Otvoriť hlavné menu

Neil Sedaka (* 13. marec 1939, Brooklyn, New York, USA)[1] je americký popový spevák, klavirista, hudobný skladateľ a textár. Počas svojej viac ako 50 ročnej kariéry napísal mnoho textov piesní pre seba ale aj pre iných umelcov. Často spolupracuje s textármi Howardom Greenfieldom a Philom Codym.

Neil Sedaka
Neil Sedaka v roku 2005
Neil Sedaka v roku 2005
Základné informácie
Narodenie 13. marec 1939 (80 rokov)
Brooklyn, New York, USA
Pôsobenie spevák, hudobný skladateľ, textár, multiinštrumentalista, hudobný producent
Žáner pop
Hrá na nástroje spev
Roky pôsob. 1955 – súčasnosť
Vydavateľstvá RCA Victor Records, MGM Records, Polydor Records, Rocket Records, Elektra Records, Razor & Tie Records
Webstránka www.neilsedaka.com

DiskografiaUpraviť

  • Rock with Sedaka (1959)
  • Emergence (1972)
  • Sedaka's Back (1975)
  • Neil Sedaka and Songs (1977)
  • My Friend (1986)
  • Tuneweaver (1995)
  • Neil Sedaka In Italiano (1999)

ReferencieUpraviť

  1. Neil Sedaka [online]. history-of-rock.com, [cit. 2010-11-21]. Dostupné online. (po anglicky)

Externé odkazyUpraviť