Behemoth je poľská black/death metalová skupina, založená v roku 1991.[1]

Behemoth
Behemoth, 2009
Behemoth, 2009
Základné informácie
Pôvod Poľsko Poľsko
Žáner(-re) Black metal, death metal
Pôsobenie 1991 - súčasnosť
Vydavateľstvá Metal Blade, Nuclear Blast, Wild Rags, Pagan, Avantgarde, Regain, Century Media, Mystic Production
Členovia skupiny:
Adam „Nergal” Darski
Zbigniew „Inferno” Promiński
Tomasz „Orion” Wróblewski

DiskografiaUpraviť

  • Sventevith (Storming Near the Baltic) (1995)
  • Grom (1996)
  • Pandemonic Incantations (1998)
  • Satanica (1999)
  • Thelema 6. (2000)
  • Zos Kia Cultus (Here and Beyond) (2002)
  • Demigod (2004)
  • The Apostasy (2007)
  • Evangelion (2009)
  • The Satanist (2014)
  • I Loved You at Your Darkest (2018)

ReferencieUpraviť

  1. Behemoth - Encyclopaedia Metallum: The Metal Archives [online]. www.metal-archives.com, [cit. 2021-01-01]. Dostupné online.