Adam Mišík (* 7. máj 1997, Praha) je český spevák, skladatel , gitarista, herec a dabér.

Adam Mišík (2018)

Adam Mišík je mladší syn hudobníka Vladimíra Mišíka. Od detstva hrá vo filmoch, televíznych seriáloch a v divadelných hrách.[1] V 7 rokoch prvýkrát účinkoval vo filme Kráska v nesnázích s režisérom Janom Hřebejkom. Okrem herectva sa venuje aj tancu (účinkoval ako imitátor Michaela Jacksona).[2] Od roku 2008 hral na gitaru a spieval v indierockovej skupine The Colorblinds (predtým BEK),[3] s ktorou vystupoval napr. na festivaloch Rock for People, United Islands of Prague alebo na veľkom spomienkovom koncerte pre Václava Havla v pražskej Lucerne. V júni 2013 začal sólovú dráhu a podpísal zmluvu na svoj prvý sólový album a pieseň „Tvoje světy“,[4] ktorú prvýkrát predstavil v talkshow 7 pádů Honzy Dědka.

V ankete Český slávik Mattoni 2013 sa stal objavom roka.[5] V Hudobných cenách Óčka 2013 sa stal objavom roka a na cenách Európy 2 taktiež. 7. mája 2014 vydal svoj druhý videoklip Já nechci víc. 13. júna 2014 vydal svoj debutový album Parfém, ktorý 25. októbra 2014 pokrstil s Debbi v Lucerna Music bare.

Diskografia

upraviť
  • 2011 – The Colorblinds – so skupinou The Colorblinds
  • 2013 – Tvoje světy – debutový singel
  • 2014 – Já nechci víc – singel
  • 2014 – Parfém – debutové album
  • 2015 – Tak pojď! – singel
  • 2016 – Na ostří nože – účasť v singli Ewy Farnej
  • 2017 – Slowmo – singel
  • 2018 – K.O. – singel
  • 2018 – V Tobě – singel
  • 2019 – Démony – singel
  • 2019 – Proud – singel
  • 2019 – Ty se díváš – singel
  • 2019 – 2.0 – album
  • 2020 – Stín – singel
  • 2020 – Sníh – singel
  • 2020 – Plamen – singel
  • 2020 – Vítr nad Prahou – singel
  • 2020 – Máma říkala – singel
  • 2020 – Mír – singel
  • 2020 – Chutnáš Jako Gin – singel
  • 2020 – Tak Trochu High – singel

Filmografia

upraviť
 
Adam Mišík v roku 2013

Televízne seriály

upraviť

Divadlo

upraviť

Referencie

upraviť
  1. http://www.letnihereckaskola.cz/detske-celebrity.php
  2. KONRÁDOVÁ, Blanka. Fanoušci uctili památku Jacksona, Karel Gott se nečekaně omluvil [online]. Revue iDNES.cz, 2010-06-26, [cit. 2013-07-05]. Dostupné online.
  3. profil kapely The Colorblinds - bandzone.cz, Facebook
  4. BALUŠEK, Honza. Adam Mišík – Tvoje světy [online]. muzicserver.cz, 2013-06-20, [cit. 2013-07-05]. Dostupné online.
  5. http://www.ceskyslavikmattoni.cz/objev-roku-2013/cmsarticle / [online]. [Cit. 2017-05-03]. Dostupné online. Archivované 2013-12-02 z originálu.
  6. V hlavních rolích [online]. [Cit. 2017-05-03]. Dostupné online. Archivované 2015-06-19 z originálu.
  7. http://soukromepasti.nova.cz/clanek/epizody/maly-terorista .html
  8. http://www.ceskatelevize.cz/porady/1148961737-3-plus-1-s-miroslavem-donutilem/20951212079 / http://www.ct24.cz/kultura/76217-silvestrovske-pocty-3-plus-1-rovna-se-donutil/
  9. http://www.ceskatelevize.cz/porady/10213603244-biblicka-patrani/
  10. Adam Mišík Archivované 2010-03-26 na Wayback Machine – Městská divadla pražská
  11. Letné shakespearovské slávnosti - repertoár 2009, 2010
  • Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Adam Mišík na českej Wikipédii.

Externé odkazy

upraviť