Zoznam HR objektov 4001 – 4500

Toto je zoznam HR objektov od 4001 do 4500.

Objekt Názov BD HD SAO FK5 IR zdroj Ref. pre IR zdroj Dvoj alebo viac násobná hviezda ADS Počet častí ADS Ident. prem. hviezdy Rektascenzia 1900 Deklinácia 1900 Rektascenzia 2000 Deklinácia 2000 Gal. dĺžka Gal. šíka Viz. mag. Kód Vmag Neistota pri V B-V farba na UBV systéme Neistota pri B-V U-B farba na UBV systéme Neistota pri U-B R-I Kód pre R-I systém (Cousin, Eggen) Spektr. typ Kód spektr. typu Ročný vlastný pohyb v RA J2000, systém FK5 Ročný vlastný pohyb v Dec J2000, systém FK5 D - dynamická paralaxa, inak trigonometrická paralaxa Paralaxa Heliocentrická radiálna rýchlosť Komentár radiálnej rýchlosti Limit rýchlosti rotácie Rýchlosť rotácie, v sin i Neistota a premenlivosť pri rýchlosti rotácie Rozdiel magnitúd Oddelenie zložiek Ident. zložiek Počet zložiek Pozn.
HR 4001 CD-41°5658 88399 221832 10h 06m 25,3s -41° 13′ 10″ 10h 10m 37,9s -41° 42′ 54″ 273,45 11,77 5,98 +1,24 +1,40 K2-3III +0,050 -0,120 +033
HR 4002 CP-68°1034 88473 250844 W 10h 07m 01,7s -68° 11′ 29″ 10h 09m 30,5s -68° 41′ 00″ 289,05 -10,29 5,81 +0,02 -0,02 A0IV -0,008 +0,010 D +0,007 +010 0,1 0,8 AB 3
HR 4003 CD-27°7266 88522 178526 7681 10h 07m 29,1s -28° 06′ 44″ 10h 12m 02,9s -28° 36′ 23″ 265,45 22,43 6,28 +0,01 -0,01 A1V -0,026 -0,014 +018 V? 0,1 0,1
HR 4004 19 Sex BD+05°2301 88547 118164 10h 07m 36,1s +05° 06′ 32″ 10h 12m 48,3s +04° 36′ 53″ 236,56 46,03 5,77 +1,18 +1,11 gK0 -0,051 -0,005 +032 V?
HR 4005 BD-18°2870 88595 155820 10h 07m 53,2s -18° 39′ 22″ 10h 12m 37,8s -19° 09′ 13″ 258,87 29,82 6,44 +0,50 F6V -0,236 -0,116 +034
HR 4006 BD+27°1862 88639 81243 10h 08m 10,8s +27° 37′ 51″ 10h 13m 49,8s +27° 08′ 09″ 203,65 55,08 6,04 +0,85 G3IIIFe-1 -0,018 +0,002 +010 SB *
HR 4007 CP-58°1979 88647 237773 V368 Car 10h 08m 09,6s -58° 20′ 05″ 10h 11m 35,2s -58° 49′ 41″ 283,50 -02,12 6,40 +1,66 +1,75 +1,52 M3III -0,051 +0,020 -010 *
HR 4008 BD+60°1246 88651 15129 2821 I U UMa 10h 08m 13,7s +60° 28′ 52″ 10h 15m 07,7s +59° 59′ 08″ 150,91 47,77 6,25 +1,60 M0III v +0,015 +0,009 -021 *
HR 4009 CP-57°2781 88661 237776 2819 QY Car 10h 08m 17,3s -57° 34′ 00″ 10h 11m 46,5s -58° 03′ 38″ 283,08 -01,48 5,72 -0,08 -0,91 -0,04 B2IVpne v -0,010 +0,012 +031 360 *
HR 4010 CD-51°4560 88693 237784 10h 08m 34,5s -51° 40′ 12″ 10h 12m 23,0s -52° 09′ 48″ 279,79 3,41 6,16 +1,17 K2IIICNII -0,041 +0,046 +011
HR 4011 CD-26°7752 88699 178544 10h 08m 43,3s -26° 32′ 05″ 10h 13m 19,4s -27° 01′ 44″ 264,63 23,84 6,25 +0,31 A9mA8-F3 -0,056 +0,038 +018 V *
HR 4012 BD+21°2165 88737 81250 10h 08m 59,5s +21° 39′ 57″ 10h 14m 29,7s +21° 10′ 04″ 213,71 53,85 6,02 +0,56 +0,12 F9V -0,142 -0,082 +017 V? 11
HR 4013 CD-32°7158 88742 201186 10h 08m 59,6s -32° 32′ 18″ 10h 13m 24,8s -33° 01′ 55″ 268,58 19,10 6,38 +0,59 +0,09 G1V -0,360 +0,061 +0,055 +042
HR 4014 22 LMi BD+32°2005 88786 61953 10h 09m 21,8s +31° 57′ 52″ 10h 15m 06,3s +31° 28′ 05″ 196,10 55,82 6,46 R G8III -0,037 -0,001 +015 V?
HR 4015 CD-39°6222 88809 221877 W 10h 09m 30,5s -39° 51′ 02″ 10h 13m 45,9s -40° 20′ 45″ 273,12 13,23 5,90 +1,21 +1,25 K1III -0,078 +0,017 +018 V 7,0 4,7
HR 4016 BD+73°489 88815 7098 10h 09m 35,7s +73° 34′ 25″ 10h 18m 01,1s +73° 04′ 24″ 136,52 39,75 6,40 +0,23 -0,02 F2V -0,056 -0,079 +016 SB 42
HR 4017 CD-50°4924 88824 237804 10h 09m 31,1s -50° 44′ 13″ 10h 13m 22,8s -51° 14′ 00″ 279,38 4,27 5,28 +0,25 A7V -0,041 -0,026 +048 181
HR 4018 CP-59°1974 88825 237799 10h 09m 38,3s -59° 25′ 22″ 10h 13m 01,3s -59° 55′ 05″ 284,27 -02,92 6,10 -0,08 -0,48 -0,02 B4Ve -0,006 0,000 -002 V? *
HR 4019 CD-39°6225 88836 221883 W 10h 09m 40,6s -39° 48′ 52″ 10h 13m 56,6s -40° 18′ 38″ 273,13 13,28 6,35 +0,94 G8III -0,026 -0,002 +000 7,0 12,7
HR 4020 CD-51°4578 88842 237807 W 4788 10h 09m 37,7s -51° 15′ 38″ 10h 13m 28,0s -51° 45′ 22″ 279,69 3,84 5,78 +0,14 A3IV-V -0,046 +0,004 +018 V? 1,5 0,3
HR 4021 BD+71°534 88849 7099 7705 A 4802 10h 09m 47,4s +71° 33′ 36″ 10h 17m 50,6s +71° 03′ 38″ 138,45 41,12 6,66 +0,32 +0,20 A7m -0,031 -0,048 +0,026 +011 25 0,7 16,6 AB 3 *
HR 4022 CP-61°1517 88907 250875 2822 10h 10m 05,6s -61° 09′ 47″ 10h 13m 21,2s -61° 39′ 32″ 285,30 -04,33 6,41 -0,11 -0,66 B2V -0,019 -0,002 +013 SB 55 *
HR 4023 CD-41°5713 88955 221895 382 I ' 10h 10m 32,2s -41° 37′ 35″ 10h 14m 44,2s -42° 07′ 19″ 274,33 11,88 3,85 +0,05 +0,06 +0,02 A2V -0,145 +0,045 +0,034 +007 SB 91 *
HR 4024 23 LMi BD+30°1981 88960 81258 2823 10h 10m 33,6s +29° 48′ 32″ 10h 16m 14,4s +29° 18′ 38″ 199,96 55,90 5,35 +0,01 +0,01 A0Vn -0,075 -0,023 +016 V 139 *
HR 4025 CP-65°1273 88981 250880 10h 10m 40,8s -65° 52′ 36″ 10h 13m 30,6s -66° 22′ 23″ 288,01 -08,19 5,16 +0,21 +0,18 +0,13 Am -0,039 +0,004 +0,012 -015 24 *
HR 4026 32 UMa BD+65°767 88983 15135 1262 10h 10m 46,5s +65° 36′ 26″ 10h 18m 02,0s +65° 06′ 30″ 144,61 45,02 5,82 +0,12 +0,10 A8III -0,087 -0,009 -007 V 100
HR 4027 24 LMi BD+29°2021 88986 81259 10h 10m 48,1s +29° 10′ 58″ 10h 16m 28,1s +28° 40′ 57″ 201,09 55,88 6,49 +0,60 +0,16 G0V -0,055 -0,089 +030 10
HR 4028 BD+18°2338 88987 99032 7704 10h 10m 49,3s +18° 14′ 17″ 10h 16m 16,1s +17° 44′ 25″ 219,37 53,09 6,55 R A9IV -0,006 +0,001 D +0,014 -008 V 0,3 1,1 *
HR 4029 CD-35°6260 89015 201211 10h 10m 57,8s -36° 01′ 14″ 10h 15m 20,9s -36° 31′ 05″ 271,08 16,52 6,19 +1,06 +0,93 K0III -0,033 -0,005 +027
HR 4030 35 Leo BD+24°2207 89010 81260 I ' 10h 11m 00,1s +24° 00′ 01″ 10h 16m 32,3s +23° 30′ 11″ 210,07 54,94 5,97 +0,67 G1,5IV-V -0,205 +0,036 +0,034 -033 SB 6
HR 4031 36Zet Leo BD+24°2209 89025 81265 384 I W 4804 10h 11m 07,7s +23° 54′ 57″ 10h 16m 41,4s +23° 25′ 02″ 210,23 54,95 3,44 +0,31 +0,20 +0,19 F0III +0,018 -0,007 +0,017 -016 SB 84 2,3 325,9 *
HR 4032 BD+26°2064 89024 81264 10h 11m 06,7s +25° 52′ 07″ 10h 16m 41,9s +25° 22′ 17″ 206,90 55,40 5,84 +1,20 +1,22 gK2 -0,107 +0,029 +034 V
HR 4033 33Lam UMa BD+43°2005 89021 43268 383 10h 11m 04,0s +43° 24′ 50″ 10h 17m 05,8s +42° 54′ 52″ 175,87 55,09 3,45 +0,03 +0,06 -0,01 A2IV -0,164 -0,038 +0,030 +018 V 48 *
HR 4034 BD-10°3029 89033 155855 10h 11m 13,4s -10° 42′ 19″ 10h 16m 09,1s -11° 12′ 12″ 253,23 36,27 6,08 +1,10 K0 -0,013 +0,008 +032 V
HR 4035 37 Leo BD+14°2228 89056 99034 2824 I 10h 11m 18,7s +14° 13′ 37″ 10h 16m 40,7s +13° 43′ 42″ 225,42 51,54 5,41 +1,61 +1,95 M1,5IIIab -0,023 -0,016 +003
HR 4036 CD-42°6074 89062 221910 10h 11m 19,6s -42° 36′ 47″ 10h 15m 31,5s -43° 06′ 45″ 275,02 11,15 5,60 +1,52 K4III +0,009 -0,064 +018
HR 4037 Ome Car CP-69°1178 89080 250885 385 10h 11m 21,6s -69° 32′ 29″ 10h 13m 44,2s -70° 02′ 17″ 290,16 -11,18 3,32 -0,08 -0,33 -0,03 B8III t -0,039 +0,007 +007 V 225 *
HR 4038 CP-54°3356 89104 237834 Var? 10h 11m 34,2s -54° 28′ 36″ 10h 15m 16,6s -54° 58′ 27″ 281,73 1,34 6,16 -0,17 -0,76 B2IV-V -0,015 0,000 +008 V 104 *
HR 4039 39 Leo BD+23°2207 89125 81270 7712 10h 11m 44,5s +23° 36′ 28″ 10h 17m 14,6s +23° 06′ 22″ 210,81 55,01 5,82 +0,50 -0,05 +0,27 F8Vb w -0,408 -0,100 +0,062 +038 6 6,0 7,6 *
HR 4040 BD-19°2964 89169 178610 7711 10h 12m 01,2s -20° 10′ 14″ 10h 16m 45,6s -20° 40′ 14″ 260,84 29,29 6,57 +0,48 F3V -0,127 -0,038 -001 V 3,5 1,3
HR 4041 BD+28°1867 89239 81278 10h 12m 32,4s +27° 54′ 54″ 10h 18m 10,3s +27° 24′ 55″ 203,42 56,08 6,52 -0,02 -0,10 A0V -0,057 +0,006 +007 83
HR 4042 22Eps Sex BD-07°3001 89254 137469 1263 10h 12m 39,6s -07° 34′ 10″ 10h 17m 37,8s -08° 04′ 08″ 250,79 38,76 5,24 +0,31 +0,13 F2III -0,158 +0,004 +0,028 +015 V 76 *
HR 4043 CP-59°2008 89263 237853 W 10h 12m 37,9s -59° 24′ 18″ 10h 16m 03,1s -59° 54′ 12″ 284,58 -02,69 6,22 +0,20 A5V -0,047 +0,016 D +0,012 +018 0,1 0,4 *
HR 4044 BD+47°1761 89268 43281 W 10h 12m 48,9s +47° 15′ 43″ 10h 18m 59,0s +46° 45′ 39″ 169,34 54,28 6,43 K1III -0,021 -0,030 -021 5,7 27,8
HR 4045 CD-50°4990 89273 237858 GY Vel 10h 12m 46,2s -50° 42′ 21″ 10h 16m 40,2s -51° 12′ 18″ 279,80 4,58 6,30 +1,54 +1,75 M4-5III -0,028 0,000 +043 *
HR 4046 BD+49°1940 89319 43285 2827 10h 13m 14,1s +48° 54′ 02″ 10h 19m 26,8s +48° 23′ 49″ 166,68 53,77 6,00 +1,02 K0 -0,097 -0,107 -006
HR 4047 BD+69°568 89343 15147 2828 10h 13m 26,1s +69° 15′ 01″ 10h 21m 03,4s +68° 44′ 51″ 140,50 42,89 5,96 +0,20 +0,12 A7Vn -0,053 -0,038 +004 V 131
HR 4048 BD+25°2231 89344 81285 10h 13m 26,5s +25° 12′ 46″ 10h 19m 00,7s +24° 42′ 42″ 208,23 55,77 6,40 R K0 -0,047 -0,008 +000
HR 4049 CD-28°8070 89353 178644 1265 AG Ant 10h 13m 32,5s -28° 29′ 31″ 10h 18m 07,6s -28° 59′ 31″ 266,85 22,93 5,34 +0,24 A0Ib-IIp -0,010 +0,012 -033 *
HR 4050 CP-60°1817 89388 250905 1264 W V337 Car 10h 13m 44,5s -60° 49′ 57″ 10h 17m 05,0s -61° 19′ 56″ 285,48 -03,80 3,40 +1,54 +1,72 +0,77 K3IIa -0,024 +0,005 +0,027 +008 9,2 16,4 AB 3 *
HR 4051 BD+54°1366 89389 27606 10h 13m 48,4s +54° 16′ 46″ 10h 20m 14,8s +53° 46′ 45″ 158,57 51,58 6,45 +0,54 +0,08 F9V -0,084 +0,046 -021 6
HR 4052 BD+54°1367 89414 27609 2829 10h 14m 03,1s +54° 43′ 08″ 10h 20m 31,2s +54° 13′ 01″ 157,93 51,40 6,00 +1,13 gK3 -0,032 -0,002 +009 V?
