Zoznam HR objektov 8001 – 8500

Toto je zoznam HR objektov od 8001 do 8500.

Objekt Názov BD HD SAO FK5 IR zdroj Ref. pre IR zdroj Dvoj alebo viac násobná hviezda ADS Počet častí ADS Ident. prem. hviezdy Rektascenzia 1900 Deklinácia 1900 Rektascenzia 2000 Deklinácia 2000 Gal. dĺžka Gal. šíka Viz. mag. Kód Vmag Neistota pri V B-V farba na UBV systéme Neistota pri B-V U-B farba na UBV systéme Neistota pri U-B R-I Kód pre R-I systém (Cousin, Eggen) Spektr. typ Kód spektr. typu Ročný vlastný pohyb v RA J2000, systém FK5 Ročný vlastný pohyb v Dec J2000, systém FK5 D - dynamická paralaxa, inak trigonometrická paralaxa Paralaxa Heliocentrická radiálna rýchlosť Komentár radiálnej rýchlosti Limit rýchlosti rotácie Rýchlosť rotácie, v sin i Neistota a premenlivosť pri rýchlosti rotácie Rozdiel magnitúd Oddelenie zložiek Ident. zložiek Počet zložiek Pozn.
HR 8001 57 Cyg BD+43°3755 199081 50180 13388 20h 49m 42,5s +44° 00′ 31″ 20h 53m 14,8s +44° 23′ 14″ 84,90 -00,19 4,78 -0,14 -0,58 -0,13 B5V +0,010 +0,001 -020 SB2O 69 *
HR 8002 76 Dra BD+81°718 199095 3458 915 13319 20h 49m 50,5s +82° 09′ 40″ 20h 42m 35,2s +82° 31′ 52″ 115,73 23,46 5,75 0,00 -0,04 A0V +0,029 +0,023 -020 SB 27
HR 8003 BD+44°3617 199098 50182 13391 20h 49m 48,9s +44° 48′ 10″ 20h 53m 18,6s +45° 10′ 55″ 85,52 0,31 5,45 +1,10 +0,93 K0II +0,014 +0,003 -0,005 -024 SB
HR 8004 BD+41°3922 199099 50183 20h 49m 47,7s +42° 01′ 53″ 20h 53m 26,4s +42° 24′ 37″ 83,41 -01,49 6,66 -0,04 +0,01 A1V +0,011 +0,002 -007 98
HR 8005 BD+32°3980 199101 70645 3668 I W 20h 49m 50,7s +33° 03′ 27″ 20h 53m 53,9s +33° 26′ 16″ 76,54 -07,29 5,47 +1,52 gK5 -0,021 +0,038 -010 V 4,0 187,7
HR 8006 BD-01°4075 199124 144941 EM Aqr 20h 49m 58,1s -01° 45′ 16″ 20h 55m 08,1s -01° 22′ 24″ 46,88 -27,92 6,55 +0,29 +0,06 A9Vn -0,002 +0,020 -009 173 *
HR 8007 BD+27°3909 199140 89265 BW Vul 20h 50m 07,6s +28° 08′ 31″ 20h 54m 22,4s +28° 31′ 19″ 72,75 -10,48 6,56 -0,13 -0,90 B2IIIe v +0,007 -0,010 -006 V 26 *
HR 8008 32 Vul BD+27°3911 199169 89272 786 I 13398 20h 50m 17,8s +27° 40′ 38″ 20h 54m 33,6s +28° 03′ 27″ 72,41 -10,80 5,01 +1,48 +1,79 K4III 0,000 -0,002 +0,003 +008 V? < 17
HR 8009 BD+40°4354 199218 50209 14413 20h 50m 38,1s +40° 19′ 20″ 20h 54m 22,3s +40° 42′ 11″ 82,21 -02,72 6,70 -0,07 -0,41 B8Vnne +0,010 +0,003 -022 V? 350 3,9 5,8 *
HR 8010 BD+03°4461 199223 126373 14430 20h 50m 40,2s +04° 09′ 02″ 20h 55m 40,7s +04° 31′ 58″ 52,58 -24,94 6,05 +0,82 +0,49 G6III-IV +0,070 +0,010 -0,012 -031 V 1,4 2,1 *
HR 8011 17 Del BD+13°4572 199253 106665 3669 I 13408 20h 50m 52,6s +13° 20′ 24″ 20h 55m 36,7s +13° 43′ 17″ 60,77 -19,74 5,17 +1,12 +0,96 K0III +0,021 -0,014 +0,017 -010 < 19 :
HR 8012 16 Del BD+12°4501 199254 106666 14429 20h 50m 52,2s +12° 11′ 10″ 20h 55m 38,6s +12° 34′ 07″ 59,78 -20,42 5,58 R +0,12 +0,07 A4V +0,040 +0,018 +002 SB 135 6,5 36,0 *
HR 8013 CD-26°15344 199260 189856 13412 20h 50m 50,8s -26° 40′ 39″ 20h 56m 47,3s -26° 17′ 47″ 19,59 -38,09 5,70 +0,50 -0,04 F7V +0,093 -0,065 +0,039 -016
HR 8014 BD-04°5307 199280 144957 20h 51m 04,3s -03° 56′ 40″ 20h 56m 18,3s -03° 33′ 41″ 44,88 -29,25 6,57 -0,10 -0,29 B8Vn +0,027 +0,018 -029 V?
HR 8015 7 Aqr BD-10°5553 199345 144968 I 14449 13419 20h 51m 29,8s -10° 04′ 51″ 20h 56m 54,0s -09° 41′ 51″ 38,63 -32,24 5,51 +1,47 +1,71 gK5 -0,003 -0,010 -033 V? 3,5 176,6 AC 3 *
HR 8016 BD+80°672 199437 3467 I 13369 20h 52m 07,9s +80° 10′ 38″ 20h 47m 33,4s +80° 33′ 08″ 114,01 22,27 5,39 +1,12 +1,06 K1III -0,031 -0,037 +0,011 -026
HR 8017 BD-00°4132 199442 126396 14457 20h 52m 03,5s +00° 04′ 52″ 20h 57m 10,6s +00° 27′ 49″ 48,95 -27,42 6,05 +1,22 +1,36 K2III +0,018 -0,065 -026 V? 5,4 26,2 AB 3 *
HR 8018 BD-16°5741 199443 164013 1548 20h 52m 04,8s -16° 24′ 59″ 20h 57m 40,6s -16° 01′ 54″ 31,78 -35,00 5,87 +0,18 +0,12 +0,06 A2m +0,053 +0,001 -001 V 76 *
HR 8019 CP-68°3398 199475 254918 20h 52m 18,9s -68° 35′ 53″ 21h 01m 28,1s -68° 12′ 35″ 325,99 -36,94 6,37 +0,10 +0,11 A2V -0,010 -0,002 +009
HR 8020 BD+46°3111 199478 50246 20h 52m 27,1s +47° 02′ 03″ 20h 55m 49,8s +47° 25′ 04″ 87,51 1,42 5,67 +0,47 -0,33 +0,39 B8Ia t -0,003 -0,002 -015 V *
HR 8021 Alp Oct CP-77°1474 199532 257879 787 20h 52m 36,4s -77° 24′ 18″ 21h 04m 43,0s -77° 01′ 26″ 315,96 -33,65 5,15 +0,49 +0,13 A7III+G2III +0,006 -0,369 +0,025 +045 SB2O 57 *
HR 8022 BD+50°3232 199578 33001 20h 53m 04,2s +50° 41′ 26″ 20h 56m 12,9s +51° 04′ 30″ 90,34 3,73 6,63 -0,10 -0,50 B5V +0,017 +0,004 -018
HR 8023 BD+44°3639 199579 50263 I 20h 53m 03,1s +44° 32′ 24″ 20h 56m 34,7s +44° 55′ 30″ 85,70 -00,30 5,96 +0,05 -0,85 O6V((f)) -0,005 +0,008 -006 SBO 170 *
HR 8024 BD-15°5848 199603 164027 DV Aqr 20h 53m 09,6s -14° 52′ 10″ 20h 58m 41,9s -14° 28′ 58″ 33,64 -34,63 6,01 +0,23 +0,11 F0IV -0,042 -0,002 +010 SBO *
HR 8025 BD+50°3233 199611 33004 3670 14460 20h 53m 15,0s +50° 20′ 40″ 20h 56m 25,5s +50° 43′ 43″ 90,10 3,49 5,81 +0,30 +0,04 F0III +0,041 -0,015 -015 SB 109 7,7 7,2 *
HR 8026 BD+48°3249 199612 50262 20h 53m 09,5s +48° 48′ 40″ 20h 56m 25,9s +49° 11′ 45″ 88,93 2,49 5,90 +1,04 +0,92 G8II-III +0,009 +0,007 +0,004 -015 V
HR 8027 CD-51°12778 199623 246820 3673 20h 53m 14,7s -51° 39′ 26″ 21h 00m 21,5s -51° 15′ 55″ 347,25 -40,75 5,76 +0,47 -0,06 F5IV-V -0,084 +0,130 -023
HR 8028 58Nu Cyg BD+40°4364 199629 50274 788 20h 53m 26,6s +40° 46′ 55″ 20h 57m 10,4s +41° 10′ 02″ 82,91 -02,82 3,94 +0,02 0,00 0,00 A1Vn +0,012 -0,016 +0,010 -028 SB 241
HR 8029 BD+56°2515 199661 33005 3671 20h 53m 36,5s +56° 30′ 09″ 20h 56m 17,0s +56° 53′ 15″ 94,82 7,47 6,23 -0,18 -0,70 B2,5IV +0,004 +0,002 -019 *
HR 8030 18 Del BD+10°4425 199665 106712 W 20h 53m 36,9s +10° 27′ 12″ 20h 58m 25,9s +10° 50′ 21″ 58,69 -21,98 5,48 +0,93 gG6 -0,051 -0,036 +000 V 4,6 198,2 AB 3
HR 8031 CD-36°14530 199684 212608 3674 20h 53m 41,0s -36° 30′ 59″ 20h 59m 59,7s -36° 07′ 47″ 7,25 -40,63 6,11 +0,39 -0,03 F5V +0,106 -0,061 +016
HR 8032 33 Vul BD+21°4424 199697 89332 1549 I 20h 53m 48,0s +21° 56′ 21″ 20h 58m 16,4s +22° 19′ 33″ 68,36 -15,04 5,31 +1,40 +0,74 K3,5III -0,003 -0,003 -028
HR 8033 20 Cap BD-19°5982 199728 164043 AO Cap 20h 53m 55,2s -19° 25′ 22″ 20h 59m 36,1s -19° 02′ 07″ 28,54 -36,52 6,25 -0,13 B9pSi +0,011 -0,013 -010 *
