Wikipédia:Kaviareň/Novinky: Rozdiel medzi revíziami

Smazaný obsah Přidaný obsah
Riadok 97:
:Zas raz skvelý aktivistický nápad z kategórie „iniciatívny blbec je horší než triedny nepriateľ“. Pritom presne ako tam podotkol Matthiasb v diskusii – riešenie problému s anonymizáciou IP tu existuje úplne od začiatku éry Wikipédie – registrácia.
:V tej podobe ako to momentálne navrhujú to zneefektívni alebo úplne znemožní napr. všetku WHOIS-based klasifikáciu čo sa tu roky rutinne využíva, tzn. v prvom rade identifikáciu školských IP, s tým súvisiace abuse filtre, atď. --[[Redaktor:Teslaton|Teslaton]] ([[Diskusia s redaktorom:Teslaton|diskusia]]) 16:28, 21. august 2019 (UTC)
:: {{Re|Teslaton}} Naprostý souhlas. Vkládám sem ještě názor, co už jsem psal na cs wiki, ať je to i tady. Hezky to napsal [[User:Ivob|tady kolega]]: ''Jeden aktívny blbec dokáže narobiť viac škody, ako čata cvičených diverzantov.''
:: S prominutím, tohle je idiocie na druhou. Vlastně jsem do teď nepochopil, proč by se (''zase'') mělo upravovat něco, co funguje dobře skoro ''dvacet'' let a vyvíjet na to jistě nemalé finanční prostředky, které lze použít jinak? Nestačí pouze jisté ''vyloučení zodpovědnosti'', které na mě koneckonců vyběhne kdykoli edituji nepřihlášený? Tento styl se mi zdá jako přílišná starostlivost o něco, co běžně myslící uživatel pochopí a zařídí se podle toho, a celkem mi připomíná slavný příběh, kdy ženská sušila kočku v mikrovlnce (RIP kočka).
 
::Vezmu jen školní IP adresy, když to poberu velmi jednoduše; tak se nám (správcům, patrolářům?) budou zobrazovat adresy škol. Nehledě k dalšímu plýtvání daty jde zase o plevelení stránek posledních změn. Ha, a když budu chtít do té školy napsat, tak jak to pozná ředitelka?
 
::Další věc. Článek jako [https://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Lalo%C4%8Dn%C3%ADk_ostrozob%C3%BD&action=history]. Jsou prostě kolegové, kteří se neregistrovali, nechtějí se registrovat (z nějakého důvodu) nebo na přihlášení opomenou. Takže já když si otevřu takovou historii stránky, s trochou štěstí se mi podaří toho [[User:Hnetubud|editora]] [https://cs.wikipedia.org/wiki/Diskuse:Lalo%C4%8Dn%C3%ADk_ostrozob%C3%BD kontaktovat] a opravit v článku chybu. Pokud tam budu mít Editor123 a po čase už vůbec nic (co autorská práva!), k čemu mi to bude dobré?
 
::Další inteligence je pronásledování ze stran vlády, to jsem se zasmál. :) Tak ať ta hrstka editorů, co chce editovat (Odkud? Je nějaký alespoň jeden takový případ, kdy byl editor pronásledován, stal se, nebo tady táhneme do boje proti nějakému neznámému třídnímu nepříteli?) si buď založí účet nebo ať prostě needituje a hotovo. I pokud jeho IP adresu skryjeme pod účet, nepředstavuje to zřejmě velkou ochranu. Jistou anonymitu na internetu představuje tak možná [[Tor (sieť|Tor (sieť]] a ten je zase blokován na Wiki obecně. Pokud už má někdo inteligenci na to editovat tam, kde nemůže, rozhodně má inteligenci i na to umět se registrovat a vždy přihlásit.
 
::Zkrátka v tom vidím jenom další otravování správců, otravování checkuserů, pozitivní přínos malý až žádný, maximálně nám tu budou školáci ze ZŠ Nerudova nebo ZŠ Vrané nad Vltavou nebo ZŠ Březí (dosaďte dle chuti) psát, jak jsou strašně anonymní a jistí lidé z mety budou mít povyražení a zábavu na dlouhé měsíce. Je docela škoda, že Wikimedia někdy nevymyslí něco opravdu inteligentního.---[[Redaktor:OJJ|'''<span style="font-variant:small-caps;color:#4F94CD;">OJJ</span>''']]<sup>[[Diskusia s redaktorom:OJJ|'''<span style="font-variant:small-caps;color:#458B00;">✉</span>''']]</sup> 11:22, 22. august 2019 (UTC)