Huey Lewis

Huey Lewis (* 5. júl 1950, New York, štát New York, USA), vlastným menom Hugh Anthony Cregg III, je americký hudobník, skladateľ a aj príležitostný herec. Vie hrať na fúkaciu harmoniku a je frontmanom skupiny Huey Lewis & the News. Kapele zložil hity ako „I Want a New Drug“ či „The Power of Love“. Má pôvod v Poľsku a Írsku, pretože jeho matka bola Poľka a otec írsky Američan[1][2].

Huey Lewis
Huey Lewis v roku 2006
Huey Lewis v roku 2006
Základné informácie
Narodenie 5. júl 1950 (70 rokov)
New York, štát New York, USA
Bydlisko USA New York
Pôsobenie spevák-skladateľ
Žáner biely soul, pop
Roky pôsob. 1967 – súčasnosť
Súvisiace
články
Ray Parker, Jr., Thin Lizzy, King Harvest
Webstránka hueylewisandthenews.com

FilmografiaUpraviť

FilmyUpraviť

SeriályUpraviť

  • 2002: Just Shoot Me! ako Gary Rosenberg

Late Show poradyUpraviť

  • 2003: Late Night with Conan O'Brien, (hudobník)[3]

DiskografiaUpraviť

AlbumyUpraviť

  • 1988 Oliver & Company soundtrack
  • 1995 Come Together: America Salutes The Beatles
  • 2000 Duets soundtrack

SingleUpraviť

  • 2000' Cruisin (w/ Gwyneth Paltrow)
  • 2008' Workin' for a Livin (w/ Garth Brooks)

ReferencieUpraviť