázaný: Kapitola 134; Anime 81
Narodeniny:24. december
Vek: 15 pred timeskipom; 17 po timeskipu
 
Tony Tony Chopper je doktor a pirát od Slamáků. Chopper je sob, který snědl ovoce Hito Hito no Mi. Pochází s ostrova Drum a jako jediný z posádky se narodil na Grand Line. Je šestým členem posádky a nejmladší ze všech členů. Na jeho hlavu je vypsaná odměna 50 Beli, jen kvůli tomu že je to roztomilý člen posádky.
:''Hlas:'' [[Ikue Ótaniová]]
 
Franky
Prvýkrát sa objavil: 329. kapitola, 233. epizóda
Skupina: Pirát, Slamáci
Post: Lodný opravár
Vek: 1.-598. kapitola - 34 rokov, od 599. kapitoly - 36 rokov
Narodeniny: 9. Marca
Výška: 1.-598. kapitola - 225 cm, od 599. kapitoly - 240 cm
Odmena: 44,000,000 beli
 
Franky je lodný opravár Slamákov. Je to tridsaťšesťročný kyborg z Water 7 a bol prvýkrát predstavený ako vodca Frankyho Rodiny, skupiny lodných demontážnikov. Pôvodne sa volal Cutty Flam, až dokým sa nepremenoval na Iceburgove požiadanie. Franky a jeho pobočníci boli najprv predstavení ako záporné postavy Water 7 acu, až kým ich okolnosti nedonútili stať sa spojencami Slamákov. Na požiadanie členov Frankyho Rodiny, bolo Frankymu dovolené stať sa Slamákom pre splnenie svojho sna o postavaní a jazdení na lodi, ktorá bude schopná oboplávať celý svet. Je to ôsmy člen posádky a druhý člen, ktorý bol najskôr záporná postava. Jeho odmena je 44,000,000 beli. Narodil sa v South Blue, z ktorého odišiel vo veku štyroch rokov.
 
Brook
Odměna: 33 milionů Beli
Brook je hudobník z pirátov slamák. On je kostra sa Slamené klobúky nachádzajúce sa na palube lode duchov po tom, čo skĺzla do trojuholníka Floriana. [6] Je to diabol Ovocie užívateľ, ktorý jedol Yomi Yomi nemá Mi a nemŕtvi sa dobíjal do pseudo-nesmrteľného stavu, pretože zo svojich právomocí. On je deviaty člen posádky slamený klobúk a ôsma sa pripojiť Luff posádku. [7] On je tiež jeden z dvoch šermiarov na palube lode s ich aktuálne druhá je Zoro. Naplnil úlohu dlho očakávaného hudobníka, ktorý chcel Luff pre jeho posádku, pretože jeho cesta začala. [8] [9] [10] [11] Má štedrosť Bsymbol.gif33, 000,000.
Ďáblovo ovoce:Yomi Yomi no Mi
Prvně se objevil: kapitola 442 episoda 337
Narozeniny:3. dubna
Věk: 88 (před timeskipem) 90 (po timeskipu)
 
Brook je muzikant Slamáků. Je to kostra kterou Slamáci nacházejí na palubě lodi duchů po tom co se dostanou do Floriánského trojúhelníku. Je uživatel ďáblova´ovoce, snědl Yomi Yomi no Mi, a stal se nemrtvým po té co zemřel se svou bývalou posádkou v bitvě.Po smrti se jeho duše vrátila na tento svět ale dlouhou dobu kvůli husté mlze nemohl najít své tělo.Po dlouhé době se mu podařilo své tělo najít ale jediné co z něj zůstalo byla kostra s afrem.Brook je devátý člen posádky Slamáků. Je také jeden ze dvou šermířů na palubě lodi ,on a samozdřejmě Zoro. Naplnil roli dlouho očekávaného hudebníka, kterého Luffy chtěl pro své kamarády, takže jeho cesta začala.
 
[8] [9] [10] [11] Má štedrosť Bsymbol.gif33, 000,000.
 
{{endspoiler}}
 
== Externé odkazy ==