Smazaný obsah Přidaný obsah
Mz (diskusia | príspevky)
→‎Pahýly: odpovědi
Riadok 677:
 
:Toto tu už bolo dávno riešené a rieši sa to stále dookola. Vedia to všetci, ktorí túto encyklopédiu tvoria. To nám nepomôže, že si sem niekto príde a začne mudrovať, že tu máme len pahýly, ak sa pozrieš na posledné úpravy, vidíš, že všetci nonstop makajú, ale je nás málo a väčšina ľudí len opravuje preklepy a diskutuje namiesto toto, aby niečo robila. Ad náhodný článok: zase opakujem, je úplná hlúposť klikať na náhodný článok. Ak sa chceš niečo dozvedieť, tak si vyhľadaj heslo, ktoré ťa zaujíma. Napríklad ja som zistil, že na cs.wiki je celkom dobre spracovaná mestská hromadná doprava a železničná doprava, tak som veľa článkov preložil. Za to, že si teraz našiel jeden z mnohých článkov, čo majú len stub, nikomu nepomôžeš. Ja som zase nedávno chcel preložiť do slovenčiny nejaké české mestá a musel som použiť en.wiki. To je asi tak všetko. Čo sa týka nových článkov, nevidím dôvod, prečo by sme mali nejako obmedziť pravidlá tvorby článkov, nejaký článok je vždy lepší ako žiadny článok. --[[Redaktor:Wizzard|Wizzard]] 21:57, 28. november 2006 (UTC)
 
::Ok, mě nevadí pahýly - protože pahýl je alespoň mrňavoučký článek. Ale vy tu máte opravdové šílenosti, které dělají projektu otevřené encyklopedie spíš hanbu. Ad je vás málo - proč se tedy raději nesoustředíte na vytváření delších článků? Příklad: člověk napíše jeden odstavec tak za 15 minut. Za ten samý čas by mohl také napsat 15 „článků“ typu „XX je YY.“ V prvním případě budete mít o 14 článků míň, ale budete mít '''článek''', hodnotný, který ''někomu pomůže získat nové vědomosti'', ne heslo (a ještě k tomu hloupé, i v jednoduchých výkladových slovnících je delší popis). Ad náhodný článek - je to takový náhodný průřez encyklopedií, jako když si vezmu v knihkupectví knihu a náhodně nalistuji nějakou stránku. Mám prostě chuť se podívat, co se tam můžu dozvědět, jak ''kvalitně'' je kniha zpracovaná, nezajímá mě zrovna nic konkrétního. Ad česká města - my tam máme alespoň základní informace, nemáme tam články typu „Praha je město.“, to by koneckonců člověk musel jít stejně na tu enwiki, protože by se nedozvěděl zhola nic. Ad důvod omezení článku z hlediska minimální informační hodnoty - pokud má článek informační hodnotu limitně se blížící nule je lepší ho smazat a udělat třeba později znovu a lépe, editory to i motivuje k lepší práci. Představ si, že budeš hledat informace na nějaký referát, podíváš se do své oblíbené encyklopedie a tam místo alespoň nějakých kloudných informací najdeš text „1984 je kniha.“, já bych si v takovém případě o kvalitách té encyklopedie udělal obrázek a příště bych tam třeba nic nehledal. Což může být taky jedním z důvodů, proč se sem moc lidí nepřidává - prostě je odrazuje současná úroveň. [[Redaktor:Petr K|Petr K]] 23:03, 28. november 2006 (UTC)
 
:''No pane bože, to jsem opravdu nevěděl.'' On si asi myslí, že tu každý deň búchame šampanské, akú máme skvelú Wikipédiu (hlavne: s väčším počtom článkov, než je tá ich). [[Redaktor:Mz|Mz]] 22:17, 28. november 2006 (UTC)
 
::O počet článků nejde, to je druhořadý ukazatel, já to beru hodně s rezervou. [[Redaktor:Petr K|Petr K]] 23:03, 28. november 2006 (UTC)