HR 4053 CD-36°6281 89442 201266 10h 14m 14,0s -36° 18′ 14″ 10h 18m 37,8s -36° 48′ 17″ 271,81 16,67 6,30 +1,28 K2-3III -0,043 +0,008 +002 V
HR 4054 40 Leo BD+20°2466 89449 99065 4822 10h 14m 17,6s +19° 58′ 42″ 10h 19m 44,1s +19° 28′ 15″ 217,12 54,48 4,79 +0,45 +0,01 +0,23 F6IV -0,234 -0,214 +0,052 +007 V? 16 *
HR 4055 BD-11°2851 89455 155894 W 10h 14m 22,2s -12° 01′ 34″ 10h 19m 16,8s -12° 31′ 41″ 255,04 35,83 6,00 +0,26 A9V -0,014 -0,019 -016 112 1,3 0,6
HR 4056 CD-41°5765 89461 221948 10h 14m 12,6s -41° 10′ 04″ 10h 18m 28,2s -41° 40′ 06″ 274,65 12,65 5,96 -0,06 B9V -0,027 +0,006 +023
HR 4057 41Gam1Leo BD+20°2467 89484 81298 I 7724 A 4823 10h 14m 27,6s +20° 20′ 51″ 10h 19m 58,3s +19° 50′ 30″ 216,55 54,65 2,61 +1,15 +1,00 +0,62 K1-IIIbFe-0,5 +0,306 -0,147 +0,022 -037 SB < 17 1,2 4,5 AB 4 *
HR 4058 41Gam2Leo BD+20°2467 89485 81299 I 7724 B 4823 10h 14m 27,8s +20° 20′ 49″ 10h 19m 58,6s +19° 50′ 26″ 216,55 54,65 3,80 H G7IIIFe-1 +0,312 -0,169 +0,022 -036 V 1,2 4,5 AB 4 *
HR 4059 BD-04°2840 89490 137490 10h 14m 30,1s -04° 36′ 09″ 10h 19m 32,2s -05° 06′ 21″ 248,44 41,16 6,37 +0,90 +0,60 K0 -0,053 -0,061 +016
HR 4060 BD-08°2897 89565 137495 10h 15m 01,5s -08° 33′ 18″ 10h 19m 59,4s -09° 03′ 32″ 252,21 38,47 6,32 +0,33 +0,03 F1IV -0,067 -0,068 +015 V 90
HR 4061 CP-55°3220 89569 237902 10h 14m 59,0s -55° 36′ 44″ 10h 18m 37,6s -56° 06′ 36″ 282,76 0,66 5,81 +0,48 F6V -0,253 +0,127 +011
HR 4062 BD+84°234 89571 1701 10h 15m 09,2s +84° 45′ 37″ 10h 29m 41,5s +84° 15′ 08″ 126,85 31,76 5,50 F0IV -0,129 -0,032 +0,034 +004 V 105 *
HR 4063 CP-54°3474 89682 237916 2830 GZ Vel 10h 15m 51,2s -54° 31′ 37″ 10h 19m 36,8s -55° 01′ 46″ 282,28 1,64 4,57 +1,62 +1,82 +0,87 K3II -0,014 +0,003 -0,008 +013 *
HR 4064 23 Sex BD+03°2352 89688 118248 1266 RS Sex 10h 15m 52,1s +02° 47′ 34″ 10h 21m 02,0s +02° 17′ 23″ 241,02 46,28 6,66 -0,08 -0,67 B2,5IV -0,007 -0,003 +005 V *
HR 4065 CP-64°1248 89715 250917 W 10h 15m 58,8s -64° 10′ 28″ 10h 19m 04,8s -64° 40′ 35″ 287,53 -06,46 5,67 +0,05 +0,05 A1V -0,043 +0,007 +010 0,1 2,4 *
HR 4066 CD-47°5790 89736 221970 2831 10h 16m 12,0s -47° 11′ 47″ 10h 20m 16,7s -47° 41′ 57″ 278,33 7,82 5,65 +1,67 K5-M0III -0,002 +0,001 +016
HR 4067 BD+41°2076 89744 43309 10h 16m 13,9s +41° 44′ 14″ 10h 22m 10,5s +41° 13′ 46″ 178,39 56,39 5,76 +0,54 +0,08 F7V -0,124 -0,136 +0,041 -007 V 8
HR 4068 BD-17°3129 89747 155920 10h 16m 19,0s -17° 28′ 51″ 10h 21m 07,8s -17° 59′ 06″ 259,77 32,01 6,51 +0,40 F3III-IV -0,051 -0,028 +023 V? 34
HR 4069 34Mu UMa BD+42°2115 89758 43310 386 I 4829 10h 16m 22,4s +42° 00′ 09″ 10h 22m 19,7s +41° 29′ 58″ 177,90 56,36 3,05 +1,59 +1,89 +0,96 M0III e -0,082 +0,035 +0,035 -021 SBO *
HR 4070 42 Leo BD+15°2192 89774 99080 4828 10h 16m 27,6s +15° 28′ 47″ 10h 21m 50,3s +14° 58′ 32″ 224,49 53,21 6,12 +0,02 -0,02 A1V -0,035 -0,015 +009 V 65 *
HR 4071 BD-22°2904 89816 178721 2832 10h 16m 46,3s -23° 12′ 27″ 10h 21m 28,7s -23° 42′ 39″ 263,97 27,59 6,50 +0,20 +0,15 A3 -0,049 +0,019 +013
HR 4072 BD+66°664 89822 15163 387 4839 10h 16m 55,5s +66° 04′ 20″ 10h 24m 07,9s +65° 33′ 59″ 143,54 45,22 4,97 -0,06 -0,13 -0,06 A0pSiSr:Hg: -0,008 -0,022 +0,043 -000 SB2O 15 *
HR 4073 BD-21°3045 89828 178723 7739 10h 16m 52,1s -22° 01′ 29″ 10h 21m 36,0s -22° 31′ 42″ 263,18 28,54 6,51 +0,07 A0 -0,030 +0,006 D +0,006 +012 1,5 1,8
HR 4074 CP-55°3286 89890 237959 W A 10h 17m 11,5s -55° 32′ 22″ 10h 20m 54,8s -56° 02′ 35″ 282,99 0,89 4,50 -0,12 -0,58 -0,09 B3IIIe v -0,016 +0,003 D +0,008 +010 81 3,7 7,1 AB 3 *
HR 4075 27 LMi BD+34°2120 89904 62010 1267 10h 17m 20,8s +34° 24′ 47″ 10h 23m 06,3s +33° 54′ 29″ 191,68 57,53 5,90 +0,14 +0,10 A6V -0,013 -0,005 -015 V 150
HR 4076 BD-19°2987 89911 155935 10h 17m 25,9s -19° 21′ 44″ 10h 22m 12,9s -19° 52′ 01″ 261,40 30,72 6,13 +0,03 A1V -0,031 -0,001 +011 SB2 50 *
HR 4077 43 Leo BD+07°2289 89962 118269 10h 17m 46,5s +07° 03′ 02″ 10h 23m 00,4s +06° 32′ 33″ 236,37 49,21 6,07 +1,12 +1,14 +0,37 E K3III -0,018 -0,100 -024 V *
HR 4078 BD+30°2005 89993 81328 10h 18m 02,3s +30° 07′ 18″ 10h 23m 41,8s +29° 36′ 57″ 199,69 57,54 6,39 +1,09 +0,94 G8III -0,006 -0,010 -013
HR 4079 BD+06°2301 89995 118271 2833 W 10h 18m 03,0s +06° 12′ 05″ 10h 23m 14,6s +05° 41′ 39″ 237,48 48,77 6,54 +0,46 -0,04 F6V -0,241 -0,073 +0,007 +030 23 2,5 58,6
HR 4080 CD-41°5809 89998 221998 1268 4837 10h 18m 02,1s -41° 08′ 48″ 10h 22m 19,6s -41° 39′ 00″ 275,25 13,07 4,83 +1,12 +1,08 +0,58 K1III -0,022 +0,056 +0,024 +021
HR 4081 28 LMi BD+34°2123 90040 62019 I 10h 18m 23,7s +34° 13′ 28″ 10h 24m 08,6s +33° 43′ 07″ 192,02 57,75 5,50 +1,18 gK1 -0,019 -0,003 -022 V?
HR 4082 25 Sex BD-03°2911 90044 137533 388 SS Sex 10h 18m 23,2s -03° 34′ 07″ 10h 23m 26,5s -04° 04′ 27″ 248,33 42,58 5,97 -0,10 -0,17 B9pSiCr:Sr: v -0,050 +0,005 +023 *
HR 4083 CD-29°8306 90071 178759 10h 18m 37,9s -29° 39′ 23″ 10h 23m 13,1s -30° 09′ 44″ 268,56 22,64 6,27 +0,31 +0,05 F0III +0,006 -0,011 -013 V
HR 4084 BD+83°297 90089 1714 911 4864 10h 18m 54,9s +83° 04′ 03″ 10h 31m 04,6s +82° 33′ 31″ 128,03 33,13 5,26 +0,37 -0,05 F2V -0,083 +0,031 +0,047 +007 V 107
HR 4085 BD+03°2358 90125 118278 7755 10h 19m 02,9s +02° 52′ 30″ 10h 24m 13,1s +02° 22′ 05″ 241,65 46,96 6,32 +1,00 +0,74 G9V +0,037 -0,023 -014 0,3 212,2 AC 3 *
HR 4086 CD-37°6509 90132 201346 1269 10h 19m 06,5s -37° 30′ 08″ 10h 23m 29,3s -38° 00′ 36″ 273,35 16,22 5,33 +0,25 A8V -0,158 -0,057 +0,015 +017 208
HR 4087 CD-41°5833 90170 222016 10h 19m 23,8s -41° 26′ 50″ 10h 23m 40,4s -41° 57′ 12″ 275,64 12,96 6,27 +0,88 +0,60 G8IV -0,130 +0,011 +022 *
HR 4088 44 Leo BD+09°2351 90254 118286 2835 I DE Leo 10h 19m 59,0s +09° 17′ 36″ 10h 25m 15,2s +08° 47′ 05″ 233,95 50,92 5,61 +1,62 +1,97 M3IIIabs +0,014 -0,042 -020 V *
HR 4089 CP-66°1243 90264 250940 2834 10h 20m 00,2s -66° 23′ 44″ 10h 22m 58,1s -66° 54′ 06″ 289,10 -08,11 4,99 -0,13 -0,51 B8V v -0,024 +0,008 +012 SB2 79 : *
HR 4090 30 LMi BD+34°2128 90277 62038 10h 20m 11,0s +34° 18′ 20″ 10h 25m 54,9s +33° 47′ 46″ 191,85 58,11 4,74 +0,25 +0,17 +0,14 F0V -0,070 -0,061 +014 V 31
HR 4091 CP-57°3127 90289 238021 4846 10h 20m 11,2s -57° 26′ 49″ 10h 23m 50,9s -57° 57′ 14″ 284,35 -00,51 6,35 +1,52 +1,78 K4III -0,001 -0,006 -013
HR 4092 BD-06°3146 90362 137557 2836 I 10h 20m 44,3s -06° 33′ 20″ 10h 25m 44,3s -07° 03′ 35″ 251,72 40,89 5,57 +1,52 +1,86 +0,95 K5:IIIbFe-0,5 -0,135 +0,136 +032
HR 4093 CD-41°5850 90393 222041 10h 20m 59,6s -41° 57′ 33″ 10h 25m 17,2s -42° 28′ 05″ 276,18 12,69 6,18 +1,00 G8III -0,002 -0,034 -005
HR 4094 42Mu Hya BD-16°3052 90432 155980 389 I 10h 21m 15,2s -16° 19′ 33″ 10h 26m 05,4s -16° 50′ 11″ 259,99 33,65 3,81 +1,48 +1,82 +0,83 K4,5III -0,128 -0,080 +0,018 +040 V < 19 :
HR 4095 CP-57°3164 90454 238046 10h 21m 21,8s -58° 04′ 07″ 10h 24m 59,4s -58° 34′ 35″ 284,81 -00,95 5,95 +0,32 F2III -0,077 +0,009 +005
HR 4096 BD+42°2123 90470 43344 10h 21m 32,7s +42° 06′ 44″ 10h 27m 28,0s +41° 36′ 03″ 177,30 57,27 6,02 +0,17 +0,08 A2V -0,055 -0,076 +007
HR 4097 BD+20°2487 90472 99128 2837 10h 21m 34,2s +19° 52′ 25″ 10h 27m 00,5s +19° 21′ 52″ 218,32 56,05 6,15 +1,14 K0 -0,064 -0,012 +032
HR 4098 BD+49°1961 90508 43351 W 10h 21m 53,6s +49° 19′ 08″ 10h 28m 03,8s +48° 47′ 05″ 165,08 54,91 6,44 +0,60 +0,05 +0,24 E F9V +0,079 -0,884 +0,053 -007 V 3 6,0 4,7 *
HR 4099 CD-42°6222 90518 222047 10h 21m 53,1s -42° 13′ 43″ 10h 26m 09,5s -42° 44′ 20″ 276,47 12,55 6,13 +1,13 +1,08 K1III -0,127 -0,052 +023
HR 4100 31Bet LMi BD+37°2080 90537 62053 390 I 7780 10h 22m 06,1s +37° 13′ 11″ 10h 27m 53,0s +36° 42′ 26″ 186,28 58,28 4,21 +0,90 +0,64 +0,46 G9IIIab -0,118 -0,101 +0,022 +006 SBO < 19 : 1,7 0,5 *
HR 4101 45 Leo BD+10°2152 90569 99136 7781 CX Leo 10h 22m 22,0s +10° 16′ 20″ 10h 27m 39,0s +09° 45′ 45″ 233,13 51,94 6,04 -0,06 -0,09 A0pSiCr: +0,007 +0,002 -008 SBO 26 6,3 37,2 3 *
HR 4102 CP-73°733 90589 256710 391 4856 10h 22m 24,7s -73° 31′ 22″ 10h 24m 23,7s -74° 01′ 54″ 293,16 -14,02 4,00 +0,35 -0,01 +0,19 F2IV -0,021 -0,026 +0,086 -004 SB 55
HR 4103 BD+45°1832 90602 43356 2838 10h 22m 35,0s +45° 43′ 23″ 10h 28m 36,5s +45° 12′ 44″ 170,89 56,38 6,35 +1,32 +1,40 K0 -0,021 -0,019 -004
HR 4104 Alp Ant CD-30°8465 90610 201405 392 I 4862 10h 22m 34,5s -30° 33′ 31″ 10h 27m 09,1s -31° 04′ 04″ 269,88 22,39 4,25 +1,45 +1,63 +0,79 K4III -0,075 +0,011 +0,024 +012 SB *
HR 4105 CP-73°735 90630 256711 10h 22m 44,3s -73° 27′ 49″ 10h 24m 44,3s -73° 58′ 18″ 293,15 -13,96 6,19 +0,07 +0,11 A2-3V -0,032 +0,017 -003 V?
HR 4106 35 UMa BD+66°671 90633 15196 10h 22m 48,4s +66° 08′ 17″ 10h 29m 54,3s +65° 37′ 34″ 142,91 45,63 6,32 +1,14 gK2 0,000 -0,032 -025 V?
HR 4107 CP-54°3651 90677 238067 10h 22m 57,6s -54° 22′ 04″ 10h 26m 49,0s -54° 52′ 39″ 283,07 2,32 5,58 +1,56 K3II-III -0,007 -0,008 +006
HR 4108 BD+64°789 90745 15200 2839 10h 23m 29,3s +64° 46′ 15″ 10h 30m 26,6s +64° 15′ 27″ 144,32 46,59 6,12 +0,16 +0,12 A7III -0,047 -0,059 -013 V 105
HR 4109 BD-03°2929 90763 137591 Var? 10h 23m 39,8s -03° 13′ 51″ 10h 28m 44,0s -03° 44′ 33″ 249,25 43,76 6,05 +0,05 +0,04 A1pSr: +0,004 -0,027 -026 *
HR 4110 CP-57°3256 90772 238077 V399 Car 10h 23m 40,9s -57° 07′ 43″ 10h 27m 24,4s -57° 38′ 20″ 284,59 0,01 4,66 +0,51 +0,02 +0,48 A9Ia -0,013 0,000 -0,012 -001 42 *
HR 4111 CD-48°5655 90798 222081 4868 10h 23m 56,2s -48° 53′ 38″ 10h 28m 01,9s -49° 24′ 20″ 280,35 7,07 6,10 +1,51 +1,76 K4III +0,006 -0,036 +090 *
HR 4112 36 UMa BD+56°1459 90839 27670 394 10h 24m 13,8s +56° 29′ 36″ 10h 30m 37,6s +55° 58′ 50″ 154,29 51,70 4,84 +0,52 -0,01 +0,28 F8V -0,176 -0,030 +0,077 +009 0 3,4 139, AC 3 *
HR 4113 32 LMi BD+39°2357 90840 62076 10h 24m 16,3s +39° 26′ 13″ 10h 30m 06,4s +38° 55′ 31″ 181,98 58,36 5,77 +0,08 +0,14 A4V -0,017 -0,002 +002 SB? 70
HR 4114 CP-58°2227 90853 238085 393 4869 10h 24m 12,4s -58° 13′ 43″ 10h 27m 52,7s -58° 44′ 22″ 285,22 -00,90 3,82 +0,31 +0,24 +0,24 F2II -0,013 0,000 +0,010 +009 22 *
HR 4115 CP-65°1354 90874 250966 10h 24m 16,1s -65° 11′ 41″ 10h 27m 25,3s -65° 42′ 17″ 288,83 -06,86 6,01 +0,09 +0,11 A2V -0,082 +0,023 +006
HR 4116 29Del Sex BD-02°3155 90882 137600 1270 10h 24m 23,9s -02° 13′ 38″ 10h 29m 28,7s -02° 44′ 21″ 248,42 44,59 5,21 -0,06 -0,12 B9,5V -0,048 -0,014 +019 V 191
HR 4117 CD-29°8381 90957 178888 I 10h 24m 51,7s -29° 09′ 08″ 10h 29m 29,0s -29° 39′ 49″ 269,46 23,83 5,58 +1,42 +1,72 K5III -0,059 +0,015 -005 V
HR 4118 Del Ant CD-29°8383 90972 201442 W 4876 10h 24m 59,1s -30° 05′ 43″ 10h 29m 35,4s -30° 36′ 26″ 270,06 23,06 5,56 -0,04 -0,18 B9,5V -0,033 0,000 D +0,002 +014 SB2 0 3,9 10,9 *
