Adam Jančina (* 3. august 1992, Bratislava)[1] je slovenský herec.

Adam Jančina
Narodenie 3. august 1992 (31 rokov)
Bratislava, Slovensko
Alma materVŠMU a Konzervatórium v Bratislave
Povolanieherec
Roky pôsobenia2011 – súčasnosť

Vyštudoval VŠMU a konzervatórium v Bratislave.[2] Účinkuje v SND, Divadle GUnaGU, Divadle Nová scéna v Bratislave a v SDKS v Nitre.[3]

V roku 2019 sa zúčastnil Majstrovstiev Slovenska v kulturistike, fitnes a modelingu.

Filmografia

upraviť
  • 2013: Bojko (krátkometrážny, študentský film)
  • 2015: YOLO (krátkometrážny, študentský film)
  • 2016: Staré dobré časy (krátkometrážny)
  • 2016: Divoká karta (krátkometrážny)
  • 2017: Jessie&Joe (krátkometrážny)
  • 2020: Svet stratených

TV seriály

upraviť

Hudobné videoklipy

upraviť
  • 2017: Kristína: Láska bombová

Divadelné záznamy

upraviť
  • 2016: Fanny a Alexander

Referencie

upraviť
  1. SITA. Herec Adam Jančina: Žijeme instantné životy, s ničím nie sme spokojní. Pravda (Bratislava: Perex), 2019-05-05. Dostupné online [cit. 2022-03-09]. ISSN 1336-197X.
  2. Teodorik Menšl / wwww.teodorik.com | Tomáš Potěšil / www.potesil.com. Adam Jančina [online]. actorsmap.cz, [cit. 2022-03-08]. Dostupné online.
  3. Adam Jančina [online]. novascena.sk, [cit. 2022-03-08]. Dostupné online.

Externé odkazy

upraviť