Philippe Sollers

francúzsky spisovateľ, literárny teoretik, scenárista a režisér

Philippe Sollers vlastným menom Philippe Joyaux (* 27. november 1936, Bordeaux, Francúzsko) je francúzsky spisovateľ, literárny teoretik, scenárista a režisér.

Philippe Sollers
francúzsky spisovateľ, literárny teoretik, scenárista a režisér
Philippe Sollers
Osobné informácie
Rodné menoPhilippe Joyaux
Narodenie27. november 1936 (85 rokov)
 Bordeaux, Francúzsko
ManželkaJulia Kristeva
Odkazy
Philippe Sollers na philippesollers.net
Spolupracuj na CommonsPhilippe Sollers
(multimediálne súbory na commons)

Je zakladateľom časopisu Tel Quel v ktorom publikujú významní teoretici a filozofi. Získal Rad čestnej légie. Jeho manželkou je filozofka, literárna kritička, psychoanalytička, feministka a spisovateľka Julia Kristeva.

BibliografiaUpraviť

  • Podivná samota - 1958
  • Park - 1961, udelená cena Medici
  • Dráma - 1965
  • Čísla - 1968
  • Počty - 1970
  • Raj - 1981
  • Ženy - 1983
  • Zákony
  • Vojna vkusu - 1994
  • Chvála nekonečna - 2001

FilmografiaUpraviť

  • Brána pekiel - dokument

Iné projektyUpraviť

Externé odkazyUpraviť