HR 4119 30Bet Sex BD+00°2663 90994 137608 2841 Bet Sex 10h 25m 10,7s -00° 07′ 27″ 10h 30m 17,5s -00° 38′ 13″ 246,42 46,17 5,09 -0,14 -0,52 -0,14 B6V -0,040 -0,023 +012 114 *
HR 4120 CP-63°1440 91056 250979 10h 25m 33,0s -63° 39′ 38″ 10h 28m 52,6s -64° 10′ 20″ 288,16 -05,47 5,29 +1,86 +2,10 M0III -0,013 +0,006 +0,010 -003 *
HR 4121 BD+81°343 91075 1735 2845 10h 25m 44,3s +81° 00′ 36″ 10h 36m 01,7s +80° 29′ 40″ 129,37 34,87 6,52 +0,95 +0,74 gG4 -0,027 -0,006 -011
HR 4122 BD-06°3173 91106 137614 I 7808 10h 25m 58,3s -07° 07′ 28″ 10h 30m 58,7s -07° 38′ 15″ 253,49 41,37 6,20 +1,38 +1,18 K5III+F6V -0,039 +0,005 +007 SB 2,3 2,8 AB 3 *
HR 4123 BD-12°3181 91120 156029 Var? 10h 26m 05,0s -13° 04′ 31″ 10h 30m 59,8s -13° 35′ 18″ 258,57 36,91 5,58 -0,04 -0,16 -0,04 B9Vn e -0,045 +0,009 +013 SB 310 *
HR 4124 33 LMi BD+33°1999 91130 62101 7813 10h 26m 10,8s +32° 53′ 34″ 10h 31m 51,4s +32° 22′ 46″ 194,53 59,39 5,90 +0,11 +0,05 A0IV +0,015 +0,006 -015 V 125 6,6 43,3 *
HR 4125 CD-25°8084 91135 178917 10h 26m 10,1s -25° 58′ 16″ 10h 30m 51,4s -26° 29′ 02″ 267,74 26,62 6,51 +0,54 F7III -0,065 +0,015 +016
HR 4126 BD+76°393 91190 7164 395 I 10h 26m 36,2s +76° 13′ 42″ 10h 35m 05,5s +75° 42′ 47″ 133,12 38,59 4,84 +0,96 +0,72 G8,5III -0,030 -0,003 +0,027 +017 < 19 :
HR 4127 46 Leo BD+14°2255 91232 99172 1272 I 4883 10h 26m 51,5s +14° 39′ 02″ 10h 32m 11,8s +14° 08′ 14″ 227,68 55,08 5,46 +1,68 +2,04 M1,5IIIbCa-1 -0,042 +0,024 -0,008 +034 V? *
HR 4128 CP-60°1945 91270 250992 W 10h 27m 05,6s -60° 50′ 36″ 10h 30m 39,2s -61° 21′ 22″ 286,87 -02,95 6,43 +1,76 +1,84 M2IIIe -0,003 +0,022 -004 V 1,2 82,6 *
HR 4129 CP-66°1291 91272 250989 4881 10h 27m 02,4s -66° 28′ 17″ 10h 30m 08,7s -66° 59′ 06″ 289,74 -07,80 6,19 +0,01 -0,53 B4IV -0,025 -0,008 -008 V
HR 4130 CD-27°7503 91280 178938 10h 27m 09,2s -27° 43′ 23″ 10h 31m 48,6s -28° 14′ 15″ 269,04 25,30 6,05 +0,51 F7V -0,086 -0,016 -021 V
HR 4131 BD+54°1381 91311 27682 10h 27m 27,4s +54° 00′ 47″ 10h 33m 43,6s +53° 29′ 51″ 157,30 53,44 6,45 R A1V -0,047 -0,025 +002 127 *
HR 4132 BD+41°2101 91312 43379 2844 7826 10h 27m 23,9s +40° 56′ 25″ 10h 33m 13,9s +40° 25′ 32″ 178,93 58,62 4,75 +0,23 +0,08 +0,09 A7IV -0,140 +0,006 +0,031 +009 SBO 132 7,0 19,3 *
HR 4133 47Rho Leo BD+10°2166 91316 118355 396 W Rho Leo 10h 27m 32,7s +09° 49′ 17″ 10h 32m 48,7s +09° 18′ 24″ 234,89 52,77 3,85 -0,14 -0,96 -0,16 B1Ib -0,007 -0,003 +0,011 +042 SB 61 0,4 0,0 *
HR 4134 CP-53°3909 91324 238146 W 10h 27m 28,6s -53° 12′ 26″ 10h 31m 21,8s -53° 42′ 56″ 283,04 3,66 4,89 +0,50 +0,29 F6V -0,418 +0,205 +0,050 +020 3,5 46,4 *
HR 4135 CD-44°6583 91355 222126 W A 10h 27m 41,1s -44° 33′ 09″ 10h 31m 57,5s -45° 04′ 00″ 278,63 11,12 5,74 -0,15 -0,71 B6II 0,000 -0,002 -000 0,4 13,7 *
HR 4136 CD-44°6582 91356 222125 W B 10h 27m 40,2s -44° 33′ 19″ 10h 31m 56,6s -45° 04′ 10″ 278,63 11,12 6,09 -0,11 -0,47 B8II -0,013 +0,006 -009 V 0,4 13,7 *
HR 4137 34 LMi BD+35°2154 91365 62121 10h 27m 47,9s +35° 30′ 14″ 10h 33m 30,9s +34° 59′ 19″ 189,36 59,60 5,58 R +0,02 +0,04 A2Vn -0,029 -0,006 +007 V 153
HR 4138 CP-71°1034 91375 256722 2842 10h 27m 48,7s -71° 28′ 42″ 10h 30m 20,1s -71° 59′ 35″ 292,41 -12,07 4,74 +0,04 +0,07 +0,02 A1V +0,025 -0,037 +0,014 +008 20 *
HR 4139 CD-43°6347 91437 222129 10h 28m 16,1s -44° 06′ 11″ 10h 32m 33,6s -44° 37′ 08″ 278,49 11,56 5,91 +0,92 G6-8III -0,011 -0,032 -010
HR 4140 CP-61°1704 91465 251006 397 PP Car 10h 28m 28,0s -61° 10′ 15″ 10h 32m 01,4s -61° 41′ 07″ 287,18 -03,15 3,32 -0,09 -0,72 -0,07 B4Vne v -0,019 +0,009 +026 303 *
HR 4141 37 UMa BD+57°1277 91480 27695 398 10h 28m 43,4s +57° 35′ 52″ 10h 35m 09,7s +57° 04′ 58″ 152,26 51,57 5,16 +0,34 -0,02 +0,17 F1V +0,067 +0,039 +0,036 -010 V 87 *
HR 4142 CP-72°981 91496 256723 W 4886 10h 28m 42,1s -72° 42′ 26″ 10h 31m 02,0s -73° 13′ 18″ 293,12 -13,08 4,93 +1,68 +1,83 +0,93 K4-5III -0,017 -0,001 +011 7,6 32,0 *
HR 4143 CD-46°6205 91504 222136 1273 W 10h 28m 43,6s -46° 29′ 18″ 10h 32m 56,9s -47° 00′ 12″ 279,80 9,55 5,02 +1,04 +0,59 K4III -0,019 +0,003 +0,010 +004 4,0 40,2 *
HR 4144 CP-58°2285 91533 238168 10h 29m 02,9s -58° 09′ 05″ 10h 32m 47,6s -58° 40′ 01″ 285,73 -00,50 6,00 +0,32 -0,07 A2Iab -0,024 0,000 +010 *
HR 4145 44 Hya BD-22°2946 91550 178979 399 I 7834 10h 29m 15,4s -23° 13′ 47″ 10h 34m 00,9s -23° 44′ 43″ 266,62 29,27 5,08 +1,60 +1,82 K4III -0,008 +0,021 +0,017 -004 V? 8,7 19,1
HR 4146 48 Leo BD+07°2330 91612 118376 2846 I 10h 29m 35,0s +07° 28′ 07″ 10h 34m 48,0s +06° 57′ 13″ 238,51 51,84 5,08 +0,94 +0,64 +0,48 G8,5IIIFe-1Ca-1 -0,102 +0,056 +0,034 +005 V? < 19 : *
HR 4147 CP-57°3431 91619 238182 V369 Car 10h 29m 38,5s -57° 40′ 28″ 10h 33m 25,3s -58° 11′ 25″ 285,56 -00,05 6,14 +0,35 -0,44 B7Iae v -0,017 -0,003 +007 52 *
HR 4148 49 Leo BD+09°2374 91636 118380 7837 TX Leo 10h 29m 47,3s +09° 10′ 02″ 10h 35m 02,2s +08° 39′ 01″ 236,30 52,86 5,67 +0,05 +0,05 A2V -0,055 -0,006 D +0,005 +017 SB1O 39 2,0 0,0 3 *
HR 4149 BD-22°2952 91706 178993 10h 30m 12,1s -22° 39′ 37″ 10h 34m 57,7s -23° 10′ 34″ 266,45 29,86 6,10 +0,50 +0,01 F7V -0,098 +0,036 +012 V
HR 4150 35 LMi BD+37°2100 91752 62147 10h 30m 37,2s +36° 50′ 44″ 10h 36m 21,4s +36° 19′ 37″ 186,58 60,01 6,28 +0,39 -0,03 F3V +0,036 -0,037 -024 V 8
HR 4151 CP-60°1983 91767 251014 4898 10h 30m 34,4s -60° 28′ 15″ 10h 34m 12,9s -60° 59′ 16″ 287,05 -02,42 6,23 +1,40 +1,55 K2-3III +0,004 -0,003 -001 *
HR 4152 BD-17°3187 91790 156087 10h 30m 47,8s -18° 03′ 07″ 10h 35m 38,9s -18° 34′ 09″ 263,42 33,69 6,49 +0,20 A7V +0,009 +0,008 -007
HR 4153 CD-38°6579 91793 201533 U Ant 10h 30m 46,3s -39° 02′ 44″ 10h 35m 12,9s -39° 33′ 46″ 276,22 16,14 5,38 +2,88 +7,1 +1,37 N0: v -0,027 -0,001 +037 *
HR 4154 CD-43°6395 91805 222170 W 10h 30m 50,3s -43° 08′ 54″ 10h 35m 10,5s -43° 39′ 53″ 278,40 12,62 6,08 +0,94 +0,71 0,00 G8II-IIICNVp -0,030 +0,023 +008 8,4 14,7 *
HR 4155 BD-09°3108 91858 156092 10h 31m 18,8s -10° 03′ 52″ 10h 36m 17,4s -10° 35′ 00″ 257,37 40,04 6,57 +0,29 F0V +0,018 -0,033 -022 112
HR 4156 Phi2Hya BD-15°3087 91880 156093 I 7847 10h 31m 23,6s -15° 49′ 35″ 10h 36m 16,7s -16° 20′ 40″ 261,94 35,55 6,03 +1,65 +1,86 M1III -0,026 -0,001 +016 V 7,0 3,4 *
HR 4157 CD-26°8022 91881 179014 7846 4907 10h 31m 21,5s -26° 09′ 19″ 10h 36m 04,6s -26° 40′ 30″ 268,94 27,12 6,29 +0,48 F5V +0,009 -0,062 D +0,020 -023 SB 1,0 1,0 *
HR 4158 BD-11°2918 91889 156095 1274 W 10h 31m 33,6s -11° 41′ 36″ 10h 36m 32,4s -12° 13′ 49″ 258,78 38,82 5,70 +0,52 0,00 F7V +0,268 -0,673 +0,048 -006 5,1 14,4 *
HR 4159 CP-56°3544 91942 238222 4904 10h 31m 44,7s -57° 02′ 23″ 10h 35m 35,3s -57° 33′ 28″ 285,49 0,64 4,45 +1,62 +1,79 +0,84 K3-4II -0,023 0,000 +0,026 +010 SB
HR 4160 BD-10°3094 91992 156105 10h 32m 14,4s -11° 13′ 44″ 10h 37m 11,6s -11° 44′ 55″ 258,56 39,29 6,52 +0,29 F0V -0,051 -0,032 +009 176
HR 4161 CP-81°449 92029 258581 W 10h 32m 26,2s -81° 24′ 17″ 10h 31m 51,0s -81° 55′ 16″ 298,01 -20,42 7,07 -0,08 -0,51 B5III-IV -0,033 +0,008 +007 2,5 41,9 *
HR 4162 CD-26°8033 92036 179041 2848 I 10h 32m 32,0s -26° 53′ 40″ 10h 37m 13,7s -27° 24′ 45″ 269,64 26,65 4,89 +1,62 +1,95 +0,82 E M2III -0,109 +0,024 +0,010 +017
HR 4163 BD-12°3218 92055 156110 I U Hya 10h 32m 36,9s -12° 51′ 52″ 10h 37m 33,2s -13° 23′ 04″ 259,97 38,07 4,82 +2,68 +5,78 +1,27 C5II +0,034 -0,032 -025 V? *
HR 4164 CP-58°2371 92063 238242 4909 10h 32m 35,8s -59° 02′ 41″ 10h 36m 20,3s -59° 33′ 53″ 286,57 -01,05 5,08 +1,18 +1,20 K1III -0,059 -0,053 +0,038 -013
HR 4165 BD+54°1387 92095 27724 2849 I 10h 32m 53,6s +54° 11′ 25″ 10h 39m 05,7s +53° 40′ 06″ 156,32 54,01 5,52 +1,27 +1,34 K3III -0,087 -0,074 +045 V?
HR 4166 37 LMi BD+32°2061 92125 62173 1275 I 10h 33m 05,6s +32° 29′ 45″ 10h 38m 43,2s +31° 58′ 34″ 195,30 60,85 4,71 +0,81 +0,54 +0,38 G2,5IIa 0,000 +0,008 +0,021 -007 V < 19 :
HR 4167 CD-47°6042 92139 222199 I ' W 10h 33m 05,8s -47° 42′ 22″ 10h 37m 18,1s -48° 13′ 33″ 281,06 8,87 3,84 +0,30 +0,07 +0,16 F4IV+F3 -0,155 -0,017 +0,040 +019 SB2O 0 0,9 0,3 *
HR 4168 38 LMi BD+38°2166 92168 62178 2852 10h 33m 24,6s +38° 25′ 53″ 10h 39m 07,6s +37° 54′ 36″ 183,25 60,29 5,85 +0,57 +0,17 F9V -0,222 -0,044 +0,038 +007 SBO *
HR 4169 CP-58°2411 92207 238271 V370 Car 10h 33m 38,3s -58° 12′ 50″ 10h 37m 26,8s -58° 44′ 00″ 286,29 -00,26 5,45 +0,50 -0,24 A0Iae v -0,033 +0,002 -009 SB 56 *
HR 4170 CP-75°678 92209 256730 2847 10h 33m 34,0s -75° 47′ 26″ 10h 35m 24,8s -76° 18′ 33″ 295,03 -15,57 6,30 +1,20 +1,27 K2III -0,018 +0,004 +018 V
HR 4171 Phi3Hya BD-16°3100 92214 156122 2850 I 10h 33m 42,5s -16° 21′ 26″ 10h 38m 35,0s -16° 52′ 36″ 262,88 35,46 4,91 +0,92 +0,68 G8IIIFe-0,5 -0,097 +0,027 +0,014 +018 SB1O < 17 *
HR 4172 BD-11°2925 92245 156124 10h 33m 53,7s -11° 55′ 25″ 10h 38m 50,4s -12° 26′ 37″ 259,53 39,00 6,04 0,00 A0Vn -0,057 +0,002 +012 210
HR 4173 CP-56°3588 92287 238278 10h 34m 09,1s -56° 44′ 11″ 10h 38m 02,5s -57° 15′ 23″ 285,63 1,07 5,91 -0,14 -0,63 B3IV -0,028 +0,002 -009 SB *
HR 4174 Gam Cha CP-77°622 92305 256731 401 I ' 4913 10h 34m 17,3s -78° 05′ 21″ 10h 35m 28,1s -78° 36′ 28″ 296,28 -17,53 4,11 +1,58 +1,95 +0,97 M0III -0,042 +0,014 +0,009 -022
HR 4175 CD-42°6390 92328 222222 2853 W 10h 34m 26,7s -42° 13′ 58″ 10h 38m 50,3s -42° 45′ 13″ 278,52 13,74 6,11 +0,66 +0,43 Am+Am: -0,016 -0,016 +016 0,1 0,2
HR 4176 BD+69°583 92354 15260 I 10h 34m 41,7s +68° 57′ 57″ 10h 41m 48,3s +68° 26′ 36″ 138,94 44,44 5,75 +1,30 gK3 -0,026 -0,026 -0,000 +005 V?
HR 4177 CP-58°2460 92397 238295 W 4922 10h 34m 56,5s -58° 39′ 45″ 10h 38m 45,1s -59° 10′ 59″ 286,65 -00,57 4,66 +1,48 +0,97 +0,90 K4-5III: -0,012 +0,001 +0,016 +011 3,4 14,6 *
HR 4178 38 UMa BD+66°678 92424 15261 2855 I 4936 10h 35m 07,5s +66° 14′ 25″ 10h 41m 56,6s +65° 42′ 59″ 141,57 46,45 5,12 +1,20 +1,28 +0,57 K2III v -0,162 -0,069 +0,026 -011 SB < 19 :
HR 4179 CP-58°2474 92436 238304 W 10h 35m 10,5s -58° 17′ 47″ 10h 38m 59,4s -58° 49′ 01″ 286,50 -00,24 5,92 +1,65 +1,96 +1,22 M1III -0,086 +0,012 +081 2,7 23,5 *
HR 4180 CP-54°3915 92449 238309 402 W 10h 35m 19,5s -55° 04′ 56″ 10h 39m 18,4s -55° 36′ 12″ 284,98 2,59 4,28 +1,04 +0,75 +0,47 G2-3Ib -0,019 +0,005 +0,023 +020 2,2 51,8 AB 3 *
HR 4181 BD+69°586 92523 15269 403 I 10h 35m 54,7s +69° 35′ 58″ 10h 43m 04,1s +69° 04′ 34″ 138,24 44,04 5,00 +1,38 +1,54 +0,73 K3III-IIIb +0,002 -0,012 +0,005 -000 < 19 :
HR 4182 33 Sex BD-00°2364 92588 137728 404 10h 36m 18,9s -01° 12′ 57″ 10h 41m 24,2s -01° 44′ 30″ 250,38 47,42 6,26 +0,88 +0,59 +0,45 K1IV -0,137 -0,121 +0,026 +043 V?
