Huey Lewis

Huey Lewis (* 5. júl 1950, New York, štát New York, USA), vlastným menom Hugh Anthony Cregg III, je americký hudobník, skladateľ a aj príležitostný herec. Vie hrať na fúkaciu harmoniku a je frontmanom skupiny Huey Lewis & the News. Kapele zložil hity ako „I Want a New Drug“ či „The Power of Love“. Má pôvod v Poľsku a Írsku, pretože jeho matka bola Poľka a otec írsky Američan.[1][2]

Huey Lewis
Huey Lewis v roku 2009
Huey Lewis v roku 2009
Základné informácie
Rodné meno Hugh Anthony Cregg III
Narodenie 5. júl 1950 (72 rokov)
New York, štát New York, USA
Bydlisko Stevensville, Montana
Pôsobenie spevák-skladateľ, herec
Žáner pop, synthpop, rokenrol, biely soul
Hrá na nástrojoch spev, ústna harmonika
Roky pôsob. 1967 – súčasnosť
Vydavateľstvá Chrysalis, EMI, America, Elektra, Jive, Capitol
Súvisiace
články
Huey Lewis & the News, Clover, Ray Parker, Jr., Phil Lynott, Thin Lizzy, King Harvest, Nick Lowe, Dave Edmunds, Umphrey's McGee, Garth Brooks
Webstránka hueylewisandthenews.com/

FilmografiaUpraviť

FilmyUpraviť

SeriályUpraviť

  • 2002: Just Shoot Me! ako Gary Rosenberg

Late Show poradyUpraviť

  • 2003: Late Night with Conan O'Brien, (hudobník)[3]

DiskografiaUpraviť

AlbumyUpraviť

  • 1988 Oliver & Company soundtrack
  • 1995 Come Together: America Salutes The Beatles
  • 2000 Duets soundtrack

SingleUpraviť

  • 2000' Cruisin (w/ Gwyneth Paltrow)
  • 2008' Workin' for a Livin (w/ Garth Brooks)

ReferencieUpraviť