Zoznam HR objektov 1 – 500

Toto je zoznam HR objektov od 1 do 500.

Objekt Názov BD HD SAO FK5 IR zdroj Ref. pre IR zdroj Dvoj alebo viac násobná hviezda ADS Počet častí ADS Ident. prem. hviezdy Rektascenzia 1900 Deklinácia 1900 Rektascenzia 2000 Deklinácia 2000 Gal. dĺžka Gal. šíka Viz. mag. Kód Vmag Neistota pri V B-V farba na UBV systéme Neistota pri B-V U-B farba na UBV systéme Neistota pri U-B R-I Kód pre R-I systém (Cousin, Eggen) Spektr. typ Kód spektr. typu Ročný vlastný pohyb v RA J2000, systém FK5 Ročný vlastný pohyb v Dec J2000, systém FK5 D - dynamická paralaxa, inak trigonometrická paralaxa Paralaxa Heliocentrická radiálna rýchlosť Komentár radiálnej rýchlosti Limit rýchlosti rotácie Rýchlosť rotácie, v sin i Neistota a premenlivosť pri rýchlosti rotácie Rozdiel magnitúd Oddelenie zložiek Ident. zložiek Počet zložiek Pozn.
HR 1 BD+44°4550 3 36042 46 00h 00m 01,1s +44° 40′ 22″ 00h 05m 09,9s +45° 13′ 45″ 114,44 -16,88 6,70 +0,07 +0,08 A1Vn -0,012 -0,018 -018 195 4,2 21,6 AC 3
HR 2 BD-01°4525 6 128569 23h 59m 56,2s -01° 03′ 30″ 00h 05m 03,8s -00° 30′ 11″ 98,33 -61,14 6,29 +1,10 +1,02 gG9 +0,045 -0,060 +014 V
HR 3 33 Psc BD-06°6357 28 128572 1002 I Var? 00h 00m 13,0s -06° 16′ 01″ 00h 05m 20,1s -05° 42′ 27″ 93,75 -65,93 4,61 +1,04 +0,89 +0,54 K0IIIbCN-0,5 -0,009 +0,089 +0,014 -006 SB1O < 17 2,5 0,0 3 *
HR 4 86 Peg BD+12°5063 87 91701 2004 00h 00m 33,8s +12° 50′ 23″ 00h 05m 42,0s +13° 23′ 46″ 106,19 -47,98 5,51 +0,90 G5III +0,045 -0,012 -002 V?
HR 5 BD+57°2865 123 21085 61 V640 Cas 00h 01m 01,8s +57° 52′ 45″ 00h 06m 16,0s +58° 26′ 12″ 117,03 -03,92 5,96 +0,67 +0,20 G5V +0,263 +0,030 +0,047 -012 V 0,8 1,4 *
HR 6 CD-49°14337 142 214963 W 00h 01m 08,4s -49° 37′ 51″ 00h 06m 19,0s -49° 04′ 30″ 321,61 -66,38 5,70 +0,52 +0,05 G1IV +0,565 -0,038 +0,050 +003 SB 5,7 5,4 *
HR 7 10 Cas BD+63°2107 144 10978 2005 00h 01m 14,4s +63° 38′ 22″ 00h 06m 26,5s +64° 11′ 46″ 118,06 1,75 5,59 -0,03 -0,19 B9III e +0,008 0,000 -000 V 153 *
HR 8 BD+28°4704 166 73743 69 33 00h 01m 25,2s +28° 28′ 11″ 00h 06m 36,8s +29° 01′ 17″ 111,26 -32,83 6,13 +0,75 +0,33 K0V +0,380 -0,182 +0,067 -008 V 2,6 158,6 AB 4 *
HR 9 CD-23°4 203 166053 1003 00h 01m 43,0s -23° 39′ 47″ 00h 06m 50,1s -23° 06′ 27″ 52,21 -79,14 6,18 +0,38 +0,05 A7V +0,100 -0,045 +003 V
HR 10 BD-18°6428 256 147090 00h 02m 11,8s -17° 56′ 39″ 00h 07m 18,2s -17° 23′ 11″ 74,36 -75,90 6,19 +0,14 +0,10 A6Vn -0,018 +0,036 -009 V? 195 *
HR 11 BD-03°2 315 128595 Var? 00h 02m 36,7s -03° 06′ 20″ 00h 07m 44,1s -02° 32′ 56″ 98,02 -63,29 6,43 -0,14 -0,47 B8IIIpSi +0,027 -0,002 +013 *
HR 12 CD-23°13 319 166066 89 46 00h 02m 40,3s -23° 03′ 52″ 00h 07m 46,8s -22° 30′ 32″ 55,56 -79,07 5,94 +0,14 +0,06 A2Vp: +0,052 -0,044 -013 V 5,1 1,9 *
HR 13 CD-34°17 344 192367 00h 02m 58,6s -34° 05′ 10″ 00h 08m 03,5s -33° 31′ 46″ 355,91 -78,67 5,68 +1,12 K1III -0,037 0,000 +007
HR 14 BD-03°3 352 128602 2006 I AP Psc 00h 03m 04,8s -03° 00′ 15″ 00h 08m 12,1s -02° 26′ 52″ 98,34 -63,24 6,07 +1,38 +1,14 K2III+F +0,009 -0,003 +001 SB1O 22 2,0 0,0 *
HR 15 21Alp And BD+28°4 358 73765 1 I 94 Alp And 00h 03m 13,0s +28° 32′ 18″ 00h 08m 23,3s +29° 05′ 26″ 111,73 -32,84 2,06 -0,11 -0,46 -0,10 B8IVpMnHg v +0,136 -0,163 +0,032 -012 SBO 56 8,5 81,5 *
HR 16 BD-09°5 360 128604 00h 03m 10,9s -09° 22′ 47″ 00h 08m 17,4s -08° 49′ 26″ 91,79 -69,04 5,99 +1,04 +0,83 gG8 -0,052 -0,033 +020
HR 17 BD+35°8 400 53677 00h 03m 31,9s +36° 04′ 26″ 00h 08m 41,0s +36° 37′ 36″ 113,45 -25,45 6,19 +0,48 -0,09 F8IV -0,100 -0,145 +0,044 -014 6
HR 18 BD-18°3 402 147103 I 51 00h 03m 27,1s -18° 08′ 01″ 00h 08m 33,4s -17° 34′ 39″ 74,69 -76,25 6,06 +1,67 +1,97 M0III 0,000 -0,025 -017 V? *
HR 19 BD+24°3 417 73769 00h 03m 42,2s +24° 54′ 19″ 00h 08m 52,2s +25° 27′ 46″ 110,97 -36,42 6,23 +0,97 +0,73 K0III +0,114 +0,031 +015
HR 20 BD+78°1 431 4048 102 00h 03m 48,5s +79° 09′ 33″ 00h 09m 20,2s +79° 42′ 53″ 120,98 17,00 6,01 +0,19 +0,10 A7IV +0,102 -0,027 +0,002 +001 90 0,2 0,6 *
HR 21 11Bet Cas BD+58°3 432 21133 2 I 107 Bet Cas 00h 03m 50,2s +58° 35′ 54″ 00h 09m 10,7s +59° 08′ 59″ 117,52 -03,27 2,27 +0,34 +0,11 +0,20 F2III-IV +0,525 -0,181 +0,072 +012 SB 70 11,3 31,3 *
HR 22 87 Peg BD+17°7 448 91734 00h 03m 52,8s +17° 39′ 22″ 00h 09m 02,4s +18° 12′ 43″ 108,99 -43,51 5,53 +1,04 G9III +0,137 -0,024 -023 V?
HR 23 CP-54°19 469 231943 W 00h 03m 59,7s -54° 33′ 33″ 00h 09m 02,4s -54° 00′ 07″ 316,25 -62,02 6,33 +0,74 +0,39 G4IV +0,051 +0,016 D +0,009 +001 SB 1,3 0,2 *
HR 24 Kap1Scl CD-28°16 493 166083 111 00h 04m 15,2s -28° 32′ 40″ 00h 09m 21,0s -27° 59′ 16″ 25,24 -80,63 5,42 +0,42 +0,08 F2V +0,072 -0,004 +0,023 +009 131 0,2 1,4 AB 3 *
HR 25 Eps Phe CD-46°18 496 214983 3 00h 04m 20,2s -46° 17′ 57″ 00h 09m 24,7s -45° 44′ 51″ 324,34 -69,60 3,88 +1,03 +0,84 +0,52 K0III +0,124 -0,181 +0,066 -009
HR 26 34 Psc BD+10°8 560 91750 122 00h 04m 53,8s +10° 35′ 21″ 00h 10m 02,3s +11° 08′ 44″ 106,87 -50,43 5,51 -0,07 -0,24 B9Vn e +0,041 -0,003 D +0,017 +014 V 275 4,4 7,7 *
HR 27 22 And BD+45°17 571 36123 4 00h 05m 07,2s +45° 30′ 57″ 00h 10m 19,3s +46° 04′ 20″ 115,52 -16,21 5,03 +0,40 +0,25 +0,29 F2II +0,008 0,000 -0,002 -005 47 *
HR 28 BD+56°11 584 21162 00h 05m 15,0s +56° 36′ 32″ 00h 10m 29,7s +57° 09′ 56″ 117,38 -05,26 6,74 -0,08 -0,41 B7IV +0,023 +0,006 +002
HR 29 BD-06°11 587 128621 D 00h 05m 11,6s -05° 48′ 15″ 00h 10m 18,8s -05° 14′ 55″ 96,99 -66,03 5,84 +0,98 +0,74 K1III +0,036 -0,033 +024 *
HR 30 Gam3Oct CP-82°4 636 258215 3971 00h 05m 30,4s -82° 46′ 48″ 00h 10m 02,1s -82° 13′ 26″ 304,63 -34,77 5,28 +1,05 +0,92 G8III -0,029 -0,020 +015
HR 31 BD-13°13 645 147127 2008 00h 05m 35,5s -13° 08′ 07″ 00h 10m 42,8s -12° 34′ 48″ 87,69 -72,60 5,85 +1,01 +0,80 K0IV +0,150 -0,038 +006 V?
HR 32 CP-73°4 661 255642 W 00h 05m 44,4s -73° 46′ 53″ 00h 10m 38,6s -73° 13′ 28″ 306,98 -43,58 6,64 +0,37 +0,06 F2V+F6V +0,123 +0,016 -014 1,1 0,5 AB 3 *
HR 33 6 Cet BD-16°17 693 147133 00h 06m 10,5s -16° 01′ 01″ 00h 11m 15,9s -15° 28′ 05″ 82,24 -75,06 4,89 +0,49 -0,03 F7V -0,077 -0,268 +0,067 +014 V? 0
HR 34 Kap2Scl CD-28°26 720 166103 5 I W 00h 06m 29,8s -28° 21′ 24″ 00h 11m 34,4s -27° 47′ 59″ 26,30 -81,13 5,41 +1,34 +1,46 K5III +0,010 +0,016 -006 13,8 46,0
HR 35 The Scl CD-35°42 739 192388 6 00h 06m 39,0s -35° 41′ 34″ 00h 11m 44,0s -35° 07′ 59″ 347,16 -78,34 5,25 +0,44 F4V +0,173 +0,119 +0,034 -002 0
HR 36 BD+47°21 743 36148 I 00h 06m 45,1s +47° 35′ 45″ 00h 11m 59,1s +48° 09′ 09″ 116,16 -14,20 6,16 +1,45 gK4 +0,058 +0,017 +016
HR 37 BD-18°14 787 147144 I 00h 07m 04,0s -18° 29′ 38″ 00h 12m 10,0s -17° 56′ 18″ 76,32 -77,10 5,25 +1,48 +1,63 K5III +0,056 -0,031 -0,015 -008 V < 19 :
HR 38 BD+36°12 829 53725 00h 07m 38,2s +37° 08′ 15″ 00h 12m 50,4s +37° 41′ 36″ 114,55 -24,55 6,73 -0,13 -0,70 B2V +0,028 -0,012 -010 *
HR 39 88Gam Peg BD+14°14 886 91781 7 I ' W Gam Peg 00h 08m 05,1s +14° 37′ 40″ 00h 13m 14,2s +15° 11′ 01″ 109,43 -46,68 2,83 -0,23 -0,87 -0,19 B2IV +0,003 -0,012 -0,002 +004 SBO 3 8,9 163,4 AB 3 *
HR 40 BD+26°13 895 73823 161 00h 08m 13,4s +26° 25′ 56″ 00h 13m 24,0s +26° 59′ 14″ 112,56 -35,12 6,30 +0,65 +0,33 G0III -0,008 -0,047 D +0,006 -013 1,1 0,1 AB 3 *
HR 41 23 And BD+40°29 905 36173 2010 00h 08m 19,0s +40° 29′ 00″ 00h 13m 30,8s +41° 02′ 07″ 115,27 -21,27 5,72 +0,31 -0,02 F0IV -0,123 -0,148 +0,024 -029 25
HR 42 CD-26°56 942 166130 I 96 00h 08m 37,8s -26° 34′ 35″ 00h 13m 42,1s -26° 01′ 19″ 38,28 -81,49 5,94 +1,55 K5III +0,026 -0,069 -030 V
HR 43 CD-26°57 943 166131 I 00h 08m 40,2s -26° 50′ 29″ 00h 13m 44,2s -26° 17′ 05″ 36,52 -81,54 6,31 +1,48 +1,65 K5III -0,020 +0,012 +018 V
HR 44 BD+32°21 952 53744 2012 00h 08m 50,6s +32° 39′ 01″ 00h 14m 02,3s +33° 12′ 22″ 113,99 -29,02 6,25 -0,01 -0,05 A1V -0,006 -0,018 +001 56
HR 45 89Chi Peg BD+19°27 1013 91792 1004 I 99 00h 09m 25,6s +19° 39′ 02″ 00h 14m 36,2s +20° 12′ 24″ 111,30 -41,83 4,80 +1,57 +1,93 +1,13 M2+III e +0,093 0,000 +0,015 -046 V *
HR 46 BD-08°26 1014 128655 I 180 AD Cet 00h 09m 20,8s -08° 20′ 13″ 00h 14m 27,6s -07° 46′ 50″ 96,87 -68,76 5,12 +1,62 +1,81 +1,03 E M3+III +0,059 +0,004 +0,003 -002 V? 6,0 3,0 *
HR 47 CP-85°2 1032 258217 3972 00h 09m 32,1s -85° 33′ 02″ 00h 13m 19,4s -84° 59′ 39″ 303,91 -32,06 5,77 +1,72 +2,10 M0-1III +0,004 +0,008 +004
HR 48 7 Cet BD-19°21 1038 147169 I AE Cet 00h 09m 33,7s -19° 29′ 13″ 00h 14m 38,4s -18° 55′ 58″ 75,11 -78,23 4,44 +1,66 +1,99 +1,14 M3III e -0,024 -0,067 +0,029 -023 *
HR 49 BD+21°13 1048 73838 00h 09m 45,3s +21° 43′ 43″ 00h 14m 56,1s +22° 17′ 03″ 111,92 -39,81 6,24 -0,01 +0,12 A1pSi +0,065 -0,011 -015 *
HR 50 35 Psc BD+08°19 1061 109087 191 UU Psc 00h 09m 49,7s +08° 15′ 56″ 00h 14m 58,8s +08° 49′ 15″ 107,86 -52,98 5,79 +0,31 +0,04 F0IV +0,097 -0,028 D +0,017 +001 SB2O 86 0,0 0,0 A 3 *
HR 51 BD-10°30 1064 128660 00h 09m 48,2s -10° 07′ 31″ 00h 14m 54,5s -09° 34′ 11″ 95,06 -70,44 5,75 -0,08 B9V +0,028 -0,011 +017 V?