HR 8034 1Eps Equ BD+03°4473 199766 126428 14499 AB 20h 54m 04,6s +03° 54′ 36″ 20h 59m 04,4s +04° 17′ 37″ 52,87 -25,78 5,23 +0,46 +0,02 +0,28 F6IV -0,109 -0,148 +0,021 +018 SB1O 54 0,3 1,0 AB 4 *
HR 8035 BD+43°3777 199870 50298 20h 54m 44,6s +44° 04′ 55″ 20h 58m 19,5s +44° 28′ 18″ 85,55 -00,83 5,55 +0,97 +0,83 K0IIIbFe-0,5 +0,106 +0,072 +0,016 -023 SBO *
HR 8036 BD+41°3949 199892 50303 20h 54m 49,0s +41° 33′ 07″ 20h 58m 30,8s +41° 56′ 25″ 83,66 -02,51 6,16 -0,08 -0,46 B7III -0,001 +0,013 -033 SBO 25 *
HR 8037 BD+16°4425 199941 106738 W 20h 55m 11,6s +16° 26′ 06″ 20h 59m 50,8s +16° 49′ 27″ 64,05 -18,71 6,66 +0,38 -0,13 F4III +0,041 -0,014 +002 40 2,7 70,7
HR 8038 BD+06°4718 199942 126447 W 20h 55m 08,5s +07° 07′ 34″ 21h 00m 03,9s +07° 30′ 59″ 55,97 -24,20 5,99 +0,26 +0,09 F1Vp +0,029 +0,020 D +0,009 -020 V 145 1,1 0,2 *
HR 8039 Gam Mic CD-32°16353 199951 212636 1550 I W 20h 55m 09,5s -32° 38′ 55″ 21h 01m 17,5s -32° 15′ 28″ 12,34 -40,34 4,67 +0,89 +0,54 +0,32 E G6III -0,002 +0,005 +0,034 +018 9,0 25,7 *
HR 8040 BD+49°3426 199955 33034 14504 20h 55m 17,8s +50° 04′ 25″ 20h 58m 30,1s +50° 27′ 44″ 90,11 3,06 5,61 -0,15 -0,51 B5Vn +0,013 +0,010 +0,008 -021 V 0,9 1,8 AB 3 *
HR 8041 11 Aqr BD-05°5433 199960 145022 789 20h 55m 17,9s -05° 07′ 00″ 21h 00m 33,8s -04° 43′ 49″ 44,30 -30,75 6,21 +0,63 +0,24 G1V +0,051 -0,137 +0,033 -017 V? 10
HR 8042 CD-43°14325 200011 230492 I ' W 20h 55m 35,5s -43° 23′ 27″ 21h 02m 12,6s -43° 00′ 07″ 358,19 -41,49 6,64 +0,68 +0,17 G3IV+K0IV +0,060 -0,103 +0,018 -031 0,3 57,5 *
HR 8043 BD+75°764 200039 9911 3672 20h 55m 55,1s +75° 32′ 19″ 20h 54m 44,3s +75° 55′ 32″ 110,14 19,35 6,05 +0,93 G5III +0,029 +0,043 -025
HR 8044 BD+18°4675 200044 106747 3675 I W 13454 20h 55m 53,4s +18° 56′ 26″ 21h 00m 27,7s +19° 19′ 46″ 66,23 -17,29 5,65 +1,61 M3IIIab -0,016 -0,063 +0,010 -015 V? 3,9 46,6
HR 8045 CD-27°15197 200052 189942 20h 55m 49,2s -27° 16′ 19″ 21h 01m 45,3s -26° 52′ 52″ 19,22 -39,32 6,05 +0,06 A7V:m: +0,015 -0,023 -004 *
HR 8046 CD-39°14079 200073 212653 20h 56m 02,4s -38° 55′ 08″ 21h 02m 27,2s -38° 31′ 50″ 4,15 -41,35 5,94 +1,11 K0IV +0,163 -0,158 +0,018 +039 V
HR 8047 59 Cyg BD+46°3133 200120 50335 1551 14526 V832 Cyg 20h 56m 25,4s +47° 07′ 50″ 20h 59m 49,6s +47° 31′ 16″ 88,03 0,97 4,74 -0,05 -0,94 -0,01 B1ne v +0,006 +0,002 +001 SB 374 4,4 20,1 AB 4 *
HR 8048 Zet Mic CD-39°14089 200163 212666 790 20h 56m 34,6s -39° 01′ 19″ 21h 02m 58,0s -38° 37′ 54″ 4,03 -41,46 5,30 +0,41 F3V -0,028 -0,111 +0,024 +005 V? 47
HR 8049 BD+58°2201 200205 33048 3676 I 20h 56m 57,4s +59° 02′ 51″ 20h 59m 25,4s +59° 26′ 19″ 97,06 8,79 5,51 +1,40 +1,64 gK4 +0,044 +0,015 +0,002 -017 V
HR 8050 CD-28°17077 200245 189966 14565 20h 57m 12,4s -28° 07′ 29″ 21h 03m 10,2s -27° 43′ 55″ 18,25 -39,83 6,25 +0,95 +0,74 K0III +0,035 -0,044 -030 0,6 0,1 *
HR 8051 BD+35°4357 200253 70794 3677 20h 57m 13,9s +35° 38′ 02″ 21h 01m 12,9s +36° 01′ 34″ 79,51 -06,77 5,97 +0,98 G5III -0,005 -0,005 -010 SB
HR 8052 CP-76°1473 200266 257887 20h 57m 15,3s -76° 36′ 40″ 21h 08m 47,9s -76° 12′ 45″ 316,70 -34,23 6,58 +1,23 +1,18 K1III -0,027 -0,022 +037
HR 8053 60 Cyg BD+45°3364 200310 50359 14549 V1931 Cyg 20h 57m 41,4s +45° 45′ 47″ 21h 01m 10,9s +46° 09′ 21″ 87,15 -00,10 5,37 -0,21 -0,93 B1Ve v +0,006 +0,008 -012 SB 320 4,5 2,6 *
HR 8054 BD-01°4095 200340 145050 20h 57m 50,3s -01° 19′ 09″ 21h 02m 59,6s -00° 55′ 29″ 48,45 -29,38 6,50 -0,10 -0,49 B6V +0,007 -0,002 -012 V
HR 8055 Mu Ind CP-55°9509 200365 246854 3680 20h 57m 53,0s -55° 07′ 21″ 21h 05m 14,2s -54° 43′ 38″ 342,58 -40,96 5,16 +1,21 +1,22 K2III +0,010 -0,046 +0,023 +012
HR 8056 BD+00°4648 200375 126491 14573 20h 57m 58,6s +01° 08′ 19″ 21h 03m 03,0s +01° 31′ 55″ 50,85 -28,11 6,25 +0,48 +0,01 F5V -0,116 -0,053 +0,035 +007 0,5 1,3 AB 3 *
HR 8057 BD+14°4518 200430 106796 I 20h 58m 18,6s +14° 20′ 06″ 21h 03m 01,8s +14° 43′ 48″ 62,77 -20,58 6,31 +1,67 +2,04 M1III +0,021 +0,005 -039
HR 8058 12 Aqr BD-06°5664 200496 145064 14592 20h 58m 47,3s -06° 13′ 12″ 21h 04m 04,6s -05° 49′ 24″ 43,66 -32,04 7,31 H A3V +0,003 +0,012 D +0,003 -005 1,9 2,7 3 *
HR 8059 12 Aqr BD-06°5664 200497 145065 14592 20h 58m 47,3s -06° 13′ 09″ 21h 04m 04,7s -05° 49′ 23″ 43,66 -32,04 5,89 H +0,68 +0,41 G4III +0,018 -0,009 D +0,003 +001 V 1,9 2,7 3 *
HR 8060 22Eta Cap BD-20°6115 200499 189986 W 20h 58m 42,9s -20° 15′ 01″ 21h 04m 24,3s -19° 51′ 18″ 28,05 -37,86 4,84 +0,17 +0,09 +0,07 A5V -0,034 -0,037 +0,055 +024 V 71 1,3 0,3
HR 8061 CP-73°2192 200525 257890 W 20h 58m 54,1s -73° 33′ 52″ 21h 09m 22,3s -73° 10′ 23″ 320,01 -35,61 5,68 +0,59 +0,10 F8-G0V +0,432 -0,331 +0,048 -011 0,0 0,1 AB 3 *
HR 8062 BD+44°3679 200527 50381 I 20h 58m 49,7s +44° 23′ 47″ 21h 02m 24,1s +44° 47′ 28″ 86,27 -01,17 6,19 +1,69 +1,84 +1,56 S4/1III -0,014 +0,003 +001 *
HR 8063 BD+38°4325 200577 70832 20h 59m 11,9s +38° 15′ 43″ 21h 03m 04,8s +38° 39′ 27″ 81,75 -05,32 6,07 +1,01 +0,79 G8III +0,016 -0,008 -003 V?
HR 8064 BD+45°3374 200595 50390 14585 20h 59m 17,4s +45° 27′ 12″ 21h 02m 48,5s +45° 50′ 56″ 87,11 -00,52 6,48 -0,15 -0,55 B3Vn -0,005 -0,001 +0,009 -012 SB 0,0 0,2 AB 5 *
HR 8065 BD+56°2524 200614 33078 14575 20h 59m 23,6s +56° 16′ 29″ 21h 02m 09,1s +56° 40′ 11″ 95,18 6,72 5,83 -0,07 -0,34 B8III +0,016 +0,004 D +0,004 -021 60 0,6 1,6 *
HR 8066 3 Equ BD+04°4606 200644 126518 I W 20h 59m 35,8s +05° 06′ 20″ 21h 04m 34,7s +05° 30′ 10″ 54,83 -26,26 5,61 +1,65 +2,02 K5III +0,017 -0,002 +0,011 -016 6,9 81,7 *
HR 8067 BD+02°4297 200661 126519 20h 59m 38,7s +02° 32′ 40″ 21h 04m 41,7s +02° 56′ 31″ 52,45 -27,69 6,42 +1,05 +0,89 K0 +0,013 +0,001 -010
HR 8068 BD+01°4418 200663 126522 3681 20h 59m 40,7s +01° 52′ 27″ 21h 04m 45,4s +02° 16′ 11″ 51,82 -28,07 6,33 +0,97 +0,62 G5 +0,098 -0,065 -012
HR 8069 Eta Mic CD-41°14379 200702 230523 3684 W 20h 59m 55,2s -41° 47′ 05″ 21h 06m 25,5s -41° 23′ 10″ 0,37 -42,25 5,53 +1,35 +1,52 K3III +0,026 -0,016 +011 2,8 132,9 AC 3
HR 8070 Del Mic CD-30°18382 200718 212709 3683 20h 59m 58,9s -30° 31′ 20″ 21h 06m 01,2s -30° 07′ 30″ 15,35 -40,95 5,68 +1,03 K0/1III +0,041 -0,068 +022 V?
