Daniel Edward Aykroyd známy tiež ako Dan Aykroyd (* 1. júl 1952) je kanadský herec. Preslávil sa vďaka filmom ako Krotitelia duchov, Výmena, The Blues Brothers, a iné.

Dan Aykroyd
herec, hudobník, scenárista
Dan Aykroyd
Narodenie1. júl 1952 (67 rokov)
Ottawa, Kanada
Odkazy
Webstránkathebluesmobile.com
CommonsSpolupracuj na Commons Dan Aykroyd

FilmografiaUpraviť

  • 2010: Yogi Bear ako Yogi Bear
  • 2007: Keď si Chuck bral Larryho ako Kapitán Tucker
  • 2001: Pearl Harbor ako Kapitán Thurman
  • 2001: Evolúcia ako Governor Lewis
  • 1998: Blues Brothers 2000 ako Elwood Blues
  • 1996: Seržant Bilko (Sgt. Bilko) ako plk. Hall
  • 1996: My Fellow Americans ako William Haney
  • 1995: Tommy Boy ako Zalinsky
  • 1991: Len samé problémy ako sudca Alvin Valkenheiser
  • 1994: North ako Pa Tex
  • 1994: My Girl 2 ako Harry
  • 1989: Krotitelia duchov II (Ghostbusters II) ako Doktor Raymond Stantz
  • 1984: Krotitelia duchov (Ghost Busters) ako Doktor Raymond Stantz
  • 1984: Indiana Jones a chrám skazy (Indiana Jones and the Temple of Doom) ako Weber
  • 1983: Výmena (Trading Places) ako Louis Winthorpe III
  • 1982: It Came from Hollywood
  • 1981: Neighbors ako Vic
  • 1980: Blues Brothers (Blues Brothers, The) ako Elwood
  • 1979: 1941 ako Sgt. Tree
  • 1979: Mr. Mike's Mondo Video
  • 1978: The Rutles ako Brian Thigh
  • 1977: Things We Did Last Summer
  • 1977: Love at First Sight ako Roy

Iné projektyUpraviť

  •   Commons ponúka multimediálne súbory na tému Dan Aykroyd

Externé odkazyUpraviť