Smazaný obsah Přidaný obsah
Značky: úprava z mobilu úprava z mobilného webu
Riadok 47:
:Pozriem (hoci k strane sa akosi neviem dopátrať).
:Ak by bol článok zdrojovaný primárnymi zdrojmi, tak by to bol vlastný výskum a nemal by tu čo hľadať ([[Wikipédia:Spoľahlivé zdroje#Typy zdrojov]]). [[Redaktor:Vasiľ|Vasiľ]] ([[Diskusia s redaktorom:Vasiľ|diskusia]]) 06:47, 9. júl 2018 (UTC)
: Tvrdit, že toto je vlastní výzkum, je pěkný fór. Já chápu, že Wikipédie potřebuje mít nějaké rámcové formální kategorie a definice, no problémy nevyhnutelně přichází všude, kde se z formálních postupů začne dělat zlaté tele. To jsou přesně ty situace, kdy dobře míněná pravidla a postupy začínají způsobovat problémy přesně v těch záležitostech, v nichž původně měla pomáhat. Každodenní byrokratická praxe je plná příkladů. Sociologie to dřív studovala s pomocí pojmu dysfunkce, nověji spíš jako nezamýšlené důsledky záměrného sociálního jednání, rozpory, bagatelizace apod. V sociologii byrokracie a organizace je to dost zásadní a zajímavé téma.
: Úřady se s tím vypořádávají preventivně jednak tím, že přijímají v ideálním případě kvalifikované zaměstnance, jednak tím, že se konkrétní úředník musí pod konkrétní rozhodnutí podepsa svým vlastním jménem. Na základě toho lze pak jednání úřadu správně či soudně napadnout. Je tím totiž jednoznačně určena odpovědnost.
: Vlastní výzkum skutečně nehodlám publikovat na Wikipédii. Za to by mě kafemlejnek (český systém hodnocení vědy) žádné body nepřidělil a na fakultě by se se mnou šupem rozloučili. Narozdíl od mnoha jiných si ale pochopitelně řadu věcí pamatuji z toho, co jsem někdy musel přečíst, takže nemusím odkazovat na nějaké učebnice, ale rovnou na prameny. Je to jednodušší, protože to mám obvykle někde v počítači zpracované a nemusím to nikde hledat.
: Pokud jsi tam šablonu nevložil, tak se veice omlouvám. Vím, že ji tam vkládal i někdo, kdo se ani neobtěžoval přihlásit. Pokud ji tam vložil i Teslaton, tak asi výtky musí směřovat i k němu. No diskusi tady čte, takže se, jak věřím, do budoucna zařídí podle toho, a před vložením nemístné šablony něco napíše třeba na diskusní stránku k článku k článku, aby zjistil, co a jak. Ostatně první šablona nesla nápis: "Pokud vkládáte tuto šablonu, kontaktujte redaktora na diskusní stránce k článku, což se nestalo.
: Jen tak případně do budoucna musím ujasnit, že s antrpologickými a religionistickými pojmy je, z povahy věci, ten problém, že jsou to obecné výrazy pro něco, co má nespočet specických označení v různých kolektivech v různých situacích. Takže se může dobře stát jako v tomto případě, že slovnikově dokládat lze spousty výrazů: posvěcení, zasvěcení, pomazaní, zázrak, nastolení apod., ale může být nemožné v konkrétním jace odkázat na použití např. slova "sakralizace", protože prostě v daném jazyce, při jeho velmi omezenych "lidských zdrojích", nemusí být nikdo, kdo by se na problematiku zaměřoval. Na Slovensku se třeba vynikajícím způsobem Dušan Deák věnuje světcům. Ne však otázkám toho, jak se z nich světci stávají. Některé věci je prostě absurdní v jazyce, kterým hovoří 5mil. lidí požadovat.
: Doporučuji hesla číst dřív, než se do nich vloží šablona "urgent". Co tu píšu, bylo už v hesle napsáno, a téhle diskusi se tedy dalo snadno vyhnout. Pokud z hesla něco není úplně jasné, lze na to pochopitelně úplně normálně upozornit. Formalistní postupy nejsou vhodnou formou komunikace. [[Redaktor:Bobisekmilky|Bobisekmilky]] ([[Diskusia s redaktorom:Bobisekmilky|diskusia]]) 09:15, 9. júl 2018 (UTC)