HR 4183 CD-35°6646 92589 201631 2856 W 10h 36m 17,5s -35° 13′ 11″ 10h 40m 51,6s -35° 44′ 30″ 275,16 19,99 6,37 +0,92 G8-K0III+F-G -0,021 +0,001 +011 V 2,5 0,6
HR 4184 BD+32°2066 92620 62206 I W RX LMi 10h 36m 35,2s +32° 13′ 13″ 10h 42m 11,3s +31° 41′ 49″ 195,85 61,59 6,02 +1,62 +1,83 +1,13 E M4III +0,008 -0,021 +016 V 4,0 112,5 *
HR 4185 CP-64°1403 92664 251059 V364 Car 10h 36m 43,5s -64° 34′ 42″ 10h 40m 11,3s -65° 06′ 02″ 289,68 -05,66 5,52 -0,16 -0,57 B9pSi -0,027 +0,003 +030 66 *
HR 4186 CP-73°758 92682 256742 10h 36m 54,8s -73° 58′ 18″ 10h 39m 16,6s -74° 29′ 37″ 294,30 -13,88 6,07 +1,71 +1,91 K3II 0,000 -0,006 -004
HR 4187 39 UMa BD+57°1286 92728 27748 10h 37m 24,6s +57° 43′ 28″ 10h 43m 43,3s +57° 11′ 57″ 150,95 52,42 5,80 -0,02 -0,09 A0V s +0,017 -0,053 -015 V? 27
HR 4188 CP-59°2450 92740 238353 4939 10h 37m 28,2s -59° 09′ 15″ 10h 41m 17,6s -59° 40′ 37″ 287,17 -00,85 6,42 +0,08 -0,82 WN7-A -0,006 -0,001 +033 SBO *
HR 4189 40 LMi BD+27°1927 92769 81485 7899 10h 37m 32,4s +26° 51′ 03″ 10h 43m 01,8s +26° 19′ 32″ 207,12 61,40 5,51 +0,17 +0,09 A4Vn -0,105 -0,063 +010 162 6,3 18,4 AB 4 *
HR 4190 BD-13°3197 92770 156170 I 10h 37m 35,2s -13° 27′ 05″ 10h 42m 31,3s -13° 58′ 30″ 261,64 38,35 6,24 +1,54 K2 -0,020 -0,002 -009 V
HR 4191 BD+46°1657 92787 43444 1276 W 10h 37m 40,4s +46° 43′ 46″ 10h 43m 32,9s +46° 12′ 14″ 167,29 58,39 5,18 +0,33 +0,01 F5III -0,269 -0,066 +0,021 +004 SB 52 2,8 286,9 AB 5 *
HR 4192 41 LMi BD+23°2253 92825 81490 405 10h 37m 58,7s +23° 42′ 43″ 10h 43m 25,0s +23° 11′ 18″ 213,52 60,84 5,08 +0,04 +0,05 A3Vn -0,116 +0,009 +0,016 +019 V 154
HR 4193 35 Sex BD+05°2384 92841 118449 7902 A 10h 38m 09,4s +05° 16′ 21″ 10h 43m 20,9s +04° 44′ 52″ 243,46 52,16 5,79 +1,17 +1,09 K3III+K0III +0,022 -0,030 D +0,003 -006 SB 1,1 6,7 AB 3 *
HR 4194 CD-32°7572 92845 201665 1277 W 10h 38m 05,0s -32° 11′ 32″ 10h 42m 43,2s -32° 42′ 57″ 273,85 22,79 5,64 0,00 0,00 A0V -0,029 +0,002 +004 131 8,2 17,4
HR 4195 BD+68°617 92839 15274 I VY UMa 10h 38m 07,4s +67° 56′ 09″ 10h 45m 04,0s +67° 24′ 41″ 139,59 45,41 6,00 +2,39 +4,62 +1,27 C5II +0,005 -0,001 -005 *
HR 4196 CP-63°1589 92938 251078 10h 38m 41,1s -63° 56′ 35″ 10h 42m 14,0s -64° 27′ 59″ 289,56 -05,00 4,82 -0,14 -0,58 B4V -0,026 +0,018 +024 138 *
HR 4197 BD+20°2514 92941 81496 10h 38m 51,6s +20° 17′ 02″ 10h 44m 14,5s +19° 45′ 31″ 220,27 60,00 6,27 +0,17 A5V -0,116 -0,026 +005 SB 168
HR 4198 CP-58°2581 92964 238379 4948 10h 38m 48,6s -58° 41′ 31″ 10h 42m 40,6s -59° 12′ 57″ 287,11 -00,36 5,38 +0,26 -0,65 +0,36 B2,5Iae v -0,009 0,000 -002 68 *
HR 4199 The Car CP-63°1599 93030 251083 406 I 10h 39m 23,3s -63° 52′ 14″ 10h 42m 57,4s -64° 23′ 40″ 289,60 -04,90 2,76 -0,22 -1,01 -0,23 B0Vp v -0,023 +0,010 +024 SB 151 *
HR 4200 CP-59°2532 93070 251090 4951 10h 39m 43,8s -60° 02′ 32″ 10h 43m 32,1s -60° 34′ 00″ 287,84 -01,50 4,57 +1,71 +1,87 +0,99 K4III -0,032 +0,006 +0,020 +009 SB *
HR 4201 36 Sex BD+03°2408 93102 118473 D 10h 40m 00,3s +03° 00′ 50″ 10h 45m 09,4s +02° 29′ 17″ 246,68 51,02 6,28 +1,21 +1,28 K4III -0,051 -0,023 +011 V 0,0 0,0 *
HR 4202 41 UMa BD+58°1281 93132 27760 I 10h 40m 06,4s +57° 53′ 36″ 10h 46m 22,5s +57° 21′ 57″ 150,36 52,58 6,34 +1,56 +1,90 M1III -0,050 -0,064 -002 *
HR 4203 42 LMi BD+31°2180 93152 62236 407 W 10h 40m 18,3s +31° 12′ 33″ 10h 45m 51,9s +30° 40′ 56″ 198,01 62,38 5,24 -0,06 -0,14 A1Vn -0,023 -0,037 +012 SB 125 2,8 198,1
HR 4204 CP-63°1619 93163 251095 Var? 10h 40m 15,4s -63° 43′ 27″ 10h 43m 51,2s -64° 14′ 56″ 289,61 -04,73 5,77 0,00 -0,57 -0,03 B2,5V -0,014 +0,006 +011 12 *
HR 4205 CP-63°1623 93194 251096 10h 40m 29,7s -63° 26′ 10″ 10h 44m 06,9s -63° 57′ 40″ 289,50 -04,46 4,82 -0,13 -0,62 -0,13 B5Vn -0,019 +0,013 +026 260 *
HR 4206 CP-79°548 93237 256745 10h 40m 48,2s -79° 15′ 33″ 10h 41m 51,3s -79° 47′ 00″ 297,18 -18,39 5,97 -0,07 -0,51 B4IVe -0,031 +0,010 +018 V *
HR 4207 BD+07°2356 93244 118483 1278 10h 40m 53,3s +06° 54′ 01″ 10h 46m 05,7s +06° 22′ 23″ 242,08 53,72 6,37 +1,12 +1,12 gK1 -0,008 -0,036 -009 V *
HR 4208 51 Leo BD+19°2371 93257 99281 1279 I 10h 41m 01,3s +19° 25′ 08″ 10h 46m 24,5s +18° 53′ 29″ 222,26 60,16 5,49 +1,12 gK3 +0,097 -0,038 -006
HR 4209 52 Leo BD+14°2294 93291 99282 2860 10h 41m 07,5s +14° 43′ 22″ 10h 46m 25,3s +14° 11′ 41″ 230,54 58,15 5,48 +0,91 +0,59 gG4 -0,123 -0,066 +035 V
HR 4210 Eta Car CP-59°2620 93308 238429 I W Eta Car 10h 41m 10,8s -59° 09′ 31″ 10h 45m 03,6s -59° 41′ 03″ 287,60 -00,63 6,21 +0,61 -0,45 +0,49 pec -0,004 +0,009 -025 0,1 0,2 AP 15 *
HR 4211 CP-70°1183 93344 256750 W A 10h 41m 18,8s -70° 20′ 02″ 10h 44m 19,4s -70° 51′ 36″ 292,82 -10,53 6,26 +0,20 +0,17 A5IV-V -0,075 -0,007 +010 0,2 63,0 AB 3 *
HR 4212 CP-70°1185 93359 256751 W B 10h 41m 30,9s -70° 19′ 46″ 10h 44m 32,1s -70° 51′ 18″ 292,83 -10,51 6,46 +0,23 +0,14 A6IV -0,060 +0,007 +015 0,2 63,0 AB 3 *
HR 4213 CP-71°1118 93372 256752 10h 41m 39,9s -71° 55′ 09″ 10h 44m 26,5s -72° 26′ 38″ 293,60 -11,91 6,27 +0,49 +0,01 F6V -0,175 +0,040 +019
HR 4214 BD-16°3124 93397 156221 10h 41m 58,0s -16° 46′ 10″ 10h 46m 52,0s -17° 17′ 48″ 265,16 36,28 5,42 +0,11 +0,14 +0,04 A3V -0,020 -0,013 -014 V?
HR 4215 BD+65°803 93427 15298 10h 42m 09,2s +65° 39′ 36″ 10h 48m 50,0s +65° 07′ 56″ 141,38 47,36 6,39 -0,02 -0,04 A1V +0,010 0,000 -005 V 170
HR 4216 Mu Vel CD-48°5913 93497 222321 I ' W 10h 42m 28,0s -48° 53′ 30″ 10h 46m 46,2s -49° 25′ 12″ 283,03 8,57 2,69 +0,90 +0,57 +0,49 G5III+G2V +0,074 -0,048 D +0,022 +006 SB 3,7 1,7 *
HR 4217 CP-59°2671 93502 251113 W 10h 42m 26,3s -60° 04′ 35″ 10h 46m 16,8s -60° 36′ 12″ 288,16 -01,37 6,25 +0,04 +0,03 A0IV -0,062 -0,008 +008 SB2 7,8 4,2 *
HR 4218 BD-14°3186 93526 156235 7930 10h 42m 42,1s -14° 44′ 03″ 10h 47m 38,0s -15° 15′ 43″ 263,88 38,05 6,67 -0,01 A0III +0,002 -0,014 D +0,012 +022 SB 1,2 74,7 AC 3
HR 4219 CP-63°1646 93540 251115 10h 42m 39,1s -63° 59′ 16″ 10h 46m 16,5s -64° 30′ 54″ 289,97 -04,84 5,34 -0,10 -0,45 B6V e -0,025 -0,005 +032 228 *
HR 4220 CP-63°1649 93549 251117 W 10h 42m 50,9s -63° 44′ 11″ 10h 46m 29,7s -64° 15′ 48″ 289,88 -04,61 5,23 -0,07 -0,47 B7IV -0,008 +0,012 +012 V 201 0,1 0,1 *
HR 4221 CP-56°3800 93563 238468 Var? 10h 42m 55,3s -56° 13′ 48″ 10h 46m 57,5s -56° 45′ 26″ 286,46 2,08 5,23 -0,08 -0,33 B8-9IIIe v -0,016 -0,002 +031 218 *
HR 4222 CP-63°1655 93607 251120 10h 43m 12,6s -63° 51′ 23″ 10h 46m 51,2s -64° 23′ 00″ 289,97 -04,69 4,85 -0,15 -0,65 -0,18 B3IV -0,023 +0,012 +016 202 *
HR 4223 43 LMi BD+30°2072 93636 81533 10h 43m 26,3s +29° 56′ 43″ 10h 48m 57,2s +29° 24′ 57″ 200,81 63,01 6,15 +1,15 +1,06 sgK1 -0,086 -0,041 +0,038 +010
HR 4224 BD-01°2446 93655 137800 I 10h 43m 34,5s -01° 25′ 51″ 10h 48m 40,6s -01° 57′ 32″ 252,55 48,53 5,93 +1,60 +1,94 M2III -0,012 +0,008 +003
HR 4225 CD-31°8536 93657 201766 10h 43m 32,9s -31° 09′ 35″ 10h 48m 14,2s -31° 41′ 18″ 274,38 24,27 5,88 +0,03 +0,04 A1V -0,020 -0,013 +021 V
HR 4226 CP-56°3821 93662 238480 4975 10h 43m 37,4s -56° 56′ 23″ 10h 47m 38,7s -57° 28′ 04″ 286,87 1,49 6,36 +1,62 +1,86 M1II +0,010 -0,004 +002 *
HR 4227 53 Leo BD+11°2283 93702 99305 409 10h 44m 00,0s +11° 04′ 28″ 10h 49m 15,4s +10° 32′ 43″ 237,00 56,82 5,34 +0,03 +0,02 A2V -0,003 -0,025 +0,007 -007 SB 191
HR 4228 CP-59°2720 93737 238493 2862 10h 44m 10,4s -59° 23′ 28″ 10h 48m 05,4s -59° 55′ 09″ 288,04 -00,66 6,00 +0,27 -0,30 A0Ia-Iab -0,001 +0,006 -024 *
HR 4229 40 Sex BD-03°2999 93742 137808 7936 10h 44m 13,0s -03° 29′ 43″ 10h 49m 17,3s -04° 01′ 27″ 254,80 47,11 6,61 +0,22 +0,08 A2IV -0,049 -0,012 D +0,011 +014 0,7 2,2
HR 4230 44 LMi BD+28°1931 93765 81542 2863 10h 44m 24,0s +28° 30′ 07″ 10h 49m 53,7s +27° 58′ 26″ 204,02 63,12 6,04 +0,37 -0,01 F3V -0,011 +0,031 +003 V? 22
HR 4231 Del1Cha CP-79°554 93779 258592 W 10h 44m 19,3s -79° 56′ 30″ 10h 45m 15,7s -80° 28′ 11″ 297,68 -18,91 5,47 +0,95 +0,75 K0III -0,038 -0,033 D +0,003 +011 0,3 0,6
HR 4232 Nu Hya BD-15°3138 93813 156256 410 I 10h 44m 41,4s -15° 40′ 13″ 10h 49m 37,5s -16° 11′ 37″ 265,05 37,56 3,11 +1,25 +1,30 +0,64 K2III +0,094 +0,200 +0,028 -001 < 17
HR 4233 BD-09°3147 93833 137815 10h 44m 43,1s -09° 19′ 22″ 10h 49m 43,5s -09° 51′ 10″ 260,17 42,69 5,86 +1,07 +0,91 gG8 +0,009 -0,037 +040 V?
HR 4234 Del2Cha CP-79°556 93845 258593 411 10h 44m 51,0s -80° 00′ 46″ 10h 45m 46,8s -80° 32′ 25″ 297,74 -18,96 4,45 -0,19 -0,70 -0,20 B2,5IV -0,049 +0,008 +023 55 *
HR 4235 43 UMa BD+57°1294 93859 27791 10h 45m 01,3s +57° 06′ 42″ 10h 51m 11,1s +56° 34′ 56″ 150,63 53,59 5,67 +1,12 K2III -0,058 +0,003 +015
HR 4236 42 UMa BD+60°1296 93875 27793 2865 I 10h 45m 06,6s +59° 51′ 04″ 10h 51m 23,7s +59° 19′ 12″ 147,28 51,76 5,58 +1,14 +1,15 K2III -0,036 -0,047 -017 SB
HR 4237 41 Sex BD-08°3018 93903 137823 1281 7942 10h 45m 17,0s -08° 22′ 05″ 10h 50m 18,1s -08° 53′ 52″ 259,52 43,53 5,79 +0,16 +0,13 +0,07 A3m -0,004 -0,015 -004 SB1O 20 5,8 27,3 AB 3 *
HR 4238 CD-33°7288 93905 201805 10h 45m 17,7s -33° 31′ 45″ 10h 49m 57,0s -34° 03′ 29″ 276,00 22,38 5,61 +0,04 +0,05 A1V -0,044 +0,015 -012 V?
HR 4239 CP-58°2755 93943 238514 W 10h 45m 26,7s -58° 47′ 40″ 10h 49m 24,1s -59° 19′ 25″ 287,92 -00,06 5,91 0,00 -0,09 B9,5IV-V -0,043 +0,001 D +0,010 +004 1,2 1,1
HR 4240 BD-02°3236 94014 137834 I 10h 46m 00,4s -02° 33′ 44″ 10h 51m 05,4s -03° 05′ 33″ 254,38 48,10 5,95 +1,48 +1,83 K2 -0,046 -0,006 +037
HR 4241 BD+53°1439 94083 27809 10h 46m 30,3s +53° 05′ 48″ 10h 52m 30,8s +52° 33′ 55″ 155,83 56,29 6,65 R gG8 -0,020 -0,023 -008 V
HR 4242 BD+53°1440 94084 27810 10h 46m 32,1s +53° 02′ 08″ 10h 52m 31,9s +52° 30′ 13″ 155,91 56,33 6,44 +1,11 +1,01 +0,53 K2III -0,071 -0,052 -003 SB
HR 4243 BD+70°634 94132 7229 2866 W 10h 46m 40,1s +70° 23′ 13″ 10h 53m 30,7s +69° 51′ 14″ 136,56 44,02 5,93 +0,99 +0,86 G9IV -0,398 -0,067 +0,029 +015 V 3,0 75,1 AB 4
HR 4244 BD+01°2495 94180 118550 W 10h 47m 05,4s +01° 33′ 21″ 10h 52m 13,7s +01° 01′ 31″ 250,31 51,29 6,38 +0,08 +0,13 A3V -0,002 +0,003 -013 V? 75 5,8 39,2
HR 4245 BD+00°2710 94237 118555 I 10h 47m 28,7s +00° 19′ 48″ 10h 52m 36,1s -00° 12′ 05″ 251,78 50,48 6,31 +1,50 +1,82 +0,62 E K5III -0,009 -0,018 +009 *
HR 4246 44 UMa BD+55°1418 94247 27815 2869 I 10h 47m 31,2s +55° 07′ 00″ 10h 53m 34,5s +54° 35′ 06″ 152,85 55,15 5,10 +1,36 +1,52 +0,47 E K3III -0,064 -0,011 +0,016 +001 < 19 : *
HR 4247 46 LMi BD+34°2172 94264 62297 412 I 4999 10h 47m 43,2s +34° 45′ 14″ 10h 53m 18,7s +34° 12′ 54″ 190,00 63,73 3,83 +1,04 +0,91 +0,54 K0+III-IV +0,087 -0,278 +0,024 +016 V < 19 : *
HR 4248 45Ome UMa BD+43°2058 94334 43512 2870 10h 48m 13,4s +43° 43′ 21″ 10h 53m 58,7s +43° 11′ 24″ 171,16 61,35 4,71 -0,05 -0,05 -0,04 A1V s +0,045 -0,021 +0,014 -017 SBO 35 *
HR 4249 BD-01°2459 94363 137863 7967 10h 48m 19,8s -01° 43′ 16″ 10h 53m 24,9s -02° 15′ 19″ 254,18 49,12 6,12 +0,90 +0,61 K0III+G0V -0,138 -0,083 +026 SB 2,6 35,2 *
HR 4250 CP-56°3947 94367 238557 2868 10h 48m 25,0s -56° 42′ 33″ 10h 52m 30,9s -57° 14′ 26″ 287,36 1,99 5,25 +0,16 -0,54 B9Ia e -0,004 +0,002 -024 41 *
HR 4251 BD-19°3125 94388 156301 W 5006 10h 48m 35,9s -19° 36′ 01″ 10h 53m 29,5s -20° 08′ 20″ 268,69 34,78 5,24 +0,47 +0,06 F6V v +0,078 -0,239 +0,054 -005 V 14 4,0 124,5 AB 4 *
HR 4252 BD-14°3213 94386 156302 10h 48m 35,8s -14° 54′ 45″ 10h 53m 32,9s -15° 26′ 44″ 265,50 38,71 6,38 +1,16 K3IV +0,067 -0,043 +000 V
HR 4253 BD-01°2460 94402 137871 W 10h 48m 38,2s -01° 35′ 52″ 10h 53m 43,7s -02° 07′ 45″ 254,14 49,26 5,45 +0,96 +0,77 +0,33 E G8III -0,084 +0,013 +015 V? *
HR 4254 48 LMi BD+26°2147 94480 81576 10h 49m 16,3s +26° 01′ 23″ 10h 54m 42,2s +25° 29′ 27″ 209,85 63,85 6,20 +0,28 +0,12 +0,16 A8V -0,054 +0,003 +008 V 140 *
HR 4255 BD-12°3293 94481 156310 2871 10h 49m 19,8s -13° 13′ 33″ 10h 54m 17,8s -13° 45′ 29″ 264,46 40,21 5,66 +0,83 G4III -0,005 +0,009 +005
HR 4256 BD+34°2178 94497 62310 10h 49m 24,7s +34° 34′ 07″ 10h 54m 58,2s +34° 02′ 05″ 190,31 64,10 5,72 +1,01 gG7 -0,060 -0,049 -028 V? *
HR 4257 CP-58°2834 94510 238574 W 5011 10h 49m 25,8s -58° 19′ 19″ 10h 53m 29,6s -58° 51′ 12″ 288,18 0,60 3,78 +0,95 +0,65 +0,49 K1III +0,067 +0,030 +0,059 +008 SB 2,7 153,9 AB 3 *
HR 4258 46 UMa BD+34°2181 94600 62314 I 10h 50m 12,1s +34° 02′ 27″ 10h 55m 44,4s +33° 30′ 25″ 191,47 64,32 5,03 +1,10 +1,00 +0,55 K1III -0,109 -0,027 -022 V? < 19 :
HR 4259 54 Leo BD+25°2314 94601 81583 7979 A 10h 50m 12,0s +25° 16′ 59″ 10h 55m 36,8s +24° 44′ 59″ 211,59 63,91 4,50 +0,01 +0,02 -0,01 A1V -0,072 -0,012 D +0,015 +005 V 182 1,9 6,5 *
HR 4260 54 Leo BD+25°2314 94602 81584 7979 B 10h 50m 12,4s +25° 16′ 57″ 10h 55m 37,3s +24° 44′ 56″ 211,60 63,91 6,30 H A2Vn -0,074 -0,026 D +0,015 -001 SB 233 1,9 6,5 *
HR 4261 BD-19°3134 94619 179334 2872 10h 50m 18,7s -20° 07′ 55″ 10h 55m 11,6s -20° 39′ 54″ 269,45 34,54 6,44 +1,10 K0 -0,010 +0,004 -012 V?
