Otvoriť hlavné menu

Jean Daniel Cadinot (* 10. február 1944, Paríž, Francúzsko - † 23. apríl 2008) bol francúzsky, otvorene homosexuálny filmový režisér a producent homosexuálnych pornografických filmov. Jeho rovnomenné štúdio bolo jedným z prvých svojho druhu vo Francúzsku. Jeho vplyv na neskoršie homosexuálne produkcie je neprehliadnuteľný.

Jean Daniel Cadinot
filmový režisér a producent homosexuálnych pornografických filmov
Narodenie10. február 1944
Paríž, Francúzsko, Francúzsko
Úmrtie23. apríl 2008 (64 rokov)
Odkazy
Webstránkacadinot.fr

ŽivotopisUpraviť

Jean Daniel Cadinot sledoval najprv kariéru fotografa. Ako prvé aktfotografie vyšli nahé portréty spisovateľa Yvesa Navvaru a speváka Patrick Juveta. Cadinot začal s rozširovaním pornografických fotiek. Potom začal distribuovať pornofilmy. V roku 1978 začal s nakrúcaním pornofilmov. V jeho produkčej firme French Art vyprodukoval Cadinot tucty 16-mm filmov. Od začiatku tieto filmy kládly veľký dôraz na situácie a kostými. Chvíľami existuje uzatvorený dej. Presadia sa nespočetné homosexuálne fantázie ako napríklad sex v kláštornom internáte, sex v polepšovni, sex na skautskom výlete, cruising v Paríži, sex na benátskom karnevale a časté sú aj fantázie znásilnenia. Herci sú prevažne mladý (18 - 25 ročný). Popri nápadne spontánej sexualite filmov, ktoré nie sú nakrútené so svalnatými modelmi žiariacim filmštýlom, sa Cadinotov štýl vyznačil prostredníctvom humoru a irónie, čo je napríklad viditeľné pri použití hudby, ktorá sex občas ironicky komentuje. Najznámejší sa stal film Harem z roku 1984, ktorý sa odohráva na maghrebskom bazáre a v ktorom má hlavná postava sex s početnými arabsky hovoriacimi obchodníkmi z bazáru po sebe, zdanlivý realizmus, ktorý vzbudil pozornosť, najmä v USA. K novo castingovaným hercom sa z času na čas, pridávali hosťujúci herci ako Daniel Brown alebo Jens Hammer. Po prechode na videotechniku v 1990-tich rokoch sa Cadinotove filmy stali menej význačnými a dôrazne konvenčnejšími. Od roku 2000 sa pokúšal svojimi prerobenými verziami vlastných predošlých filmov oživiť svoj typický štýl, ktorý bol nielen eroticky ale aj umelecky na úrovni. Cadinot umrel v apríli 2008 vo veku 64 rokov na následky srdcového infarktu.

FilmografiaUpraviť

  • Tendres adolescents (1980)
  • Stop (1980)
  • Hommes de Chantier (1980)
  • Garçons de Rêves (1981)
  • Les Hommes préfèrent les Hommes (1981)
  • Scouts (1981)
  • Aime … comme Minet (1982)
  • Garçons de Plage (1982)
  • Sacré Collège (1983)
  • Age Tendre et Sexes Droits (1983)
  • Charmants Cousins (1983)
  • Harem (1984)
  • Le Jeu de Pistes (1984)
  • Les Minets Sauvages (1984)
  • Stop Surprise (1984)
  • Top Models (1985)
  • Classe de Neige (1985)
  • Le Voyage à Venise (1986)
  • Sous le signe de l'étalon (1986)
  • Le Garçon Près De La Piscine (1986)
  • L'Amour Jaloux (1986)
  • Escalier de Service (1987)
  • Deuxième Sous-sol (1987)
  • Chaleurs (1987)
  • Séance Particulière (1988)
  • Pension Complète (1988)
  • La Main Au Feu (1989)
  • Le Désir En Ballade (1989)
  • Crash Toujours (1989)
  • Service Actif (1990)
  • Le Coursier (1990)
  • Service Actif II (1991)
  • La Maison Bleue (1992)
  • Gamins de Paris (1992)
  • Tequila (1993)
  • L'Expérience Inédite (1993)
  • Corps d'Élite (1993)
  • Paradisio Inferno (1994)
  • Musée Hom (1994)
  • Les Minets de L'Info (1994)
  • Maurice Et Les Garçons (1994)
  • Garçons d'Étage (1995)
  • Pressbook (1996)
  • Garçons d'Étage II (1996)
  • Désirs Volés (1996)
  • Coup de Soleil (1996)
  • Techno Boys (1997)
  • L'Insatiable (1997)
  • Sortie de Secours (1998)
  • Macadam (1998)
  • Etat d'Urgence (1998)
  • Squat (1999)
  • Safari City (1999)
  • S.O.S. (1999)
  • Sans Limite (2000)
  • Double En Jeu (2000)
  • C'est la vie! (2000)
  • Mon Ami, mes Amants (2002)
  • Cours Privés (2002)
  • Crescendo (2003)
  • Hammam (2004)
  • Secrets de Famille (2004)
  • Nomades (Bazaar Hotel) (2005)
  • Plaisirs d'Orient (2005)
  • Portes du Désir (Nomades III) (2006)
  • Princes Pervers (Nomades IV) (2006)
  • Parfums erotiques (2007)
  • Trésors Secrets (2007)
  • Duos de Choc (2008)
  • Subversion (2008)
  • Le Culte d'Eros (2009)

Pozri ajUpraviť

ZdrojeUpraviť

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Jean Daniel Cadinot na nemeckej Wikipédii (číslo revízie nebolo určené).

Externé odkazyUpraviť