Otvoriť hlavné menu

Lars von Trier (* 30. apríl 1956, Kodaň, Dánsko ako Lars Trier) je dánsky filmový režisér . Patrí k autorom manifestu hnutia Dogma 95, presadzujúceho minimalizmus vo filme. Napriek tomu vo svojich filmoch využíva aj rôzne iné prístupy.

Lars von Trier
dánsky filmový režisér
dánsky filmový režisér
Narodenie30. apríl 1956 (63 rokov)
Kodaň, Dánsko
Odkazy
CommonsSpolupracuj na Commons Lars von Trier

FilmografiaUpraviť

Celovečerné filmyUpraviť

  • 1984: The Element of Crime
  • 1987: Epidemic
  • 1991: Europa
  • 1996: Prelomiť vlny (Breaking the Waves)
  • 1998: Idioti (Idioterne)
  • 2000: Tanečnica v tme (Dancer in the Dark)
  • 2003: Dogville
  • 2003: The Five Obstructions
  • 2005: Manderlay
  • 2005: Dear Wendy
  • 2006: The Boss of it All
  • 2009: Antikrist
  • 2011: "Melancholia"
  • 2013: "Nymfomanka"