HR 52 BD+30°26 1075 53755 I 00h 09m 54,9s +30° 58′ 48″ 00h 15m 07,0s +31° 32′ 09″ 113,93 -30,70 6,45 R K5 +0,035 -0,005 +002
HR 53 BD+26°23 1083 73842 W 00h 09m 59,3s +26° 43′ 40″ 00h 15m 10,6s +27° 16′ 59″ 113,10 -34,90 6,35 -0,02 +0,02 A1Vn +0,021 -0,031 -004 SB 230 6,8 29,2 *
HR 54 CD-35°65 1089 192418 00h 09m 55,3s -35° 27′ 36″ 00h 14m 58,2s -34° 54′ 16″ 345,80 -78,99 6,17 +1,34 K3III +0,073 -0,023 -052
HR 55 BD+76°5 1141 4071 207 00h 10m 33,1s +76° 23′ 42″ 00h 16m 14,0s +76° 57′ 03″ 120,89 14,22 6,35 -0,07 -0,26 B8Vnn +0,018 -0,002 D +0,013 -007 V 0,3 0,8 *
HR 56 BD+42°41 1185 36221 215 00h 11m 06,2s +43° 02′ 24″ 00h 16m 21,6s +43° 35′ 41″ 116,23 -18,82 6,15 +0,05 +0,03 A2VpSi +0,043 -0,030 +002 100 3,9 9,2 *
HR 57 CD-32°72 1187 192430 2014 I W 00h 11m 05,4s -32° 00′ 06″ 00h 16m 08,9s -31° 26′ 47″ 1,53 -81,18 5,67 +1,35 +1,50 K5III +0,122 -0,030 +026 9,9 64,0 *
HR 58 CP-76°19 1221 255650 00h 11m 20,4s -76° 28′ 03″ 00h 15m 55,2s -75° 54′ 41″ 305,79 -41,02 6,49 +1,00 +0,72 G8-K0III -0,013 +0,006 +016
HR 59 36 Psc BD+07°27 1227 109100 2015 00h 11m 25,7s +07° 41′ 05″ 00h 16m 34,1s +08° 14′ 24″ 108,28 -53,64 6,11 +0,92 +0,66 G8II-III -0,020 -0,019 +001
HR 60 BD+60°21 1239 11084 222 00h 11m 34,6s +60° 58′ 39″ 00h 16m 57,1s +61° 32′ 00″ 118,83 -01,06 5,74 +0,88 +0,59 G8III -0,001 -0,001 -004 6,4 19,4 *
HR 61 BD-21°24 1256 166167 113 00h 11m 38,1s -20° 45′ 57″ 00h 16m 42,5s -20° 12′ 38″ 72,13 -79,47 6,47 -0,09 -0,48 B8III +0,012 -0,014 +019 V *
HR 62 BD+47°50 1279 36236 2016 00h 11m 52,3s +47° 23′ 31″ 00h 17m 09,1s +47° 56′ 51″ 117,01 -14,53 5,89 -0,09 -0,44 B7III +0,008 0,000 -009 V? 0
HR 63 24The And BD+37°34 1280 53777 116 00h 11m 51,9s +38° 07′ 35″ 00h 17m 05,5s +38° 40′ 54″ 115,62 -23,70 4,61 +0,06 +0,04 +0,01 A2V -0,050 -0,019 +0,022 +001 V 107 *
HR 64 CP-79°7 1324 255652 00h 12m 22,8s -79° 20′ 07″ 00h 16m 49,0s -78° 46′ 50″ 305,07 -38,20 6,77 +0,46 +0,08 F3III +0,077 -0,043 -013
HR 65 BD+50°46 1337 21273 I AO Cas 00h 12m 24,8s +50° 52′ 39″ 00h 17m 43,0s +51° 25′ 59″ 117,59 -11,09 6,14 -0,13 -0,97 O9IIInn -0,005 -0,004 -035 SB2O 135 *
HR 66 BD-19°30 1343 147205 00h 12m 28,2s -19° 36′ 24″ 00h 17m 32,6s -19° 03′ 04″ 77,21 -78,78 6,45 +0,37 F4IV-V +0,015 +0,003 -005
HR 67 BD+00°28 1367 109119 2017 00h 12m 39,5s +01° 07′ 58″ 00h 17m 47,7s +01° 41′ 20″ 105,89 -60,07 6,17 +0,94 +0,73 K0II +0,095 +0,012 -009
HR 68 25Sig And BD+35°44 1404 53798 1005 118 00h 13m 06,0s +36° 13′ 51″ 00h 18m 19,7s +36° 47′ 07″ 115,59 -25,61 4,52 +0,05 +0,07 0,00 A2V -0,063 -0,041 +0,023 -008 SB 103 *
HR 69 BD+10°25 1419 91832 00h 13m 08,3s +10° 39′ 05″ 00h 18m 17,2s +11° 12′ 21″ 110,00 -50,83 6,05 +1,03 K0III -0,036 -0,038 +009
HR 70 26 And BD+42°48 1438 36256 254 119 00h 13m 25,7s +43° 14′ 09″ 00h 18m 42,1s +43° 47′ 28″ 116,70 -18,68 6,11 -0,08 -0,35 B8V +0,020 -0,003 +007 4,1 6,2 *
HR 71 BD+30°35 1439 53803 1006 00h 13m 24,7s +30° 57′ 43″ 00h 18m 38,3s +31° 31′ 02″ 114,79 -30,84 5,87 -0,01 0,00 A0IV +0,058 -0,006 -005 53
HR 72 BD-08°38 1461 128690 00h 13m 33,0s -08° 36′ 16″ 00h 18m 41,8s -08° 03′ 10″ 99,29 -69,40 6,46 +0,68 +0,29 G0V +0,413 -0,139 +0,053 -010 V? *
HR 73 CD-43°64 1483 215047 00h 13m 43,7s -43° 47′ 28″ 00h 18m 42,6s -43° 14′ 07″ 323,20 -72,58 6,33 +1,21 K2III +0,056 +0,012 +012
HR 74 8Iot Cet BD-09°48 1522 128694 9 I W 123 00h 14m 19,9s -09° 22′ 42″ 00h 19m 25,7s -08° 49′ 26″ 98,98 -70,19 3,56 +1,22 +1,25 +0,59 K1,5III -0,014 -0,036 +0,013 +019 < 17 4,8 108,8 AC 3 *
HR 75 BD+39°56 1527 36269 00h 14m 25,9s +40° 10′ 29″ 00h 19m 41,6s +40° 43′ 47″ 116,46 -21,74 6,33 +1,18 K1III -0,026 -0,010 -038
HR 76 BD+48°79 1561 36272 00h 14m 46,3s +48° 18′ 38″ 00h 20m 05,2s +48° 51′ 55″ 117,63 -13,68 6,52 A0V s +0,005 -0,017 -003 V 57
HR 77 Zet Tuc CP-65°13 1581 248163 10 I ' 00h 14m 51,7s -65° 27′ 45″ 00h 20m 04,3s -64° 52′ 29″ 308,35 -51,90 4,23 +0,58 +0,02 +0,33 F9V +1,705 +1,164 +0,134 +009 0
HR 78 BD+30°42 1606 53820 128 00h 15m 10,7s +30° 22′ 50″ 00h 20m 24,4s +30° 56′ 09″ 115,13 -31,47 5,90 -0,10 -0,46 B7V +0,021 +0,004 +004 125
HR 79 BD+32°45 1632 53825 I 00h 15m 31,6s +32° 21′ 24″ 00h 20m 45,5s +32° 54′ 41″ 115,53 -29,52 5,79 +1,59 +1,00 K5III -0,026 -0,014 -036
HR 80 41 Psc BD+07°36 1635 109152 1008 I 132 00h 15m 27,0s +07° 38′ 06″ 00h 20m 35,9s +08° 11′ 25″ 109,91 -53,90 5,37 +1,34 +1,55 gK3 -0,002 +0,008 +016
HR 81 BD+10°32 1663 91858 287 00h 15m 45,4s +10° 25′ 22″ 00h 20m 54,5s +10° 58′ 37″ 110,93 -51,18 6,56 A0V -0,046 -0,028 D +0,005 -018 V 56 0,2 0,6 *
HR 82 27Rho And BD+37°45 1671 53828 1009 00h 15m 51,1s +37° 24′ 53″ 00h 21m 07,3s +37° 58′ 07″ 116,37 -24,52 5,18 +0,42 +0,05 F5III +0,060 -0,040 +0,017 +009 41
HR 83 Pi Tuc CP-70°12 1685 248167 2018 00h 16m 00,9s -70° 10′ 48″ 00h 20m 39,0s -69° 37′ 30″ 306,87 -47,27 5,51 -0,05 -0,14 B9V -0,007 0,000 +0,011 +012
HR 84 Iot Scl CD-29°86 1737 166207 00h 16m 29,7s -29° 32′ 04″ 00h 21m 31,2s -28° 58′ 54″ 15,52 -83,15 5,18 +1,00 +0,82 G5III +0,040 -0,074 +0,027 +021
HR 85 BD-20°50 1760 166210 I T Cet 00h 16m 42,6s -20° 36′ 45″ 00h 21m 46,3s -20° 03′ 28″ 77,51 -80,20 5,12 +1,82 +1,78 M5IIe +0,071 -0,005 +029 V *
HR 86 42 Psc BD+12°25 1796 91866 2020 303 00h 17m 14,9s +12° 55′ 38″ 00h 22m 25,5s +13° 28′ 57″ 112,19 -48,78 6,23 +1,22 K3III +0,062 +0,021 +003 V 4,6 28,9 *
HR 87 CP-78°9 1801 255663 00h 17m 12,7s -77° 58′ 54″ 00h 21m 28,6s -77° 25′ 37″ 305,04 -39,58 5,97 +1,40 +1,40 K3III +0,002 -0,010 +021 V
HR 88 9 Cet BD-13°60 1835 147237 I ' W BE Cet 00h 17m 44,3s -12° 45′ 57″ 00h 22m 51,8s -12° 12′ 34″ 97,34 -73,64 6,39 +0,66 +0,24 G2V +0,394 +0,061 +0,049 -007 V 6 5,4 202,1 *
HR 89 CD-31°138 1909 192495 00h 18m 12,3s -31° 35′ 26″ 00h 23m 12,6s -31° 02′ 10″ 358,89 -82,70 6,55 0,00 -0,31 B9IVMn +0,029 -0,003 +001 SB1 25 *
HR 90 BD+37°58 1967 53860 I : W R And 00h 18m 44,8s +38° 01′ 25″ 00h 24m 02,0s +38° 34′ 38″ 117,07 -23,98 7,39 +1,97 +1,25 +2,21 S6,5IIIeZr6Ti2 -0,007 -0,023 -011 V 4,9 84,6 *
HR 91 BD+51°62 1976 21366 328 155 00h 18m 52,2s +51° 27′ 57″ 00h 24m 15,6s +52° 01′ 12″ 118,68 -10,63 5,57 -0,12 -0,60 B5IV +0,013 -0,004 D +0,004 -007 SBO 230 2,5 0,2 *
HR 92 NOVA 1572 ° B Cas h m s ° ′ ″ h m s ° ′ ″ *
HR 93 12 Cas BD+61°69 2011 11172 00h 19m 16,2s +61° 16′ 37″ 00h 24m 47,5s +61° 49′ 52″ 119,79 -00,88 5,40 0,00 -0,16 B9III +0,012 -0,001 +0,015 -004 V 154
HR 94 BD-03°49 2023 128743 2021 00h 19m 23,0s -02° 46′ 20″ 00h 24m 29,7s -02° 13′ 09″ 107,27 -64,27 6,07 +1,22 +1,23 K1III -0,033 -0,044 +015
HR 95 47 Tuc ° h m s ° ′ ″ h m s ° ′ ″ *
HR 96 BD+52°61 2054 21381 2022 159 00h 19m 41,6s +52° 29′ 34″ 00h 25m 06,4s +53° 02′ 49″ 118,92 -09,62 5,74 -0,06 -0,31 B9IV +0,023 -0,002 +010 V 210 *
HR 97 44 Psc BD+01°57 2114 109192 1010 W 00h 20m 16,5s +01° 23′ 10″ 00h 25m 24,2s +01° 56′ 23″ 109,73 -60,26 5,77 +0,86 +0,57 G5III -0,013 -0,015 -004 < 20 *
HR 98 Bet Hyi CP-77°16 2151 255670 11 I ' 161 00h 20m 30,0s -77° 49′ 03″ 00h 25m 45,1s -77° 15′ 15″ 304,81 -39,77 2,80 +0,62 +0,11 +0,34 G2IV +2,215 +0,324 +0,153 +023 *
HR 99 Alp Phe CD-42°116 2261 215093 12 I A 00h 21m 20,5s -42° 50′ 56″ 00h 26m 17,0s -42° 18′ 22″ 320,02 -73,98 2,39 +1,09 +0,88 +0,60 K0III +0,203 -0,396 +0,035 +075 SB1O 0,1 *
HR 100 Kap Phe CD-44°101 2262 215092 00h 21m 17,1s -44° 14′ 05″ 00h 26m 12,2s -43° 40′ 48″ 318,42 -72,68 3,94 +0,17 +0,11 +0,08 A7V +0,109 +0,029 +0,072 +011 219
HR 101 10 Cet BD-00°63 2273 128760 Var? 00h 21m 29,6s -00° 36′ 12″ 00h 26m 37,4s -00° 02′ 59″ 109,50 -62,27 6,19 +0,90 +0,55 G8III +0,073 -0,001 -023 V *
HR 102 CD-26°138 2363 166282 2025 00h 22m 14,0s -26° 06′ 01″ 00h 27m 14,7s -25° 32′ 50″ 47,84 -84,35 5,98 +1,03 +0,88 G8III +0,036 -0,019 -003
HR 103 47 Psc BD+17°55 2411 91910 I TV Psc 00h 22m 50,0s +17° 20′ 21″ 00h 28m 02,9s +17° 53′ 35″ 115,10 -44,62 5,06 +1,65 +1,82 +1,54 M3III v +0,117 +0,021 +0,016 +006 V *
HR 104 BD+43°92 2421 36390 2027 00h 22m 51,1s +43° 50′ 29″ 00h 28m 13,7s +44° 23′ 40″ 118,57 -18,28 5,17 +0,03 -0,01 A2V s +0,089 -0,016 +0,013 +002 SB1O 36 *
HR 105 Eta Scl CD-33°152 2429 192545 2026 Eta Scl 00h 22m 58,2s -33° 33′ 33″ 00h 27m 55,7s -33° 00′ 26″ 342,36 -82,23 4,81 +1,64 +1,81 +1,38 M4III -0,019 -0,052 -0,014 +011 *
HR 106 48 Psc BD+15°63 2436 91912 1012 I 00h 23m 00,9s +15° 53′ 32″ 00h 28m 12,7s +16° 26′ 42″ 114,89 -46,06 6,06 +1,58 +2,00 K5III +0,019 -0,015 -007 SB
HR 107 BD+09°47 2454 109224 2028 00h 23m 09,8s +09° 38′ 32″ 00h 28m 20,1s +10° 11′ 23″ 113,62 -52,26 6,04 +0,43 -0,06 F6Va vw +0,046 -0,207 +0,033 -010 V 8 *
HR 108 BD-21°57 2475 166296 2029 W 00h 23m 20,2s -20° 53′ 07″ 00h 28m 21,1s -20° 20′ 06″ 83,87 -81,40 6,43 +0,59 -0,03 G0V -0,116 -0,114 D +0,034 +006 V 0,1 0,2 *
HR 109 CD-40°93 2490 215103 I 00h 23m 30,7s -40° 28′ 02″ 00h 28m 26,4s -39° 54′ 54″ 321,94 -76,35 5,43 +1,56 +1,90 M0III +0,130 -0,036 +0,015 +032 *
HR 110 BD+36°66 2507 53928 00h 23m 37,9s +36° 20′ 48″ 00h 28m 56,6s +36° 54′ 00″ 117,94 -25,75 6,26 +0,92 G5III -0,011 +0,003 +010
HR 111 CD-51°113 2529 232055 00h 23m 52,8s -51° 05′ 09″ 00h 28m 43,1s -50° 31′ 58″ 311,91 -66,20 6,26 +1,09 K0III +0,150 -0,002 +006
HR 112 BD+76°10 2589 4130 2031 00h 24m 29,4s +76° 28′ 04″ 00h 30m 55,0s +77° 01′ 10″ 121,74 14,20 6,21 +0,84 +0,54 K0IV +0,337 -0,038 +0,023 +019 *
HR 113 BD+59°68 2626 21457 412 00h 24m 44,9s +59° 25′ 30″ 00h 30m 19,9s +59° 58′ 38″ 120,29 -02,79 5,94 +0,01 -0,36 B9IIIn +0,017 -0,012 D +0,002 -017 V 225 : 2,2 0,5 AB 3 *
HR 114 28 And BD+28°75 2628 74041 409 GN And 00h 24m 50,6s +29° 12′ 01″ 00h 30m 07,3s +29° 45′ 06″ 117,42 -32,89 5,23 +0,24 +0,09 A7III +0,041 -0,054 +0,001 -010 21 7,1 139,3 AC 3 *
HR 115 BD-15°84 2630 147307 2030 00h 24m 47,8s -15° 24′ 58″ 00h 29m 51,9s -14° 51′ 51″ 99,58 -76,75 6,14 +0,37 F2III +0,144 -0,032 +003 42 *
HR 116 CD-32°154 2632 192567 00h 24m 51,6s -32° 40′ 05″ 00h 29m 48,9s -32° 07′ 00″ 344,92 -83,15 6,57 +1,34 K4III -0,004 -0,054 +001
HR 117 12 Cet BD-04°54 2637 128791 13 I 410 00h 24m 56,1s -04° 30′ 35″ 00h 30m 02,4s -03° 57′ 26″ 109,57 -66,27 5,72 +1,56 +1,91 M0III +0,011 -0,012 +005 V? 5,6 10,6 *
HR 118 CD-24°179 2696 166318 14 00h 25m 22,7s -24° 20′ 27″ 00h 30m 22,7s -23° 47′ 16″ 66,87 -84,19 5,19 +0,12 A5Vn -0,024 +0,013 +0,018 -000 SB *
HR 119 CD-41°116 2724 215120 BB Phe 00h 25m 34,7s -41° 29′ 34″ 00h 30m 27,8s -40° 56′ 22″ 318,97 -75,53 6,19 +0,33 +0,14 F2III -0,001 +0,021 -005 *
HR 120 CD-48°102 2726 215119 00h 25m 35,8s -48° 45′ 55″ 00h 30m 26,1s -48° 12′ 54″ 312,52 -68,52 5,69 +0,35 +0,05 F2V +0,129 -0,088 +002
HR 121 13 Cas BD+65°67 2729 11243 00h 25m 39,8s +65° 58′ 02″ 00h 31m 25,3s +66° 31′ 10″ 120,94 3,73 6,18 -0,10 -0,47 B6V +0,023 -0,006 -010 *
HR 122 BD+32°80 2767 53956 W 00h 26m 06,8s +33° 01′ 47″ 00h 31m 25,6s +33° 34′ 54″ 118,16 -29,10 5,87 +1,14 K1III +0,047 -0,019 +009 SB 2,4 56,4