HR 8071 BD+41°3987 200723 50409 W 21h 00m 07,4s +41° 13′ 57″ 21h 03m 52,1s +41° 37′ 41″ 84,08 -03,47 6,33 +0,38 +0,13 F3IV +0,001 -0,054 -008 V 75 2,3 57,3 AB 3 *
HR 8072 BD+49°3448 200740 33091 21h 00m 10,3s +49° 57′ 14″ 21h 03m 26,0s +50° 21′ 07″ 90,55 2,40 6,37 +0,98 +0,76 K0 +0,058 +0,053 -022 *
HR 8073 CP-64°4094 200751 254941 21h 00m 14,2s -64° 19′ 48″ 21h 08m 32,9s -63° 55′ 44″ 330,81 -39,04 5,76 +1,18 +1,15 K0III +0,007 -0,011 -020
HR 8074 BD+46°3159 200753 50408 21h 00m 15,7s +46° 28′ 04″ 21h 03m 43,3s +46° 51′ 43″ 87,97 0,04 6,32 +0,25 F0IVn -0,055 -0,110 -015 SB2 190
HR 8075 23The Cap BD-17°6174 200761 164132 1552 21h 00m 19,6s -17° 37′ 49″ 21h 05m 56,8s -17° 13′ 58″ 31,31 -37,29 4,07 -0,01 +0,01 -0,02 A1V +0,083 -0,060 +0,017 -011 SB 123 *
HR 8076 CD-32°16398 200763 212716 I 21h 00m 17,9s -32° 44′ 29″ 21h 06m 24,7s -32° 20′ 30″ 12,47 -41,42 5,18 +1,10 K2III -0,001 +0,010 +0,012 +003
HR 8077 4 Equ BD+05°4697 200790 126535 W 21h 00m 29,3s +05° 33′ 47″ 21h 05m 26,7s +05° 57′ 30″ 55,39 -26,18 5,94 +0,54 +0,06 F8V -0,090 -0,129 +0,015 -022 V? 6 6,4 34,9 *
HR 8078 BD+52°2859 200817 33098 3682 21h 00m 44,3s +52° 53′ 15″ 21h 03m 47,6s +53° 17′ 10″ 92,78 4,30 5,90 +0,99 K0III +0,040 +0,037 -016 V
HR 8079 62Xi Cyg BD+43°3800 200905 50424 792 I 13518 21h 01m 17,5s +43° 31′ 44″ 21h 04m 55,9s +43° 55′ 40″ 85,93 -02,08 3,72 +1,65 +1,83 +0,90 K4,5Ib-II e +0,008 +0,001 +0,007 -020 SB < 17 *
HR 8080 24 Cap CD-25°15235 200914 190025 791 I 14632 21h 01m 16,8s -25° 24′ 20″ 21h 07m 07,7s -25° 00′ 21″ 21,98 -40,01 4,50 +1,61 +1,93 +0,98 M0,5III -0,023 -0,043 +0,022 +032 V 7,1 26,2
HR 8081 CP-73°2195 200924 257893 21h 01m 16,8s -72° 56′ 53″ 21h 11m 20,7s -72° 32′ 39″ 320,62 -36,02 6,20 +1,08 +1,03 K1III +0,026 -0,022 -015 V?
HR 8082 BD+26°4073 201051 89459 3686 21h 02m 02,4s +26° 31′ 26″ 21h 06m 23,5s +26° 55′ 28″ 73,23 -13,55 6,12 +1,05 +0,62 K0II-III +0,044 -0,017 -006
HR 8083 BD-18°5862 201057 164156 13549 21h 02m 07,6s -17° 51′ 24″ 21h 07m 44,6s -17° 27′ 19″ 31,25 -37,77 6,17 +0,02 ? A0V +0,018 -0,027 -021 V? 130
HR 8084 BD+30°4318 201078 70917 3687 I DT Cyg 21h 02m 18,4s +30° 47′ 01″ 21h 06m 30,3s +31° 11′ 05″ 76,55 -10,78 5,82 +0,56 +0,32 F7,5Ib-II v +0,007 -0,004 +000 V 9 *
HR 8085 61 Cyg BD+38°4343 201091 70919 793 14636 A V1803 Cyg 21h 02m 24,8s +38° 15′ 31″ 21h 06m 54,6s +38° 44′ 45″ 82,25 -05,81 5,21 +1,18 +1,11 +0,65 K5V +4,136 +3,203 +0,292 -064 V < 17 0,8 28,7 AB 6 *
HR 8086 61 Cyg BD+38°4344 201092 I : 14636 B 13546 21h 02m 26,3s +38° 15′ 10″ 21h 06m 55,3s +38° 44′ 36″ 82,25 -05,81 6,03 +1,37 +1,23 +0,83 K7V +4,126 +3,208 +0,294 -064 V? 25 0,8 28,7 AB 6 *
HR 8087 25Chi Cap BD-21°5933 201184 190050 3690 W 21h 02m 50,0s -21° 35′ 44″ 21h 08m 33,6s -21° 11′ 37″ 26,84 -39,21 5,30 +0,01 -0,03 A0V +0,022 -0,060 +0,046 -007 V? 199 : 5,7 67,0 AB 4
HR 8088 BD+15°4340 201196 106853 3689 21h 02m 51,4s +15° 15′ 28″ 21h 07m 33,6s +15° 39′ 31″ 64,27 -20,89 6,34 +1,01 +0,78 K2IV +0,049 -0,059 -034
HR 8089 63 Cyg BD+47°3292 201251 50456 3688 I 14649 13548 21h 03m 09,3s +47° 14′ 47″ 21h 06m 36,1s +47° 38′ 54″ 88,88 0,20 4,55 +1,57 +1,75 +0,82 K4Ib-IIa +0,008 +0,001 +0,008 -026 V 8,3 15,7
HR 8090 BD+06°4754 201298 126566 3692 I 21h 03m 31,7s +06° 35′ 07″ 21h 08m 28,2s +06° 59′ 22″ 56,80 -26,22 6,15 +1,66 +1,98 K5III -0,006 +0,003 +020
HR 8091 27 Cap BD-21°5940 201352 190069 13566 21h 03m 50,0s -20° 57′ 29″ 21h 09m 33,0s -20° 33′ 23″ 27,71 -39,23 6,25 +0,38 F1IV +0,120 -0,124 -043 V?
HR 8092 Omi Pav CP-70°2835 201371 257896 1554 21h 03m 58,0s -70° 32′ 02″ 21h 13m 20,5s -70° 07′ 35″ 323,27 -37,19 5,02 +1,58 +1,56 +0,90 E M1-2III +0,040 -0,025 +0,008 -019 SB1 *
HR 8093 13Nu Aqr BD-11°5538 201381 164182 794 I 21h 04m 08,8s -11° 46′ 36″ 21h 09m 35,7s -11° 22′ 18″ 38,45 -35,77 4,51 +0,94 +0,70 +0,46 G8III +0,095 -0,015 +0,017 -012 < 17
HR 8094 BD+29°4324 201433 70968 14682 V389 Cyg 21h 04m 24,3s +29° 48′ 05″ 21h 08m 38,9s +30° 12′ 21″ 76,11 -11,77 5,59 -0,10 -0,26 B9VpSi +0,025 -0,017 -0,006 -026 SBO 10 2,3 3,4 AB 4 *
HR 8095 BD+02°4311 201507 126587 21h 04m 55,0s +02° 32′ 12″ 21h 09m 58,3s +02° 56′ 36″ 53,26 -28,80 6,45 +0,37 +0,06 F5IV +0,040 +0,017 -044
HR 8096 BD-09°5674 201567 145171 21h 05m 23,4s -09° 45′ 35″ 21h 10m 46,9s -09° 21′ 14″ 40,83 -35,15 6,27 +1,16 +1,21 K0III +0,114 -0,056 -040
HR 8097 5Gam Equ BD+09°4732 201601 126593 1555 14702 AB Gam Equ 21h 05m 28,7s +09° 43′ 43″ 21h 10m 20,5s +10° 07′ 54″ 59,93 -24,76 4,69 +0,26 +0,10 +0,11 F0IIIp v +0,057 -0,153 +0,028 -017 V 8 1,2 352,5 AD 4 *
HR 8098 6 Equ BD+09°4735 201616 126597 14702 D 21h 05m 39,7s +09° 38′ 28″ 21h 10m 31,2s +10° 02′ 56″ 59,89 -24,85 6,07 +0,02 +0,04 A2V s -0,009 +0,015 +0,010 +007 60 1,2 352,5 AD 4
HR 8099 BD+70°1164 201636 9957 3693 21h 05m 47,5s +71° 01′ 51″ 21h 06m 23,3s +71° 25′ 55″ 106,95 15,95 5,87 +0,40 0,00 F3IV -0,048 -0,116 +0,030 +002 60
HR 8100 CD-40°14216 201647 230575 21h 05m 48,4s -40° 40′ 20″ 21h 12m 13,6s -40° 16′ 10″ 1,93 -43,33 5,83 +0,45 +0,01 F5IV +0,047 -0,222 +0,042 +011 V?
