Bob Neuwirth

americký hudobník

Bob Neuwirth (* 20. jún 1939, Akron, Ohio) je americký spevák, producent, skladateľ a výtvarník. Bol priateľom Boba Dylana, hral aj v dokumentárnom filme Dont Look Back. Je spoluautorom piesne „Mercedes Benz“, ktorú preslávila Janis Joplinová. V roku 1994 spolupracoval s Johnom Caleom zo skupiny The Velvet Underground a vydali spolu album Last Day on Earth.

Bob Neuwirth
Základné informácie
Narodenie 20. jún 1939 (81 rokov)
Akron, Ohio, USA
Pôsobenie spevák, producent, skladateľ a výtvarník
Roky pôsob. 1960 – súčasnosť
Súvisiace
články
Bob Dylan, John Cale
Webstránka Oficiálny web

DiskografiaUpraviť

Sólové albumyUpraviť

  • Bob Neuwirth (1974)
  • Back to the Front (1988)
  • 99 Monkeys (1990)
  • Look Up (1996)[1]
  • Havana Midnight (1999)

s Johnom CaleomUpraviť

OstatnéUpraviť

  • Still Lookin' Good to Me (The Band of Blacky Ranchette, 2003)
  • Por Vida: A Tribute to the Songs of Alejandro Escovedo - „Rosalie“ (různí, 2004)

ReferencieUpraviť

  1. http://www.allmusic.com/artist/bob-neuwirth-p13780/biography

ZdrojUpraviť

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Bob Neuwirth na českej Wikipédii.