HR 123 14Lam Cas BD+53°82 2772 21489 434 00h 26m 15,1s +53° 58′ 13″ 00h 31m 46,4s +54° 31′ 20″ 120,05 -08,24 4,73 -0,10 -0,35 -0,12 B8Vn +0,045 -0,010 +0,030 -012 V 0,2 0,5 *
HR 124 BD+52°92 2774 21486 I 00h 26m 12,4s +52° 17′ 15″ 00h 31m 41,2s +52° 50′ 22″ 119,91 -09,92 5,60 +1,15 +1,13 K2III -0,053 -0,019 +0,008 -052 SB
HR 125 Lam1Phe CD-49°115 2834 215131 15 W 00h 26m 35,6s -49° 21′ 23″ 00h 31m 25,0s -48° 48′ 13″ 311,75 -67,98 4,77 +0,02 +0,04 A0V +0,143 +0,017 +0,027 -002 SB 109 8,8 30,3 *
HR 126 Bet1Tuc CP-63°50 2884 248201 W A 00h 26m 57,7s -63° 30′ 33″ 00h 31m 32,7s -62° 57′ 29″ 306,78 -54,02 4,37 -0,07 -0,17 -0,07 B9V +0,090 -0,054 +0,030 +014 SB 173 0,2 27,0 AC 6 *
HR 127 Bet2Tuc CP-63°50 2885 248202 W C 00h 26m 58,4s -63° 31′ 00″ 00h 31m 33,6s -62° 57′ 57″ 306,78 -54,01 4,54 +0,15 +0,03 +0,08 A2V+A7V +0,101 -0,056 +0,030 +010 50 0,2 27,0 AC 6 *
HR 128 BD+42°99 2888 36453 00h 27m 03,0s +42° 56′ 35″ 00h 32m 26,8s +43° 29′ 41″ 119,29 -19,24 6,70 -0,01 -0,20 A1Vn +0,018 -0,010 -015 SB 265 *
HR 129 BD+70°24 2904 4142 2034 00h 27m 20,9s +70° 25′ 48″ 00h 33m 19,3s +70° 58′ 54″ 121,44 8,16 6,42 -0,01 -0,06 A0Vn +0,028 -0,004 -010 154
HR 130 15Kap Cas BD+62°102 2905 11256 16 Kap Cas 00h 27m 18,6s +62° 22′ 48″ 00h 33m 00,0s +62° 55′ 54″ 120,84 0,14 4,16 +0,14 -0,80 +0,06 B1Ia e +0,003 -0,003 -002 SB 62 *
HR 131 52 Psc BD+19°79 2910 74084 2033 452 00h 27m 20,8s +19° 44′ 37″ 00h 32m 35,5s +20° 17′ 40″ 116,94 -42,36 5,38 +1,08 +0,96 K0III +0,135 -0,047 +0,032 -013 V 6,8 49,6
HR 132 51 Psc BD+06°64 2913 109262 2032 449 Var? 00h 27m 14,1s +06° 24′ 12″ 00h 32m 23,8s +06° 57′ 20″ 114,55 -55,61 5,67 0,00 -0,17 B9,5V +0,035 +0,002 +017 125 0,7 0,0 O 4 *
HR 133 BD+26°76 2924 74083 00h 27m 18,2s +27° 01′ 44″ 00h 32m 34,5s +27° 34′ 50″ 117,82 -35,10 6,67 A2IV -0,017 -0,015 +002
HR 134 BD+27°84 2942 74090 455 00h 27m 32,4s +27° 43′ 41″ 00h 32m 49,1s +28° 16′ 49″ 117,96 -34,41 6,30 +1,00 +0,73 K0III -0,006 +0,007 +0,006 -012 SB 4,9 8,5 AB 3 *
HR 135 BD+54°101 2952 21512 00h 27m 37,3s +54° 20′ 39″ 00h 33m 10,4s +54° 53′ 42″ 120,28 -07,88 5,93 +1,04 +0,84 K0III +0,071 -0,042 -035
HR 136 Bet3Tuc CP-63°52 3003 248208 W 00h 28m 10,4s -63° 34′ 56″ 00h 32m 43,8s -63° 01′ 52″ 306,54 -53,97 5,09 +0,04 +0,02 A0V +0,081 -0,038 +0,049 +005 V 84 0,2 0,1 *
HR 137 16 Cas BD+65°70 3038 11265 00h 28m 35,1s +66° 11′ 56″ 00h 34m 24,9s +66° 45′ 01″ 121,25 3,93 6,48 -0,08 -0,32 B9III +0,021 0,000 -016 SB
HR 138 CD-30°156 3059 166367 1013 I 00h 28m 44,3s -30° 06′ 33″ 00h 33m 41,1s -29° 33′ 30″ 0,01 -85,40 5,55 +1,27 +1,23 K2III -0,026 -0,030 -009 SB *
HR 139 The Tuc CP-71°20 3112 255679 2035 The Tuc 00h 29m 08,9s -71° 49′ 04″ 00h 33m 23,3s -71° 15′ 58″ 305,01 -45,79 6,13 +0,23 +0,20 A7IV +0,067 -0,012 +002 52 *
HR 140 CP-53°117 3158 232091 1014 00h 29m 42,3s -52° 55′ 32″ 00h 34m 27,8s -52° 22′ 23″ 308,97 -64,55 5,57 +0,47 0,00 F3IV-V +0,230 +0,032 +0,038 +035
HR 141 BD+12°57 3166 91980 00h 29m 44,1s +12° 49′ 17″ 00h 34m 55,3s +13° 22′ 16″ 116,77 -49,30 6,40 K0 -0,090 -0,057 -019 V
HR 142 13 Cet BD-04°62 3196 128839 490 212 00h 30m 06,0s -04° 08′ 36″ 00h 35m 14,9s -03° 35′ 34″ 112,89 -66,15 5,20 +0,56 +0,08 F8V +0,413 -0,026 +0,060 +009 SBO 18 0,7 0,3 AB 3 *
HR 143 14 Cet BD-01°68 3229 128843 2036 00h 30m 24,7s -01° 03′ 18″ 00h 35m 32,8s -00° 30′ 20″ 114,12 -63,10 5,93 +0,44 -0,02 F5IV +0,146 -0,066 +006 V 10
HR 144 BD+53°102 3240 21551 00h 30m 34,1s +53° 37′ 03″ 00h 36m 08,3s +54° 10′ 07″ 120,67 -08,64 5,08 -0,11 -0,36 B7III +0,022 0,000 +001 V 58
HR 145 BD+12°59 3268 91990 00h 30m 43,9s +12° 39′ 40″ 00h 35m 54,7s +13° 12′ 24″ 117,11 -49,49 6,41 +0,52 -0,05 F7V -0,143 -0,189 +0,020 -025 15
HR 146 BD+59°84 3283 11291 00h 30m 46,0s +59° 46′ 32″ 00h 36m 27,3s +60° 19′ 34″ 121,08 -02,49 5,79 +0,29 +0,29 A4III -0,001 -0,003 -009 V? *
HR 147 Lam2Phe CD-48°121 3302 215157 00h 30m 55,0s -48° 32′ 57″ 00h 35m 41,1s -48° 00′ 03″ 310,27 -68,90 5,51 +0,44 -0,01 F6V +0,045 -0,104 +008 0
HR 148 CP-55°117 3303 232099 219 00h 30m 53,4s -55° 22′ 17″ 00h 35m 33,4s -54° 49′ 19″ 307,83 -62,16 6,06 +1,01 K0IV +0,027 -0,054 -010
HR 149 BD+26°91 3322 74136 221 00h 31m 02,6s +26° 42′ 15″ 00h 36m 20,0s +27° 15′ 17″ 118,81 -35,50 6,50 -0,09 -0,39 B8IIIpHgMn: +0,011 -0,016 +001 SB? 28 *
HR 150 BD-15°109 3325 147360 00h 31m 01,5s -15° 31′ 20″ 00h 36m 03,0s -14° 58′ 25″ 105,75 -77,33 6,45 +1,06 +0,91 G9III -0,083 -0,079 +012 V?
HR 151 CD-23°220 3326 166400 2037 BG Cet 00h 31m 08,3s -23° 23′ 31″ 00h 36m 06,9s -22° 50′ 33″ 83,10 -84,48 6,06 +0,29 A6pSr -0,072 -0,052 +013 *
HR 152 BD+43°113 3346 36509 I 00h 31m 20,1s +43° 56′ 13″ 00h 36m 46,6s +44° 29′ 19″ 120,18 -18,31 5,13 +1,60 +1,97 K5-M0III -0,023 +0,033 +0,007 -033 V < 17
HR 153 17Zet Cas BD+53°105 3360 21566 17 225 00h 31m 23,7s +53° 20′ 48″ 00h 36m 58,3s +53° 53′ 49″ 120,78 -08,91 3,66 -0,20 -0,87 -0,21 B2IV +0,019 -0,009 +0,004 +002 SB? 18 *
HR 154 29Pi And BD+32°101 3369 54033 18 513 227 00h 31m 32,2s +33° 10′ 08″ 00h 36m 52,9s +33° 43′ 10″ 119,47 -29,05 4,36 -0,14 -0,55 -0,12 B5V +0,015 -0,004 -0,003 +009 SB1O 34 4,2 35,2 AB 3 *
HR 155 53 Psc BD+14°76 3379 91995 2039 AG Psc 00h 31m 34,6s +14° 40′ 53″ 00h 36m 47,3s +15° 13′ 54″ 117,70 -47,49 5,89 -0,15 -0,66 B2,5IV v +0,002 -0,015 -009 SB *
HR 156 BD+23°84 3411 74148 00h 31m 51,1s +23° 27′ 54″ 00h 37m 07,2s +24° 00′ 51″ 118,74 -38,74 6,47 R K2III -0,014 -0,044 -001
HR 157 BD+34°86 3421 54038 00h 31m 59,7s +34° 50′ 57″ 00h 37m 21,1s +35° 23′ 58″ 119,70 -27,38 5,48 +0,88 +0,48 G2,5IIa -0,016 -0,005 -000
HR 158 BD+81°13 3440 106 3941 235 00h 32m 12,4s +81° 56′ 30″ 00h 39m 47,3s +82° 29′ 38″ 122,53 19,63 6,40 +0,55 -0,01 dF6 -0,111 +0,078 +0,028 -033 V
HR 159 CD-25°225 3443 166418 520 00h 32m 12,5s -25° 19′ 03″ 00h 37m 20,7s -24° 46′ 02″ 68,68 -86,03 5,57 +0,72 +0,24 +0,27 E G8V +1,390 -0,012 +0,076 +017 SB2 2 : 0,2 0,5 *
HR 160 CP-65°58 3444 248225 00h 32m 13,2s -65° 40′ 29″ 00h 36m 37,4s -65° 07′ 29″ 305,46 -51,93 6,42 +1,26 +1,38 K2-3III +0,029 -0,020 +020
HR 161 BD+02°80 3457 109315 2040 00h 32m 21,5s +02° 35′ 12″ 00h 37m 30,5s +03° 08′ 07″ 116,06 -59,55 6,39 +1,33 +1,52 +0,54 E K4III +0,095 -0,061 +004 V *
HR 162 CP-55°130 3488 232114 00h 32m 38,7s -54° 56′ 39″ 00h 37m 18,1s -54° 23′ 39″ 307,41 -62,61 6,41 +1,00 K0II-IIICNIV +0,056 -0,021 -006
HR 163 30Eps And BD+28°103 3546 74164 19 I 00h 33m 16,1s +28° 46′ 08″ 00h 38m 33,3s +29° 18′ 42″ 119,57 -33,47 4,37 +0,87 +0,47 +0,51 G6IIIFe-3CH1 -0,227 -0,254 +0,031 -084 V 9
HR 164 BD+48°192 3574 36550 I 546 00h 33m 38,0s +48° 48′ 18″ 00h 39m 09,9s +49° 21′ 16″ 120,88 -13,47 5,43 +1,64 K7III +0,008 -0,011 -008 V 5,3 13,3 *
HR 165 31Del And BD+30°91 3627 54058 20 I : 548 00h 33m 58,7s +30° 18′ 50″ 00h 39m 19,7s +30° 51′ 39″ 119,87 -31,94 3,27 +1,28 +1,48 +0,66 K3III +0,136 -0,091 +0,028 -007 SB1O < 17 8,2 28,7 AB 3 *
HR 166 54 Psc BD+20°85 3651 74175 W 245 00h 34m 09,5s +20° 42′ 40″ 00h 39m 21,8s +21° 15′ 02″ 119,18 -41,53 5,87 +0,85 +0,57 +0,39 K0+V -0,464 -0,370 +0,099 -034 V 4,9 122,0 *
HR 167 55 Psc BD+20°87 3690 74182 I 558 00h 34m 39,6s +20° 53′ 23″ 00h 39m 55,6s +21° 26′ 18″ 119,36 -41,35 5,36 +1,16 +1,05 K0III+F3V +0,028 -0,035 +0,009 -017 V 3,2 6,6 *
HR 168 18Alp Cas BD+55°139 3712 21609 21 I 561 Alp Cas 00h 34m 49,7s +55° 59′ 20″ 00h 40m 30,5s +56° 32′ 14″ 121,42 -06,30 2,23 +1,17 +1,13 +0,60 K0IIIa +0,053 -0,032 +0,016 -004 V? 21 6,7 64,4 AD 4 *
HR 169 CP-73°42 3719 255690 00h 34m 45,3s -73° 41′ 15″ 00h 38m 40,8s -73° 08′ 14″ 304,22 -43,96 6,85 +0,11 +0,12 +0,06 C A1m -0,017 +0,020 +021 V?
HR 170 CD-34°224 3735 192663 Z Scl 00h 35m 02,6s -34° 30′ 28″ 00h 39m 57,9s -33° 57′ 42″ 322,13 -82,73 6,69 +0,51 -0,03 F8V v +0,333 -0,116 +0,020 -011 *
HR 171 CD-45°201 3750 215185 00h 35m 05,9s -45° 20′ 46″ 00h 39m 52,0s -44° 47′ 48″ 309,65 -72,18 6,01 +1,14 +1,09 K1IIICNII +0,045 0,000 +008
HR 172 BD-17°109 3794 147395 W 00h 35m 27,6s -17° 03′ 54″ 00h 40m 28,6s -16° 31′ 01″ 108,92 -79,09 6,49 +0,92 +0,53 G5 +0,037 -0,040 +048 V 2,5 105,0 AB 3
HR 173 CD-24°263 3795 166475 00h 35m 30,7s -24° 20′ 40″ 00h 40m 32,9s -23° 48′ 16″ 85,79 -85,86 6,14 +0,70 +0,21 G3V +0,644 -0,333 +0,043 -053 V
HR 174 BD-05°101 3807 128891 2042 W 00h 35m 36,9s -04° 54′ 02″ 00h 40m 42,4s -04° 21′ 07″ 116,05 -67,08 5,91 +1,10 +0,89 K0III -0,013 -0,013 +035 V 2,5 64,3
HR 175 32 And BD+38°90 3817 54079 2043 00h 35m 41,7s +38° 54′ 35″ 00h 41m 07,2s +39° 27′ 31″ 120,76 -23,37 5,33 +0,89 +0,60 +0,46 G8III -0,010 -0,007 +0,010 -005 V < 17 *
HR 176 CP-60°46 3823 232143 00h 35m 45,2s -60° 00′ 58″ 00h 40m 26,4s -59° 27′ 16″ 305,56 -57,61 5,89 +0,55 +0,01 G1V +0,889 +0,448 +0,058 +002
HR 177 BD+65°83 3856 11336 2045 00h 36m 05,6s +65° 35′ 57″ 00h 42m 03,4s +66° 08′ 51″ 121,98 3,29 5,83 +1,04 +0,87 G9III-IV -0,013 -0,009 -003
HR 178 BD+23°94 3883 74200 2044 W 258 00h 36m 17,6s +24° 04′ 51″ 00h 41m 36,0s +24° 37′ 45″ 120,09 -38,19 6,04 +0,26 +0,22 +0,11 A7m +0,107 -0,016 -015 25 *
HR 179 19Xi Cas BD+49°164 3901 21637 2046 260 00h 36m 29,0s +49° 57′ 51″ 00h 42m 03,9s +50° 30′ 45″ 121,41 -12,33 4,80 -0,11 -0,63 -0,12 B2V +0,015 -0,005 -010 SB1 211 *
HR 180 Mu Phe CD-46°180 3919 215194 1015 00h 36m 36,0s -46° 38′ 02″ 00h 41m 19,6s -46° 05′ 06″ 308,31 -70,94 4,59 +0,97 +0,72 +0,52 G8III -0,014 -0,002 +0,004 +019 V? *
HR 181 BD+57°132 3924 21642 00h 36m 45,8s +58° 12′ 19″ 00h 42m 31,1s +58° 45′ 12″ 121,77 -04,10 6,17 -0,01 -0,11 B9,5III +0,036 -0,007 -003 100
HR 182 M 31 And ° S And h m s ° ′ ″ h m s ° ′ ″ *
HR 183 Xi Phe CP-57°143 3980 232152 W Xi Phe 00h 37m 12,9s -57° 03′ 05″ 00h 41m 46,4s -56° 30′ 06″ 305,65 -60,57 5,70 +0,20 ApSrEuCr +0,085 +0,044 +010 4,4 13,2 *
HR 184 20Pi Cas BD+46°146 4058 36602 268 00h 37m 55,8s +46° 28′ 39″ 00h 43m 28,1s +47° 01′ 29″ 121,52 -15,82 4,94 +0,18 +0,09 A5V -0,020 -0,034 +0,023 +013 SB2O 58 *
HR 185 Lam1Scl CD-39°175 4065 192690 W 00h 37m 54,2s -39° 00′ 41″ 00h 42m 42,9s -38° 27′ 48″ 311,54 -78,52 6,06 -0,03 -0,13 A0V +0,003 -0,005 +010 V 0,3 0,6 *
HR 186 CP-60°48 4088 248238 00h 38m 12,5s -60° 48′ 35″ 00h 42m 41,8s -60° 15′ 45″ 304,92 -56,83 5,98 +1,32 +1,45 K5III +0,255 -0,045 +026 *
HR 187 Rho Tuc CP-66°47 4089 248237 2047 00h 38m 12,0s -66° 01′ 03″ 00h 42m 28,4s -65° 28′ 05″ 304,43 -51,63 5,39 +0,50 +0,02 F6V +0,053 +0,042 +0,038 +014 SBO 0 *
HR 188 16Bet Cet BD-18°115 4128 147420 22 I 272 00h 38m 34,2s -18° 32′ 08″ 00h 43m 35,4s -17° 59′ 12″ 111,31 -80,68 2,04 +1,02 +0,87 +0,51 G9,5IIICH-1 +0,234 +0,033 +0,061 +013 V? 18 *
HR 189 BD+47°181 4142 36617 00h 38m 52,8s +47° 18′ 58″ 00h 44m 26,4s +47° 51′ 51″ 121,72 -14,99 5,67 -0,12 -0,56 B5V -0,026 +0,015 -060 SB 177 *
HR 190 BD-12°126 4145 147422 00h 38m 47,9s -12° 33′ 14″ 00h 43m 50,2s -12° 00′ 42″ 115,84 -74,78 6,02 +1,10 +1,09 K2III-IV +0,007 -0,204 -009 V?
