Otvoriť hlavné menu

Irene Cara Escalera (* 18. marec 1959, Bronx, New York, New York, USA) je americká herečka, speváčka a hudobná skladateľka. Preslávila sa predovšetkým rolou Coco vo filme Fame od režiséra Alana Parkera (1980) a piesňou „What a Feeling (Flashdance)“, ktorá v roku 1983 kraľovala svetovým hitparádam.

Irene Cara
Celé menoIrene Cara Escalera
Narodenie 18. marec 1959 (60 rokov)
Bronx, New York, New York, USA
Povolanieherečka, speváčka, skladateľka
ManželConrad Palmisano (19861991)

DiskografiaUpraviť

  • 1980: Fame (BOF) (Polygram)
  • 1982: Anyone Can See (Elektra / Unidisc Records)
  • 1983: What a Feelin'fame movie (Geffen)
  • 1984: D.C. Cab Soundtrack (BOF) (Geffen Records)
  • 1985: City Heat Soundtrack (BOF) (Warner Bros.)
  • 1987: Carasmatic (Elektra Records)
  • 1989: All Dogs Go to Heaven (BOF)
  • 1991: China Cry Soundtrack (BOF)
  • 2007: Downtown: A Street Tale Soundtrack (BOF)
  • 2011: Irene Cara Presents Hot Caramel

ZdrojUpraviť

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Irene Cara na českej Wikipédii.