HR 8101 BD+21°4486 201671 89505 14710 A 21h 06m 01,7s +22° 02′ 50″ 21h 10m 32,0s +22° 27′ 17″ 70,33 -17,15 6,68 +0,03 -0,06 A1V +0,020 -0,008 -012 SB 86 1,0 18,0 *
HR 8102 BD-15°5908 201707 164204 EW Aqr 21h 06m 09,9s -14° 52′ 52″ 21h 11m 41,3s -14° 28′ 20″ 35,19 -37,52 6,48 +0,28 +0,14 F0Del Del: +0,039 +0,004 -039 V? 120 *
HR 8103 BD+44°3718 201733 50521 Var? 21h 06m 23,2s +45° 05′ 42″ 21h 09m 58,6s +45° 30′ 09″ 87,70 -01,68 6,63 -0,16 -0,66 B4IVpe +0,004 -0,001 +009 *
HR 8104 CD-39°14152 201772 212793 21h 06m 39,2s -39° 49′ 55″ 21h 13m 03,1s -39° 25′ 31″ 3,10 -43,46 5,26 +0,44 F5IV+F6V +0,186 -0,123 +0,029 -044 SB2 0
HR 8105 BD+35°4426 201819 71032 14724 Var 21h 07m 02,5s +35° 53′ 26″ 21h 11m 03,9s +36° 17′ 57″ 81,05 -08,08 6,54 -0,14 -0,92 B1Vp +0,021 -0,015 -006 5,7 21,5 *
HR 8106 BD+52°2880 201834 33185 21h 07m 10,0s +53° 09′ 17″ 21h 10m 15,6s +53° 33′ 48″ 93,64 3,78 5,73 -0,12 -0,45 B9III +0,026 +0,001 -021 SB
HR 8107 BD+47°3322 201836 50536 14720 21h 07m 02,6s +47° 17′ 02″ 21h 10m 31,0s +47° 41′ 31″ 89,36 -00,25 6,46 -0,01 -0,35 B6IV e +0,004 -0,007 -009 120 0,8 136,1 AC 6 *
HR 8108 CD-36°14676 201852 212800 21h 07m 04,2s -36° 50′ 04″ 21h 13m 18,9s -36° 25′ 26″ 7,22 -43,34 5,96 +0,98 +0,74 K0III +0,029 -0,013 +000
HR 8109 BD+62°1903 201888 19223 21h 07m 20,5s +62° 53′ 15″ 21h 09m 28,9s +63° 17′ 44″ 100,81 10,41 6,54 -0,13 -0,48 B7III +0,013 +0,005 -024
HR 8110 CD-28°17178 201901 190129 1556 I 21h 07m 21,6s -28° 01′ 38″ 21h 13m 17,3s -27° 37′ 10″ 19,06 -41,98 5,42 +1,42 +1,69 K5III +0,099 -0,116 -042 V
HR 8111 CP-75°1697 201906 257904 3697 21h 07m 22,5s -75° 45′ 40″ 21h 18m 16,1s -75° 20′ 48″ 317,29 -35,15 6,63 +0,03 0,00 A1V +0,013 -0,035 +016
HR 8112 BD+77°800 201908 9959 795 21h 07m 30,2s +77° 43′ 15″ 21h 05m 29,3s +78° 07′ 35″ 112,40 20,19 5,91 -0,07 -0,24 B8Vn +0,020 +0,029 -016 SB 210 *
HR 8113 BD+67°1291 202012 19229 I T Cep 21h 08m 13,1s +68° 05′ 00″ 21h 09m 32,0s +68° 29′ 25″ 104,81 13,84 7,33 +1,49 +0,33 M7IIIe v -0,032 -0,067 +0,002 -012 V *
HR 8114 CP-53°10015 202103 246929 796 W 21h 08m 37,4s -53° 40′ 37″ 21h 15m 45,9s -53° 15′ 47″ 344,11 -42,76 5,75 +0,19 A6IV +0,035 -0,017 -013 SB 103 0,1 0,2 *
HR 8115 64Zet Cyg BD+29°4348 202109 71070 797 I W 21h 08m 40,7s +29° 49′ 00″ 21h 12m 56,2s +30° 13′ 37″ 76,75 -12,45 3,20 +0,99 +0,76 +0,48 G8+III-IIIaBa0,6 +0,001 -0,056 +0,027 +017 SB < 17 7,9 91,2 AC 4 *
HR 8116 BD+15°4375 202128 106930 14761 21h 08m 46,5s +15° 34′ 14″ 21h 13m 28,8s +15° 58′ 57″ 65,49 -21,80 6,27 +0,24 +0,09 A7Vn +0,043 -0,023 -0,005 -030 V 0,1 0,2 *
HR 8117 CD-41°14440 202135 230596 21h 08m 49,1s -40° 55′ 12″ 21h 15m 14,7s -40° 30′ 23″ 1,61 -43,90 6,21 +1,14 +1,10 K2III +0,139 -0,009 -042
HR 8118 BD-11°5553 202149 164240 21h 08m 52,1s -11° 01′ 07″ 21h 14m 16,7s -10° 36′ 19″ 39,92 -36,48 6,77 -0,08 -0,31 B9pHgMn +0,014 +0,004 -004 35
HR 8119 BD+59°2334 202214 33210 14749 13598 21h 09m 15,4s +59° 34′ 31″ 21h 11m 48,2s +59° 59′ 11″ 98,52 7,99 5,64 +0,11 -0,77 B0II 0,000 -0,005 D +0,002 -016 46 1,0 1,0 AB 5 *
HR 8120 BD+36°4470 202240 71086 21h 09m 25,2s +36° 13′ 14″ 21h 13m 26,3s +36° 38′ 01″ 81,63 -08,20 6,05 +0,21 +0,21 F0III -0,018 +0,006 -013 23
HR 8121 BD-00°4186 202259 145229 I 13614 21h 09m 29,2s -00° 19′ 17″ 21h 14m 37,0s +00° 05′ 32″ 51,22 -31,32 6,38 +1,61 +1,92 M1III +0,028 -0,009 -124 V *
HR 8122 BD-17°6216 202261 164249 21h 09m 30,9s -17° 45′ 32″ 21h 15m 06,6s -17° 20′ 42″ 32,19 -39,37 6,04 +0,96 +0,68 G5 -0,004 -0,020 +004 V?
HR 8123 7Del Equ BD+09°4746 202275 126643 14773 21h 09m 36,6s +09° 36′ 06″ 21h 14m 28,9s +10° 00′ 25″ 60,50 -25,65 4,49 +0,50 -0,01 +0,28 F5V+G0V +0,049 -0,305 +0,058 -015 SB2O 10 0,3 0,2 AB 3 *
HR 8124 CD-36°14699 202287 212843 3696 21h 09m 33,3s -36° 37′ 32″ 21h 15m 46,8s -36° 12′ 39″ 7,57 -43,81 6,12 +1,37 K3III +0,032 -0,009 -016
HR 8125 CP-65°3900 202299 254966 13627 21h 09m 43,7s -65° 05′ 51″ 21h 18m 00,3s -64° 40′ 54″ 329,44 -39,74 6,31 -0,07 -0,22 B8V +0,006 -0,037 +013
HR 8126 BD+29°4354 202314 89549 21h 09m 53,8s +29° 29′ 14″ 21h 14m 10,3s +29° 54′ 04″ 76,69 -12,87 6,17 +1,09 +0,81 G6Ib-IIaCa1Ba0,3 +0,001 +0,005 -005
HR 8127 28Phi Cap BD-21°5974 202320 190173 I 21h 09m 56,4s -21° 04′ 00″ 21h 15m 37,9s -20° 39′ 06″ 28,19 -40,61 5,24 +1,17 +1,11 gG9 +0,013 +0,002 +0,020 -005 V
HR 8128 29 Cap BD-15°5935 202369 164263 I 13620 21h 10m 12,8s -15° 35′ 14″ 21h 15m 44,9s -15° 10′ 17″ 34,86 -38,69 5,28 +1,64 +1,90 +1,08 E M3III +0,027 +0,005 -0,000 -038 V *
HR 8129 CP-85°519 202418 258899 13686 21h 10m 33,0s -85° 14′ 17″ 21h 32m 04,2s -84° 48′ 36″ 307,53 -30,40 6,45 +1,40 +1,66 K3III +0,045 -0,027 +015 *
HR 8130 65Tau Cyg BD+37°4240 202444 71121 I 14787 Tau Cyg 21h 10m 47,9s +37° 37′ 06″ 21h 14m 47,5s +38° 02′ 44″ 82,85 -07,43 3,72 +0,39 +0,02 +0,24 F2IV +0,160 +0,435 +0,055 -021 SB 89 2,5 1,0 AB 7 *
HR 8131 8Alp Equ BD+04°4635 202447 126662 800 I W 21h 10m 49,5s +04° 50′ 04″ 21h 15m 49,4s +05° 14′ 52″ 56,38 -28,71 3,92 +0,53 +0,29 +0,35 G0III+A5V +0,059 -0,088 +0,021 -016 SBO 50 0,1 *
HR 8132 BD-02°5495 202554 145259 21h 11m 29,1s -02° 01′ 29″ 21h 16m 39,6s -01° 36′ 28″ 49,84 -32,65 6,48 +0,98 +0,81 K0 +0,036 -0,014 -026
HR 8133 BD+63°1708 202582 19257 14783 21h 11m 39,1s +63° 59′ 31″ 21h 13m 42,6s +64° 24′ 14″ 101,97 10,81 6,39 +0,60 +0,06 G2IV+G2IV +0,027 -0,105 D +0,024 +030 V 0,2 0,6 *
HR 8134 BD-13°5897 202606 164279 21h 11m 45,0s -13° 41′ 48″ 21h 17m 13,5s -13° 16′ 44″ 37,26 -38,27 6,40 +0,04 A2V -0,022 -0,002 -001 V?
HR 8135 Eps Mic CD-32°16498 202627 212874 801 21h 11m 52,5s -32° 35′ 25″ 21h 17m 56,3s -32° 10′ 21″ 13,20 -43,80 4,71 +0,06 +0,02 A1V +0,058 -0,026 +0,033 -001 V 127
HR 8136 BD+47°3348 202654 50631 21h 12m 07,4s +47° 33′ 26″ 21h 15m 36,8s +47° 58′ 25″ 90,16 -00,68 6,46 -0,15 -0,66 B4IV -0,042 -0,023 -026 SB *
HR 8137 30 Cap BD-18°5903 202671 164286 D 21h 12m 20,8s -18° 24′ 15″ 21h 17m 57,3s -17° 59′ 07″ 31,73 -40,23 5,43 -0,12 -0,50 B8III +0,017 -0,002 -011 V? 35 0,0 0,1 *
HR 8138 BD+41°4067 202720 50656 21h 12m 41,8s +41° 50′ 03″ 21h 16m 29,6s +42° 15′ 05″ 86,14 -04,76 6,43 R K2 +0,003 -0,028 +008
HR 8139 31 Cap BD-18°5904 202723 164289 21h 12m 40,0s -17° 52′ 54″ 21h 18m 15,7s -17° 27′ 44″ 32,40 -40,11 7,05 +0,34 F2V +0,036 +0,004 -007
HR 8140 The Ind CP-53°10037 202730 246965 W 21h 12m 44,4s -53° 52′ 06″ 21h 19m 52,0s -53° 26′ 59″ 343,69 -43,32 4,39 +0,19 +0,12 A5V +0,105 -0,072 +0,043 -015 178 2,4 6,1 *