HR 4262 CP-70°1246 94650 256770 W 10h 50m 25,2s -70° 11′ 15″ 10h 53m 42,0s -70° 43′ 13″ 293,45 -10,05 5,99 -0,02 -0,46 B6V e -0,034 -0,006 D +0,004 +006 0,6 1,5 *
HR 4263 CD-41°6220 94660 222422 KQ Vel 10h 50m 28,8s -41° 43′ 05″ 10h 55m 01,0s -42° 15′ 04″ 280,98 15,60 6,11 -0,08 -0,25 A0pSiCr -0,037 -0,001 +022 V *
HR 4264 BD+42°2162 94669 43535 10h 50m 32,2s +42° 32′ 39″ 10h 56m 14,5s +42° 00′ 30″ 173,09 62,21 6,03 +1,13 +1,08 +0,42 E K2III +0,014 -0,091 +0,027 -054 *
HR 4265 55 Leo BD+01°2501 94672 118574 7982 10h 50m 33,7s +01° 16′ 13″ 10h 55m 42,4s +00° 44′ 13″ 251,63 51,69 5,91 +0,42 -0,02 F2/3III/V +0,106 0,000 +0,014 -002 SB 2,0 0,0 3 *
HR 4266 CP-61°1960 94683 251173 W 10h 50m 33,8s -61° 17′ 37″ 10h 54m 29,6s -61° 49′ 36″ 289,59 -02,02 5,93 +1,75 +1,97 K4III +0,003 -0,004 -003 5,0 7,1
HR 4267 56 Leo BD+06°2369 94705 118576 I VY Leo 10h 50m 49,9s +06° 43′ 09″ 10h 56m 01,5s +06° 11′ 07″ 245,05 55,50 5,81 +1,45 +1,00 +2,09 M5,5III v -0,022 -0,008 -0,003 -013 V? *
HR 4268 CP-78°589 94717 256768 10h 50m 49,3s -79° 01′ 38″ 10h 52m 27,5s -79° 33′ 34″ 297,51 -17,96 6,33 +1,46 +1,57 K2II-III -0,040 +0,002 +003
HR 4269 BD+23°2279 94720 81589 2873 I 10h 50m 53,8s +22° 53′ 06″ 10h 56m 16,9s +22° 21′ 06″ 216,93 63,48 6,14 +1,55 +1,94 K2 -0,037 +0,017 +025
HR 4270 50 LMi BD+26°2152 94747 81591 10h 51m 08,9s +26° 02′ 03″ 10h 56m 34,4s +25° 30′ 00″ 210,00 64,26 6,35 +1,03 +0,89 K0 -0,025 -0,015 +030
HR 4271 CP-59°2840 94776 251178 T Car 10h 51m 17,4s -59° 59′ 09″ 10h 55m 17,2s -60° 31′ 01″ 289,11 -00,80 5,92 +1,08 +0,88 K0III -0,036 +0,084 -026 *
HR 4272 BD+78°367 94860 7255 413 10h 51m 57,7s +78° 18′ 21″ 10h 59m 56,8s +77° 46′ 12″ 130,13 37,76 6,20 +0,97 G9III -0,072 -0,023 -050 V?
HR 4273 Iot Ant CD-36°6808 94890 201927 414 10h 52m 03,3s -36° 36′ 00″ 10h 56m 43,1s -37° 08′ 16″ 278,85 20,31 4,60 +1,03 +0,84 +0,53 K1III +0,077 -0,128 +0,025 -000
HR 4274 CD-50°5534 94985 238622 2874 IW Vel 10h 52m 46,2s -50° 13′ 51″ 10h 57m 07,9s -50° 45′ 54″ 285,14 8,11 5,91 +0,18 A4V -0,031 +0,013 +016 *
HR 4275 BD+52°1528 95057 27858 2876 5038 10h 53m 23,5s +52° 25′ 04″ 10h 59m 17,9s +51° 52′ 56″ 155,64 57,53 6,17 +1,38 +1,59 K0 -0,012 -0,003 -007 *
HR 4276 CP-59°2888 95109 238635 U Car 10h 53m 43,5s -59° 11′ 50″ 10h 57m 48,4s -59° 43′ 55″ 289,06 0,04 6,11 +1,10 +1,10 G3Ia +0,007 +0,016 +000 *
HR 4277 47 UMa BD+41°2147 95128 43557 1282 10h 53m 52,0s +40° 57′ 52″ 10h 59m 28,0s +40° 25′ 49″ 175,78 63,37 5,05 +0,61 +0,13 +0,31 G1-VFe-0,5 -0,317 +0,057 +0,072 +013 V? 3
HR 4278 BD+36°2139 95129 62345 I 10h 53m 58,0s +36° 37′ 49″ 10h 59m 32,8s +36° 05′ 35″ 185,24 64,66 6,00 +1,59 +1,92 +1,29 M2III +0,071 -0,049 +0,018 -026 V
HR 4279 CP-74°755 95208 256775 2875 10h 54m 24,9s -74° 33′ 53″ 10h 57m 15,7s -75° 05′ 59″ 295,66 -13,86 6,13 +1,53 +1,64 K1II -0,017 +0,003 +008
HR 4280 BD+46°1680 95212 43562 2878 I 10h 54m 30,2s +46° 03′ 44″ 11h 00m 14,7s +45° 31′ 34″ 165,76 61,27 5,47 +1,47 K5III +0,011 +0,003 +009
HR 4281 BD+12°2284 95216 99392 2877 10h 54m 27,6s +12° 14′ 26″ 10h 59m 41,1s +11° 42′ 21″ 237,93 59,59 6,55 +0,43 -0,02 F5V -0,228 +0,044 +020 8
HR 4282 CD-33°7401 95221 201976 W 5041 10h 54m 30,4s -33° 12′ 01″ 10h 59m 13,9s -33° 44′ 14″ 277,67 23,57 5,71 +0,37 F2V +0,016 -0,043 -010 3,0 1,8
HR 4283 BD+52°1529 95233 27868 10h 54m 32,8s +52° 02′ 19″ 11h 00m 25,6s +51° 30′ 07″ 155,99 57,90 6,43 G9III -0,029 -0,015 +000
HR 4284 BD-15°3174 95234 156372 I 10h 54m 34,3s -15° 49′ 03″ 10h 59m 30,9s -16° 21′ 14″ 267,68 38,74 5,89 +1,63 +1,91 M2III -0,046 -0,016 -033 V?
HR 4285 BD+43°2068 95241 43564 W 10h 54m 40,5s +43° 27′ 05″ 11h 00m 20,6s +42° 54′ 41″ 170,63 62,52 6,02 +0,57 +0,02 F9V -0,109 -0,132 +0,019 -006 V 6 5,6 37,1
HR 4286 BD+64°824 95256 15360 10h 54m 46,8s +63° 57′ 32″ 11h 01m 05,8s +63° 25′ 16″ 141,55 49,53 6,39 +0,16 +0,14 +0,04 A2Vm -0,040 -0,048 +007 50
HR 4287 7Alp Crt BD-17°3273 95272 156375 1283 I 10h 54m 54,1s -17° 45′ 58″ 10h 59m 46,5s -18° 17′ 56″ 269,06 37,12 4,08 +1,09 +1,00 +0,55 K0+III -0,460 +0,130 +0,031 +047 V < 19 : *
HR 4288 49 UMa BD+39°2400 95310 62354 10h 55m 14,2s +39° 44′ 57″ 11h 00m 50,4s +39° 12′ 44″ 178,15 64,04 5,08 +0,24 +0,17 +0,11 F0V s -0,072 -0,019 +003 72 *
HR 4289 BD-13°3271 95314 156382 I 10h 55m 13,2s -13° 32′ 46″ 11h 00m 11,6s -14° 05′ 00″ 266,26 40,74 5,88 +1,50 +1,82 K5III -0,018 -0,022 -006
HR 4290 CP-60°2433 95324 251205 W 10h 55m 12,4s -60° 47′ 04″ 10h 59m 14,0s -61° 19′ 13″ 289,89 -01,32 6,16 -0,06 -0,29 B8IV -0,031 +0,019 +016 3,5 4,1
HR 4291 58 Leo BD+04°2407 95345 118610 1284 I D 10h 55m 23,7s +04° 09′ 16″ 11h 00m 33,6s +03° 37′ 03″ 249,69 54,59 4,84 +1,16 +1,12 +0,56 K1IIICN-0,5 +0,014 -0,016 +0,007 +006 V? < 19 : 0,0 0,1 *
HR 4292 CD-43°6692 95347 222485 10h 55m 26,7s -43° 16′ 15″ 10h 59m 59,4s -43° 48′ 26″ 282,54 14,61 5,81 -0,08 B8-9V -0,058 +0,011 -005
HR 4293 CD-41°6276 95370 222487 415 10h 55m 33,8s -41° 41′ 22″ 11h 00m 09,3s -42° 13′ 33″ 281,86 16,05 4,39 +0,11 +0,12 +0,07 A3IV +0,028 +0,003 +0,003 -005 111
HR 4294 59 Leo BD+06°2384 95382 118615 8019 10h 55m 33,8s +06° 38′ 19″ 11h 00m 44,8s +06° 06′ 05″ 246,54 56,32 4,99 +0,16 +0,11 A5III -0,048 -0,025 +0,035 -012 71 7,5 44,8 *
HR 4295 48Bet UMa BD+57°1302 95418 27876 416 I 5053 10h 55m 48,6s +56° 55′ 07″ 11h 01m 50,5s +56° 22′ 57″ 149,17 54,80 2,37 -0,02 +0,01 -0,04 A1V +0,082 +0,034 +0,053 -012 SB 39 *
HR 4296 CD-51°5220 95429 238674 W 10h 55m 46,6s -51° 16′ 52″ 11h 00m 08,6s -51° 49′ 04″ 286,02 7,36 6,15 +0,18 A3III-IV -0,038 +0,004 +014 7,1 10,3
HR 4297 BD-15°3178 95441 156396 10h 55m 59,3s -15° 15′ 17″ 11h 00m 57,2s -15° 47′ 34″ 267,67 39,40 6,34 +1,18 K0 +0,055 -0,040 -005 V?
HR 4298 CD-31°8696 95456 201998 10h 55m 55,9s -31° 18′ 20″ 11h 00m 40,8s -31° 50′ 22″ 277,02 25,40 6,07 +0,52 +0,09 F8V -0,080 +0,105 -002
HR 4299 61 Leo BD-01°2471 95578 137947 2879 I 5059 10h 56m 43,6s -01° 56′ 46″ 11h 01m 49,7s -02° 29′ 05″ 256,87 50,32 4,74 +1,62 +1,95 +0,96 M0IIIBa0,2 +0,012 -0,038 +0,032 -014 V < 19 :
HR 4300 60 Leo BD+20°2547 95608 81637 2880 10h 56m 59,5s +20° 42′ 59″ 11h 02m 19,8s +20° 10′ 47″ 222,61 64,13 4,42 +0,05 +0,05 -0,02 A1m -0,006 +0,042 +0,017 -010 24
HR 4301 50Alp UMa BD+62°1161 95689 15384 417 I 8035 5070 10h 57m 33,6s +62° 17′ 27″ 11h 03m 43,7s +61° 45′ 03″ 142,85 51,01 1,79 +1,07 +0,92 +0,58 K0IIIa e -0,119 -0,067 +0,038 -009 SBO < 17 3,0 0,5 *
HR 4302 CD-26°8302 95698 179456 8028 10h 57m 33,9s -26° 17′ 25″ 11h 02m 24,4s -26° 49′ 53″ 274,77 30,01 6,23 +0,31 +0,09 F1V +0,065 -0,120 +001 0,1 0,2 *
HR 4303 BD+00°2728 95771 137963 D 10h 58m 07,6s -00° 12′ 40″ 11h 03m 14,6s -00° 45′ 09″ 255,51 51,87 6,14 +0,26 +0,06 F0V -0,013 -0,111 +004 *
HR 4304 CP-80°509 95788 258599 W 10h 58m 03,3s -81° 01′ 16″ 10h 59m 12,9s -81° 33′ 22″ 298,73 -19,62 6,71 +0,55 +0,04 F7IV -0,160 +0,073 D +0,010 +011 0,1 0,4
HR 4305 BD-10°3184 95808 156421 8037 10h 58m 14,7s -10° 45′ 44″ 11h 03m 14,9s -11° 18′ 13″ 265,03 43,47 5,50 +0,94 G7-III -0,070 -0,108 -008 V 5,9 3,7 *
HR 4306 62 Leo BD+00°2729 95849 118634 10h 58m 29,5s +00° 32′ 15″ 11h 03m 36,6s -00° 00′ 03″ 254,81 52,49 5,95 +1,22 +1,32 K3III -0,057 +0,001 -008 V
HR 4307 CD-31°8726 95857 202039 2881 I 10h 58m 30,0s -31° 25′ 18″ 11h 03m 16,1s -31° 57′ 39″ 277,62 25,54 6,46 +1,62 +1,98 M1III -0,039 -0,031 +080
HR 4308 BD-12°3333 95870 156427 10h 58m 37,1s -12° 53′ 46″ 11h 03m 36,5s -13° 26′ 04″ 266,72 41,73 6,34 +0,88 +0,60 G5 +0,003 +0,010 -010 V
HR 4309 51 UMa BD+39°2414 95934 62387 2882 8046 10h 58m 57,7s +38° 46′ 49″ 11h 04m 31,2s +38° 14′ 29″ 179,75 65,03 6,00 +0,16 +0,10 A3III-IV -0,064 -0,003 +007 V? 7,1 8,4 AB 3 *
HR 4310 63Chi Leo BD+08°2455 96097 118648 418 W 5079 10h 59m 51,5s +07° 52′ 36″ 11h 05m 01,0s +07° 20′ 10″ 246,14 57,94 4,63 +0,33 +0,08 +0,17 F2III-IV v -0,341 -0,047 +0,029 +005 V 25 4,3 276,4 AC 4
HR 4311 CD-47°6466 96113 222538 2884 11h 00m 01,2s -47° 08′ 26″ 11h 04m 31,2s -47° 40′ 45″ 284,94 11,42 5,67 +0,24 A8III-IV -0,110 +0,027 -016 202
HR 4312 Eta Oct CP-83°386 96124 258600 1664 11h 00m 01,3s -84° 03′ 21″ 10h 59m 13,8s -84° 35′ 38″ 300,19 -22,33 6,19 +0,11 +0,12 A1V -0,068 -0,005 -003
HR 4313 CD-35°6954 96146 202067 2885 11h 00m 10,7s -35° 15′ 55″ 11h 04m 54,2s -35° 48′ 17″ 279,80 22,24 5,43 +0,03 A2V -0,017 +0,004 +011
HR 4314 Chi1Hya CD-26°8338 96202 179514 419 W 11h 00m 30,7s -26° 45′ 14″ 11h 05m 19,9s -27° 17′ 37″ 275,69 29,91 4,94 +0,36 +0,04 F3IV -0,188 -0,004 +0,043 +017 V? 186 0,1 0,2 *
HR 4315 BD-10°3190 96220 156448 1286 11h 00m 32,8s -10° 32′ 49″ 11h 05m 34,0s -11° 05′ 20″ 265,52 43,96 6,09 +0,30 F0Vn +0,013 -0,079 -020
HR 4316 CD-48°6157 96224 222548 11h 00m 35,2s -48° 51′ 11″ 11h 05m 04,2s -49° 23′ 33″ 285,73 9,89 6,13 -0,02 -0,06 B9,5V -0,023 +0,004 +004
HR 4317 Chi2Hya CD-26°8342 96314 179522 Chi2 Hya 11h 01m 06,5s -26° 44′ 51″ 11h 05m 57,6s -27° 17′ 16″ 275,82 29,97 5,71 -0,06 -0,26 A0IV +0,034 -0,014 +030 SBO 193 *
HR 4318 CD-50°5686 96407 238763 11h 01m 38,3s -50° 40′ 14″ 11h 06m 05,8s -51° 12′ 45″ 286,62 8,29 6,30 +0,95 +0,59 G8III +0,005 -0,065 +053
HR 4319 65 Leo BD+02°2387 96436 118668 1287 8060 5090 11h 01m 48,1s +02° 29′ 54″ 11h 06m 54,2s +01° 57′ 20″ 253,65 54,50 5,52 +0,97 +0,66 G9IIICN-1 -0,383 -0,086 +0,035 +055 3,8 2,2 *
HR 4320 CD-28°8657 96441 179542 11h 01m 49,2s -28° 11′ 11″ 11h 06m 38,7s -28° 43′ 40″ 276,73 28,76 6,77 +0,04 A1V -0,057 -0,032 +018
HR 4321 CD-50°5693 96484 238775 11h 02m 00,0s -50° 24′ 59″ 11h 06m 27,4s -50° 57′ 24″ 286,57 8,55 6,32 +1,16 +1,22 ? K2III -0,067 +0,006 +009
HR 4322 64 Leo BD+24°2318 96528 81681 11h 02m 18,5s +23° 51′ 52″ 11h 07m 39,7s +23° 19′ 25″ 216,37 66,27 6,46 +0,16 +0,12 +0,09 A5m -0,014 +0,008 -002 SBO *
HR 4323 CP-58°3112 96544 238779 W 5091 11h 02m 14,3s -58° 08′ 04″ 11h 06m 29,3s -58° 40′ 31″ 289,64 1,46 6,02 +1,24 K2II-III -0,015 0,000 +003 5,9 12, AB 3 *
HR 4324 CD-31°8776 96557 202100 11h 02m 21,8s -32° 02′ 42″ 11h 07m 08,4s -32° 35′ 14″ 278,74 25,34 6,59 +0,34 +0,03 F1III -0,081 -0,052 -002
HR 4325 CP-61°2067 96566 251269 11h 02m 26,3s -61° 53′ 01″ 11h 06m 32,4s -62° 25′ 27″ 291,12 -01,98 4,61 +1,03 +0,81 +0,45 G8III -0,043 +0,013 +0,055 -002
HR 4326 CP-64°1630 96568 251267 11h 02m 25,1s -64° 17′ 57″ 11h 06m 24,2s -64° 50′ 23″ 292,06 -04,21 6,41 +0,12 +0,13 A3V -0,050 +0,008 -006 V?