HR 191 Eta Phe CP-58°42 4150 232162 23 W 00h 38m 51,7s -58° 00′ 41″ 00h 43m 21,2s -57° 27′ 47″ 305,08 -59,63 4,36 0,00 -0,02 0,00 A0IV -0,006 +0,011 +0,046 +002 V 96 7,0 19,8
HR 192 21 Cas BD+74°27 4161 4216 24 624 YZ Cas 00h 39m 02,2s +74° 26′ 29″ 00h 45m 39,0s +74° 59′ 17″ 122,55 12,12 5,66 +0,05 +0,07 A2IV -0,018 -0,026 +009 SBO 27 5,5 36,0 *
HR 193 22Omi Cas BD+47°183 4180 36620 25 622 Omi Cas 00h 39m 08,9s +47° 44′ 14″ 00h 44m 43,5s +48° 17′ 04″ 121,78 -14,57 4,54 -0,07 -0,51 -0,05 B5IIIe +0,019 -0,008 -017 SB1O 260 7,2 33,6 *
HR 194 17Phi1Cet BD-11°128 4188 147423 2048 I 278 00h 39m 08,7s -11° 09′ 15″ 00h 44m 11,4s -10° 36′ 34″ 116,69 -73,39 4,76 +1,01 +0,84 +0,51 K0III v -0,009 -0,113 +0,022 +001 < 17 *
HR 195 Lam2Scl CD-39°181 4211 192703 26 00h 39m 22,0s -38° 58′ 21″ 00h 44m 12,1s -38° 25′ 18″ 310,14 -78,60 5,90 +1,16 +1,18 K1III +0,244 +0,113 +0,010 +027
HR 196 BD+54°143 4222 21677 625 00h 39m 35,0s +54° 40′ 27″ 00h 45m 17,2s +55° 13′ 18″ 122,05 -07,64 5,42 +0,04 +0,04 A2V s -0,025 +0,002 +0,012 -009 V 59 5,4 89,0 AC 3 *
HR 197 BD-22°127 4247 166528 00h 39m 47,5s -22° 33′ 21″ 00h 44m 44,4s -22° 00′ 22″ 106,02 -84,66 5,24 +0,33 F1III-IV -0,066 +0,083 +0,048 +012 32
HR 198 CD-43°207 4293 215221 1017 00h 40m 13,4s -43° 13′ 16″ 00h 44m 57,1s -42° 40′ 36″ 307,36 -74,40 5,94 +0,28 F0V -0,086 -0,102 +010 SB
HR 199 CP-63°72 4294 248243 W 00h 40m 10,5s -63° 02′ 43″ 00h 44m 32,3s -62° 29′ 52″ 304,31 -54,61 6,07 +0,44 +0,13 F5III-IV +0,143 -0,005 -004 V? 1,8 2,5 *
HR 200 BD+68°49 4295 11380 00h 40m 22,1s +68° 46′ 42″ 00h 46m 39,0s +69° 19′ 30″ 122,50 6,46 6,33 R F3V +0,196 +0,001 -014 15
HR 201 BD-05°120 4301 128935 I 00h 40m 18,6s -05° 10′ 38″ 00h 45m 24,1s -04° 37′ 45″ 119,00 -67,46 6,15 +1,62 +2,01 M0III +0,028 +0,033 +007 V
HR 202 CP-54°166 4304 232168 2049 00h 40m 24,0s -54° 15′ 44″ 00h 45m 00,0s -53° 42′ 54″ 305,07 -63,39 6,15 +0,53 -0,08 F7III +0,230 0,000 +014
HR 203 18 Cet BD-13°128 4307 147432 W 00h 40m 27,3s -13° 25′ 20″ 00h 45m 28,7s -12° 52′ 51″ 117,05 -75,68 6,15 +0,61 +0,10 G0V -0,034 -0,201 -013 6,3 69,5 *
HR 204 BD+54°148 4321 21689 00h 40m 31,6s +54° 45′ 31″ 00h 46m 15,1s +55° 18′ 19″ 122,19 -07,56 6,52 A2III +0,015 -0,012 -008
HR 205 BD+44°160 4335 36640 00h 40m 38,4s +44° 18′ 53″ 00h 46m 10,9s +44° 51′ 41″ 121,95 -18,00 6,05 -0,07 -0,27 B9,5IIIpHgMnCr +0,028 -0,009 +000 SB 25 *
HR 206 BD-17°132 4338 147436 636 00h 40m 41,7s -16° 58′ 16″ 00h 45m 41,7s -16° 25′ 27″ 115,55 -79,21 6,47 +0,31 F1IVn +0,014 -0,005 -000 3,0 3,0
HR 207 BD+58°101 4362 21693 00h 40m 52,4s +59° 01′ 40″ 00h 46m 42,4s +59° 34′ 28″ 122,33 -03,29 6,39 +1,09 +0,77 G0Ib -0,008 -0,001 -015 V
HR 208 23 Cas BD+74°29 4382 4226 00h 41m 05,0s +74° 18′ 05″ 00h 47m 46,1s +74° 50′ 51″ 122,69 11,98 5,41 -0,08 -0,39 B8III +0,015 -0,009 -003 SB2O 4 *
HR 209 CD-48°176 4391 215232 W 00h 41m 04,1s -48° 06′ 04″ 00h 45m 45,6s -47° 33′ 06″ 305,68 -69,54 5,80 +0,64 G1V +0,184 +0,086 +0,049 -011 7,7 14,3
HR 210 CD-23°293 4398 166555 00h 41m 13,6s -23° 04′ 07″ 00h 46m 11,8s -22° 31′ 19″ 108,14 -85,24 5,50 +0,98 G3V +0,201 -0,006 +0,021 -015 V *
HR 211 57 Psc BD+14°111 4408 92072 I 293 00h 41m 18,9s +14° 55′ 49″ 00h 46m 33,0s +15° 28′ 32″ 121,19 -47,38 5,38 +1,65 +1,76 M4IIIa -0,027 -0,044 +0,015 -027 V *
HR 212 BD+71°37 4440 4229 00h 41m 36,8s +72° 07′ 41″ 00h 48m 09,1s +72° 40′ 30″ 122,68 9,80 5,87 +1,01 +0,82 K0IV +0,130 +0,024 +001 V
HR 213 58 Psc BD+11°96 4482 92080 2050 00h 41m 48,4s +11° 25′ 42″ 00h 47m 01,5s +11° 58′ 26″ 121,22 -50,88 5,50 +0,97 G8II +0,058 -0,036 -001
HR 214 59 Psc BD+18°101 4490 92082 2051 XX Psc 00h 41m 56,4s +19° 01′ 56″ 00h 47m 13,6s +19° 34′ 44″ 121,57 -43,28 6,13 +0,27 +0,18 F0Vn +0,104 +0,011 +000 V? 163 *
HR 215 34Zet And BD+23°106 4502 74267 27 I W Zet And 00h 42m 02,1s +23° 43′ 24″ 00h 47m 20,3s +24° 16′ 02″ 121,74 -38,59 4,06 +1,12 +0,90 +0,59 K1IIe -0,100 -0,083 +0,037 -024 SB1O 40 5,6 162,7 AD 4 *
HR 216 60 Psc BD+05°104 4526 109461 00h 42m 13,2s +06° 11′ 42″ 00h 47m 23,6s +06° 44′ 27″ 121,13 -56,12 5,99 +0,94 +0,70 G8III +0,014 -0,015 +014 V
HR 217 61 Psc BD+20°105 4568 74280 00h 42m 36,4s +20° 22′ 44″ 00h 47m 54,8s +20° 55′ 31″ 121,82 -41,94 6,54 +0,50 +0,03 F8V +0,157 +0,006 +0,022 +001 V *
HR 218 BD-18°127 4585 147451 I 00h 42m 44,3s -18° 36′ 30″ 00h 47m 43,3s -18° 03′ 41″ 117,34 -80,89 5,70 +1,30 +1,46 K3III +0,043 +0,031 +002 V
HR 219 24Eta Cas BD+57°150 4614 21732 I : 671 00h 43m 03,0s +57° 17′ 06″ 00h 49m 06,0s +57° 48′ 57″ 122,60 -05,05 3,44 +0,57 +0,01 +0,36 F9V+dM0 +1,100 -0,529 +0,176 +009 SB1O 6 4,0 11,6 AB 8 *
HR 220 BD-22°134 4622 166585 1018 00h 43m 04,1s -22° 16′ 05″ 00h 48m 01,1s -21° 43′ 21″ 114,55 -84,54 5,57 -0,06 -0,12 B9V +0,028 -0,011 +021 V 53
HR 221 62 Psc BD+06°105 4627 109470 00h 43m 06,0s +06° 45′ 14″ 00h 48m 17,4s +07° 18′ 00″ 121,55 -55,56 5,93 +1,10 +1,00 G8III +0,111 +0,004 -000 V?
HR 222 BD+04°123 4628 109471 1019 W 00h 43m 08,2s +04° 46′ 00″ 00h 48m 23,0s +05° 16′ 50″ 121,49 -57,57 5,75 +0,88 +0,59 +0,47 K2V +0,758 -1,146 +0,145 -013 V 4,6 181,2
HR 223 25Nu Cas BD+50°147 4636 21729 302 00h 43m 09,8s +50° 25′ 22″ 00h 48m 50,1s +50° 58′ 06″ 122,51 -11,90 4,89 -0,11 -0,42 B9III +0,035 -0,006 +009 V 210
HR 224 63Del Psc BD+06°107 4656 109474 28 I W 00h 43m 29,6s +07° 02′ 27″ 00h 48m 41,0s +07° 35′ 06″ 121,73 -55,28 4,43 +1,50 +1,86 +0,87 K4IIIb +0,085 -0,052 +0,019 +032 V? < 19 8,6 113,3 *
HR 225 64 Psc BD+16°76 4676 92099 1020 W 00h 43m 43,3s +16° 24′ 03″ 00h 48m 58,7s +16° 56′ 26″ 122,09 -45,92 5,07 +0,51 0,00 F8V -0,003 -0,204 +0,047 +002 SB2O < 17 7,4 76,7 AB 3 *
HR 226 35Nu And BD+40°171 4727 36699 1021 00h 44m 17,7s +40° 32′ 04″ 00h 49m 48,8s +41° 04′ 44″ 122,60 -21,79 4,53 -0,15 -0,58 -0,15 B5V+F8V +0,023 -0,019 -024 SB2O 80 *
HR 227 BD-14°145 4730 147464 2054 I 680 00h 44m 24,2s -14° 06′ 13″ 00h 49m 25,6s -13° 33′ 41″ 120,84 -76,42 5,59 +1,30 +1,54 K5III +0,105 -0,104 +004 V 6,2 1,3 *
HR 228 CD-24°345 4732 166602 679 00h 44m 18,2s -24° 40′ 50″ 00h 49m 13,9s -24° 08′ 11″ 113,36 -86,97 5,90 +0,95 +0,72 K2III +0,078 -0,051 +023 V 7,7 8,8
HR 229 CD-47°229 4737 215245 2053 00h 44m 18,4s -47° 14′ 37″ 00h 48m 56,7s -46° 41′ 52″ 304,21 -70,42 6,27 +0,90 G8III -0,008 +0,017 +012
HR 230 65 Psc BD+26°131 4757 74295 683 B 00h 44m 30,6s +27° 09′ 58″ 00h 49m 52,8s +27° 42′ 39″ 122,51 -35,16 7,0 +0,36 +0,06 F4III +0,084 -0,010 +0,011 +005 V 82 0,0 4,5 *
HR 231 65 Psc BD+26°131 4758 74296 683 A 00h 44m 30,9s +27° 09′ 55″ 00h 49m 53,2s +27° 42′ 37″ 122,51 -35,16 7,1 F5III +0,091 -0,009 +0,011 +007 82 0,0 4,5 *
HR 232 CD-24°347 4772 166608 00h 44m 38,0s -23° 54′ 25″ 00h 49m 33,4s -23° 21′ 42″ 116,39 -86,21 6,28 +0,13 +0,13 A3V -0,008 0,000 +012 V
HR 233 BD+63°99 4775 11424 29 S 317 00h 44m 39,2s +63° 42′ 11″ 00h 50m 43,6s +64° 14′ 51″ 122,85 1,38 5,39 +0,49 +0,14 G0III-IV+B9,5V +0,030 -0,012 +003 SBO 0 *
HR 234 BD+44°176 4778 36702 2055 GO And 00h 44m 43,0s +44° 27′ 26″ 00h 50m 18,3s +45° 00′ 08″ 122,72 -17,87 6,15 +0,01 -0,03 A0pCr v +0,065 +0,006 +002 *
HR 235 19Phi2Cet BD-11°153 4813 147470 30 316 00h 45m 07,1s -11° 10′ 58″ 00h 50m 07,6s -10° 38′ 40″ 121,81 -73,51 5,19 +0,50 -0,02 +0,28 F7IV-V -0,226 -0,229 +0,065 +008 V 0 *
HR 236 Lam Hyi CP-75°64 4815 255710 31 00h 45m 07,2s -75° 28′ 04″ 00h 48m 35,4s -74° 55′ 24″ 303,18 -42,20 5,07 +1,37 +1,68 +0,52 E K5III +0,130 -0,033 +0,025 -009 V
HR 237 BD+61°178 4817 11430 I 319 00h 45m 17,5s +61° 15′ 40″ 00h 51m 16,4s +61° 48′ 21″ 122,91 -01,07 6,07 +1,88 +1,84 K2Ib-IICN-2 -0,002 +0,006 -006 V? *
HR 238 BD+50°161 4818 21767 V526 Cas 00h 45m 13,9s +50° 57′ 48″ 00h 50m 57,4s +51° 30′ 29″ 122,85 -11,36 6,39 +0,28 +0,12 F2IV +0,135 -0,003 +002 V? *
HR 239 CD-44°216 4849 215254 AZ Phe 00h 45m 22,6s -43° 56′ 24″ 00h 50m 03,7s -43° 23′ 41″ 303,82 -73,73 6,48 +0,29 +0,12 A9-F0III +0,011 +0,016 +015 *
HR 240 BD+82°20 4853 143 3942 00h 45m 29,8s +83° 09′ 52″ 00h 54m 53,1s +83° 42′ 26″ 123,03 20,84 5,62 +0,09 +0,10 A4V +0,062 -0,022 +012 65
HR 241 BD+50°164 4881 21775 00h 45m 51,3s +51° 01′ 38″ 00h 51m 33,7s +51° 34′ 16″ 122,95 -11,30 6,21 B9,5V -0,010 -0,019 -014 68
HR 242 Rho Phe CD-51°209 4919 232203 2056 Rho Phe 00h 46m 08,0s -51° 31′ 57″ 00h 50m 41,2s -50° 59′ 13″ 303,23 -66,14 5,22 +0,36 +0,16 F2III +0,067 +0,039 +0,005 +022 *
HR 243 BD+02°118 4928 109507 00h 46m 09,3s +02° 50′ 33″ 00h 51m 18,3s +03° 23′ 06″ 122,87 -59,49 6,37 +1,07 +0,89 K0III +0,016 -0,067 +006 V? *
HR 244 BD+60°124 5015 11444 721 00h 47m 05,8s +60° 34′ 33″ 00h 53m 04,1s +61° 07′ 27″ 123,13 -01,75 4,82 +0,53 +0,12 +0,30 F8V -0,071 +0,172 +0,066 +021 SB1O 6 5,5 129,7 AB 5 *
HR 245 CD-44°226 5042 215270 W 00h 47m 12,1s -44° 15′ 10″ 00h 51m 52,1s -43° 42′ 33″ 302,66 -73,42 6,90 +0,35 F2V+F5V +0,025 -0,013 D +0,007 +013 V? 0,4 0,9 *
HR 246 BD+37°159 5066 54225 00h 47m 22,9s +38° 00′ 20″ 00h 52m 53,4s +38° 32′ 55″ 123,24 -24,32 6,69 +0,02 +0,10 A2V +0,029 -0,021 +016 SB
HR 247 CD-24°376 5098 166647 I 726 00h 47m 46,0s -24° 33′ 01″ 00h 52m 40,6s -24° 00′ 21″ 128,10 -86,87 5,46 +1,24 +1,21 K2III +0,035 +0,035 D +0,007 +034 SB 4,4 11,0 *
HR 248 20 Cet BD-01°114 5112 129009 1022 I 00h 47m 53,8s -01° 41′ 14″ 00h 53m 00,5s -01° 08′ 39″ 123,83 -64,01 4,77 +1,57 +1,93 +0,91 M0III +0,008 -0,017 -0,003 +016
HR 249 BD+36°148 5118 54237 00h 47m 58,5s +36° 52′ 34″ 00h 53m 28,2s +37° 25′ 05″ 123,38 -25,45 6,06 +1,14 gK3 +0,013 -0,046 -006 V?