HR 8141 15 Aqr BD-05°5512 202753 145278 3698 21h 12m 56,3s -04° 56′ 22″ 21h 18m 11,1s -04° 31′ 10″ 47,08 -34,47 5,82 -0,13 -0,51 B5V +0,011 +0,015 +0,008 -009 *
HR 8142 CD-29°17692 202773 190220 21h 12m 59,8s -29° 11′ 03″ 21h 18m 54,4s -28° 45′ 56″ 17,89 -43,43 6,40 +0,97 G8IV -0,181 -0,058 +038
HR 8143 67Sig Cyg BD+38°4431 202850 71165 1558 13640 21h 13m 29,2s +38° 58′ 32″ 21h 17m 25,0s +39° 23′ 41″ 84,19 -06,87 4,23 +0,12 -0,39 +0,14 B9Iab v +0,001 -0,003 +0,011 -004 SB 28 *
HR 8144 BD+42°4046 202862 50671 21h 13m 36,2s +42° 15′ 51″ 21h 17m 23,2s +42° 41′ 00″ 86,57 -04,58 6,19 -0,11 -0,43 B7Vn +0,015 -0,008 -020
HR 8145 CD-45°14302 202874 230635 T Ind 21h 13m 34,0s -45° 26′ 37″ 21h 20m 09,5s -45° 01′ 20″ 355,26 -44,65 6,00 +2,33 +3,75 C5II 0,000 -0,010 +002 *
HR 8146 66Ups Cyg BD+34°4371 202904 71173 1559 14831 Ups Cyg 21h 13m 48,3s +34° 28′ 37″ 21h 17m 55,1s +34° 53′ 49″ 80,98 -10,05 4,43 -0,11 -0,82 -0,08 B2Vne +0,014 -0,002 +0,019 +004 SB? 261 6,4 15,3 AB 3 *
HR 8147 BD+53°2588 202923 33281 21h 13m 54,3s +53° 34′ 38″ 21h 17m 02,0s +53° 59′ 51″ 94,64 3,35 6,13 +0,05 +0,06 A1V +0,031 +0,033 -008 V? 68
HR 8148 CD-26°15541 202940 190236 14847 21h 13m 58,8s -26° 45′ 53″ 21h 19m 45,8s -26° 21′ 11″ 21,19 -43,11 6,56 +0,73 +0,23 +0,26 E G5V -0,539 -0,357 +0,056 -030 SBO 3,0 2,5 AB 5 *
HR 8149 BD+10°4516 202951 107020 3700 I 21h 14m 01,4s +10° 46′ 55″ 21h 18m 52,0s +11° 12′ 12″ 62,27 -25,79 5,96 +1,65 K5III +0,026 +0,015 -037 *
HR 8150 BD+55°2549 202987 33287 3699 I 21h 14m 14,8s +55° 22′ 40″ 21h 17m 14,3s +55° 47′ 53″ 95,96 4,58 5,98 +1,45 +1,62 K3III +0,018 +0,017 -019 V
HR 8151 The1Mic CD-41°14475 203006 230644 802 The1 Mic 21h 14m 21,9s -41° 13′ 56″ 21h 20m 45,6s -40° 48′ 35″ 1,19 -44,95 4,82 +0,02 -0,07 +0,04 ApCrEuSr +0,069 -0,005 +0,012 +002 V? 48 *
HR 8152 CD-50°13325 203010 246983 13662 21h 14m 25,1s -50° 21′ 25″ 21h 21m 16,4s -49° 56′ 16″ 348,40 -44,22 6,38 +1,32 +1,59 K3III -0,021 -0,151 +022
HR 8153 BD+57°2309 203025 33288 14832 13646 21h 14m 34,0s +58° 11′ 29″ 21h 17m 18,8s +58° 36′ 42″ 98,00 6,53 6,42 +0,20 -0,50 B2IIIe +0,001 +0,003 -017 SBO 175 5,6 4,1 AB 3 *
HR 8154 68 Cyg BD+43°3877 203064 50690 3701 I V1809 Cyg 21h 14m 43,4s +43° 31′ 30″ 21h 18m 27,2s +43° 56′ 45″ 87,61 -03,84 5,00 -0,01 -0,94 O7,5III:n((f)) e +0,006 -0,009 +001 SB 328 *
HR 8155 BD+40°4485 203096 50699 14849 21h 15m 03,3s +40° 37′ 08″ 21h 18m 55,3s +41° 02′ 27″ 85,59 -05,93 6,15 +0,30 ? A5IV -0,006 +0,009 +007 25 6,4 56, AC 3
HR 8156 CP-70°2844 203133 254990 Y Pav 21h 15m 13,4s -70° 09′ 36″ 21h 24m 16,7s -69° 44′ 03″ 323,20 -38,20 6,41 +2,82 +3,40 C5II +0,005 -0,018 +001 V *
HR 8157 BD+37°4271 203156 71203 14859 V1334 Cyg 21h 15m 22,8s +37° 48′ 55″ 21h 19m 22,2s +38° 14′ 15″ 83,62 -07,95 5,83 +0,50 +0,16 F1II +0,011 -0,006 +008 SB 28 0,0 0,1 *
HR 8158 BD+21°4521 203206 89628 21h 15m 41,4s +21° 36′ 10″ 21h 20m 14,0s +22° 01′ 35″ 71,53 -19,13 6,29 -0,08 -0,49 B6IV +0,003 +0,010 -017 70
HR 8159 CP-72°2598 203212 257920 W 21h 15m 46,4s -72° 13′ 36″ 21h 25m 18,1s -71° 47′ 58″ 320,84 -37,31 6,09 +1,26 +1,41 K2III +0,018 -0,007 +011 5,9 44,6
HR 8160 16 Aqr BD-05°5524 203222 145317 21h 15m 49,7s -04° 59′ 04″ 21h 21m 04,3s -04° 33′ 36″ 47,47 -35,11 5,87 +0,92 +0,64 gG7 -0,012 +0,011 +0,014 -006
HR 8161 BD+48°3345 203245 50713 3702 21h 16m 02,2s +49° 05′ 14″ 21h 19m 28,8s +49° 30′ 37″ 91,70 -00,06 5,76 -0,15 -0,48 B6V +0,017 +0,002 +0,001 -023 SB
HR 8162 5Alp Cep BD+61°2111 203280 19302 803 I 14858 13660 21h 16m 11,5s +62° 09′ 43″ 21h 18m 34,8s +62° 35′ 08″ 101,00 9,17 2,44 +0,22 +0,11 +0,11 A7V +0,151 +0,049 +0,068 -010 V 246 9,1 206,8 AB 4 *
HR 8163 9 Equ BD+06°4802 203291 126719 I 21h 16m 08,0s +06° 55′ 50″ 21h 21m 04,8s +07° 21′ 16″ 59,19 -28,55 5,82 +1,66 +1,97 M2IIIa +0,041 -0,019 -020
HR 8164 BD+58°2249 203338 33318 I 14864 21h 16m 29,5s +58° 12′ 01″ 21h 19m 15,8s +58° 37′ 25″ 98,18 6,36 5,66 +1,38 +0,07 +1,33 M1Ibep+B2pe+B3V v +0,005 -0,001 +0,004 -021 SB 50 3,8 4,6 AB 4 *
HR 8165 BD+23°4294 203344 89640 3704 21h 16m 33,1s +23° 26′ 05″ 21h 21m 04,4s +23° 51′ 21″ 73,10 -18,06 5,57 +1,05 +0,91 K1III +0,243 -0,120 -0,005 -089 V? *
HR 8166 BD+31°4425 203358 71230 14889 21h 16m 36,8s +32° 01′ 45″ 21h 20m 50,1s +32° 27′ 10″ 79,60 -12,18 5,68 +1,08 +0,93 G8IV +0,053 -0,033 D +0,018 -029 V? 0,4 2,1 AB 3 *
HR 8167 32Iot Cap BD-17°6245 203387 164346 1561 I 21h 16m 40,7s -17° 15′ 38″ 21h 22m 14,8s -16° 50′ 04″ 33,62 -40,77 4,28 +0,90 +0,58 +0,48 G7IIIFe-1,5 +0,033 +0,004 +0,033 +012 V? < 17
HR 8168 BD+76°833 203399 10007 I 21h 16m 47,8s +76° 35′ 29″ 21h 15m 42,2s +77° 00′ 44″ 111,85 19,06 5,95 +1,50 K5III +0,013 +0,010 +015
HR 8169 BD+32°4134 203439 71237 21h 17m 09,1s +32° 11′ 16″ 21h 21m 22,0s +32° 36′ 46″ 79,80 -12,15 6,04 +0,03 +0,10 A1V +0,018 -0,011 +0,007 -003 SBO 50 *
HR 8170 BD+39°4529 203454 50739 21h 17m 06,9s +39° 55′ 34″ 21h 21m 01,4s +40° 20′ 44″ 85,37 -06,70 6,40 +0,53 -0,01 +0,34 F8V -0,019 -0,207 +0,034 +001 SBO 12 *
HR 8171 6 Cep BD+64°1527 203467 19313 3703 Var 21h 17m 17,7s +64° 26′ 52″ 21h 19m 22,2s +64° 52′ 19″ 102,74 10,69 5,18 -0,04 -0,58 B3IVe +0,006 +0,004 -0,015 -018 SB 148 *
HR 8172 CD-23°16877 203475 190285 I 21h 17m 16,6s -23° 05′ 45″ 21h 23m 00,5s -22° 40′ 08″ 26,31 -42,85 5,60 +1,63 +2,04 M1III +0,037 +0,010 -007 V?
HR 8173 1 Peg BD+19°4691 203504 107073 804 I 14909 21h 17m 27,6s +19° 22′ 36″ 21h 22m 05,2s +19° 48′ 16″ 70,05 -20,92 4,08 +1,11 +1,06 +0,54 K1III +0,106 +0,064 +0,014 -076 SB < 17 4,9 36,2 AB 3 *
HR 8174 BD+80°690 203501 3534 3964 21h 17m 30,7s +80° 48′ 41″ 21h 13m 21,5s +81° 13′ 51″ 115,25 21,83 6,15 +0,09 +0,09 A3IV -0,009 0,000 -001
HR 8175 17 Aqr BD-09°5728 203525 145351 3705 I 21h 17m 34,6s -09° 44′ 44″ 21h 22m 56,3s -09° 19′ 10″ 42,56 -37,81 5,99 +1,54 +1,89 M0III -0,025 -0,026 +018 V
HR 8176 CP-83°716 203532 258902 3995 21h 17m 36,8s -83° 07′ 07″ 21h 33m 54,4s -82° 40′ 59″ 309,46 -31,74 6,38 +0,13 -0,36 B3IV +0,018 0,000 -005
HR 8177 CD-47°13796 203548 230665 21h 17m 41,9s -47° 02′ 33″ 21h 24m 20,8s -46° 36′ 54″ 352,92 -45,21 6,31 +0,20 A7mSr: +0,042 -0,022 -024 *
HR 8178 10Bet Equ BD+06°4811 203562 126749 14920 21h 17m 55,8s +06° 23′ 01″ 21h 22m 53,6s +06° 48′ 40″ 59,00 -29,23 5,16 +0,05 +0,07 A3V +0,056 +0,010 +0,028 -011 SB 78 6,5 89,2 AE 5 *
HR 8179 BD+60°2227 203574 19333 21h 17m 59,3s +60° 19′ 54″ 21h 20m 33,5s +60° 45′ 25″ 99,84 7,73 6,11 +1,00 +0,75 G5III -0,040 -0,001 -027
