Jeff Buckley: Rozdiel medzi revíziami

Smazaný obsah Přidaný obsah
d kategórie
Bez shrnutí editace
Riadok 15:
 
Buckley bol po vydaní debutového albumu ''Grace'' kritikmi považovaný za jedného z najnádejnejších umelcov svojej generácie. Na úspech debutového albumu však nenadviazal, keďže sa tesne pred nahrávaním druhého albumu v roku 1997 nešťastnou náhodou utopil. Jeho tvorba je dodnes vysoko cenená hudobníkmi i kritikmi.
 
Na večeru 29. května 1997, Buckley kapela letěl do Memphisu v úmyslu připojit se k němu v jeho ateliéru tam k práci na nově písemných materiálů. Téhož večera, Buckley šel koupání vřece Wolfa Harbor , <sup>[ 108 ]</sup> stojatá voda kanál řeky Mississippi , zatímco nosí boty a všechny jeho oblečení, a zpívá refrén písně " Whole Lotta láska "od Led Zeppelin . <sup>[ 109 ]</sup> Buckley šli tam koupání několikrát předtím. <sup>[ 110 ]</sup> roadie Buckley kapele, Keith Foti, zůstal na břehu. Po přestěhování rádio a kytaru mimo dosah brázdě z projíždějící remorkér , Foti vzhlédl vidět, že Buckley zmizel. Přes stanoveného záchranné úsilí, které v noci, Buckley zůstal chybí. 4. června, dva místní obyvatelé všiml jeho tělo v řece Wolfa v blízkosti parníku, a on byl přinesen k zemi.
 
Buckleyův pitva ukázala, žádné známky drogách nebo alkoholu v jeho systému a smrt byla vládl jako náhodné utonutí. Následující příkaz byl propuštěn z Buckley pozůstalosti:
 
== Diskografia ==