HR 250 BD+51°179 5128 21814 I 735 00h 48m 01,1s +52° 08′ 49″ 00h 53m 47,6s +52° 41′ 21″ 123,29 -10,18 6,27 +0,19 +0,15 +0,08 A5m +0,076 -0,026 D +0,013 -001 30 3,4 8,2 AB 4 *
HR 251 CD-25°338 5156 166651 733 A 00h 48m 18,0s -25° 19′ 17″ 00h 53m 12,4s -24° 46′ 37″ 132,59 -87,62 6,46 +0,44 +0,03 F6IV-V +0,098 +0,037 D +0,006 -004 V 2,5 5,4 *
HR 252 Lam1Tuc CP-70°37 5190 248269 W 334 00h 48m 36,3s -70° 02′ 44″ 00h 52m 24,3s -69° 30′ 16″ 302,81 -47,62 6,22 +0,56 +0,08 F7IV-V -0,007 -0,086 +030 0,7 20,6
HR 253 26Ups1Cas BD+58°134 5234 21832 I 748 00h 49m 03,7s +58° 25′ 53″ 00h 55m 00,1s +58° 58′ 22″ 123,39 -03,90 4,83 +1,21 +1,26 +0,61 K2III -0,032 -0,043 +0,006 -023 V? < 17 7,6 94,1 AC 3 *
HR 254 66 Psc BD+18°122 5267 92145 746 00h 49m 17,4s +18° 38′ 46″ 00h 54m 35,2s +19° 11′ 18″ 123,96 -43,68 5,74 R -0,01 -0,14 A1VN +0,018 -0,014 +0,014 +010 SB 175 0,8 0,5 AB 3 *
HR 255 21 Cet BD-09°181 5268 129019 00h 49m 14,8s -09° 16′ 55″ 00h 54m 17,6s -08° 44′ 27″ 125,17 -71,60 6,16 +0,92 +0,54 G5IV +0,018 -0,052 +045 V
HR 256 BD+47°242 5273 36763 I 00h 49m 24,0s +48° 08′ 11″ 00h 55m 05,2s +48° 40′ 43″ 123,55 -14,19 6,27 +1,68 +2,00 M2,5IIIa -0,022 -0,006 -052
HR 257 CP-63°83 5276 248276 2057 BQ Tuc 00h 49m 28,3s -63° 24′ 52″ 00h 53m 37,9s -62° 52′ 17″ 302,51 -54,25 5,70 +1,56 +1,77 M4III +0,073 +0,004 -010 *
HR 258 36 And BD+22°146 5286 74359 755 343 00h 49m 36,6s +23° 05′ 13″ 00h 54m 58,0s +23° 37′ 42″ 123,97 -39,24 5,47 +1,00 +0,90 +0,50 K1IV +0,131 -0,031 D +0,022 +002 0,4 0,6 AB 3 *
HR 259 BD+23°126 5316 74365 I 346 00h 49m 53,4s +24° 00′ 55″ 00h 55m 14,7s +24° 33′ 25″ 124,03 -38,31 6,20 +1,62 +1,75 M4IIIab +0,020 -0,015 -010
HR 260 BD+57°172 5343 21846 I 00h 50m 16,3s +57° 27′ 19″ 00h 56m 12,9s +57° 59′ 48″ 123,57 -04,87 6,21 +1,37 K3III +0,037 -0,014 -030
HR 261 BD+67°81 5357 11481 00h 50m 27,0s +68° 14′ 06″ 00h 56m 55,6s +68° 46′ 34″ 123,43 5,91 6,37 +0,38 -0,02 F4III +0,137 -0,021 -008 34
HR 262 67 Psc BD+26°151 5382 74373 2059 00h 50m 35,6s +26° 40′ 02″ 00h 55m 58,5s +27° 12′ 34″ 124,17 -35,65 6,09 +0,14 +0,09 A5IV -0,020 +0,013 -008 130
HR 263 BD-08°167 5384 129032 2058 I 00h 50m 39,2s -07° 53′ 17″ 00h 55m 42,4s -07° 20′ 50″ 126,06 -70,19 5,85 +1,52 +1,93 +0,64 E K5III -0,007 -0,046 +002 V *
HR 264 27Gam Cas BD+59°144 5394 11482 32 I 782 Gam Cas 00h 50m 40,1s +60° 10′ 31″ 00h 56m 42,5s +60° 43′ 00″ 123,58 -02,15 2,47 -0,15 -1,08 -0,08 B0IVe v +0,026 -0,005 +0,016 -007 SB 300 : 6,3 2,3 AB 3 *
HR 265 28Ups2Cas BD+58°138 5395 21855 00h 50m 42,2s +58° 38′ 27″ 00h 56m 39,8s +59° 10′ 52″ 123,60 -03,68 4,63 +0,96 +0,69 +0,50 G8IIIbFe-0,5 -0,092 -0,046 +0,051 -047 V < 17 *
HR 266 BD+59°146 5408 11484 784 00h 50m 45,2s +59° 49′ 17″ 00h 56m 47,1s +60° 21′ 46″ 123,59 -02,50 5,55 -0,07 -0,32 B9IVn +0,032 -0,008 D +0,007 -005 SB2O 178 0,5 0,2 AB 3 *
HR 267 22Phi3Cet BD-12°162 5437 147519 I 00h 51m 00,6s -11° 48′ 29″ 00h 56m 01,5s -11° 16′ 00″ 127,04 -74,10 5,31 +1,52 +1,78 K4III -0,020 -0,008 +0,009 -026 V?
HR 268 CD-28°288 5445 166686 I 00h 51m 04,5s -28° 19′ 03″ 00h 55m 55,5s -27° 46′ 32″ 246,23 -88,81 6,10 +1,67 +1,97 M0III 0,000 +0,002 +022 V
HR 269 37Mu And BD+37°175 5448 54281 33 788 00h 51m 12,0s +37° 57′ 25″ 00h 56m 45,2s +38° 29′ 58″ 124,07 -24,36 3,87 +0,13 +0,15 +0,08 A5V +0,152 +0,033 +0,039 +008 72 6,8 266,7 AD 4 *
HR 270 Lam2Tuc CP-70°40 5457 248281 34 00h 51m 16,2s -70° 04′ 04″ 00h 55m 00,3s -69° 31′ 37″ 302,47 -47,60 5,45 +1,09 +1,00 K2III +0,006 -0,045 +0,035 +005
HR 271 38Eta And BD+22°153 5516 74388 2060 I W 00h 51m 51,8s +22° 52′ 40″ 00h 57m 12,4s +23° 25′ 03″ 124,65 -39,43 4,42 +0,94 +0,69 +0,48 G8IIIb -0,044 -0,048 +0,009 -010 SB2O < 17 6,9 131,7 *
HR 272 BD+45°237 5526 36795 00h 51m 59,9s +45° 17′ 55″ 00h 57m 39,7s +45° 50′ 23″ 124,07 -17,02 6,12 +1,02 +0,89 K2III +0,013 +0,005 +005
HR 273 BD+65°115 5550 11502 00h 52m 10,9s +65° 48′ 42″ 00h 58m 31,1s +66° 21′ 08″ 123,64 3,49 5,97 -0,02 -0,13 A0III +0,043 -0,006 -010
HR 274 68 Psc BD+28°157 5575 74395 1023 I 00h 52m 25,3s +28° 27′ 06″ 00h 57m 50,2s +28° 59′ 32″ 124,62 -33,86 5,42 +1,08 gG6 +0,008 -0,008 -001
HR 275 BD+33°140 5608 54306 2061 00h 52m 45,2s +33° 24′ 45″ 00h 58m 14,2s +33° 57′ 03″ 124,54 -28,90 5,98 +1,00 K0 +0,035 -0,072 -017
HR 276 BD+12°119 5612 92183 00h 52m 39,5s +13° 09′ 19″ 00h 57m 54,5s +13° 41′ 45″ 125,34 -49,15 6,32 +0,89 +0,57 +0,46 G8III -0,011 -0,013 +015 V *
HR 277 BD+20°131 5641 74402 805 00h 52m 59,2s +20° 51′ 51″ 00h 58m 18,9s +21° 24′ 16″ 125,07 -41,44 6,37 R +0,09 +0,11 A2V -0,006 -0,003 D +0,009 -006 V? 1,4 0,4 *
HR 278 BD+70°65 5715 4288 2063 00h 53m 47,8s +70° 26′ 37″ 01h 00m 31,0s +70° 58′ 59″ 123,68 8,12 6,39 +0,13 +0,11 A4IV +0,082 0,000 +006 V 101 *
HR 279 23Phi4Cet BD-12°173 5722 147546 00h 53m 43,4s -11° 55′ 11″ 00h 58m 43,9s -11° 22′ 48″ 129,49 -74,16 5,61 +0,97 +0,66 G7III -0,034 -0,019 -019 V?
HR 280 Alp Scl CD-30°297 5737 166716 35 359 00h 53m 47,3s -29° 53′ 52″ 00h 58m 36,4s -29° 21′ 27″ 268,05 -87,27 4,31 -0,16 -0,56 -0,13 B7IIIp +0,022 +0,004 +010 SBO 7 *
HR 281 CP-61°50 5771 248293 00h 54m 12,8s -61° 14′ 13″ 00h 58m 22,4s -60° 41′ 47″ 301,40 -56,41 6,23 +0,10 +0,13 Am +0,050 +0,018 +007
HR 282 BD+43°193 5788 36832 824 B 00h 54m 23,5s +44° 10′ 20″ 01h 00m 03,4s +44° 42′ 40″ 124,54 -18,13 6,84 H A2Vn +0,011 -0,024 D +0,005 +017 SB 250 0,8 7,8 *
HR 283 BD+43°193 5789 36833 824 A 00h 54m 23,7s +44° 10′ 28″ 01h 00m 03,6s +44° 42′ 48″ 124,54 -18,13 6,04 H -0,01 -0,04 B9,5Vn +0,016 -0,023 D +0,005 +001 SB 298 0,8 7,8 *
HR 284 BD+05°131 5820 109581 I W WW Psc 00h 54m 38,6s +05° 56′ 38″ 00h 59m 49,7s +06° 28′ 59″ 126,69 -56,33 6,11 +1,67 +1,92 +1,02 E M2III +0,023 -0,008 +0,001 -015 V? 7,1 31,0 *
HR 285 BD+85°19 5848 181 906 00h 55m 01,5s +85° 43′ 14″ 01h 08m 44,7s +86° 15′ 25″ 123,24 23,40 4,25 +1,21 +1,33 +0,60 K2II-III +0,076 -0,012 +009 *
HR 286 BD+88°4 5914 209 00h 55m 36,8s +88° 29′ 15″ 01h 33m 50,4s +89° 00′ 56″ 123,13 26,16 6,46 +0,11 +0,07 A3V +0,062 -0,036 -010
HR 287 BD+50°202 6028 21938 00h 56m 29,2s +50° 29′ 50″ 01h 02m 18,4s +51° 02′ 06″ 124,68 -11,80 6,47 A3V -0,004 -0,013 +006
HR 288 Xi Scl CD-39°260 6055 192870 2064 00h 56m 38,0s -39° 27′ 23″ 01h 01m 18,3s -38° 55′ 00″ 293,64 -78,03 5,59 +1,18 K0III +0,069 +0,045 +0,034 -031
HR 289 BD+46°243 6114 36875 862 00h 57m 15,9s +46° 50′ 20″ 01h 03m 01,5s +47° 22′ 34″ 124,97 -15,45 6,45 +0,25 +0,09 A9IV +0,088 -0,015 +0,012 +003 SB 1,0 0,9 *
HR 290 39 And BD+40°209 6116 36874 863 00h 57m 16,9s +40° 48′ 27″ 01h 02m 54,3s +41° 20′ 42″ 125,24 -21,47 5,98 +0,16 +0,10 +0,05 A5m -0,020 -0,010 +004 V? 39 6,2 20,9 *
HR 291 69Sig Psc BD+31°168 6118 54374 00h 57m 20,3s +31° 16′ 03″ 01h 02m 49,1s +31° 48′ 16″ 125,75 -31,00 5,50 -0,05 -0,18 B9,5V +0,015 -0,028 +010 SB2O 46 *
HR 292 BD+60°157 6130 11551 868 00h 57m 27,2s +60° 32′ 15″ 01h 03m 37,0s +61° 04′ 30″ 124,40 -01,76 5,92 +0,49 F0II -0,006 +0,004 -001 V 20 3,1 1,2
HR 293 Sig Scl CD-32°410 6178 192884 1026 00h 57m 39,9s -32° 05′ 25″ 01h 02m 26,4s -31° 33′ 07″ 275,15 -84,97 5,50 +0,08 +0,13 A2V +0,082 +0,012 -008 V
HR 294 71Eps Psc BD+07°153 6186 109627 36 I D 00h 57m 45,1s +07° 21′ 06″ 01h 02m 56,6s +07° 53′ 24″ 127,89 -54,87 4,28 +0,96 +0,70 +0,52 K0III -0,078 +0,023 +0,027 +007 V? < 17 0,0 0,2 *
HR 295 Ome Phe CP-57°220 6192 232268 1027 00h 57m 48,1s -57° 32′ 27″ 01h 02m 01,8s -57° 00′ 09″ 300,04 -60,07 6,11 +0,94 G8III +0,006 +0,015 +013
HR 296 25 Cet BD-05°177 6203 129094 I W 00h 57m 59,0s -05° 22′ 17″ 01h 03m 02,6s -04° 50′ 12″ 130,52 -67,54 5,43 +1,11 +1,04 K0III-IV -0,108 -0,106 +015 6,4 99,9
HR 297 BD+60°158 6210 11557 00h 58m 08,7s +61° 02′ 38″ 01h 04m 19,6s +61° 34′ 49″ 124,47 -01,25 5,84 +0,54 +0,11 F6V -0,070 -0,022 -016 30
HR 298 BD+51°220 6211 21967 2066 I 00h 58m 09,5s +51° 58′ 00″ 01h 04m 02,4s +52° 30′ 08″ 124,88 -10,32 5,99 +1,47 K2 +0,001 -0,059 -007
HR 299 CD-47°313 6245 215343 2065 00h 58m 18,8s -46° 56′ 07″ 01h 02m 49,2s -46° 23′ 51″ 297,02 -70,60 5,36 +0,90 G8III 0,000 +0,002 +0,025 -001
HR 300 CD-30°325 6269 166774 00h 58m 31,2s -30° 03′ 45″ 01h 03m 17,6s -29° 31′ 33″ 256,19 -86,46 6,29 +0,93 +0,59 G5IV -0,114 -0,030 +057
HR 301 26 Cet BD+00°174 6288 109643 37 875 00h 58m 40,1s +00° 49′ 51″ 01h 03m 49,0s +01° 22′ 00″ 129,39 -61,35 6,04 +0,27 +0,13 F1V +0,122 -0,042 D +0,024 +006 3,4 16,0 AB 3 *
HR 302 BD+50°212 6300 21988 00h 58m 55,7s +50° 28′ 24″ 01h 04m 46,8s +51° 00′ 36″ 125,08 -11,81 6,54 -0,08 -0,57 B3V +0,019 -0,002 -003 *
HR 303 BD+28°174 6301 74471 00h 58m 59,5s +29° 07′ 31″ 01h 04m 27,6s +29° 39′ 31″ 126,31 -33,13 6,19 +0,43 -0,05 F7IV-V +0,084 -0,116 +000 12
HR 304 CP-66°80 6311 248308 CC Tuc 00h 58m 53,1s -65° 59′ 36″ 01h 02m 42,9s -65° 27′ 22″ 301,05 -51,63 6,21 +1,64 +1,91 +1,33 M2III +0,004 0,000 +035 V *
HR 305 BD+39°249 6314 54398 00h 58m 58,8s +39° 27′ 18″ 01h 04m 36,4s +39° 59′ 28″ 125,67 -22,81 6,72 +0,31 +0,04 F0Vn +0,077 -0,022 +011
HR 306 BD+86°17 6319 193 00h 59m 06,3s +86° 36′ 48″ 01h 16m 13,5s +87° 08′ 43″ 123,27 24,29 6,25 +1,12 +0,99 gK2 +0,051 -0,027 +0,011 -005
HR 307 73 Psc BD+04°172 6386 109656 I 00h 59m 41,7s +05° 07′ 13″ 01h 04m 52,6s +05° 39′ 23″ 129,09 -57,05 6,00 +1,51 +1,86 gK5 +0,028 -0,014 -015 V
HR 308 72 Psc BD+14°163 6397 92230 1028 889 00h 59m 48,5s +14° 24′ 30″ 01h 05m 05,4s +14° 56′ 46″ 127,84 -47,80 5,68 +0,41 -0,06 F4II-III +0,006 +0,054 +004 SB2 10 7,4 55,2 *
HR 309 BD+61°206 6416 11571 01h 00m 04,0s +62° 13′ 36″ 01h 06m 22,8s +62° 45′ 42″ 124,64 -00,06 6,54 +0,19 +0,06 A5Vn +0,102 -0,024 +011 SB 125 *
HR 310 74Psi1Psc BD+20°156 6456 74482 899 A 397 01h 00m 19,1s +20° 56′ 16″ 01h 05m 40,9s +21° 28′ 24″ 127,34 -41,28 5,34 -0,03 -0,06 A1Vn +0,050 -0,016 D +0,016 -003 V 246 0,3 29,9 AB 3 *
HR 311 74Psi1Psc BD+20°157 6457 74483 899 B 01h 00m 19,9s +20° 55′ 48″ 01h 05m 41,7s +21° 27′ 55″ 127,35 -41,28 5,56 -0,07 -0,16 A0Vn +0,047 -0,018 D +0,016 -004 V 267 0,3 29,9 AB 3 *
HR 312 BD+79°29 6473 4331 01h 00m 39,5s +79° 28′ 41″ 01h 09m 12,3s +80° 00′ 42″ 123,74 17,17 6,29 R sgG6 -0,030 -0,038 -027 V
HR 313 77 Psc BD+04°175 6479 109666 903 A 01h 00m 38,7s +04° 22′ 33″ 01h 05m 49,2s +04° 54′ 30″ 129,66 -57,77 6,35 +0,38 -0,05 F3V +0,022 -0,121 -007 1,0 33,0 AB 5 *
HR 314 77 Psc BD+04°176 6480 109667 903 B 01h 00m 40,9s +04° 22′ 37″ 01h 05m 51,4s +04° 54′ 34″ 129,68 -57,77 7,25 +0,49 -0,04 F6V +0,029 -0,119 -010 V 1,0 33,0 AB 5 *
HR 315 27 Cet BD-10°229 6482 147601 01h 00m 36,2s -10° 30′ 51″ 01h 05m 36,8s -09° 58′ 45″ 134,63 -72,53 6,12 +1,01 +0,86 +0,53 K0III -0,034 -0,033 +012 V? *
HR 316 BD+56°196 6497 22015 2069 01h 00m 55,6s +56° 24′ 10″ 01h 07m 00,2s +56° 56′ 06″ 125,06 -05,87 6,43 +1,18 +1,26 +0,42 E K2III +0,100 -0,110 -096 *
HR 317 28 Cet BD-10°230 6530 147606 01h 01m 04,1s -10° 22′ 30″ 01h 06m 05,1s -09° 50′ 22″ 134,92 -72,37 5,58 +0,01 A1V +0,030 +0,004 +011 SB2 65 *
HR 318 BD+52°262 6540 22021 I 915 01h 01m 12,4s +52° 57′ 48″ 01h 07m 09,5s +53° 29′ 54″ 125,30 -09,30 6,38 R K2III +0,023 -0,001 +007 4,0 21,7 AB 3 *
HR 319 75 Psc BD+12°135 6557 92250 2068 01h 01m 17,8s +12° 25′ 12″ 01h 06m 33,6s +12° 57′ 22″ 128,64 -49,75 6,12 +0,96 G8III +0,019 +0,023 +008 V
HR 320 CD-24°484 6559 166799 1029 01h 01m 17,1s -24° 31′ 37″ 01h 06m 07,7s -23° 59′ 33″ 170,31 -85,44 6,14 +1,09 +1,00 G8-K0III -0,031 -0,041 +033 V
HR 321 30Mu Cas BD+54°223 6582 22024 1030 W 405 01h 01m 36,8s +54° 25′ 47″ 01h 08m 16,4s +54° 55′ 13″ 125,32 -07,85 5,17 +0,69 +0,09 +0,42 G5Vb +3,424 -1,596 +0,136 -097 SBO 1 5,8 190,5 AB 6 *
HR 322 Bet Phe CD-47°324 6595 215365 W 400 01h 01m 37,3s -47° 15′ 15″ 01h 06m 05,0s -46° 43′ 07″ 295,51 -70,20 3,31 +0,89 +0,57 +0,50 G8III v -0,027 -0,001 +0,021 -001 0,2 1,0 AB 3 *
HR 323 CD-36°417 6619 192925 01h 01m 45,3s -36° 11′ 43″ 01h 06m 26,5s -35° 39′ 39″ 283,32 -80,89 6,61 +0,14 +0,16 +0,07 A1V +0,069 -0,023 +018 SBO *
HR 324 41 And BD+43°234 6658 36950 2071 01h 02m 16,2s +43° 24′ 34″ 01h 08m 00,9s +43° 56′ 31″ 126,08 -18,83 5,03 +0,11 +0,14 +0,04 A3m +0,165 -0,070 +0,031 +009 91 *
HR 325 CD-24°496 6668 166814 01h 02m 21,8s -24° 31′ 49″ 01h 07m 13,1s -23° 59′ 47″ 172,43 -85,26 6,37 +0,23 +0,09 A7V +0,098 -0,036 +015 V
HR 326 BD+57°200 6676 22032 01h 02m 25,6s +57° 43′ 47″ 01h 08m 33,3s +58° 15′ 49″ 125,19 -04,53 5,79 -0,01 -0,27 B8V +0,007 -0,005 -004
HR 327 78 Psc BD+31°185 6680 54445 2072 01h 02m 29,1s +31° 28′ 43″ 01h 08m 01,3s +32° 00′ 44″ 127,02 -30,73 6,25 +0,40 -0,01 F5IV +0,204 -0,030 +014 V 101 *
HR 328 79Psi2Psc BD+19°185 6695 74506 01h 02m 35,2s +20° 12′ 27″ 01h 07m 57,2s +20° 44′ 21″ 128,13 -41,96 5,55 +0,13 +0,13 A3V +0,087 -0,094 -002 V 125
HR 329 30 Cet BD-10°238 6706 147622 01h 02m 44,5s -10° 19′ 14″ 01h 07m 46,2s -09° 47′ 08″ 136,22 -72,24 5,82 +0,43 +0,02 F7IV +0,152 +0,017 +022 V?