HR 8180 The2Mic CD-41°14503 203585 230667 W 21h 18m 02,3s -41° 26′ 07″ 21h 24m 24,8s -41° 00′ 24″ 0,89 -45,64 5,77 -0,05 -0,20 A0IIIpSi +0,031 0,000 D +0,006 +011 0,6 0,5 AB 3
HR 8181 Gam Pav CP-65°3918 203608 254999 805 13689 21h 18m 10,8s -65° 49′ 07″ 21h 26m 26,6s -65° 21′ 58″ 328,14 -40,29 4,22 +0,49 -0,12 +0,30 F6V +0,079 +0,799 +0,111 -030 8
HR 8182 BD+29°4397 203630 71259 21h 18m 24,0s +29° 52′ 56″ 21h 22m 41,9s +30° 18′ 35″ 78,29 -13,94 6,05 +1,08 +1,07 K1III +0,015 +0,004 -025
HR 8183 33 Cap BD-21°6007 203638 190295 3707 I 13683 21h 18m 29,4s -21° 16′ 37″ 21h 24m 09,6s -20° 51′ 07″ 28,78 -42,56 5,41 +1,16 +1,10 +0,41 E K0III -0,007 -0,125 +0,021 +022 V? *
HR 8184 CD-23°16889 203639 190293 21h 18m 24,5s -23° 10′ 31″ 21h 24m 07,9s -22° 44′ 49″ 26,31 -43,12 6,38 +1,02 gK0 -0,028 -0,003 +014 V
HR 8185 BD+48°3357 203644 50761 21h 18m 31,9s +48° 57′ 37″ 21h 22m 00,4s +49° 23′ 20″ 91,90 -00,44 5,69 +1,10 +1,02 K0III +0,034 +0,067 +0,011 -002 SB
HR 8186 BD+38°4471 203696 71266 21h 18m 47,3s +38° 12′ 26″ 21h 22m 46,9s +38° 38′ 03″ 84,38 -08,15 6,63 +0,01 +0,02 A1V +0,004 -0,024 -015 130
HR 8187 18 Aqr BD-13°5923 203705 164364 1562 W 13684 21h 18m 43,6s -13° 18′ 26″ 21h 24m 11,5s -12° 52′ 41″ 38,63 -39,64 5,49 +0,29 F1V +0,091 +0,008 +008 V 120 7,5 48,9
HR 8188 Gam Ind CP-55°9586 203760 247031 1563 13692 21h 19m 07,5s -55° 05′ 33″ 21h 26m 15,4s -54° 39′ 38″ 341,75 -43,94 6,12 +0,34 +0,04 F1III +0,004 +0,036 +007
HR 8189 BD+36°4537 203784 71276 W 21h 19m 19,9s +36° 58′ 38″ 21h 23m 23,0s +37° 24′ 24″ 83,58 -09,10 6,58 F6II-III +0,046 +0,025 -027 0,0 365,4 AB 5 *
HR 8190 BD+23°4300 203803 89678 W 21h 19m 28,4s +23° 50′ 40″ 21h 23m 58,8s +24° 16′ 27″ 73,90 -18,27 5,71 +0,32 +0,08 F1IV +0,136 +0,022 +0,027 -018 V 97 4,8 53,9
HR 8191 BD+09°4800 203842 126774 21h 19m 31,6s +09° 44′ 38″ 21h 24m 24,6s +10° 10′ 27″ 62,30 -27,50 6,35 +0,47 +0,12 F5III +0,072 +0,021 -033 V? 84 *
HR 8192 20 Aqr BD-04°5444 203843 145376 21h 19m 38,9s -03° 49′ 37″ 21h 24m 51,7s -03° 23′ 54″ 49,29 -35,33 6,36 +0,33 +0,13 F0III -0,006 -0,053 -023
HR 8193 BD+36°4543 203857 71280 W 21h 19m 45,5s +36° 55′ 21″ 21h 23m 48,3s +37° 21′ 05″ 83,60 -09,20 6,47 R K5 -0,009 -0,007 -003 0,0 365,4 AB 5 *
HR 8194 BD+24°4394 203858 89680 14943 21h 19m 39,6s +24° 52′ 57″ 21h 24m 07,4s +25° 18′ 44″ 74,72 -17,59 6,15 A2V +0,039 0,000 -019 SBO 5,6 66,8 AE 6 *
HR 8195 19 Aqr BD-10°5668 203875 145382 21h 19m 50,6s -10° 10′ 28″ 21h 25m 13,1s -09° 44′ 55″ 42,40 -38,50 5,70 +0,20 F0IV +0,024 -0,171 +0,007 -021
HR 8196 CP-70°2850 203881 255003 3712 SX Pav 21h 19m 48,6s -69° 56′ 14″ 21h 28m 44,9s -69° 30′ 19″ 323,22 -38,65 5,34 +1,55 +1,45 +1,51 E M5III +0,075 -0,047 +0,023 +043 *
HR 8197 BD+23°4305 203886 89682 21h 19m 53,8s +24° 05′ 56″ 21h 24m 23,1s +24° 31′ 44″ 74,16 -18,17 6,32 +1,04 +0,94 K0III +0,033 0,000 -024
HR 8198 BD+25°4531 203925 89685 21h 20m 07,5s +25° 44′ 39″ 21h 24m 34,0s +26° 10′ 28″ 75,46 -17,08 5,68 +0,31 +0,07 A8III +0,048 +0,002 +0,013 -003 SB 53 *
HR 8199 21 Aqr BD-04°5446 203926 145384 3708 I 21h 20m 04,0s -03° 59′ 08″ 21h 25m 17,0s -03° 33′ 24″ 49,19 -35,51 5,49 +1,46 +1,82 K4III -0,008 -0,065 -024
HR 8200 CD-38°14551 203949 212998 3710 21h 20m 08,0s -38° 15′ 39″ 21h 26m 22,9s -37° 49′ 46″ 5,45 -46,01 5,63 +1,19 +1,22 K2III +0,163 -0,012 -076
HR 8201 CP-80°1017 203955 258904 W 21h 20m 10,2s -80° 28′ 33″ 21h 33m 20,6s -80° 02′ 21″ 311,99 -33,30 6,47 +0,04 +0,05 A0V +0,006 -0,012 +021 4,8 24,4
HR 8202 CD-43°14539 204018 230692 W 21h 20m 36,8s -42° 58′ 51″ 21h 27m 01,6s -42° 32′ 52″ 358,65 -46,06 5,51 +0,39 +0,15 +0,19 Am -0,049 +0,017 +018 V? 53 2,7 2,8
HR 8203 BD-00°4215 204041 126789 21h 20m 44,3s +00° 06′ 08″ 21h 25m 51,5s +00° 32′ 04″ 53,47 -33,44 6,46 +0,16 +0,05 A1IV +0,040 +0,013 -009 68
HR 8204 34Zet Cap BD-22°15388 204075 190341 806 I 14971 21h 20m 57,5s -22° 50′ 40″ 21h 26m 40,0s -22° 24′ 41″ 26,98 -43,59 3,74 +1,00 +0,59 +0,43 G4Ib +0,001 +0,023 -0,010 +003 SB < 19 8,6 21,3 *
HR 8205 BD+00°4726 204121 126794 3711 21h 21m 21,2s +00° 40′ 31″ 21h 26m 28,1s +01° 06′ 12″ 54,14 -33,25 6,13 +0,44 +0,01 F5V +0,113 -0,163 +0,028 +011 V? 12
HR 8206 BD+48°3376 204131 50817 14962 V1934 Cyg 21h 21m 25,8s +48° 53′ 31″ 21h 24m 55,5s +49° 19′ 24″ 92,20 -00,82 6,58 -0,03 0,00 B9pSi:Cr:Sr: -0,015 -0,007 +001 5,9 20,3
HR 8207 35 Cap BD-21°6020 204139 190349 I 21h 21m 34,7s -21° 37′ 43″ 21h 27m 14,8s -21° 11′ 46″ 28,63 -43,36 5,78 +1,44 +1,74 +0,76 K5III -0,026 -0,030 +023 V *
HR 8208 BD+46°3305 204153 50824 21h 21m 39,2s +46° 16′ 52″ 21h 25m 19,6s +46° 42′ 52″ 90,42 -02,73 5,60 +0,32 -0,01 F0V +0,195 +0,048 +0,039 +001 V
HR 8209 69 Cyg BD+36°4557 204172 71329 14969 21h 21m 41,7s +36° 14′ 07″ 21h 25m 47,0s +36° 40′ 03″ 83,39 -09,96 5,94 -0,08 -0,94 B0Ib +0,006 -0,005 +003 80 5,3 53,4 AC 3 *
HR 8210 BD+18°4794 204188 107138 IK Peg 21h 21m 47,9s +18° 56′ 32″ 21h 26m 26,7s +19° 22′ 32″ 70,43 -21,98 6,07 +0,22 +0,06 +0,12 A8m +0,081 +0,014 -011 SBO 83 *
HR 8211 CP-54°9872 204228 247043 21h 21m 57,4s -54° 08′ 25″ 21h 29m 00,3s -53° 42′ 21″ 342,89 -44,57 6,39 +1,14 K2IIICNIb +0,081 -0,025 +010
HR 8212 BD-12°6005 204363 164415 21h 22m 49,0s -12° 00′ 08″ 21h 28m 13,9s -11° 34′ 06″ 40,72 -39,98 6,61 +0,49 F3V +0,009 -0,048 +023 V
HR 8213 36 Cap BD-22°5692 204381 190374 I 21h 23m 01,3s -22° 14′ 34″ 21h 28m 43,4s -21° 48′ 26″ 27,97 -43,87 4,51 +0,91 +0,60 +0,46 G5III +0,138 -0,006 +0,023 -022 V *
HR 8214 5 PsA CD-31°18291 204394 213034 21h 23m 05,3s -31° 40′ 27″ 21h 29m 03,8s -31° 14′ 19″ 14,98 -46,02 6,50 +0,03 A0 +0,022 -0,011 -000
HR 8215 70 Cyg BD+36°4568 204403 71358 3714 21h 23m 16,6s +36° 40′ 55″ 21h 27m 21,4s +37° 07′ 00″ 83,94 -09,86 5,31 -0,14 -0,64 B3V 0,000 +0,002 -020 SB 135 *
HR 8216 BD+48°3390 204411 50867 13718 21h 23m 18,5s +48° 24′ 00″ 21h 26m 51,6s +48° 50′ 06″ 92,09 -01,39 5,31 +0,07 +0,16 A6pCrEu: +0,060 +0,023 +0,008 -013 V 9 *
HR 8217 35 Vul BD+26°4164 204414 89720 3715 21h 23m 15,5s +27° 10′ 23″ 21h 27m 40,1s +27° 36′ 31″ 77,04 -16,60 5,41 +0,04 +0,05 A1V +0,041 +0,018 +0,019 -008 V? 97
HR 8218 BD+52°2939 204428 33434 21h 23m 27,0s +52° 27′ 51″ 21h 26m 45,0s +52° 53′ 55″ 94,89 1,55 6,03 -0,12 -0,46 B6V +0,017 +0,008 +0,018 -030
HR 8219 BD+07°4696 204445 126818 1564 I 13727 21h 23m 29,0s +07° 45′ 38″ 21h 28m 24,8s +08° 11′ 44″ 61,21 -29,49 6,40 +1,64 +1,90 +0,93 E M1 +0,011 -0,025 -006 *
HR 8220 BD+31°4462 204485 71371 3716 21h 23m 51,8s +31° 47′ 15″ 21h 28m 08,3s +32° 13′ 31″ 80,53 -13,44 5,80 +0,32 +0,04 F0V +0,137 +0,083 +0,023 -024 *