HR 4327 CD-41°6343 96616 222581 W V815 Cen 11h 02m 39,0s -42° 05′ 56″ 11h 07m 16,6s -42° 38′ 19″ 283,28 16,22 5,15 +0,03 ApSrCrEu -0,096 +0,043 -0,001 +002 56 2,5 1,4 *
HR 4328 CD-29°8875 96700 179558 11h 03m 09,0s -29° 37′ 47″ 11h 07m 54,4s -30° 10′ 29″ 277,74 27,59 6,54 +0,60 +0,08 G2V -0,513 -0,138 +0,049 +013
HR 4329 CP-70°1305 96706 256800 1288 W Var 11h 03m 13,2s -70° 20′ 13″ 11h 06m 49,9s -70° 52′ 41″ 294,51 -09,74 5,57 -0,05 -0,63 B2V -0,027 0,000 +007 62 8,2 15, *
HR 4330 BD+68°632 96707 15414 Var? 11h 03m 19,4s +67° 45′ 09″ 11h 09m 39,9s +67° 12′ 37″ 137,06 47,03 6,06 +0,22 +0,13 F0pSr v -0,083 -0,025 +005 45 *
HR 4331 CD-29°8877 96723 179568 11h 03m 26,2s -29° 25′ 51″ 11h 08m 15,8s -29° 58′ 22″ 277,71 27,80 6,49 +0,03 +0,05 A1V +0,008 -0,020 -013 V?
HR 4332 67 Leo BD+25°2344 96738 81692 2889 8071 11h 03m 27,2s +25° 11′ 59″ 11h 08m 49,1s +24° 39′ 30″ 213,26 66,83 5,68 +0,06 +0,12 A3IV +0,003 +0,004 -006 V 6,6 4,8
HR 4333 BD+37°2162 96813 62427 2892 I CO UMa 11h 03m 49,1s +36° 51′ 06″ 11h 09m 19,1s +36° 18′ 34″ 183,56 66,52 5,74 +1,51 +1,50 +1,32 E M3,5IIIab -0,046 -0,024 +022 *
HR 4334 CD-27°7886 96819 179577 5101 11h 03m 53,5s -27° 32′ 18″ 11h 08m 43,9s -28° 04′ 50″ 276,87 29,54 5,44 +0,07 +0,06 A1V -0,080 -0,016 +0,011 +016 V? 227
HR 4335 52Psi UMa BD+45°1897 96833 43629 420 I 11h 04m 02,6s +45° 02′ 28″ 11h 09m 39,8s +44° 29′ 55″ 165,80 63,23 3,01 +1,14 +1,11 +0,57 K1III -0,065 -0,028 -004 V? < 19 :
HR 4336 BD+43°2083 96834 43627 I 5107 11h 04m 02,6s +43° 44′ 59″ 11h 09m 38,5s +43° 12′ 27″ 168,30 63,89 5,89 +1,57 +1,90 +0,97 E M2III -0,064 -0,011 +018 *
HR 4337 CP-58°3189 96918 238813 1289 I V382 Car 11h 04m 19,0s -58° 26′ 00″ 11h 08m 35,4s -58° 58′ 30″ 290,01 1,29 3,91 +1,23 +0,94 +0,58 G40-Ia v -0,007 0,000 -0,001 +007 SB 23 *
HR 4338 CP-61°2075 96919 251286 2891 V371 Car 11h 04m 24,1s -61° 24′ 20″ 11h 08m 34,0s -61° 56′ 50″ 291,15 -01,45 5,13 +0,22 -0,44 B9Ia t -0,006 +0,002 +0,009 -022 0 *
HR 4339 CD-31°8816 97023 202149 5111 11h 05m 04,9s -31° 49′ 28″ 11h 09m 53,4s -32° 22′ 03″ 279,22 25,79 5,81 +0,04 A2V +0,023 -0,029 -000
HR 4340 BD+69°602 97138 15431 5119 11h 05m 48,0s +68° 48′ 53″ 11h 12m 11,0s +68° 16′ 19″ 135,92 46,27 6,40 A3V +0,032 +0,010 -018
HR 4341 BD+15°2301 97244 99492 11h 06m 29,1s +14° 56′ 37″ 11h 11m 43,7s +14° 24′ 01″ 236,63 63,53 6,30 +0,21 +0,08 A5V -0,066 -0,009 +006 82
HR 4342 CP-57°4387 97271 238839 11h 06m 35,5s -57° 54′ 45″ 11h 10m 54,7s -58° 27′ 19″ 290,09 1,89 6,88 -0,08 -0,44 B7III -0,036 +0,003 +017
HR 4343 11Bet Crt BD-22°3095 97277 179624 421 11h 06m 44,3s -22° 16′ 47″ 11h 11m 39,5s -22° 49′ 33″ 274,78 34,53 4,48 +0,03 +0,06 +0,02 A2III +0,003 -0,100 +0,051 +006 SB 58
HR 4344 BD+55°1446 97302 27952 11h 06m 55,4s +55° 26′ 16″ 11h 12m 44,5s +54° 53′ 39″ 149,04 56,94 6,63 A4V +0,001 -0,002 -006 V
HR 4345 BD+36°2162 97334 62451 W 11h 07m 05,8s +36° 21′ 43″ 11h 12m 32,2s +35° 48′ 49″ 184,33 67,28 6,41 +0,61 +0,10 G0V -0,271 -0,170 -003 V 6 1,6 138,7 AB 4
HR 4346 CD-31°8847 97393 202197 1290 I 5129 11h 07m 25,5s -31° 53′ 26″ 11h 12m 14,8s -32° 26′ 02″ 279,75 25,93 6,38 +1,70 +1,85 +0,98 E M1III +0,019 +0,011 +027
HR 4347 Psi Crt BD-17°3321 97411 156528 8086 11h 07m 32,7s -17° 57′ 20″ 11h 12m 30,4s -18° 30′ 00″ 272,49 38,45 6,13 -0,01 -0,01 A0V -0,019 -0,030 +014 51 0,4 0,2 *
HR 4348 BD-20°3374 97428 179638 11h 07m 38,7s -21° 12′ 21″ 11h 12m 34,6s -21° 44′ 57″ 274,41 35,59 6,40 +1,38 K0 -0,011 +0,012 -024 V?
HR 4349 CP-70°1336 97472 256808 11h 07m 47,9s -70° 53′ 34″ 11h 11m 29,5s -71° 26′ 11″ 295,08 -10,10 6,35 +1,37 +1,54 K2-3III -0,020 +0,003 +026
HR 4350 CD-48°6263 97495 222639 1291 11h 07m 59,6s -48° 33′ 29″ 11h 12m 33,1s -49° 06′ 04″ 286,76 10,64 5,36 +0,18 A3IV-V -0,096 +0,033 -010 SB 128
HR 4351 BD+41°2170 97501 43649 8093 11h 08m 07,8s +41° 37′ 57″ 11h 13m 40,2s +41° 05′ 19″ 171,83 65,55 6,33 +1,15 +1,12 K2III -0,004 +0,013 +012 V 4,8 3,1 *
HR 4352 CP-59°3190 97534 251316 W 5137 11h 08m 18,5s -59° 46′ 25″ 11h 12m 36,0s -60° 19′ 03″ 290,99 0,24 4,60 +0,55 +0,05 +0,38 A6Iae -0,007 +0,004 +0,005 -008 34 6,8 21,7 *
HR 4353 CD-49°5937 97550 222643 11h 08m 23,0s -49° 11′ 32″ 11h 12m 56,9s -49° 44′ 11″ 287,06 10,08 6,11 +1,06 G8II-III -0,008 -0,009 +007
HR 4354 CD-43°6872 97576 222647 2894 11h 08m 34,8s -43° 49′ 41″ 11h 13m 14,7s -44° 22′ 20″ 285,02 15,06 5,80 +1,66 +2,08 K5-M0III -0,001 0,000 +001 V?
HR 4355 CP-63°1860 97583 251320 2893 W 11h 08m 36,8s -63° 37′ 33″ 11h 12m 45,2s -64° 10′ 11″ 292,44 -03,33 5,23 -0,06 -0,25 B8V -0,050 +0,007 +021 206 6,7 19,1 *
HR 4356 69 Leo BD+00°2761 97585 118731 11h 08m 38,4s +00° 28′ 29″ 11h 13m 45,6s -00° 04′ 11″ 258,13 54,08 5,42 -0,03 -0,05 A0V -0,043 -0,002 +0,018 +005 V? 177
HR 4357 68Del Leo BD+21°2298 97603 81727 422 I W 5143 11h 08m 47,4s +21° 04′ 18″ 11h 14m 06,5s +20° 31′ 25″ 224,22 66,83 2,56 +0,12 +0,12 +0,03 A4V +0,142 -0,130 +0,048 -020 V 181 6,0 191,4 AB 3 *
HR 4358 BD+08°2476 97605 118735 2895 W 11h 08m 50,0s +08° 36′ 29″ 11h 14m 01,8s +08° 03′ 38″ 247,99 60,08 5,79 +1,12 +1,13 +0,38 E K3III +0,048 -0,110 +017 V? 6,0 21,5 *
HR 4359 70The Leo BD+16°2234 97633 99512 423 5144 11h 08m 59,6s +15° 58′ 34″ 11h 14m 14,4s +15° 25′ 46″ 235,37 64,59 3,34 -0,01 +0,06 -0,03 A2V -0,061 -0,079 +0,026 +008 V 20 *
HR 4360 CP-52°4350 97651 238878 11h 09m 09,5s -52° 41′ 18″ 11h 13m 39,3s -53° 13′ 54″ 288,48 6,87 5,76 +1,32 +1,42 K2III -0,025 +0,038 +047
HR 4361 CP-58°3315 97670 238877 Var 11h 09m 11,0s -59° 04′ 30″ 11h 13m 30,8s -59° 37′ 10″ 290,83 0,93 5,74 -0,10 -0,71 B1,5V -0,009 -0,006 +018 62 *
HR 4362 72 Leo BD+23°2322 97778 81736 2897 I 5147 11h 09m 53,1s +23° 38′ 26″ 11h 15m 12,2s +23° 05′ 44″ 218,10 67,88 4,63 +1,66 +1,85 +1,31 M3IIb e -0,024 -0,006 +0,010 +016 *
HR 4363 BD+53°1480 97855 27970 8108 A 11h 10m 18,8s +53° 19′ 00″ 11h 16m 04,0s +52° 46′ 23″ 151,12 58,82 6,50 +0,43 -0,12 F6V+F9V +0,162 +0,057 +0,052 -041 V? 6 1,7 12,7 *
HR 4364 CD-43°6899 97866 222671 11h 10m 12,9s -43° 11′ 20″ 11h 14m 54,0s -43° 44′ 03″ 285,05 15,76 6,21 +1,61 +1,93 K4III -0,025 -0,016 +009
HR 4365 73 Leo BD+14°2367 97907 99525 I S 11h 10m 38,0s +13° 51′ 11″ 11h 15m 51,9s +13° 18′ 27″ 239,93 63,74 5,32 +1,20 +1,09 K3III -0,007 -0,008 +018 SB 19 : *
HR 4366 BD+13°2379 97937 99527 11h 10m 44,3s +13° 23′ 30″ 11h 15m 57,8s +12° 50′ 41″ 240,81 63,49 6,67 +0,27 +0,07 A9Vp -0,034 -0,055 -020 SB 109 *
HR 4367 BD+50°1807 97989 43675 424 11h 11m 03,8s +50° 01′ 20″ 11h 16m 41,9s +49° 28′ 35″ 155,72 61,19 5,88 +1,08 gK0 -0,083 -0,009 +000 V?
HR 4368 74Phi Leo BD-02°3315 98058 138102 1292 W 11h 11m 34,6s -03° 06′ 18″ 11h 16m 39,7s -03° 39′ 06″ 262,66 51,65 4,47 +0,21 +0,14 +0,11 A7IVn -0,108 -0,036 +0,019 -003 V? 225 4,7 96,9 *
HR 4369 BD-06°3344 98088 138106 2900 8115 SV Crt 11h 11m 54,0s -06° 35′ 21″ 11h 16m 58,2s -07° 08′ 05″ 265,81 48,81 6,14 +0,20 +0,15 A8IVpeSrCrSi -0,006 +0,009 D +0,004 -008 SB2O 25 3,8 57,2 AC 3 *
HR 4370 CD-45°6837 98096 222687 W 11h 11m 48,8s -45° 20′ 10″ 11h 16m 27,7s -45° 52′ 48″ 286,15 13,87 6,31 +0,40 -0,03 F3V -0,136 +0,066 D +0,016 -002 0,3 2,4 *
HR 4371 75 Leo BD+02°2409 98118 118764 2902 I 11h 12m 08,6s +02° 33′ 38″ 11h 17m 17,4s +02° 00′ 38″ 257,02 56,25 5,18 +1,52 +1,84 +0,94 M0III-IIIb +0,056 -0,140 +0,010 -059 V?
HR 4372 CD-37°7146 98161 202283 11h 12m 25,5s -37° 28′ 07″ 11h 17m 11,8s -38° 00′ 52″ 283,19 21,22 6,27 +0,10 A3Vn -0,088 +0,010 -003
HR 4373 CD-34°7345 98221 202289 11h 12m 49,6s -34° 11′ 28″ 11h 17m 39,2s -34° 44′ 14″ 281,91 24,28 6,45 +0,40 -0,03 F4V -0,006 +0,002 -009
HR 4374 53Xi UMa BD+32°2132 98230 62484 I : 8119 B 5165 11h 12m 50,9s +32° 05′ 31″ 11h 18m 10,9s +31° 31′ 45″ 195,08 69,25 4,87 H G0V -0,432 -0,586 +0,137 -016 SB1O 3 0,5 3,1 AB 4 *
HR 4375 53Xi UMa BD+32°2132 98231 62484 I 8119 A 5165 11h 12m 50,9s +32° 05′ 31″ 11h 18m 11,0s +31° 31′ 45″ 195,08 69,25 4,41 H +0,59 +0,04 +0,34 G0V -0,430 -0,586 +0,137 -016 SB1O 1 0,5 3,1 AB 4 *
HR 4376 CD-35°7111 98233 202291 11h 12m 55,3s -35° 59′ 20″ 11h 17m 43,0s -36° 32′ 04″ 282,68 22,62 6,68 +0,98 G8-K0III -0,077 +0,026 +003 V
HR 4377 54Nu UMa BD+33°2098 98262 62486 425 I 8123 11h 13m 04,7s +33° 38′ 24″ 11h 18m 28,7s +33° 05′ 39″ 190,73 69,08 3,48 +1,40 +1,55 +0,70 K3-IIIBa0,3 -0,026 +0,028 +0,020 -009 SB < 19 : 6,0 7,2 *
HR 4378 BD+12°2319 98280 99544 11h 13m 08,0s +12° 31′ 56″ 11h 18m 21,0s +11° 59′ 05″ 243,13 63,44 6,66 +0,07 +0,05 A2V +0,004 -0,036 -035
HR 4379 CP-67°1703 98292 251341 2903 W 5163 11h 13m 14,2s -67° 16′ 37″ 11h 17m 19,0s -67° 49′ 25″ 294,21 -06,56 6,06 +1,76 +1,93 M2III +0,013 -0,007 +026 V 7,5 34,7 *
HR 4380 55 UMa BD+38°2225 98353 62491 1293 11h 13m 40,9s +38° 44′ 03″ 11h 19m 07,9s +38° 11′ 08″ 177,34 67,74 4,78 +0,12 +0,03 +0,03 A1Vp: -0,057 -0,068 +0,025 -003 SB2O 47 *
HR 4381 76 Leo BD+02°2411 98366 118778 11h 13m 47,0s +02° 11′ 55″ 11h 18m 55,0s +01° 39′ 02″ 257,99 56,23 5,91 +1,04 +0,87 gK0 -0,038 -0,055 +005 V?
