Otvoriť hlavné menu

Daisy Ridleyová

(Presmerované z Daisy Ridley)

Daisy Jazz Isobel Ridleyová (* 10. apríl 1992, Londýn, Anglicko, Spojené kráľovstvo) je britská herečka, ktorá v roku 2015 získala medzinárodné uznanie za postavu Rey zo série Star Wars.

Daisy Ridleyová
Daisy Ridley by Gage Skidmore.jpg
Celé menoDaisy Jazz Isobel Ridleyová
Narodenie 10. apríl 1992 (27 rokov)
Londýn, Anglicko, Spojené kráľovstvo
Povolanieherečka
Roky pôsobenia2013 – súčasnosť

Životopis a kariéraUpraviť

Celým menom Daisy Jazz Isobel Ridleyová, sa narodila v Londýne, v Spojenom kráľovstve. Jej prastrýko Arnold Ridley, bol dramatický herec. Promovala v roku 2010 na škole Tring Park School for the Performing Arts v Hertfordshiru.

Začínala v menších rolách ako príklad v seriáloch Tichý svedok alebo Pán Selfridge. O dosť viac sa zviditeľnila v roku 2015, keď sa pridala k natáčaniu filmu Star Wars: Sila sa prebúdza. Jej herecký výkon v roli Rey bol bravúrny, a okamžite si ju diváci obľúbili. Tiež sa objaví aj v ďalšej časti Star Wars: The Last Jedi. V roku 2015 získala medzinárodné uznanie za postavu Rey zo série Star Wars. V roku 2017 sa tiež objaví po boku Johnnyho Deppa a Penélope Cruzovej, vo filme Vražda v Orient Expresse.

FilmografiaUpraviť

  • 2013 – Lifesaver (TV seriál)
  • 2013 – Blue Season
  • 2014 – Scrawl
  • 2015 – Star Wars: Sila sa prebúdza
  • 2017 – Vražda v Orient Expresse
  • 2017 – Star Wars: The Last Jedi
  • 2019 – Star Wars: Episode IX

ZdrojUpraviť

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Daisy Ridley na anglickej Wikipédii.