HR 8221 BD+17°4592 204560 107168 13738 21h 24m 19,0s +17° 28′ 09″ 21h 28m 59,9s +17° 54′ 21″ 69,67 -23,41 6,44 +1,39 +1,64 K5 -0,015 -0,001 -012
HR 8222 BD-19°6107 204577 164433 21h 24m 22,9s -19° 35′ 03″ 21h 29m 59,6s -19° 08′ 52″ 31,58 -43,31 6,57 +0,41 F0V +0,034 -0,045 -012 V? 15
HR 8223 BD+21°4555 204585 89737 I W 13740 21h 24m 25,5s +21° 44′ 32″ 21h 28m 59,9s +22° 10′ 46″ 73,09 -20,54 5,93 +1,53 +1,32 M4,5III-IIIa +0,045 +0,011 -022 2,7 41,1 AB 3
HR 8224 BD+59°2383 204599 33443 3717 I 14998 13729 21h 24m 39,5s +59° 18′ 53″ 21h 27m 25,3s +59° 45′ 00″ 99,73 6,42 6,10 +1,75 +1,72 M3IIIaBa0,2 -0,022 -0,018 -016 V? 4,7 11,2 *
HR 8225 2 Peg BD+23°4325 204724 89752 1565 I 15027 21h 25m 25,0s +23° 12′ 02″ 21h 29m 56,9s +23° 38′ 20″ 74,39 -19,70 4,57 +1,62 +1,93 +1,09 M1+III +0,024 +0,004 +0,013 -019 V 8,1 29,8
HR 8226 BD+54°2544 204754 33458 I 13745 21h 25m 44,0s +54° 58′ 50″ 21h 28m 52,7s +55° 25′ 07″ 96,86 3,16 6,12 +0,14 -0,28 B8III +0,014 +0,011 -007 V? 0
HR 8227 7 Cep BD+66°1405 204770 19432 3718 21h 25m 50,2s +66° 22′ 22″ 21h 27m 46,1s +66° 48′ 33″ 104,76 11,43 5,44 -0,11 -0,42 B7V -0,014 -0,019 +0,006 +003 V 295
HR 8228 71 Cyg BD+45°3558 204771 50934 807 21h 25m 45,5s +46° 05′ 58″ 21h 29m 27,0s +46° 32′ 26″ 90,81 -03,35 5,24 +0,97 +0,80 +0,49 K0-III +0,045 +0,104 +0,023 -019 V? < 19 :
HR 8229 Xi Gru CD-41°14550 204783 230726 3719 21h 25m 46,1s -41° 37′ 12″ 21h 32m 05,9s -41° 10′ 45″ 0,56 -47,08 5,29 +1,10 +1,01 K0III +0,018 +0,015 +0,012 -008
HR 8230 6 PsA CD-34°15110 204854 213078 1566 W 13762 21h 26m 11,7s -34° 23′ 07″ 21h 32m 14,6s -33° 56′ 41″ 11,18 -46,99 5,97 +0,05 A2IV v -0,001 -0,004 +016 7,3 6,8
HR 8231 BD+11°4583 204862 107195 21h 26m 19,4s +11° 41′ 53″ 21h 31m 09,6s +12° 08′ 15″ 65,20 -27,55 6,08 -0,05 -0,21 B9,5V +0,019 -0,014 -010 SB2 125
HR 8232 22Bet Aqr BD-06°5770 204867 145457 808 I 15050 21h 26m 17,7s -06° 00′ 40″ 21h 31m 33,5s -05° 34′ 16″ 48,02 -37,88 2,91 +0,83 +0,56 +0,43 G0Ib +0,021 -0,008 +0,006 +007 V? 18 7,9 35,5 AB 3 *
HR 8233 CP-53°10092 204873 247080 21h 26m 22,4s -53° 10′ 44″ 21h 33m 17,7s -52° 44′ 15″ 343,97 -45,45 6,41 +1,48 K4III -0,005 -0,009 +034
HR 8234 CP-79°1158 204904 257942 3723 21h 26m 27,1s -79° 53′ 16″ 21h 38m 56,2s -79° 26′ 33″ 312,39 -33,86 6,18 +0,46 +0,02 F4IV +0,059 -0,022 -006
HR 8235 CD-25°15479 204943 190423 3720 21h 26m 47,6s -25° 01′ 55″ 21h 32m 33,3s -24° 35′ 26″ 24,54 -45,47 6,43 +0,20 A7V +0,073 +0,007 -009
HR 8236 CD-45°14367 204960 230737 1567 21h 26m 54,8s -45° 17′ 26″ 21h 33m 23,5s -44° 50′ 55″ 355,16 -46,99 5,57 +1,04 +0,85 K1III -0,017 -0,007 +011 V
HR 8237 BD+52°2957 204965 33477 21h 27m 00,4s +52° 31′ 04″ 21h 30m 20,4s +52° 57′ 29″ 95,32 1,22 6,02 +0,08 +0,11 A2Vp +0,024 +0,015 -017 SB 65 *
HR 8238 8Bet Cep BD+69°1173 205021 10057 809 15032 Bet Cep 21h 27m 22,2s +70° 07′ 18″ 21h 28m 39,6s +70° 33′ 39″ 107,54 14,03 3,23 -0,22 -0,95 -0,22 B1IV v +0,010 +0,007 +0,014 -008 SBO 28 4,6 13,4 AB 3 *
HR 8239 BD+79°707 205072 3568 21h 27m 46,7s +80° 05′ 20″ 21h 24m 49,7s +80° 31′ 29″ 114,98 21,03 5,97 +0,92 gG6 +0,044 -0,016 +003
HR 8240 BD+22°4418 205087 89786 13774 21h 27m 54,2s +22° 57′ 09″ 21h 32m 27,1s +23° 23′ 40″ 74,62 -20,29 6,70 -0,09 -0,28 B9pSiSrCr +0,036 +0,002 -016 V? 25
HR 8241 CD-43°14602 205096 230741 21h 27m 54,2s -43° 22′ 05″ 21h 34m 17,0s -42° 55′ 30″ 357,95 -47,36 6,32 +1,09 K1IIICNII -0,041 -0,024 +009
HR 8242 BD+51°3079 205114 33497 21h 28m 05,8s +52° 10′ 42″ 21h 31m 27,5s +52° 37′ 12″ 95,22 0,86 6,16 +0,90 +0,44 G2Ib+B9V +0,009 +0,003 -023 SBO 50 *
HR 8243 BD+59°2395 205139 19466 21h 28m 14,4s +60° 01′ 06″ 21h 30m 59,3s +60° 27′ 34″ 100,55 6,62 5,53 +0,12 -0,73 B1II -0,002 -0,001 -015 V? 73 *
HR 8244 CD-30°18703 205265 190458 3721 21h 28m 59,1s -30° 08′ 25″ 21h 34m 53,0s -29° 41′ 46″ 17,47 -47,03 6,41 -0,11 B8III +0,017 -0,017 -015 V
HR 8245 37 Cap BD-20°6237 205289 190461 21h 29m 14,1s -20° 31′ 48″ 21h 34m 51,0s -20° 05′ 04″ 30,88 -44,70 5,69 +0,40 -0,02 F1V -0,037 +0,031 +006 V?
HR 8246 BD+49°3553 205314 51019 S 21h 29m 24,5s +49° 32′ 02″ 21h 32m 56,6s +49° 58′ 40″ 93,59 -01,24 5,75 -0,03 -0,11 A0V +0,020 +0,015 -033 SB 265 0,0
HR 8247 CD-24°16729 205342 190469 21h 29m 32,8s -23° 53′ 57″ 21h 35m 15,9s -23° 27′ 15″ 26,34 -45,78 6,40 +1,10 gG7 +0,077 -0,008 -015 V?
HR 8248 BD+45°3584 205349 51027 I 13784 21h 29m 33,0s +45° 24′ 37″ 21h 33m 17,9s +45° 51′ 15″ 90,83 -04,31 6,25 +1,81 +2,03 K1Ib v -0,001 +0,003 -005 *
HR 8249 CP-65°3937 205417 255040 21h 30m 04,1s -65° 16′ 18″ 21h 38m 02,9s -64° 49′ 27″ 328,10 -41,63 6,20 +0,03 +0,05 A0-1IV +0,032 -0,010 -009 V?
HR 8250 BD+22°4431 205420 89807 21h 29m 59,8s +22° 18′ 39″ 21h 34m 34,0s +22° 45′ 17″ 74,48 -21,08 6,47 +0,51 +0,03 F7V +0,014 -0,041 +014
HR 8251 BD-04°5489 205423 145510 21h 30m 04,4s -04° 25′ 44″ 21h 35m 17,6s -03° 58′ 59″ 50,35 -37,86 5,77 +1,11 +1,05 gG9 -0,005 +0,001 +0,001 -002 V?
HR 8252 73Rho Cyg BD+44°3865 205435 51035 1568 I 13787 21h 30m 13,1s +45° 08′ 59″ 21h 33m 58,9s +45° 35′ 31″ 90,74 -04,58 4,02 +0,89 +0,56 +0,50 G8IIIFe-0,5 -0,023 -0,094 +0,002 +007 < 19 : *
HR 8253 8 PsA CD-26°15702 205471 190478 W 21h 30m 23,1s -26° 37′ 03″ 21h 36m 11,0s -26° 10′ 17″ 22,61 -46,64 5,73 +0,22 A7/8IV +0,111 -0,023 -019 8,2 18,4 *
HR 8254 Nu Oct CP-77°1510 205478 257948 810 A 21h 30m 21,7s -77° 50′ 02″ 21h 41m 28,5s -77° 23′ 24″ 314,29 -35,19 3,76 +1,00 +0,89 K0III +0,045 -0,240 +0,053 +034 SBO 0,1 * *
HR 8255 72 Cyg BD+37°4359 205512 71480 3722 I 21h 30m 41,4s +38° 05′ 08″ 21h 34m 46,6s +38° 32′ 03″ 86,01 -09,85 4,90 +1,08 +1,02 +0,54 K0,5III +0,124 +0,099 +0,012 -066 V? < 17
HR 8256 7 PsA CD-33°15664 205529 213136 21h 30m 48,5s -33° 29′ 43″ 21h 36m 48,9s -33° 02′ 53″ 12,63 -47,85 6,11 +0,22 A7Vn +0,089 -0,003 -002
HR 8257 BD+27°4107 205539 89815 S 21h 30m 53,1s +27° 45′ 08″ 21h 35m 19,0s +28° 11′ 50″ 78,72 -17,39 6,31 +0,35 -0,05 F0IV +0,128 -0,043 -042 SB2O 0,2 *
HR 8258 BD+23°4346 205541 89819 15115 21h 30m 55,5s +24° 00′ 22″ 21h 35m 27,0s +24° 27′ 08″ 75,94 -20,05 6,11 A4V +0,011 -0,011 +0,002 -028 SB2 170 0,3 0,3 *
HR 8259 BD+51°3091 205551 33540 21h 31m 00,6s +51° 15′ 10″ 21h 34m 27,5s +51° 41′ 54″ 94,93 -00,13 6,15 +0,02 -0,29 B9IIIe +0,007 0,000 -0,006 -022 V 175
HR 8260 39Eps Cap BD-20°6251 205637 164520 3724 W Eps Cap 21h 31m 28,9s -19° 54′ 51″ 21h 37m 04,8s -19° 27′ 58″ 31,94 -44,99 4,68 -0,17 -0,65 -0,12 B2,5Vpe v +0,015 +0,003 -024 SB? 293 1,3 0,0 3 *