HR 4382 12Del Crt BD-13°3345 98430 156605 426 I 11h 14m 20,4s -14° 14′ 14″ 11h 19m 20,5s -14° 46′ 43″ 272,07 42,51 3,56 +1,12 +0,97 +0,60 G8III-IV -0,122 +0,208 +0,024 -005 SB < 19 :
HR 4383 BD+67°692 98499 15478 2905 11h 14m 46,9s +67° 38′ 58″ 11h 20m 53,8s +67° 06′ 02″ 135,79 47,70 6,21 +1,01 G8 +0,049 -0,052 -056
HR 4384 CP-63°1881 98560 251357 11h 15m 05,4s -64° 02′ 11″ 11h 19m 16,5s -64° 34′ 57″ 293,25 -03,46 5,99 +0,46 0,00 F6IV -0,302 +0,044 +006
HR 4385 CP-78°638 98617 256823 2904 11h 15m 38,5s -79° 07′ 15″ 11h 18m 34,3s -79° 40′ 07″ 298,68 -17,57 6,35 +0,26 +0,08 A8IIIm: +0,031 -0,026 -004
HR 4386 77Sig Leo BD+06°2437 98664 118804 427 11h 15m 58,8s +06° 34′ 39″ 11h 21m 08,2s +06° 01′ 46″ 253,36 59,90 4,05 -0,06 -0,12 -0,07 B9,5V s -0,092 -0,012 +0,001 -005 SB 65
HR 4387 CP-74°801 98672 256826 11h 16m 00,3s -74° 35′ 42″ 11h 19m 36,3s -75° 08′ 33″ 297,03 -13,33 6,27 -0,03 -0,12 B9,5-A0V -0,038 +0,004 +023 V?
HR 4388 BD+57°1316 98673 27999 2907 11h 16m 05,5s +57° 37′ 21″ 11h 21m 49,3s +57° 04′ 30″ 144,73 56,10 6,43 +0,15 +0,09 A7Vn -0,058 +0,009 -010 SB 230
HR 4389 CP-71°1238 98695 256828 11h 16m 10,8s -71° 26′ 48″ 11h 20m 03,9s -71° 59′ 40″ 295,93 -10,38 6,41 +0,05 -0,48 B4V -0,039 -0,005 -000
HR 4390 Pi Cen CP-53°4498 98718 238986 428 W 11h 16m 26,7s -53° 56′ 35″ 11h 21m 00,4s -54° 29′ 28″ 289,96 6,09 3,89 -0,15 -0,59 -0,17 B5Vn -0,036 -0,006 D +0,011 +009 V 326 0,7 0,2 *
HR 4391 BD+65°828 98772 15486 429 11h 16m 54,9s +64° 52′ 40″ 11h 22m 51,3s +64° 19′ 50″ 137,71 50,18 6,02 +0,09 +0,09 A1Vnp -0,005 +0,034 +001 160 *
HR 4392 56 UMa BD+44°2083 98839 43719 2908 I 11h 17m 20,4s +44° 01′ 53″ 11h 22m 49,6s +43° 28′ 58″ 164,73 65,77 4,99 +0,99 +0,80 +0,46 G7,5IIIa:Ba0,3 -0,038 -0,013 -0,002 +003 < 19 :
HR 4393 CD-43°7006 98892 222751 11h 17m 38,9s -44° 05′ 48″ 11h 22m 23,1s -44° 38′ 45″ 286,70 15,40 6,12 +0,92 +0,68 G8III -0,048 -0,034 +001
HR 4394 BD+00°2782 98960 118825 I 11h 18m 10,7s +00° 40′ 51″ 11h 23m 18,0s +00° 07′ 54″ 261,20 55,69 6,05 +1,46 +1,78 K3 -0,037 -0,018 +022
HR 4395 13Lam Crt BD-17°3367 98991 156646 11h 18m 24,3s -18° 13′ 49″ 11h 23m 21,9s -18° 46′ 48″ 275,60 39,37 5,09 +0,42 -0,06 F5III -0,312 -0,034 +0,023 +011 SB1O 14 *
HR 4396 CD-35°7163 98993 202391 2909 W 11h 18m 22,0s -35° 36′ 58″ 11h 23m 12,7s -36° 09′ 53″ 283,65 23,38 5,00 +1,46 +1,63 K6III -0,020 0,000 +0,025 -005 SB 9,5 31,3
HR 4397 CP-76°662 99015 256832 11h 18m 34,8s -77° 03′ 35″ 11h 21m 57,1s -77° 36′ 30″ 298,07 -15,59 6,43 +0,20 +0,11 A5III-IV -0,081 -0,005 -006 V?
HR 4398 CP-56°4449 99022 239017 2910 11h 18m 35,5s -56° 13′ 50″ 11h 23m 08,1s -56° 46′ 46″ 291,02 4,04 5,79 +0,01 A4:pe -0,030 +0,006 +003 *
HR 4399 78Iot Leo BD+11°2348 99028 99587 I 8148 5184 11h 18m 42,7s +11° 04′ 49″ 11h 23m 55,5s +10° 31′ 45″ 247,60 63,55 3,94 +0,41 +0,07 +0,21 F4IV +0,168 -0,075 +0,052 -010 SB1O 20 2,8 1,1 *
HR 4400 79 Leo BD+02°2418 99055 118831 D 11h 18m 54,4s +01° 57′ 24″ 11h 24m 02,3s +01° 24′ 28″ 260,09 56,83 5,39 +0,94 +0,66 G8IIICN-0,5 -0,020 +0,005 -010 V? 0,7 0,0 *
HR 4401 CP-64°1657 99104 251383 W 11h 19m 02,0s -64° 24′ 21″ 11h 23m 21,8s -64° 57′ 18″ 293,78 -03,66 5,11 -0,08 -0,42 B5V -0,001 -0,005 D +0,010 +019 V? 78 1,2 2,6
HR 4402 14Eps Crt BD-10°3260 99167 156658 I 11h 19m 33,5s -10° 18′ 39″ 11h 24m 36,6s -10° 51′ 34″ 271,04 46,57 4,83 +1,56 +1,96 +0,94 K5III -0,028 +0,027 +003 V < 19 :
HR 4403 CD-41°6529 99171 222773 1294 11h 19m 34,9s -42° 07′ 12″ 11h 24m 22,1s -42° 40′ 09″ 286,33 17,38 6,12 -0,18 -0,81 B2IV-V -0,005 +0,001 +010
HR 4404 BD+12°2335 99196 99598 2912 I 11h 19m 47,7s +11° 58′ 47″ 11h 24m 58,9s +11° 25′ 49″ 246,45 64,34 5,80 +1,38 +1,58 +0,54 E K4III -0,102 -0,005 +038 V? *
HR 4405 15Gam Crt BD-16°3244 99211 156661 431 8153 11h 19m 53,1s -17° 08′ 05″ 11h 24m 52,9s -17° 41′ 02″ 275,41 40,52 4,08 +0,21 +0,11 +0,11 A5V -0,098 +0,004 +0,028 +001 V? 131 4,8 5,3 *
HR 4406 CP-71°1248 99264 256834 2911 11h 20m 11,8s -71° 42′ 26″ 11h 24m 11,1s -72° 15′ 24″ 296,32 -10,51 5,59 +0,06 -0,57 0,00 B2IV-V -0,030 -0,003 +002 V *
HR 4407 BD+56°1518 99283 28017 11h 20m 18,7s +56° 23′ 55″ 11h 25m 57,1s +55° 51′ 02″ 145,26 57,42 5,75 K0III -0,066 +0,048 -006 V?
HR 4408 81 Leo BD+17°2356 99285 99601 2913 W 11h 20m 23,5s +17° 00′ 23″ 11h 25m 36,4s +16° 27′ 23″ 236,75 67,45 5,57 +0,36 +0,02 F2V -0,143 -0,005 +018 V 30 3,6 55,7
HR 4409 CD-35°7189 99322 202428 I 11h 20m 38,4s -35° 30′ 50″ 11h 25m 29,4s -36° 03′ 47″ 284,08 23,64 5,22 +0,99 +0,77 +0,31 E K0III -0,113 +0,020 +0,032 +004 4,6 1,3 *
HR 4410 80 Leo BD+04°2463 99329 118851 11h 20m 41,6s +04° 24′ 39″ 11h 25m 50,0s +03° 51′ 36″ 257,90 59,03 6,37 +0,33 +0,05 F3IV -0,080 -0,041 -003 SB 112
HR 4411 CD-37°7235 99333 202430 W 11h 20m 42,5s -37° 11′ 51″ 11h 25m 33,1s -37° 44′ 52″ 284,73 22,07 5,89 +1,54 +1,72 M3III -0,042 -0,014 +007 5,5 4,7
HR 4412 BD+34°2222 99373 62551 11h 21m 04,4s +33° 59′ 59″ 11h 26m 25,5s +33° 27′ 02″ 188,72 70,63 6,32 +0,43 0,00 ? F7V -0,040 +0,016 -025 5
HR 4413 CP-63°1893 99453 251402 11h 21m 23,3s -63° 25′ 15″ 11h 25m 43,2s -63° 58′ 22″ 293,70 -02,65 5,17 +0,50 +0,04 F7V -0,313 -0,078 +0,040 -005 SB2 84
HR 4414 83 Leo BD+03°2502 99491 118864 1296 8162 A 11h 21m 41,6s +03° 33′ 29″ 11h 26m 45,3s +03° 00′ 47″ 259,28 58,52 6,50 +0,79 +0,49 +0,36 K0IV -0,724 +0,180 +0,054 -003 V? 1,1 28,5 AB 3 *
HR 4415 CP-60°2941 99556 251406 W 11h 22m 05,4s -60° 33′ 54″ 11h 26m 35,3s -61° 06′ 55″ 292,87 0,09 5,30 -0,08 -0,54 -0,06 B3IV -0,026 +0,002 +009 205 8,5 13,0 *
HR 4416 16Kap Crt BD-11°3098 99564 156685 2914 W 11h 22m 07,2s -11° 48′ 26″ 11h 27m 09,5s -12° 21′ 24″ 272,85 45,53 5,94 +0,49 +0,03 F4III-IV -0,097 +0,026 +006 7,0 27,9
HR 4417 CP-52°4567 99574 239074 W 11h 22m 07,6s -52° 36′ 37″ 11h 26m 47,3s -53° 09′ 36″ 290,32 7,63 5,81 +0,52 K0III+A2-3V -0,041 +0,014 -008 0,4 0,1
HR 4418 84Tau Leo BD+03°2504 99648 118875 1297 I W 11h 22m 47,6s +03° 24′ 25″ 11h 27m 56,2s +02° 51′ 22″ 259,90 58,57 4,95 +1,00 +0,79 +0,50 G7,5IIIa +0,018 -0,012 +0,034 -009 < 19 : 2,6 91,1 AB 4 *
HR 4419 BD-00°2442 99651 138216 W 11h 22m 47,0s -01° 08′ 58″ 11h 27m 53,7s -01° 42′ 00″ 264,70 54,85 6,25 +1,04 +0,73 gK2 -0,034 -0,003 -010 1,4 0,3
HR 4420 CD-34°7471 99712 202478 11h 23m 05,3s -34° 46′ 42″ 11h 27m 58,5s -35° 19′ 43″ 284,31 24,51 6,45 K5III: -0,006 +0,012 -018 V
HR 4421 BD+62°1183 99747 15520 2915 11h 23m 21,8s +62° 19′ 21″ 11h 29m 04,6s +61° 46′ 42″ 138,87 52,73 5,83 +0,36 -0,05 F5Va vw -0,112 +0,237 -008 V
HR 4422 57 UMa BD+40°2433 99787 62572 8175 11h 23m 41,0s +39° 53′ 14″ 11h 29m 04,2s +39° 20′ 13″ 172,23 68,97 5,31 +0,01 +0,01 A2V -0,050 +0,016 +0,025 -011 SB 176 2,5 346,3 AD 6 *
HR 4423 CD-41°6565 99803 222813 W 11h 23m 46,0s -42° 07′ 25″ 11h 28m 35,1s -42° 40′ 27″ 287,10 17,64 5,08 -0,03 B9V -0,040 +0,008 D +0,007 +003 SB 0 2,7 13,2 *
HR 4424 BD+57°1324 99859 28035 11h 24m 07,6s +57° 17′ 22″ 11h 29m 43,5s +56° 44′ 15″ 143,51 57,01 6,28 +0,15 +0,11 +0,04 A4m -0,089 -0,034 +009 90 *
HR 4425 CP-71°1253 99872 256843 W 11h 24m 12,7s -71° 55′ 23″ 11h 28m 18,2s -72° 28′ 28″ 296,69 -10,62 6,09 +0,16 -0,42 B3V -0,043 -0,020 +012 0,1 0,3
HR 4426 85 Leo BD+16°2266 99902 99629 I 11h 24m 29,3s +15° 57′ 56″ 11h 29m 41,9s +15° 24′ 48″ 240,45 67,70 5,74 +1,32 gK4 -0,028 -0,045 -029
HR 4427 BD+55°1468 99913 28038 11h 24m 38,7s +54° 54′ 52″ 11h 30m 12,9s +54° 21′ 42″ 146,03 58,97 6,41 R K0III +0,010 -0,057 -022
HR 4428 CD-23°10009 99922 179935 8183 11h 24m 40,1s -23° 54′ 48″ 11h 29m 38,6s -24° 27′ 48″ 280,16 34,77 5,76 +0,07 A0V -0,048 +0,043 D +0,021 -002 3,0 8,3 AB 3
HR 4429 BD+81°373 99945 1884 3956 5230 11h 24m 47,9s +81° 40′ 40″ 11h 31m 50,4s +81° 07′ 38″ 126,62 35,42 6,15 +0,24 +0,12 A2m -0,149 +0,032 +0,020 +003
HR 4430 BD+47°1880 99967 43784 EE UMa 11h 24m 57,4s +47° 12′ 29″ 11h 30m 25,0s +46° 39′ 27″ 156,83 64,78 6,35 +1,27 +1,19 K2IIICN-1 +0,011 +0,032 +027 SBO *
HR 4431 58 UMa BD+43°2122 99984 43787 432 11h 25m 06,5s +43° 43′ 20″ 11h 30m 31,1s +43° 10′ 24″ 163,28 67,08 5,94 +0,49 -0,01 F4V -0,050 +0,083 -030 6 *
HR 4432 87 Leo BD-02°3360 99998 138238 2917 I 11h 25m 12,3s -02° 27′ 06″ 11h 30m 18,9s -03° 00′ 13″ 266,78 54,07 4,77 +1,54 +1,83 +0,84 K3,5IIIFe-1 +0,022 -0,014 +0,015 +019 V? < 19 : *
HR 4433 86 Leo BD+19°2459 100006 99637 2918 I 11h 25m 15,9s +18° 57′ 38″ 11h 30m 29,0s +18° 24′ 35″ 233,76 69,44 5,52 +1,05 +0,82 +0,37 E K0III -0,088 +0,020 +0,026 +027 V *
HR 4434 1Lam Dra BD+70°665 100029 15532 433 I 5231 11h 25m 28,3s +69° 52′ 59″ 11h 31m 24,2s +69° 19′ 52″ 132,98 46,20 3,84 +1,62 +1,97 +0,99 M0IIICa-1 -0,039 -0,017 +0,026 +007 *
HR 4435 BD+48°1952 100030 43790 11h 25m 27,1s +48° 28′ 57″ 11h 30m 52,9s +47° 55′ 45″ 154,61 63,94 6,42 +0,88 +0,54 G9IV -0,229 -0,070 +038
HR 4436 BD+49°2062 100055 43793 11h 25m 42,0s +49° 20′ 30″ 11h 31m 10,2s +48° 47′ 21″ 153,20 63,35 6,56 +0,93 +0,72 G9III -0,030 -0,040 +006
HR 4437 88 Leo BD+15°2345 100180 99648 8196 A 11h 26m 35,1s +14° 55′ 18″ 11h 31m 44,9s +14° 21′ 52″ 243,43 67,48 6,20 +0,57 +0,07 G0V -0,330 -0,189 +0,035 -004 10 2,8 15,5 *
HR 4438 CP-60°3011 100198 251437 V809 Cen 11h 26m 40,3s -60° 43′ 36″ 11h 31m 15,0s -61° 16′ 42″ 293,45 0,11 6,38 +0,52 -0,11 A3Iae -0,007 +0,003 -004 V *
HR 4439 BD+61°1246 100203 15542 8197 11h 26m 41,0s +61° 38′ 11″ 11h 32m 20,8s +61° 04′ 57″ 138,90 53,52 5,48 +0,50 -0,01 F8V +0,002 -0,069 +0,045 -046 SB 0 1,4 0,5 *
HR 4440 BD-19°3285 100219 179964 2919 11h 26m 47,8s -20° 13′ 32″ 11h 31m 47,6s -20° 46′ 36″ 278,98 38,36 6,24 +0,54 F7IV -0,131 +0,032 +010 V? 15
HR 4441 Omi1Cen CP-58°3692 100261 239145 I W Omi1 Cen 11h 27m 08,6s -58° 53′ 25″ 11h 31m 46,1s -59° 26′ 32″ 292,95 1,88 5,13 +1,08 +0,78 +0,66 G30-Ia -0,005 -0,005 +0,024 -020 V 6,4 13,3 *
HR 4442 Omi2Cen CP-58°3693 100262 239146 2920 Omi2 Cen 11h 27m 11,3s -58° 57′ 49″ 11h 31m 48,8s -59° 30′ 57″ 292,98 1,81 5,15 +0,49 -0,11 +0,46 A2Ia -0,008 +0,001 +0,014 -017 43 *
HR 4443 CD-28°8928 100286 179967 8202 B 11h 27m 18,5s -28° 42′ 55″ 11h 32m 16,1s -29° 15′ 48″ 282,88 30,51 5,81 +0,53 +0,02 F8V -0,014 +0,138 D +0,013 +010 V? 0,1 9,3 *
HR 4444 CD-28°8928 100287 179968 8202 A 11h 27m 18,9s -28° 42′ 47″ 11h 32m 16,3s -29° 15′ 40″ 282,88 30,51 5,64 +0,53 +0,04 F8V -0,028 +0,145 D +0,013 +004 V? 0,1 9,3 *
HR 4445 CD-26°8620 100307 179969 I 11h 27m 25,2s -26° 11′ 43″ 11h 32m 23,3s -26° 44′ 48″ 281,86 32,87 6,16 +1,66 +1,99 +0,98 E M1III -0,079 +0,033 +035 V?