HR 330 80 Psc BD+04°190 6763 109697 2073 W 410 01h 03m 13,0s +05° 07′ 15″ 01h 08m 22,2s +05° 38′ 59″ 130,68 -56,96 5,52 +0,34 0,00 +0,18 F0III-IV -0,264 -0,185 +0,036 +007 3,8 159,3 AC 3 *
HR 331 Ups Phe CD-42°391 6767 215374 1031 W 01h 03m 13,8s -42° 01′ 18″ 01h 07m 47,9s -41° 29′ 13″ 290,82 -75,25 5,21 +0,16 +0,09 +0,09 A3IV +0,038 +0,010 +0,014 +014 V 0,4 0,2 *
HR 332 Iot Tuc CP-62°89 6793 248324 39 01h 03m 21,0s -62° 18′ 34″ 01h 07m 18,7s -61° 46′ 31″ 299,64 -55,25 5,37 +0,88 G5III +0,073 -0,012 +0,033 -008
HR 333 BD+78°34 6798 4341 41 01h 03m 37,2s +79° 08′ 30″ 01h 12m 16,7s +79° 40′ 26″ 123,91 16,84 5,64 +0,01 +0,03 A3V +0,091 -0,005 +018 175
HR 334 31Eta Cet BD-10°240 6805 147632 40 I W 01h 03m 33,5s -10° 42′ 44″ 01h 08m 35,4s -10° 10′ 56″ 137,15 -72,58 3,45 +1,16 +1,19 +0,58 K1,5IIICN1Fe0,5 +0,218 -0,138 +0,041 +012 V < 17 6,7 233,5 *
HR 335 42Phi And BD+46°275 6811 36972 940 Var? 01h 03m 41,7s +46° 42′ 31″ 01h 09m 30,2s +47° 14′ 31″ 126,11 -15,52 4,25 -0,07 -0,34 -0,05 B7Ve +0,010 -0,009 +0,003 -000 V 71 1,2 0,4 *
HR 336 31 Cas BD+68°77 6829 11612 2074 W 01h 03m 53,1s +68° 14′ 47″ 01h 10m 39,3s +68° 46′ 43″ 124,68 5,97 5,29 -0,02 -0,06 A0Vnn +0,036 -0,031 +0,017 +001 V 215 *
HR 337 43Bet And BD+34°198 6860 54471 42 I 949 414 01h 04m 07,8s +35° 05′ 26″ 01h 09m 43,9s +35° 37′ 14″ 127,10 -27,10 2,06 +1,58 +1,96 +1,00 M0+IIIa e +0,178 -0,114 +0,049 +003 V 10,1 80,4 AD 5 *
HR 338 Zet Phe CP-55°241 6882 232306 W Zet Phe 01h 04m 10,9s -55° 46′ 49″ 01h 08m 23,1s -55° 14′ 45″ 297,83 -61,71 3,92 -0,08 -0,41 -0,12 B6V+B9V +0,019 +0,025 D +0,013 +015 SB2O 127 4,0 6,6 ABxC 3 *
HR 339 81Psi3Psc BD+18°153 6903 92283 Var? 01h 04m 28,3s +19° 07′ 30″ 01h 09m 49,2s +19° 39′ 31″ 128,85 -43,00 5,55 +0,69 G0III -0,006 +0,009 -008 V? 91
HR 340 44 And BD+41°219 6920 36984 2075 01h 04m 37,8s +41° 32′ 59″ 01h 10m 18,8s +42° 04′ 53″ 126,67 -20,65 5,65 +0,60 F8V -0,133 -0,043 -011 V 10
HR 341 BD+24°186 6953 74530 I 01h 04m 53,8s +24° 55′ 41″ 01h 10m 19,4s +25° 27′ 28″ 128,29 -37,22 5,80 +1,47 +1,82 K7III 0,000 -0,114 +005 V?
HR 342 BD+63°149 6960 11615 424 01h 04m 57,5s +63° 40′ 15″ 01h 11m 25,6s +64° 12′ 10″ 125,10 1,42 5,55 -0,07 -0,13 B9,5V +0,040 -0,013 -010 V 47 *
HR 343 33The Cas BD+54°236 6961 22070 W 423 01h 05m 00,5s +54° 37′ 05″ 01h 11m 06,2s +55° 08′ 59″ 125,76 -07,61 4,33 +0,17 +0,12 +0,07 A7V +0,229 -0,022 +0,014 +009 SB 102 5,9 145,6 *
HR 344 BD+14°175 6966 92288 I 01h 04m 53,2s +15° 08′ 31″ 01h 10m 11,5s +15° 40′ 27″ 129,55 -46,96 6,06 +1,49 M0III +0,031 -0,021 -003 V
HR 345 32 Cas BD+64°127 6972 11617 2078 RU Cas 01h 05m 10,3s +64° 29′ 14″ 01h 11m 41,4s +65° 01′ 08″ 125,07 2,23 5,57 -0,09 -0,28 B9IV +0,023 -0,016 -002 V 70 *
HR 346 32 Cet BD-09°227 6976 129154 01h 05m 11,0s -09° 26′ 16″ 01h 10m 12,0s -08° 54′ 22″ 137,48 -71,25 6,40 +1,04 +0,87 K0III -0,013 -0,036 -020 V?
HR 347 33 Cet BD+01°221 7014 109715 I 422 01h 05m 24,7s +01° 54′ 49″ 01h 10m 33,6s +02° 26′ 44″ 132,54 -60,07 5,95 +1,51 +1,87 K4III 0,000 -0,015 -003 V? *
HR 348 45 And BD+36°201 7019 54494 W 01h 05m 32,9s +37° 11′ 31″ 01h 11m 10,3s +37° 43′ 27″ 127,24 -24,98 5,81 -0,10 -0,40 B7III-IV -0,012 -0,007 +0,003 -001 70 0,0 0,4 *
HR 349 82 Psc BD+30°181 7034 54493 01h 05m 35,7s +30° 53′ 34″ 01h 11m 06,8s +31° 25′ 29″ 127,84 -31,26 5,16 +0,23 F0V -0,011 -0,014 +002 V 84
HR 350 CP-58°81 7082 232324 2077 01h 06m 02,5s -58° 13′ 25″ 01h 10m 07,4s -57° 41′ 40″ 298,05 -59,26 6,41 +0,89 G6II-III -0,006 -0,121 +088
HR 351 84Chi Psc BD+20°172 7087 74544 1032 I 01h 06m 04,6s +20° 30′ 11″ 01h 11m 27,2s +21° 02′ 05″ 129,18 -41,59 4,66 +1,03 +0,82 +0,54 G8,5III-IIIa +0,038 -0,011 +0,015 +016 < 19 :
HR 352 83Tau Psc BD+29°190 7106 74546 43 I 01h 06m 09,0s +29° 33′ 32″ 01h 11m 39,6s +30° 05′ 23″ 128,12 -32,58 4,51 +1,09 +1,01 +0,58 K0,5IIIb +0,072 -0,035 +0,023 +030 SB < 17
HR 353 34 Cet BD-03°161 7147 129169 I 01h 06m 38,3s -02° 46′ 56″ 01h 11m 43,5s -02° 15′ 04″ 134,84 -64,65 5,94 +1,40 +1,68 K4III -0,062 -0,026 -009 *
HR 354 BD+60°186 7157 11637 987 01h 06m 48,3s +61° 10′ 31″ 01h 13m 09,9s +61° 42′ 21″ 125,50 -01,06 6,41 +0,01 -0,27 B9V +0,033 -0,021 -002 V? 160 2,8 1,2 AB 3
HR 355 BD+44°261 7158 37023 I 01h 06m 46,3s +44° 48′ 21″ 01h 12m 34,0s +45° 20′ 16″ 126,82 -17,37 6,11 +1,64 +2,03 M1III +0,021 +0,026 +022 V
HR 356 BD+29°195 7229 74561 990 01h 07m 28,8s +29° 32′ 03″ 01h 12m 59,5s +30° 03′ 51″ 128,47 -32,58 6,19 +1,00 +0,75 G9III+G1V +0,020 -0,034 +036 SB 4,1 10,8 AB 4 *
HR 357 BD+79°36 7238 4354 01h 07m 39,1s +79° 22′ 44″ 01h 16m 30,7s +79° 54′ 36″ 124,08 17,09 6,26 +0,42 -0,07 F5V s -0,055 +0,059 -043 V? 45
HR 358 CD-31°484 7259 192977 01h 07m 39,8s -31° 19′ 53″ 01h 12m 23,4s -30° 48′ 08″ 252,89 -84,13 6,52 +0,48 +0,03 F7IV +0,061 -0,077 +014
HR 359 CD-38°420 7312 192980 44 AI Scl 01h 08m 09,0s -38° 23′ 11″ 01h 12m 45,4s -37° 51′ 23″ 281,60 -78,37 5,92 +0,28 +0,12 F0III +0,090 -0,034 +010 SB *
HR 360 85Phi Psc BD+23°158 7318 74571 2082 I 995 01h 08m 19,0s +24° 03′ 15″ 01h 13m 44,9s +24° 35′ 01″ 129,37 -38,01 4,65 +1,04 +0,85 +0,53 K0III +0,017 -0,023 +0,007 +006 SB < 17 5,2 7,9 AB 3 *
HR 361 86Zet Psc BD+06°174 7344 109739 1033 996 A 01h 08m 30,3s +07° 02′ 48″ 01h 13m 43,9s +07° 34′ 31″ 132,56 -54,88 5,24 +0,32 +0,09 A7IV +0,144 -0,056 +0,026 +009 SB 262 0,1 0,1 O 5 *
HR 362 86Zet Psc BD+06°175 7345 109740 996 B 442 01h 08m 31,7s +07° 02′ 58″ 01h 13m 45,3s +07° 34′ 42″ 132,57 -54,87 6,30 +0,49 +0,01 F7V +0,147 -0,052 +0,026 +011 SBO 25 0,1 0,1 O 5 *
HR 363 BD+27°196 7351 74576 I 444 01h 08m 35,0s +28° 00′ 04″ 01h 14m 05,0s +28° 31′ 47″ 128,94 -34,08 6,43 +1,70 +1,87 +0,98 E S3+/2- +0,079 -0,049 +002 SB *
HR 364 87 Psc BD+15°177 7374 92326 2083 445 01h 08m 48,8s +15° 36′ 15″ 01h 14m 07,6s +16° 08′ 01″ 130,84 -46,39 5,98 -0,08 -0,41 B8III -0,027 -0,026 -016 V 28 *
HR 365 BD+70°90 7389 4358 01h 09m 00,3s +71° 12′ 53″ 01h 16m 12,1s +71° 44′ 38″ 124,89 8,97 7,83 +0,78 +0,35 K1V +0,006 +0,004 -017 *
HR 366 37 Cet BD-08°216 7439 129193 1003 A 446 01h 09m 21,7s -08° 27′ 37″ 01h 14m 24,0s -07° 55′ 23″ 139,80 -70,04 5,13 +0,46 -0,05 F5V +0,127 +0,273 +0,056 +022 V 12 2,7 49,8 *
HR 367 88 Psc BD+06°181 7446 109753 01h 09m 30,2s +06° 27′ 59″ 01h 14m 42,4s +06° 59′ 43″ 133,14 -55,41 6,03 +1,08 +1,02 gG6 -0,011 -0,024 -009 V
HR 368 38 Cet BD-01°162 7476 129196 2084 W 01h 09m 42,8s -01° 30′ 32″ 01h 14m 49,2s -00° 58′ 26″ 136,01 -63,25 5,70 +0,42 -0,02 F5V -0,012 +0,201 +0,028 +026 V 10 6,3 114,1 AB 3 *
HR 369 BD+47°357 7546 37067 2085 01h 10m 30,5s +47° 33′ 14″ 01h 16m 24,5s +48° 04′ 56″ 127,24 -14,58 6,61 -0,05 -0,34 B9IIIpSi +0,010 +0,001 -014 V?
