Wikipédia:Kaviareň/Rôzne: Rozdiel medzi revíziami

Smazaný obsah Přidaný obsah
Riadok 145:
::::Problém je skôr v&nbsp;tom, že takáto úroveň diskusií poškodzuje aj dobré meno Wikipédie, presne v&nbsp;duchu tvrdenia ''„''[s]''pôsob, akým sa správate na Wikipédii, vytvára obraz o&nbsp;Wikipédii“''. Neviem prečo si niektorí odmietate túto skutočnosť pripustiť. <font face="Century">[[Redaktor:Lišiak|<font color="navy">'''Lišiak'''</font>]]<sub>([[Diskusia s redaktorom:Lišiak|diskusia]])</sub></font> 21:11, 24. september 2022 (UTC)
:::::{{Re|Teslaton}} Každý občas uletí. Sme ľudia. Tu ide o iný prípad: osobné urážky sú ''modus operandi'' tohto redaktora. Bol upozorňovaný už nespočetne krát a stále pokračuje. K výpočtu prínosu treba pripočítať (alebo skôr odpočítať) redaktorov, ktorí to na Wikipédii kvôli tomuto prístupu „zabalili“.--[[Redaktor:Jetam2|Jetam2]] ([[Diskusia s redaktorom:Jetam2|diskusia]]) 21:26, 24. september 2022 (UTC)
::::::: Po prvé si ma z väčšej časti pletieš s inou IP (ktorú ste zablokovali), roky ste boli na to upozorňovaní, a stále nič. Po druhé, z malej sčasti som za tie tvoje "osobné urážky" (čo je u teba označenie všetkého, čo sa ti nepáči) zodpovedný naozaj ja (tvoria asi tak 0,0001 promile toho, čo som tu kedy popísal). Odcitujme si konkrétne tie "osobné urážky", za ktoré ste ma tu zablokovali (aby každému bolo jasné, o čom hovoríme): "niekto očividne netuší, kde je prvé písmeno slova" (reakcia na pravopisnú chybu), "nevidel SLOVENSKÝ chemický text ani z rýchlika" (reakcia na pravopisnú chybu), "to je na päťku z diktátu" (reakcia na pravopisnú chybu) a pod. Tomuto niekto hovorí "osobné urážky", niekto iný vraj "hrubé osobné urážky". Zrejme cieľová osoba stavia svoje sebavedomie a celú svoju osobnosť na pravopise začiatočných písmen slova, v tom prípade to bude naozaj osobná urážka. Ale neinformovala ma o tom, že má takúto špecifickú štruktúru osobnosti, takže som to nemoho tušiť. [[Špeciálne:Príspevky/2A02:AB04:3140:7400:65C2:7BB2:8132:6837|2A02:AB04:3140:7400:65C2:7BB2:8132:6837]] 17:48, 25. september 2022 (UTC)
::::::Pri časti tých, čo to „zabalili“, je to ale IMHO (aspoň z môjho subjektívneho pohľadu) v rovine „ešteže tak“ (lebo [[Wikipédia:Vyžadovanie schopností|schopnosti]]), tzn. celková bilancia nemusí byť nutne zas tak hrozná... :D Čím nechcem povedať, že je toxické jednanie ok. --[[Redaktor:Teslaton|Teslaton]] ([[Diskusia s redaktorom:Teslaton|diskusia]]) 21:32, 24. september 2022 (UTC)
::::::: {{Re|Teslaton}} Nesouhlasím, letmě mě napadá min. [[User:Pažo|Pažo]], ze starších snad [[User:Botanik PriFUK|Botanik PriFUK]]. Toxický přístup je každopádně škodlivý vždy a je nutné jej důsledně oddělovat od obsahové tvorby, protože Wikipedie je kolektivní projekt. Je úsměvné pozorovat až přemrštěné snahy Wikimedie vytvořit co nejlepší prostředí pro nováčky a schválit univerzální kodex chování, a naproti tomu tyto výlevy. Pokud si jinak nebudeme hrát na odbornost, otázkou zůstává, proč by vlastně měly být změny od IP automaticky správné. Je dost možné, že pohled komunity na toto může být jiný. Bohužel zde se už mnohdy nejede na konsensus, ale na agresivní prosazování té správné verze, reverty a zastrašování. Z hlediska Occamovy břitvy pochybuji, že jsou dotyční IP editoři odborníci na prakticky jakoukoli vědeckou problematiku, takže zmíněné přepisování encyklopedií může představovat i laickou až diletantskou práci, která se z vnitřní podstaty nemůže stavět nad úroveň pohledu ostatních editorů. Umění ''z mého pohledu'' není jen do článku něco dát, ale také tam spoustu věcí nedat, což je výhodné zvláště u projektů typu Wiki, které lze neustále aktualizovat. Třeba osobně považuji uvádění desítek, často i zastaralých (i ze začátku 20. století, bože) systémů v článku [[vyššie primáty]] za ''totální nesmysl'' pro čtenáře i z odborného hlediska, ale nemám chuť s tím bojovat. Za mě by se to hodilo jako historická kuriozita do jedné/dvou vět. Pochybuji však, že slušná diskuse na toto téma bude možná. A na druhou stranu, nekonečné [[User:Jetam2|Jetamovy]] spory o přechylování jsou též legendární.