HR 4446 BD-07°3250 100343 138265 2921 I 11h 27m 42,5s -07° 16′ 31″ 11h 32m 47,5s -07° 49′ 39″ 271,56 50,19 5,95 +1,38 +1,64 K4III -0,007 +0,004 -001 V?
HR 4447 CD-39°7168 100378 222856 2922 11h 27m 55,9s -39° 53′ 08″ 11h 32m 48,1s -40° 26′ 11″ 287,12 20,01 5,64 +1,58 +1,81 K6III -0,069 +0,052 +003
HR 4448 CP-66°1605 100382 251451 11h 27m 53,0s -66° 24′ 35″ 11h 32m 19,9s -66° 57′ 44″ 295,29 -05,27 5,90 +1,13 +1,12 K1IIICNIb-II -0,004 -0,001 -011
HR 4449 CD-30°9303 100393 202554 I 5246 11h 27m 57,2s -30° 32′ 07″ 11h 32m 54,1s -31° 05′ 14″ 283,75 28,84 5,04 +1,58 +1,95 +1,01 M2IIIb -0,030 +0,006 +0,019 +019
HR 4450 Xi Hya CD-31°9083 100407 202558 434 I W 11h 28m 04,9s -31° 18′ 15″ 11h 33m 00,1s -31° 51′ 28″ 284,08 28,13 3,54 +0,94 +0,71 +0,48 G7III -0,206 -0,040 +0,027 -005 V 7,0 68,2 *
HR 4451 BD-15°3295 100418 156750 11h 28m 12,2s -15° 43′ 37″ 11h 33m 14,6s -16° 16′ 50″ 277,05 42,63 6,05 +0,60 F9III -0,002 -0,043 -004
HR 4452 BD+37°2195 100470 62604 2923 11h 28m 37,3s +37° 22′ 10″ 11h 33m 56,3s +36° 48′ 56″ 177,50 70,98 6,40 +1,05 +0,93 +0,53 K0III -0,129 -0,046 -0,014 +018 SB *
HR 4453 CD-39°7175 100493 222863 W 11h 28m 44,7s -40° 02′ 06″ 11h 33m 37,3s -40° 35′ 13″ 287,33 19,92 5,39 +0,12 A2IV-V -0,071 +0,024 +0,028 +009 137 0,0 1,0 *
HR 4454 BD+11°2372 100518 99668 11h 28m 59,0s +11° 34′ 37″ 11h 34m 10,0s +11° 01′ 25″ 250,77 65,72 6,55 +0,18 +0,10 +0,12 A2m +0,045 -0,031 -005 V
HR 4455 89 Leo BD+03°2521 100563 118929 2924 11h 29m 14,8s +03° 36′ 56″ 11h 34m 22,0s +03° 03′ 36″ 262,18 59,69 5,77 +0,46 +0,01 F5V -0,182 -0,104 +0,045 +003 V? 14
HR 4456 90 Leo BD+17°2374 100600 99673 8220 11h 29m 30,2s +17° 20′ 59″ 11h 34m 42,5s +16° 47′ 49″ 239,18 69,47 5,95 -0,16 -0,64 -0,14 B4V -0,011 +0,003 D +0,003 +019 SB 117 1,1 3,6 AB 3 *
HR 4457 BD+55°1473 100615 28064 2925 11h 29m 34,4s +55° 20′ 16″ 11h 35m 04,9s +54° 47′ 07″ 144,44 59,04 5,63 +1,02 K0III +0,008 +0,008 +018 V?
HR 4458 CD-32°8179 100623 202583 11h 29m 37,8s -32° 18′ 05″ 11h 34m 29,5s -32° 49′ 53″ 284,79 27,31 5,98 +0,81 +0,39 +0,46 K0V -0,674 +0,826 +0,106 -023 V
HR 4459 BD+21°2331 100655 81886 11h 29m 50,7s +20° 59′ 40″ 11h 35m 03,8s +20° 26′ 29″ 229,80 71,32 6,45 +1,01 G9III -0,059 -0,005 -007
HR 4460 CP-53°4637 100673 239189 2926 11h 30m 01,0s -53° 42′ 42″ 11h 34m 45,7s -54° 15′ 51″ 291,79 6,94 4,62 -0,08 -0,21 -0,53 B9Ve -0,056 +0,017 +003 V 159 *
HR 4461 2 Dra BD+70°670 100696 15567 I 11h 30m 11,3s +69° 52′ 46″ 11h 36m 02,8s +69° 19′ 22″ 132,45 46,38 5,20 +1,01 +0,68 +0,50 K0III +0,111 -0,127 +0,025 -002 < 19 :
HR 4462 CD-48°6630 100708 222883 5253 11h 30m 09,5s -48° 35′ 18″ 11h 34m 56,8s -49° 08′ 12″ 290,29 11,85 5,50 +1,04 +0,92 K1III-IV -0,170 +0,168 +0,034 -001
HR 4463 CD-46°7199 100733 222887 W V763 Cen 11h 30m 23,8s -46° 49′ 10″ 11h 35m 13,2s -47° 22′ 21″ 289,79 13,55 5,71 +1,66 +1,93 +1,00 E M3III -0,089 -0,004 +0,008 +018 7,6 6,7 *
HR 4464 BD+11°2377 100740 99683 2927 11h 30m 32,7s +11° 27′ 53″ 11h 35m 43,4s +10° 54′ 40″ 251,62 65,92 6,56 +0,13 +0,10 A4Vn +0,035 -0,023 -005 SB 232
HR 4465 BD+28°2022 100808 81893 8231 11h 31m 02,2s +28° 20′ 03″ 11h 36m 17,9s +27° 46′ 52″ 206,35 73,33 5,80 +0,23 +0,07 F0V +0,023 +0,003 D +0,012 +008 SB 0,2 0,5 AB 3 *
HR 4466 CD-46°7205 100825 222895 435 11h 31m 04,6s -47° 05′ 14″ 11h 35m 55,6s -47° 38′ 30″ 289,99 13,32 5,25 +0,25 +0,12 A7m +0,036 -0,049 +0,022 +005 43
HR 4467 Lam Cen CP-62°2127 100841 251472 436 W 11h 31m 10,0s -62° 27′ 59″ 11h 35m 46,8s -63° 01′ 11″ 294,47 -01,40 3,13 -0,04 -0,17 -0,01 B9III -0,041 -0,005 -001 V 0 8,2 16,3 *
HR 4468 21The Crt BD-08°3202 100889 138296 1299 11h 31m 36,5s -09° 14′ 57″ 11h 36m 40,9s -09° 48′ 08″ 274,25 48,86 4,70 -0,08 -0,18 -0,07 B9,5Vn -0,061 +0,008 +001 SB 192 *
HR 4469 CD-32°8199 100893 202622 W 11h 31m 37,2s -33° 00′ 57″ 11h 36m 35,0s -33° 34′ 12″ 285,51 26,76 5,74 +1,02 +0,83 K0III +0,040 -0,037 +042 2,1 3,3 AB 3
HR 4470 CD-36°7291 100911 202627 11h 31m 44,8s -36° 41′ 02″ 11h 36m 40,8s -37° 14′ 16″ 286,81 23,28 6,31 +0,06 +0,06 A1V -0,013 -0,019 -002 V
HR 4471 91Ups Leo BD-00°2458 100920 138298 437 I D 11h 31m 49,7s -00° 16′ 18″ 11h 36m 56,9s -00° 49′ 26″ 267,26 56,80 4,30 +1,00 +0,75 +0,52 G8,5IIICN-0,5 +0,004 +0,043 +0,019 +001 < 19 : 4,5 0,1 *
HR 4472 CP-60°3140 100929 251479 11h 31m 42,2s -60° 29′ 57″ 11h 36m 22,3s -61° 03′ 08″ 293,97 0,51 5,83 -0,09 -0,63 B2,5IV -0,021 +0,008 +011 0 *
HR 4473 CD-32°8202 100953 202634 11h 32m 03,4s -32° 25′ 57″ 11h 37m 01,2s -32° 59′ 17″ 285,40 27,34 6,29 +0,46 +0,06 F6III-IV -0,011 -0,079 +010
HR 4474 BD+51°1679 101013 28081 2929 11h 32m 28,4s +51° 10′ 21″ 11h 37m 53,0s +50° 37′ 06″ 148,77 62,66 6,14 +1,07 +0,76 +0,48 G9III:Ba2,5 -0,047 -0,021 -004
HR 4475 CP-60°3182 101021 251486 11h 32m 22,8s -60° 43′ 48″ 11h 37m 00,6s -61° 17′ 00″ 294,12 0,31 5,15 +1,12 +1,15 K0III -0,224 +0,006 +0,002 +003 *
HR 4476 CD-47°6997 101067 222917 11h 32m 43,0s -47° 11′ 39″ 11h 37m 33,9s -47° 44′ 50″ 290,29 13,30 5,44 +1,24 +1,30 +0,44 E K2III -0,072 +0,027 +0,001 -001 *
HR 4477 59 UMa BD+44°2110 101107 43837 11h 33m 00,9s +44° 10′ 48″ 11h 38m 20,6s +43° 37′ 32″ 159,98 67,87 5,59 +0,33 +0,01 F2II-III -0,145 -0,033 +002 V 51
HR 4478 BD+09°2523 101112 118961 11h 33m 00,5s +09° 26′ 14″ 11h 38m 09,8s +08° 53′ 03″ 256,00 64,85 6,17 +1,08 +0,95 +0,36 E K1III -0,059 +0,019 +011 *
HR 4479 Pi Cha CP-75°744 101132 256857 438 11h 33m 08,1s -75° 20′ 34″ 11h 37m 15,6s -75° 53′ 48″ 298,36 -13,69 5,65 +0,35 0,00 +0,21 C F1III -0,134 +0,001 -010
HR 4480 60 UMa BD+47°1894 101133 43839 2931 11h 33m 11,4s +47° 23′ 20″ 11h 38m 33,5s +46° 50′ 03″ 154,16 65,63 6,10 +0,38 +0,14 F5III s -0,037 -0,033 -024
HR 4481 BD+65°843 101150 15580 8249 11h 33m 12,1s +64° 54′ 02″ 11h 38m 49,2s +64° 20′ 49″ 135,31 51,00 6,46 R A5IV +0,016 +0,006 D +0,004 -022 1,3 1,8
HR 4482 BD+34°2242 101151 62635 11h 33m 15,6s +34° 10′ 47″ 11h 38m 32,2s +33° 37′ 32″ 186,02 73,02 6,27 +1,32 +1,48 K2III -0,028 -0,019 -006
HR 4483 1Ome Vir BD+08°2532 101153 118965 2932 I Ome Vir 11h 33m 18,2s +08° 41′ 16″ 11h 38m 27,6s +08° 08′ 03″ 257,26 64,32 5,36 +1,57 +1,53 M4III -0,006 +0,005 -0,005 +004 V? *
HR 4484 BD-01°2546 101154 138314 8247 11h 33m 17,5s -01° 52′ 57″ 11h 38m 24,1s -02° 26′ 10″ 269,29 55,59 6,22 +1,12 +1,08 G9III -0,031 +0,009 -015 V? 4,7 5,2 *
HR 4485 CP-66°1629 101162 251501 2930 11h 33m 16,5s -67° 03′ 59″ 11h 37m 48,4s -67° 37′ 13″ 295,99 -05,75 5,96 +1,02 +0,83 K0III -0,083 -0,007 +034
HR 4486 BD+45°1947 101177 43841 8250 A 11h 33m 29,1s +45° 39′ 42″ 11h 38m 44,9s +45° 06′ 31″ 157,05 66,91 6,44 +0,56 +0,05 G0V -0,594 +0,026 +0,049 -018 SBO 1,9 9,4 AB 5 *
HR 4487 CP-61°2463 101189 251505 11h 33m 26,9s -61° 16′ 23″ 11h 38m 07,3s -61° 49′ 35″ 294,39 -00,18 5,15 -0,02 -0,16 ApHgMn -0,071 +0,017 +0,024 +004 0 *
HR 4488 24Iot Crt BD-12°3466 101198 156802 W 11h 33m 35,2s -12° 39′ 05″ 11h 38m 40,1s -13° 12′ 07″ 277,00 45,97 5,48 +0,52 F7V +0,092 +0,120 -024 5,4 1,4
HR 4489 CD-24°9867 101259 180065 2933 11h 33m 59,0s -24° 09′ 38″ 11h 39m 00,4s -24° 43′ 16″ 282,69 35,29 6,42 +0,82 +0,32 G5 +0,033 -0,241 +097 V?
HR 4490 BD-13°3420 101369 156820 2934 8259 11h 34m 47,3s -13° 54′ 51″ 11h 39m 51,1s -14° 28′ 07″ 278,08 44,92 6,21 0,00 A1V -0,038 -0,011 +005 68 6,0 7,8 *
HR 4491 BD-15°3323 101370 156819 I 5284 11h 34m 46,9s -16° 03′ 57″ 11h 39m 50,4s -16° 37′ 13″ 279,21 42,93 6,19 +1,62 +1,75 M3,5IIIBa0,2Ca1 -0,010 -0,009 +026 V? *
HR 4492 CP-64°1685 101379 251522 W GT Mus 11h 34m 51,4s -64° 50′ 36″ 11h 39m 29,4s -65° 23′ 52″ 295,53 -03,56 5,17 +0,80 +0,36 +0,63 G2III+A0V -0,042 -0,006 +0,006 +014 SB 0,8 0,2 AB 4 *
HR 4493 BD+58°1331 101391 28093 11h 34m 59,2s +58° 31′ 27″ 11h 40m 27,4s +57° 58′ 14″ 140,07 56,73 6,37 -0,12 -0,34 B9pHgMn: -0,012 +0,021 +004
HR 4494 Omi Hya CD-34°7610 101431 202695 439 11h 35m 14,7s -34° 11′ 25″ 11h 40m 12,8s -34° 44′ 41″ 286,72 25,87 4,70 -0,07 -0,22 -0,05 B9V -0,042 0,000 +006 188 :
HR 4495 92 Leo BD+22°2391 101484 81941 2936 I 11h 35m 35,1s +21° 54′ 30″ 11h 40m 47,1s +21° 21′ 10″ 228,85 72,91 5,26 +0,98 +0,44 ? +0,48 K1III -0,064 -0,049 +009 < 17
HR 4496 61 UMa BD+35°2270 101501 62655 1300 W 5291 11h 35m 47,1s +34° 46′ 00″ 11h 41m 03,0s +34° 12′ 06″ 183,53 73,32 5,33 +0,72 +0,25 +0,36 G8V -0,012 -0,381 +0,119 -005 V < 17 4,9 159,3
HR 4497 CP-53°4691 101541 239284 5289 11h 35m 52,4s -53° 24′ 49″ 11h 40m 42,6s -53° 58′ 07″ 292,55 7,47 5,96 +1,66 +2,02 M1III +0,004 -0,019 -012 V? *
HR 4498 CD-28°9027 101563 180098 11h 36m 10,3s -28° 38′ 52″ 11h 41m 08,4s -29° 11′ 47″ 284,99 31,21 6,44 +0,66 +0,19 G0V -0,324 +0,215 +0,032 -019 SB
HR 4499 CP-61°2514 101570 251535 11h 36m 09,8s -61° 32′ 08″ 11h 40m 53,6s -62° 05′ 24″ 294,78 -00,34 4,94 +1,15 +0,81 +0,57 G3Ib -0,020 +0,008 +0,025 +014 SB
HR 4500 BD+55°1481 101604 28101 I 11h 36m 18,6s +55° 43′ 34″ 11h 41m 43,6s +55° 10′ 21″ 142,47 59,23 6,27 +1,49 K5 -0,015 +0,023 -007

LegendaUpraviť

IRflag:

  • prázdne: NASA merged Infrared Catalogue, Schmitz et al., 1978
  • ' Engles et al. 1982
  • : neistá identifikácia

Viacnásobná hviezda:

  • A = Astrometrická dvojhviezda
  • D = Duplicita objavená zákrytom
  • I = Innes, Southern Double Star Catalogue (1927)
  • R = Rossiter, Michigan Publ. 9, 1955
  • S = Duplicita objavená bodovou interferometriou
  • W = Worley (1978) aktualizácia IDS

n_Vmag:

  • prázdne = V na UBV Johnsonovom systéme
  • R = HR magnitúdy redukované na UBV systém
  • H = pôvodná HR magnitúda

pmRA:

  • vlastný pohyb v RA sa premieta ako (cos(DE).d(RA)/dt), teda celkový vlastný pohyb je sqrt(pmRA^2^+pmDE^2^)

n_RadVel:

  • V = premenná radiálna rýchlosť
  • V? = možná premenná radiálna rýchlosť
  • SB, SB1, SB2, SB3 = spektroskopické dvojhviezdy, jednoduché, dvojité alebo trojité čiarové spektrá
  • O = orbitálne údaje nedostupné

ZdrojUpraviť