HR 370 Nu Phe CD-46°346 7570 215428 01h 10m 40,4s -46° 03′ 56″ 01h 15m 11,1s -45° 31′ 53″ 290,10 -71,00 4,96 +0,58 +0,11 +0,36 F8V +0,669 +0,183 +0,069 +012 *
HR 371 BD+32°223 7578 54567 I : 01h 10m 44,1s +32° 35′ 14″ 01h 16m 18,8s +33° 06′ 53″ 128,91 -29,47 6,02 +1,15 K1III +0,016 -0,033 +006 *
HR 372 BD+44°271 7647 37077 I 01h 11m 15,6s +44° 22′ 31″ 01h 17m 05,1s +44° 54′ 07″ 127,70 -17,73 6,34 R K5 +0,014 -0,045 -052
HR 373 39 Cet BD-03°172 7672 129204 W AY Cet 01h 11m 31,6s -03° 01′ 36″ 01h 16m 36,3s -02° 30′ 01″ 137,75 -64,64 5,41 +0,90 +0,44 G5IIIe+dA -0,104 -0,063 +0,015 -020 V 5,7 177,6 *
HR 374 BD+30°196 7724 54580 01h 11m 50,9s +31° 13′ 01″ 01h 17m 24,1s +31° 44′ 41″ 129,36 -30,80 6,73 R K0 -0,052 +0,003 -034
HR 375 BD+76°40 7732 4376 01h 11m 59,1s +77° 02′ 31″ 01h 20m 19,5s +77° 34′ 14″ 124,54 14,79 6,31 +0,92 G5III -0,018 +0,086 -074
HR 376 BD+46°319 7758 37096 01h 12m 16,2s +46° 53′ 34″ 01h 18m 10,2s +47° 25′ 11″ 127,61 -15,21 6,25 +1,35 K0 +0,018 -0,002 -001
HR 377 Kap Tuc CP-69°45 7788 248346 W A 454 01h 12m 22,7s -69° 24′ 26″ 01h 15m 46,1s -68° 52′ 34″ 299,66 -48,10 4,86 +0,47 +0,03 +0,22 F6IV +0,399 +0,107 +0,061 +009 111 2,2 5,2 AB 4 *
HR 378 89 Psc BD+02°185 7804 109793 1034 01h 12m 38,4s +03° 05′ 17″ 01h 17m 48,0s +03° 36′ 52″ 135,63 -58,61 5,16 +0,07 +0,08 +0,03 A3V -0,046 -0,025 +0,013 +005 SB 121 *
HR 379 BD+36°220 7853 54592 1055 01h 13m 06,8s +36° 51′ 36″ 01h 18m 47,0s +37° 23′ 10″ 128,93 -25,17 6,46 +0,23 +0,14 +0,11 A5m -0,011 -0,014 D +0,008 +005 SB 35 3,1 6,2
HR 380 CP-67°81 7916 248350 W 01h 13m 35,5s -66° 55′ 31″ 01h 17m 03,6s -66° 23′ 53″ 298,90 -50,53 6,24 +0,05 -0,02 A0V +0,044 +0,002 D +0,010 +013 2,4 2,4
HR 381 BD+75°59 7925 4387 2087 01h 13m 51,5s +75° 42′ 53″ 01h 21m 59,1s +76° 14′ 20″ 124,79 13,48 6,38 +0,28 +0,07 F0IVn +0,063 -0,032 -016
HR 382 34Phi Cas BD+57°260 7927 22191 I 1073 01h 13m 47,2s +57° 42′ 21″ 01h 20m 04,9s +58° 13′ 54″ 126,71 -04,43 4,98 +0,68 +0,49 +0,56 F0Ia 0,000 -0,002 -0,003 -024 SB 27 1,9 133,8 AC 5 *
HR 383 90Ups Psc BD+26°220 7964 74637 45 01h 13m 58,0s +26° 44′ 19″ 01h 19m 28,0s +27° 15′ 51″ 130,56 -35,19 4,76 +0,03 +0,10 +0,05 A3V +0,025 -0,013 +0,019 +008 SB 93
HR 384 35 Cas BD+63°176 8003 11712 1088 474 01h 14m 24,1s +64° 08′ 02″ 01h 21m 05,2s +64° 39′ 30″ 126,10 1,97 6,34 +0,09 A2Vnn +0,057 -0,019 -015 V 240 2,1 55,5
HR 385 42 Cet BD-01°171 8036 129235 1081 01h 14m 41,5s -01° 02′ 02″ 01h 19m 48,3s -00° 30′ 32″ 138,45 -62,52 5,87 +0,64 +0,32 G8III+A7V +0,012 -0,014 D +0,009 +014 SB 0,7 1,6 AxBC 3 *
HR 386 BD+77°49 8065 4391 01h 14m 57,4s +78° 12′ 08″ 01h 23m 46,8s +78° 43′ 33″ 124,57 15,96 6,07 +0,39 -0,08 A0Iab -0,009 -0,003 -075
HR 387 BD-04°185 8120 129239 01h 15m 29,9s -03° 46′ 19″ 01h 20m 34,5s -03° 14′ 49″ 140,45 -65,12 6,23 +1,02 +0,84 K1III -0,013 +0,006 -003
HR 388 BD-11°248 8121 147746 2088 01h 15m 29,8s -11° 45′ 43″ 01h 20m 27,8s -11° 14′ 20″ 147,57 -72,71 6,15 +1,11 +1,03 K1III -0,047 -0,074 -011 V?
HR 389 91 Psc BD+27°215 8126 74647 2089 I 01h 15m 35,4s +28° 12′ 57″ 01h 21m 07,4s +28° 44′ 17″ 130,75 -33,68 5,23 +1,39 gK5 +0,027 -0,078 -036 V?
HR 390 46Xi And BD+44°287 8207 37155 1035 I 01h 16m 26,9s +45° 00′ 17″ 01h 22m 20,4s +45° 31′ 44″ 128,58 -17,00 4,88 +1,08 +0,99 +0,53 K0-IIIb +0,032 +0,009 +0,026 -013 SB < 17 *
HR 391 BD+57°274 8272 22230 1105 01h 16m 59,5s +57° 37′ 21″ 01h 23m 21,6s +58° 08′ 35″ 127,14 -04,47 6,45 F4V +0,139 -0,094 D +0,005 +007 0,2 0,5 AB 4 *
HR 392 BD+00°223 8334 109834 2091 I 01h 17m 28,0s +01° 12′ 16″ 01h 22m 37,0s +01° 43′ 35″ 138,75 -60,18 6,20 +1,52 +1,86 +0,63 E K5IIIab +0,066 -0,048 -016 V
HR 393 43 Cet BD-01°179 8335 129262 487 01h 17m 27,8s -00° 58′ 21″ 01h 22m 34,8s -00° 26′ 59″ 139,87 -62,29 6,49 +1,08 +1,01 gK0 +0,023 -0,014 +014
HR 394 BD-19°229 8350 147767 1106 01h 17m 39,5s -19° 36′ 09″ 01h 22m 30,5s -19° 04′ 53″ 166,13 -79,24 6,35 +0,48 F6IV -0,056 -0,071 D +0,008 -005 V? 19 2,2 5,0 *
HR 395 47 And BD+36°237 8374 54655 2093 01h 17m 57,2s +37° 11′ 35″ 01h 23m 40,6s +37° 42′ 54″ 129,94 -24,72 5,58 +0,26 +0,13 +0,12 A2Vm +0,083 -0,022 +013 SB2O 15 *
HR 396 BD+33°220 8375 54654 01h 17m 57,1s +33° 43′ 12″ 01h 23m 37,5s +34° 14′ 45″ 130,47 -28,16 6,29 +0,83 +0,48 G8IV +0,229 +0,116 +003 V
HR 397 BD+19°226 8388 74682 I 01h 18m 00,6s +19° 56′ 48″ 01h 23m 24,9s +20° 28′ 08″ 132,99 -41,78 5,97 +1,71 K5 -0,009 -0,007 -011
HR 398 BD+70°102 8424 4401 01h 18m 24,9s +70° 27′ 32″ 01h 25m 46,5s +70° 58′ 48″ 125,75 8,30 6,49 R A0Vnn +0,016 -0,013 +011 195
HR 399 36Psi Cas BD+67°123 8491 11751 46 I 1129 01h 18m 51,7s +67° 36′ 29″ 01h 25m 56,0s +68° 07′ 48″ 126,15 5,47 4,74 +1,05 +0,94 +0,52 K0III +0,074 +0,026 +0,013 -012 V < 17 5,2 23,2 AC 4 *
HR 400 CD-31°562 8498 193090 1036 I 01h 18m 51,7s -31° 28′ 00″ 01h 23m 31,0s -30° 56′ 44″ 243,40 -82,02 5,84 +1,61 +2,05 +0,80 E K5III -0,012 -0,046 -016 *
HR 401 44 Cet BD-08°243 8511 129275 W AV Cet 01h 19m 00,7s -08° 31′ 39″ 01h 24m 02,5s -08° 00′ 27″ 146,42 -69,38 6,21 +0,23 +0,09 F0V +0,174 -0,070 +006 157 4,7 84,6 *
HR 402 45The Cet BD-08°244 8512 129274 47 I 1118 01h 19m 01,5s -08° 41′ 58″ 01h 24m 01,4s -08° 11′ 00″ 146,59 -69,54 3,60 +1,06 +0,93 +0,56 K0III-IIIb -0,079 -0,218 +0,041 +017 V? < 17 11,0 65,4 *
HR 403 37Del Cas BD+59°248 8538 22268 48 I W Del Cas 01h 19m 16,1s +59° 42′ 56″ 01h 25m 49,0s +60° 14′ 07″ 127,19 -02,35 2,68 +0,13 +0,12 +0,09 A5III-IV v +0,297 -0,051 +0,037 +007 SB 113 8,7 131,7 *
HR 404 BD-07°223 8556 129277 1123 01h 19m 18,8s -07° 26′ 11″ 01h 24m 20,6s -06° 54′ 53″ 145,55 -68,33 5,91 +0,41 -0,05 F3V +0,042 +0,003 D +0,023 +032 SBO 0,2 0,2 *
HR 405 BD-16°237 8589 147793 01h 19m 45,7s -16° 10′ 53″ 01h 24m 39,8s -15° 39′ 37″ 158,54 -76,18 6,14 +0,91 +0,54 G5 +0,012 -0,005 +013 V *
HR 406 BD-03°195 8599 129280 1037 01h 19m 43,8s -03° 22′ 09″ 01h 24m 48,7s -02° 50′ 55″ 142,56 -64,44 6,15 +0,96 +0,71 G8III +0,013 -0,030 -027
HR 407 BD+22°226 8634 74707 2096 01h 20m 07,7s +22° 59′ 28″ 01h 25m 35,7s +23° 30′ 42″ 132,98 -38,69 6,18 +0,43 0,00 F5III +0,032 -0,021 -016 SBO 34 *
HR 408 CD-42°493 8651 215492 2095 01h 20m 15,2s -42° 00′ 46″ 01h 24m 40,8s -41° 29′ 33″ 279,66 -74,10 5,42 +1,04 +0,86 +0,49 K0III +0,022 -0,038 -0,012 +074
HR 409 BD+42°302 8671 37204 01h 20m 25,6s +42° 56′ 20″ 01h 26m 18,6s +43° 27′ 28″ 129,61 -18,96 5,96 +0,49 +0,01 F7V +0,103 -0,060 +031 6
HR 410 BD+33°228 8673 54695 01h 20m 27,1s +34° 03′ 42″ 01h 26m 08,7s +34° 34′ 47″ 131,00 -27,75 6,31 +0,47 +0,01 F7V +0,230 -0,087 +017 32 *
HR 411 CD-45°463 8681 215494 01h 20m 21,3s -45° 02′ 57″ 01h 24m 41,9s -44° 31′ 42″ 284,11 -71,36 6,26 +1,14 +1,08 +0,52 K1II -0,009 -0,018 -010 V
HR 412 46 Cet BD-15°266 8705 147803 I 01h 20m 42,1s -15° 07′ 08″ 01h 25m 37,2s -14° 35′ 56″ 157,07 -75,16 4,90 +1,23 +1,26 K2,5IIIb +0,039 -0,018 +0,007 -023 V < 17
HR 413 93Rho Psc BD+18°187 8723 92436 506 01h 20m 51,7s +18° 39′ 07″ 01h 26m 15,3s +19° 10′ 20″ 134,19 -42,94 5,38 +0,39 -0,10 F2V: v -0,024 +0,010 +0,038 -009 V 61
HR 414 94 Psc BD+18°189 8763 92444 1039 01h 21m 17,4s +18° 43′ 20″ 01h 26m 41,7s +19° 14′ 25″ 134,31 -42,85 5,50 +1,11 +1,05 K1III +0,050 -0,061 +0,013 -042 V *
HR 415 BD+33°234 8774 54705 01h 21m 25,1s +33° 51′ 29″ 01h 27m 06,2s +34° 22′ 39″ 131,25 -27,92 6,27 +0,46 +0,02 F7IVb vs +0,154 -0,011 +015 23 *
HR 416 BD-01°189 8779 129300 01h 21m 20,2s -00° 55′ 07″ 01h 26m 27,3s -00° 23′ 55″ 141,83 -61,98 6,41 +1,24 +1,27 K0IV +0,044 -0,001 +0,023 -006 V
HR 417 48Ome And BD+44°307 8799 37228 1040 1152 01h 21m 40,1s +44° 53′ 26″ 01h 27m 39,4s +45° 24′ 24″ 129,56 -17,00 4,83 +0,42 0,00 +0,23 F5IV +0,351 -0,107 +0,030 +011 69 6,6 119,0 AC 4 *
HR 418 BD+40°289 8801 37227 1151 01h 21m 37,5s +40° 34′ 52″ 01h 27m 26,6s +41° 06′ 02″ 130,20 -21,26 6,46 +0,27 +0,03 +0,16 A7m +0,003 -0,001 +001 70 5,9 15,3 *
HR 419 BD+02°211 8803 109895 1148 01h 21m 43,4s +03° 00′ 59″ 01h 26m 53,5s +03° 32′ 07″ 139,88 -58,16 6,58 -0,04 -0,19 B9V+A8V +0,004 -0,035 -0,016 +015 V 210 2,5 6,0 *
HR 420 CP-65°130 8810 248381 1038 01h 21m 37,8s -64° 53′ 22″ 01h 25m 05,3s -64° 22′ 10″ 296,98 -52,37 5,93 +1,56 +1,92 K5III +0,023 -0,019 +023
HR 421 47 Cet BD-13°262 8829 147812 1041 512 01h 21m 55,5s -13° 34′ 35″ 01h 26m 51,6s -13° 03′ 24″ 155,16 -73,67 5,66 +0,35 +0,02 F0IIIDel Del +0,016 +0,009 +010
HR 422 BD+39°334 8837 37234 01h 21m 58,8s +39° 49′ 01″ 01h 27m 47,0s +40° 20′ 08″ 130,39 -22,01 6,60 -0,04 -0,17 A0III +0,015 -0,019 -001 V? 135 *
HR 423 CD-33°525 8879 193122 I W R Scl 01h 22m 21,9s -33° 03′ 42″ 01h 26m 58,1s -32° 32′ 35″ 250,18 -80,59 5,79 +3,86 +7,4 +1,38 C6II -0,011 -0,031 -008 11,9 10,0 *
HR 424 1Alp UMi BD+88°8 8890 308 907 1477 Alp UMi 01h 22m 33,7s +88° 46′ 26″ 02h 31m 48,7s +89° 15′ 51″ 123,28 26,46 2,02 +0,60 +0,38 +0,31 F7:Ib-II v +0,038 -0,015 +0,007 -017 SBO 17 6,8 18,4 AB 5 *
HR 425 BD-11°272 8921 147819 1162 01h 22m 47,5s -11° 25′ 15″ 01h 27m 46,6s -10° 54′ 06″ 152,44 -71,66 6,13 +1,32 +1,36 K4III-IV +0,180 +0,019 +004 3,7 1,5
HR 426 BD+07°213 8949 109907 W 519 01h 23m 08,2s +07° 26′ 36″ 01h 28m 22,9s +07° 57′ 41″ 138,54 -53,79 6,20 +1,12 +1,08 K1III +0,112 -0,003 +002 2,1 69,0 *
HR 427 38 Cas BD+69°102 9021 4422 1042 01h 23m 46,8s +69° 45′ 00″ 01h 31m 13,8s +70° 15′ 53″ 126,30 7,65 5,81 +0,47 -0,11 F6V +0,137 -0,077 +0,039 +005 SBO *
HR 428 BD+65°175 9030 11788 01h 23m 52,7s +65° 34′ 54″ 01h 30m 52,3s +66° 05′ 53″ 126,92 3,53 6,14 +0,08 +0,05 A2V s +0,084 -0,010 -0,001 +009 SB 75 *
HR 429 Gam Phe CD-43°449 9053 215516 49 I : Gam Phe 01h 24m 01,4s -43° 49′ 50″ 01h 28m 21,9s -43° 19′ 06″ 280,52 -72,17 3,41 +1,57 +1,85 +0,98 M0-IIIa -0,014 -0,209 +0,000 +026 SB1O *
HR 430 49 And BD+46°370 9057 37275 I 01h 24m 06,0s +46° 29′ 29″ 01h 30m 06,2s +47° 00′ 26″ 129,75 -15,35 5,27 +1,00 +0,82 K0III +0,008 -0,044 +0,015 -011 < 19 :
HR 431 CD-34°576 9065 193136 WZ Scl 01h 24m 09,6s -34° 16′ 51″ 01h 28m 43,3s -33° 45′ 49″ 254,77 -79,59 6,58 +0,30 +0,07 F0IV -0,055 -0,025 -005 *
HR 432 97 Psc BD+17°210 9100 92463 VX Psc 01h 24m 28,8s +17° 50′ 19″ 01h 29m 52,9s +18° 21′ 20″ 135,56 -43,57 6,02 +0,14 +0,14 A4IV +0,063 -0,003 +004 108 *
HR 433 48 Cet BD-22°254 9132 167086 1043 1184 01h 24m 48,3s -22° 08′ 48″ 01h 29m 36,1s -21° 37′ 46″ 182,65 -79,72 5,12 +0,02 +0,04 A1V +0,056 +0,006 +0,028 +001 V 7,5 22,0
HR 434 98Mu Psc BD+05°194 9138 109926 2099 I W 01h 24m 56,6s +05° 37′ 42″ 01h 30m 11,1s +06° 08′ 38″ 140,07 -55,43 4,84 +1,37 +1,54 +0,74 K4III +0,294 -0,048 +0,018 +034 V < 17 5,6 182,5 AB 3 *
HR 435 CD-47°440 9184 215525 AW Phe 01h 25m 16,5s -47° 16′ 25″ 01h 29m 30,4s -46° 45′ 23″ 284,52 -68,99 6,31 +1,66 +1,87 +1,39 M2III -0,012 +0,013 +018 *
HR 436 CD-26°502 9228 167093 I 1193 01h 25m 40,1s -26° 43′ 27″ 01h 30m 22,9s -26° 12′ 28″ 209,10 -81,25 5,93 +1,34 +1,41 K4III +0,045 +0,002 -001 5,0 2,9 *
HR 437 99Eta Psc BD+14°231 9270 92484 50 I 1199 532 01h 26m 07,8s +14° 49′ 49″ 01h 31m 29,0s +15° 20′ 45″ 137,01 -46,43 3,62 +0,97 +0,75 +0,50 G7IIIa +0,028 -0,006 +0,015 +015 V < 19 : 3,6 0,8 *
HR 438 BD+34°265 9298 54762 2100 01h 26m 25,3s +34° 17′ 06″ 01h 32m 07,6s +34° 48′ 00″ 132,33 -27,33 6,39 -0,12 -0,42 B7IIIpHgMn -0,008 -0,002 -001 60
HR 439 BD+57°320 9352 22389 I S 01h 26m 56,0s +57° 48′ 48″ 01h 33m 25,8s +58° 19′ 39″ 128,44 -04,09 5,70 +1,52 +1,15 K0Ib+B9V +0,011 +0,002 -001 50 *
HR 440 Del Phe CD-49°425 9362 215536 1044 01h 27m 05,3s -49° 35′ 32″ 01h 31m 15,1s -49° 04′ 22″ 286,27 -66,75 3,95 +0,99 +0,70 +0,51 K0III +0,142 +0,151 +0,031 -007
HR 441 CD-30°506 9377 193163 01h 27m 05,8s -30° 47′ 47″ 01h 31m 43,3s -30° 17′ 00″ 234,96 -80,63 5,82 +1,08 K0III +0,009 -0,067 +003 V?
