Ján Kroner (* 1. máj 1927, Brunovce – † 24. júna 1986, Považská Bystrica) bol slovenský filmový, televízny a divadelný herec.

Ján Kroner st.
Narodenie 1. máj 1927
Brunovce, Slovensko
Úmrtie24. jún 1986 (59 rokov)
Považská Bystrica, Slovensko
Povolanieherec
Roky pôsobenia1971-1986
ManželkaEmília Kronerová
DetiJán Kroner, Jana Pažitná (r. Kronerová)
RodičiaĽudovít Kroner (1891-1956), Mária (1894-1975)
BratJozef Kroner, Ľudovít Kroner
SestraMária Hojerová

FilmografiaUpraviť

  • 1971: Keby som mal pušku [1][2]
  • 1973: Očovské pastorále [3]
  • 1973: Dolina
  • 1974: Oblaky-modriny (TV film)
  • 1975: Pacho, hybský zbojník
  • 1975: Nepokojná láska (TV seriál)
  • 1976: Milosrdný čas
  • 1983: Výlet do mladosti (TV film)
  • 1983: Mŕtvi učia živých
  • 1984: Neľahké lásky (TV film)
  • 1984: Povstalecká histoŕia (TV film)
  • 1985: Materské znamienko' '(TV seriál)
  • 1985: Karabínka (TV film)
  • 1985: Búrka (TV film)

ReferencieUpraviť

Externé odkazyUpraviť

ZdrojeUpraviť

  • Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Ján_Kroner na českej Wikipédii.