Otvoriť hlavné menu

Michaela Badinková

slovenská herečka

Michaela Badinková (* 25. január 1979, Malacky) je slovenská herečka.

Michaela Badinková
Michaela Badinková 1410.jpg
Narodenie 25. január 1979 (40 rokov)
Malacky, Slovensko
Povolanieherečka

Vyštudovala Štátne konzervatórium v Bratislave, odbor hudobno-dramatický a v súčasnosti študuje na DAMU v Prahe, odbor činoherné herectvo. Účinkovala v detskom divadle Úsmev v Bratislave, neskôr v Divadle Andreja Bagara v Nitre a v Bábkovom divadle v Žiline. V súčasnej dobe ju môžu diváci vidieť v hudobnej komédii Miluju tě, ale… v pražskom Paláci Blaník a v Divadle Na Fidlovačce ako Eržiku v hre Balada pro banditu.

FilmografiaUpraviť

  • 2016 Jak básníci čekají na zázrak
  • 2011 Ta třetí
  • 2008 Karamazovi
  • 2007 Trapasy
  • 2007 Velkofilm
  • 2004 Jak básníci neztrácejí naději (Veverka Zrzečka)
  • 2001 Kováč Juraj

Seriálová tvorbaUpraviť

  • 2018 Tvoje tvář má známý hlas
  • 2016 Ordinace v růžové zahradě 2 (MUDr. Alena Rytířová)
  • 2010 Cesty domů
  • 2005 Ulice (Lenka Drápalová-Hejlová)