HR 442 39Chi Cas BD+58°260 9408 22397 I 01h 27m 23,4s +58° 43′ 08″ 01h 33m 55,9s +59° 13′ 55″ 128,35 -03,19 4,71 +1,00 +0,76 +0,53 G9IIIb -0,037 -0,021 +0,021 +006 < 19 :
HR 443 CD-46°420 9414 215539 I 01h 27m 24,1s -46° 05′ 26″ 01h 31m 39,1s -45° 34′ 32″ 282,11 -69,89 6,17 +0,06 +0,09 +0,03 A2V 0,000 +0,006 +008 4,2 1,4 *
HR 444 BD-09°298 9484 129363 Var 01h 28m 04,3s -09° 31′ 44″ 01h 33m 03,5s -09° 00′ 53″ 153,38 -69,39 6,59 -0,04 -0,10 A0III +0,029 +0,003 +010 V? *
HR 445 CD-37°589 9525 193173 2101 01h 28m 27,6s -37° 22′ 43″ 01h 32m 56,0s -36° 51′ 55″ 263,48 -76,89 5,51 +1,02 K0III +0,002 -0,023 +0,007 +013 V?
HR 446 BD+36°277 9531 54788 KK And 01h 28m 30,0s +36° 43′ 28″ 01h 34m 16,6s +37° 14′ 14″ 132,32 -24,85 5,88 -0,07 -0,30 B9IV +0,009 -0,015 +0,018 -004 V 175 *
HR 447 CD-50°411 9544 215547 01h 28m 30,5s -50° 14′ 22″ 01h 32m 36,3s -49° 43′ 40″ 286,40 -66,06 6,28 +0,46 F4V -0,030 -0,077 +002
HR 448 BD-07°256 9562 129371 01h 28m 40,9s -07° 32′ 11″ 01h 33m 42,9s -07° 01′ 31″ 151,37 -67,53 5,76 +0,64 +0,21 G2IV +0,180 -0,081 -015 V? 10
HR 449 BD+73°81 9612 4448 01h 29m 09,4s +73° 47′ 23″ 01h 37m 22,5s +74° 18′ 03″ 126,09 11,71 6,58 +0,03 -0,16 B9Ve +0,027 -0,009 -008 V?
HR 450 BD+17°224 9640 92520 I 01h 29m 24,3s +17° 57′ 00″ 01h 34m 49,1s +18° 27′ 38″ 137,11 -43,21 5,89 +1,52 +1,80 M2IIIab +0,033 -0,069 -026
HR 451 49 Cet BD-16°265 9672 147886 01h 29m 44,6s -16° 11′ 19″ 01h 34m 37,8s -15° 40′ 34″ 166,32 -74,78 5,63 +0,07 +0,05 A3V +0,096 +0,003 +009 V?
HR 452 BD+40°328 9712 37344 01h 29m 58,4s +40° 33′ 53″ 01h 35m 52,5s +41° 04′ 35″ 131,88 -21,02 6,38 +1,11 +1,00 K1III +0,139 -0,002 +065
HR 453 CD-32°613 9742 193188 01h 30m 16,9s -32° 24′ 12″ 01h 34m 50,7s -31° 53′ 32″ 242,30 -79,43 6,12 +1,11 K0-1III -0,077 -0,036 -011
HR 454 BD+47°460 9746 37351 OP And 01h 30m 20,2s +48° 12′ 43″ 01h 36m 27,2s +48° 43′ 22″ 130,54 -13,48 5,92 +1,21 gK1 -0,012 -0,017 -043 V *
HR 455 101 Psc BD+13°240 9766 92530 559 01h 30m 25,5s +14° 09′ 01″ 01h 35m 46,4s +14° 39′ 41″ 138,71 -46,85 6,22 -0,04 -0,21 B9,5III +0,004 -0,011 -016 V 220
HR 456 40 Cas BD+72°86 9774 4453 51 1268 567 01h 30m 30,9s +72° 31′ 49″ 01h 38m 30,9s +73° 02′ 24″ 126,40 10,49 5,28 +0,96 +0,72 G8III -0,013 -0,015 +0,017 -005 V < 19 : 6,4 53,3
HR 457 BD+16°176 9780 92531 01h 30m 30,0s +16° 55′ 19″ 01h 35m 54,8s +17° 26′ 01″ 137,79 -44,15 5,80 R F0IV +0,152 +0,010 +003 SB 97
HR 458 50Ups And BD+40°332 9826 37362 1045 I W 01h 30m 55,5s +40° 54′ 19″ 01h 36m 47,8s +41° 24′ 20″ 132,00 -20,66 4,09 +0,54 +0,06 +0,29 F8V -0,171 -0,382 +0,062 -028 SBO 8 8,4 114,0 AB 3 *
HR 459 50 Cet BD-16°270 9856 147901 2104 I 01h 31m 06,3s -15° 54′ 42″ 01h 35m 59,0s -15° 24′ 01″ 166,61 -74,36 5,42 +1,21 +1,20 K2IIIaBa0,2CN1 +0,023 +0,011 +024 V < 19 :
HR 460 CP-58°123 9896 232470 561 01h 31m 30,3s -58° 39′ 00″ 01h 35m 15,2s -58° 08′ 22″ 292,01 -58,05 6,01 +0,38 F2V +0,277 -0,035 +0,011 +001 ? *
HR 461 BD+57°349 9900 22456 2108 I 01h 31m 35,0s +57° 28′ 05″ 01h 38m 07,6s +57° 58′ 39″ 129,11 -04,33 5,56 +1,38 +1,43 +0,71 G5II +0,007 -0,006 -008 V? *
HR 462 Tau Scl CD-30°540 9906 193201 W 01h 31m 31,2s -30° 25′ 10″ 01h 36m 08,4s -29° 54′ 27″ 231,37 -79,80 5,69 +0,33 F2V +0,100 +0,040 D +0,025 +005 63 1,1 0,9 *
HR 463 102Pi Psc BD+11°205 9919 92536 1046 01h 31m 47,7s +11° 37′ 49″ 01h 37m 05,9s +12° 08′ 30″ 140,16 -49,20 5,57 +0,35 -0,02 +0,21 F0V -0,066 +0,043 -001 V 96
HR 464 51 And BD+47°467 9927 37375 52 I 01h 31m 51,0s +48° 07′ 18″ 01h 37m 59,6s +48° 37′ 42″ 130,81 -13,53 3,57 +1,28 +1,45 +0,65 K3-III +0,065 -0,113 +0,021 +016 V < 17 *
HR 465 BD+44°341 9996 37393 GY And 01h 32m 30,2s +44° 53′ 26″ 01h 38m 31,7s +45° 24′ 00″ 131,53 -16,68 6,36 +0,04 -0,10 B9pCrEu v -0,034 +0,014 +003 SB1O 19 *
HR 466 BD-10°343 10009 129412 2109 W 01h 32m 37,7s -09° 54′ 58″ 01h 37m 37,7s -09° 24′ 14″ 156,70 -69,19 6,24 +0,53 0,00 F7V +0,259 +0,093 +0,024 +048 V? 0,4 0,2 *
HR 467 CP-79°40 10042 255794 53 W 01h 32m 59,1s -79° 00′ 45″ 01h 33m 39,2s -78° 30′ 17″ 300,26 -38,41 6,11 +0,97 +0,70 K0III -0,034 -0,136 -001 7,4 50,1 *
HR 468 CP-58°126 10052 232477 01h 33m 04,9s -58° 46′ 51″ 01h 36m 44,8s -58° 16′ 15″ 291,74 -57,86 6,18 +1,61 +1,89 M3III +0,022 +0,003 -002
HR 469 52Chi And BD+43°343 10072 37406 2112 I 01h 33m 20,9s +43° 52′ 39″ 01h 39m 21,0s +44° 23′ 10″ 131,89 -17,65 4,98 +0,89 +0,55 G8III -0,022 +0,012 +0,009 +007 SB < 17
HR 470 BD+53°363 10110 22493 I 01h 33m 51,4s +53° 21′ 39″ 01h 40m 13,1s +53° 52′ 06″ 130,16 -08,32 6,39 +1,61 +1,98 K5III -0,011 -0,002 -062
HR 471 CD-37°620 10142 193224 01h 34m 00,9s -37° 02′ 00″ 01h 38m 27,4s -36° 31′ 42″ 259,18 -76,31 5,94 +1,05 +0,90 +0,37 E K0IV -0,018 -0,128 +030 *
HR 472 Alp Eri CP-57°334 10144 232481 54 Var 01h 33m 59,4s -57° 44′ 41″ 01h 37m 42,9s -57° 14′ 12″ 290,84 -58,79 0,46 -0,16 -0,66 -0,11 B3Vpe v +0,095 -0,035 +0,026 +016 V 251 *
HR 473 BD-22°272 10148 167198 2113 01h 34m 05,0s -21° 47′ 05″ 01h 38m 51,8s -21° 16′ 31″ 187,04 -77,72 5,58 +0,34 A4n +0,131 +0,036 +014 V
HR 474 CD-25°670 10161 167199 1298 01h 34m 08,4s -25° 31′ 50″ 01h 38m 50,0s -25° 01′ 19″ 204,39 -79,16 6,70 -0,08 -0,17 B9Vn +0,001 +0,011 +015 V 6,2 20,3
HR 475 105 Psc BD+15°245 10164 92558 01h 34m 16,9s +15° 53′ 55″ 01h 39m 40,8s +16° 24′ 21″ 139,37 -44,92 5,97 +1,12 K2III +0,077 -0,015 +017 V
HR 476 BD+42°345 10204 37419 01h 34m 39,7s +42° 47′ 30″ 01h 40m 39,8s +43° 17′ 52″ 132,35 -18,67 5,61 +0,21 +0,14 sgA9 +0,127 -0,037 +017 V 82 *
HR 477 53Tau And BD+39°378 10205 37418 1311 584 01h 34m 40,4s +40° 04′ 14″ 01h 40m 34,8s +40° 34′ 37″ 132,92 -21,34 4,94 -0,09 -0,41 -0,07 B8III +0,013 -0,025 -014 SB 91 5,9 52,3 *
HR 478 43 Cas BD+67°149 10221 11919 55 V557 Cas 01h 34m 55,6s +67° 32′ 14″ 01h 42m 20,5s +68° 02′ 35″ 127,68 5,64 5,59 -0,07 -0,23 A0pSiSr +0,052 -0,009 +005 28 *
HR 479 CP-54°358 10241 232483 W 01h 34m 55,7s -53° 56′ 44″ 01h 38m 48,2s -53° 26′ 20″ 287,70 -62,27 6,84 +0,44 +0,11 F5IV-V -0,027 -0,046 -003 1,3 10,4 *
HR 480 42 Cas BD+69°114 10250 4470 590 01h 35m 10,0s +70° 07′ 02″ 01h 42m 55,9s +70° 37′ 21″ 127,21 8,18 5,18 -0,04 B9V +0,077 -0,013 +0,004 +006 SB 117 *
HR 481 BD+60°308 10260 11920 01h 35m 15,7s +60° 31′ 57″ 01h 42m 03,0s +61° 02′ 18″ 129,02 -01,23 6,71 -0,03 -0,41 B8IIIpSi +0,015 -0,007 -013 V *
HR 482 BD+57°370 10293 22520 1334 01h 35m 39,3s +58° 07′ 20″ 01h 42m 17,8s +58° 37′ 40″ 129,52 -03,59 6,37 -0,02 -0,45 B8III +0,019 -0,010 -004 V? 35 2,4 20,1 AB 3 *
HR 483 BD+41°328 10307 37434 A 01h 35m 41,6s +42° 06′ 42″ 01h 41m 47,2s +42° 36′ 49″ 132,70 -19,30 4,95 +0,62 +0,12 +0,33 G1,5V +0,809 -0,154 +0,081 +004 V? 2 0,1 *
HR 484 BD+25°276 10308 74870 2115 1326 01h 35m 43,5s +25° 14′ 27″ 01h 41m 18,4s +25° 44′ 45″ 136,80 -35,78 6,17 +0,44 0,00 F2III +0,118 -0,040 +0,023 +005 SB2O 12 4,4 10,6 AB 3 *
HR 485 BD+29°286 10348 74872 01h 35m 59,9s +29° 32′ 30″ 01h 41m 39,2s +30° 02′ 50″ 135,69 -31,58 5,99 +1,01 +0,84 +0,46 K0III -0,015 -0,006 +005 *
HR 486 CP-56°329 10360 232492 W B 01h 35m 59,9s -56° 42′ 15″ 01h 39m 47,4s -56° 11′ 53″ 289,60 -59,66 5,87 +0,90 +0,59 K0V +0,310 -0,020 +0,152 +023 SB 0,1 10,8 *
HR 487 CP-56°329 10361 232490 W A 01h 36m 00,5s -56° 42′ 08″ 01h 39m 47,8s -56° 11′ 41″ 289,60 -59,66 5,76 +0,87 +0,53 +0,48 K5V +0,279 +0,020 +0,152 +020 0,1 10,8 *
HR 488 BD+60°312 10362 11931 01h 36m 08,7s +60° 54′ 59″ 01h 42m 58,4s +61° 25′ 18″ 129,06 -00,84 6,34 +0,01 -0,45 B7II +0,004 +0,011 -005 *
HR 489 106Nu Psc BD+04°293 10380 110065 56 I 01h 36m 13,5s +04° 58′ 54″ 01h 41m 25,9s +05° 29′ 15″ 145,12 -55,22 4,44 +1,36 +1,57 +0,71 K3IIIbBa0,1 -0,021 +0,002 +0,041 +000 < 19 :
HR 490 BD+34°297 10390 54912 1047 01h 36m 16,5s +34° 44′ 27″ 01h 42m 03,5s +35° 14′ 44″ 134,46 -26,49 5,64 -0,07 -0,20 B9IV-V +0,049 -0,028 -002 V 70
HR 491 44 Cas BD+59°307 10425 11941 1344 01h 36m 33,2s +60° 02′ 49″ 01h 43m 19,7s +60° 33′ 04″ 129,27 -01,68 5,78 -0,02 -0,32 B8IIIn +0,008 -0,020 -033 SB 130 : 5,1 66,0 AC 4 *
HR 492 BD-12°315 10453 147962 1339 01h 36m 48,6s -11° 49′ 07″ 01h 41m 44,7s -11° 19′ 29″ 162,14 -70,26 5,75 +0,44 -0,01 F5V+F7V +0,043 -0,412 +0,035 -010 V 1,1 1,8 *
HR 493 107 Psc BD+19°279 10476 74883 W 600 01h 37m 03,9s +19° 46′ 57″ 01h 42m 29,8s +20° 16′ 07″ 138,88 -41,01 5,24 +0,84 +0,49 +0,43 K1V -0,296 -0,672 +0,119 -034 V? < 19 : 6,4 19,0 AB 3
HR 494 CD-38°584 10481 193255 01h 37m 03,9s -38° 38′ 24″ 01h 41m 27,3s -38° 07′ 59″ 262,44 -74,80 6,17 +0,42 +0,04 F2V +0,050 +0,052 +011
HR 495 BD+44°354 10486 37460 01h 37m 11,0s +44° 49′ 05″ 01h 43m 16,5s +45° 19′ 20″ 132,40 -16,59 6,34 +1,01 +0,92 +0,48 K2IV +0,146 -0,017 +012 *
HR 496 Phi Per BD+49°444 10516 22554 57 I Phi Per 01h 37m 23,3s +50° 11′ 06″ 01h 43m 39,6s +50° 41′ 19″ 131,32 -11,33 4,07 -0,04 -0,93 +0,02 B2Vep +0,026 -0,014 +0,025 +001 SB2O 450 *
HR 497 Pi Scl CD-32°666 10537 193263 1048 I 01h 37m 37,8s -32° 49′ 52″ 01h 42m 08,6s -32° 19′ 37″ 241,27 -77,84 5,25 +1,05 +0,79 +0,54 K0III -0,065 -0,025 -0,005 +010 V? *
HR 498 CD-37°650 10538 193261 58 01h 37m 38,5s -37° 20′ 12″ 01h 42m 03,0s -36° 49′ 57″ 258,27 -75,56 5,72 -0,01 -0,01 A1V -0,028 -0,021 +017 V
HR 499 BD+56°330 10543 22566 1359 01h 37m 41,3s +57° 02′ 02″ 01h 44m 17,9s +57° 32′ 11″ 130,00 -04,61 6,21 +0,10 +0,03 A3V +0,039 -0,040 -0,003 +005 70 1,4 1,2 *
HR 500 BD-04°260 10550 129465 1049 I 01h 37m 40,1s -04° 11′ 38″ 01h 42m 43,5s -03° 41′ 25″ 152,75 -63,55 4,99 +1,38 +1,58 K3II-III -0,007 -0,032 +0,009 -034 < 19 :

LegendaUpraviť

IRflag:

  • prázdne: NASA merged Infrared Catalogue, Schmitz et al., 1978
  • ' Engles et al. 1982
  • : neistá identifikácia

Viacnásobná hviezda:

  • A = Astrometrická dvojhviezda
  • D = Duplicita objavená zákrytom
  • I = Innes, Southern Double Star Catalogue (1927)
  • R = Rossiter, Michigan Publ. 9, 1955
  • S = Duplicita objavená bodovou interferometriou
  • W = Worley (1978) aktualizácia IDS

n_Vmag:

  • prázdne = V na UBV Johnsonovom systéme
  • R = HR magnitúdy redukované na UBV systém
  • H = pôvodná HR magnitúda

pmRA:

  • vlastný pohyb v RA sa premieta ako (cos(DE).d(RA)/dt), teda celkový vlastný pohyb je sqrt(pmRA^2^+pmDE^2^)

n_RadVel:

  • V = premenná radiálna rýchlosť
  • V? = možná premenná radiálna rýchlosť
  • SB, SB1, SB2, SB3 = spektroskopické dvojhviezdy, jednoduché, dvojité alebo trojité čiarové spektrá
  • O = orbitálne údaje nedostupné

ZdrojUpraviť