HR 8261 BD+29°4456 205688 89834 15126 21h 31m 52,5s +29° 36′ 22″ 21h 36m 13,9s +30° 03′ 20″ 80,23 -16,20 6,36 R G8III-IV -0,063 +0,062 -020 4,4 2,1
HR 8262 BD+44°3877 205730 51079 I W Cyg 21h 32m 14,3s +44° 55′ 36″ 21h 36m 02,4s +45° 22′ 29″ 90,86 -04,98 5,53 +1,58 +1,24 +2,14 M5IIIae +0,051 +0,006 -014 V *
HR 8263 BD-01°4180 205765 145533 15142 21h 32m 25,6s -00° 50′ 20″ 21h 37m 33,8s -00° 23′ 25″ 54,52 -36,38 6,25 +0,06 +0,05 +0,02 A2V -0,015 -0,023 +017 V? 156 3,3 31,5 *
HR 8264 23Xi Aqr BD-08°5701 205767 145537 1569 S 21h 32m 25,7s -08° 18′ 10″ 21h 37m 45,1s -07° 51′ 15″ 46,45 -40,34 4,69 +0,17 +0,13 +0,10 A7V +0,116 -0,025 +0,012 -021 SBO 154 2,0 0,1 *
HR 8265 3 Peg BD+05°4830 205811 126940 15147 A 21h 32m 44,7s +06° 10′ 08″ 21h 37m 43,7s +06° 37′ 06″ 61,41 -32,28 6,18 +0,02 +0,02 A2V +0,060 -0,007 +003 SB 89 1,5 39,2 AB 3 *
HR 8266 74 Cyg BD+39°4612 205835 51101 811 21h 32m 56,3s +39° 57′ 51″ 21h 36m 57,0s +40° 24′ 49″ 87,62 -08,76 5,01 +0,18 +0,10 A5V -0,001 +0,013 +0,020 +007 V? 171
HR 8267 5 Peg BD+18°4827 205852 107288 1570 21h 33m 04,6s +18° 52′ 07″ 21h 37m 45,4s +19° 19′ 07″ 72,34 -23,99 5,45 +0,30 +0,14 F1IV +0,101 +0,013 +0,007 -025 V? 134 *
HR 8268 CD-34°15163 205872 213168 21h 33m 05,4s -34° 07′ 42″ 21h 39m 06,1s -33° 40′ 45″ 11,74 -48,38 6,28 +0,92 G8IV +0,066 -0,051 -020
HR 8269 CP-52°11911 205877 247128 3726 21h 33m 10,2s -52° 48′ 38″ 21h 39m 59,7s -52° 21′ 33″ 344,10 -46,53 6,21 +0,60 +0,32 F7III -0,017 +0,001 -000 SB2
HR 8270 4 Peg BD+05°4834 205924 126956 15157 21h 33m 31,4s +05° 19′ 13″ 21h 38m 31,9s +05° 46′ 18″ 60,76 -32,96 5,67 +0,25 +0,08 A9IV-Vn +0,114 +0,024 +0,033 -019 V? 195 6,4 27,2 *
HR 8271 CP-56°9700 205935 247132 21h 33m 30,5s -56° 11′ 25″ 21h 40m 33,6s -55° 44′ 15″ 339,43 -45,56 6,33 +1,06 K0II-III +0,010 +0,023 +027
HR 8272 BD+44°3889 205939 51109 CP Cyg 21h 33m 37,8s +44° 14′ 51″ 21h 37m 27,9s +44° 41′ 48″ 90,59 -05,65 6,20 +0,19 A7III -0,001 -0,028 +004 V? 23 *
HR 8273 BD-11°5640 206005 164555 3728 21h 34m 05,6s -11° 01′ 38″ 21h 39m 28,1s -10° 34′ 37″ 43,53 -42,00 6,08 +1,03 +0,89 K0 +0,019 -0,050 -009
HR 8274 BD+24°4445 206027 89870 S 21h 34m 14,7s +25° 02′ 52″ 21h 38m 45,0s +25° 29′ 56″ 77,29 -19,84 6,16 +1,02 +0,82 G9III -0,021 +0,003 -014 0,1
HR 8275 BD+53°2659 206040 33596 21h 34m 18,9s +53° 35′ 31″ 21h 37m 38,7s +54° 02′ 32″ 96,86 1,29 6,15 +0,99 +0,74 K1III -0,019 0,000 +002
HR 8276 BD+19°4754 206043 89871 21h 34m 21,4s +19° 48′ 50″ 21h 39m 01,1s +20° 15′ 55″ 73,31 -23,55 5,85 +0,32 +0,03 F2V +0,113 -0,003 +0,021 -013 V? 105
HR 8277 25 Aqr BD+01°4517 206067 126965 3729 I W 21h 34m 28,8s +01° 47′ 38″ 21h 39m 33,3s +02° 14′ 37″ 57,54 -35,28 5,10 +1,04 +0,90 +0,52 K0III -0,026 -0,082 +0,006 -035 V < 19 : 6,3 136,8
HR 8278 40Gam Cap BD-17°6340 206088 164560 812 I 21h 34m 33,1s -17° 06′ 51″ 21h 40m 05,5s -16° 39′ 44″ 36,00 -44,67 3,68 +0,32 +0,20 +0,14 F0p +0,190 -0,023 +0,029 -031 SB 30 *
HR 8279 9 Cep BD+61°2169 206165 19541 3725 V337 Cep 21h 35m 14,2s +61° 37′ 51″ 21h 37m 55,2s +62° 04′ 55″ 102,27 7,25 4,73 +0,30 -0,53 +0,18 B2Ib v -0,003 -0,002 -0,008 -013 V? 36 *
HR 8280 Lam Oct CP-83°722 206240 258914 W 21h 35m 36,4s -83° 10′ 44″ 21h 50m 54,3s -82° 43′ 09″ 309,02 -32,13 5,29 +0,75 +0,47 G8-K0III +0,058 -0,036 D +0,011 -011 2,3 2,8 *
HR 8281 BD+56°2617 206267 33626 813 15184 21h 35m 51,4s +57° 02′ 12″ 21h 38m 57,6s +57° 29′ 21″ 99,29 3,74 5,62 +0,21 -0,74 O6,5V((f)) -0,001 -0,003 -008 SBO 154 2,2 11,8 AC 5 *
HR 8282 CD-25°15545 206291 190555 21h 36m 02,3s -25° 33′ 23″ 21h 41m 46,1s -25° 06′ 07″ 24,56 -47,63 6,49 +1,19 K0 -0,021 -0,003 +032 V?
HR 8283 42 Cap BD-14°6102 206301 164580 I ' 21h 36m 06,6s -14° 29′ 37″ 21h 41m 32,9s -14° 02′ 51″ 39,56 -43,97 5,18 +0,65 +0,20 +0,24 E G1V+G0V -0,118 -0,307 +0,034 -001 SB1O 17 2,0 0,0 *
HR 8284 75 Cyg BD+42°4177 206330 51167 3730 I 15208 13834 21h 36m 15,5s +42° 49′ 11″ 21h 40m 11,1s +43° 16′ 26″ 90,00 -07,04 5,11 +1,60 +1,90 M1IIIab +0,063 +0,016 +0,004 -028 V 4,2 57,9 AC 3 *
HR 8285 41 Cap CD-23°17057 206356 190559 I 15223 21h 36m 19,1s -23° 42′ 55″ 21h 42m 00,8s -23° 15′ 46″ 27,21 -47,22 5,24 +0,95 +0,75 G9III +0,102 -0,089 +0,025 -044 V 6,2 5,1 *
HR 8286 CP-71°2632 206399 257955 3735 21h 36m 36,8s -71° 27′ 58″ 21h 45m 28,8s -71° 00′ 32″ 320,64 -39,09 6,01 -0,10 -0,35 B8IV +0,009 -0,019 -004 V? *
HR 8287 26 Aqr BD+00°4770 206445 126997 I 21h 37m 04,1s +00° 49′ 47″ 21h 42m 10,1s +01° 17′ 07″ 57,05 -36,37 5,67 +1,44 +1,67 K2III +0,001 -0,007 +010 V *
HR 8288 43Kap Cap BD-19°6152 206453 164593 I 21h 37m 04,5s -19° 19′ 20″ 21h 42m 39,5s -18° 51′ 59″ 33,38 -46,03 4,73 +0,88 +0,52 +0,49 G8III +0,147 -0,006 +0,028 -003 V? < 19 :
HR 8289 7 Peg BD+05°4850 206487 127002 3732 I 13848 21h 37m 15,3s +05° 13′ 28″ 21h 42m 15,5s +05° 40′ 48″ 61,36 -33,75 5,30 +1,64 +1,95 M2IIIab +0,014 -0,006 -004 V?
HR 8290 BD+54°2595 206509 33656 3731 21h 37m 24,5s +54° 25′ 02″ 21h 40m 43,3s +54° 52′ 20″ 97,74 1,61 6,20 +1,16 +0,96 K0III +0,010 +0,005 +004 *
HR 8291 76 Cyg BD+40°4611 206538 51189 W 21h 37m 32,8s +40° 21′ 04″ 21h 41m 34,3s +40° 48′ 19″ 88,54 -09,06 6,11 +0,07 +0,07 +0,05 A2V -0,012 -0,046 +0,013 +003 SB 150 4,0 62,1 AB 3 *
HR 8292 BD+10°4604 206540 107340 21h 37m 39,8s +10° 22′ 06″ 21h 42m 33,0s +10° 49′ 29″ 66,11 -30,53 6,09 -0,11 -0,51 B5IV +0,024 -0,002 +006 V? 20
HR 8293 BD-20°6270 206546 164601 21h 37m 37,9s -20° 04′ 39″ 21h 43m 13,5s -19° 37′ 15″ 32,41 -46,41 6,22 +0,27 +0,15 +0,12 A3m +0,077 -0,011 -025 SBO 47 0,1 0,0 *
HR 8294 CP-89°53 206553 258931 1669 CG Oct 21h 37m 37,1s -89° 19′ 03″ 22h 45m 28,6s -88° 49′ 06″ 303,63 -28,13 6,57 +0,28 +0,13 F0IV-V +0,016 -0,040 +015 *
HR 8295 44 Cap BD-15°6046 206561 164600 D 21h 37m 37,1s -14° 51′ 25″ 21h 43m 04,4s -14° 23′ 59″ 39,32 -44,45 5,88 +0,25 F0IV -0,002 +0,025 -013 *
HR 8296 NOVA 1876 ° Q Cyg h m s ° ′ ″ h m s ° ′ ″ *
HR 8297 BD+34°4500 206570 71613 I V460 Cyg 21h 37m 47,9s +35° 03′ 15″ 21h 42m 01,1s +35° 30′ 37″ 85,01 -13,06 6,07 +2,52 +4,76 +1,40 C6,3 +0,007 0,000 +010 *
HR 8298 BD+45°3637 206632 51204 I V1339 Cyg 21h 38m 18,9s +45° 18′ 35″ 21h 42m 08,4s +45° 45′ 57″ 91,92 -05,40 6,17 +1,55 M4III: +0,006 -0,013 +0,003 +009 *
HR 8299 CD-39°14405 206642 213248 3736 21h 38m 20,3s -39° 00′ 22″ 21h 44m 29,5s -38° 33′ 09″ 4,35 -49,57 6,30 +1,12 +0,93 G5III +0,081 -0,168 -058
HR 8300 77 Cyg BD+40°4615 206644 51207 W 21h 38m 21,4s +40° 37′ 13″ 21h 42m 22,9s +41° 04′ 38″ 88,84 -08,96 5,69 +0,01 -0,01 A0V +0,021 +0,003 +0,003 -025 SB2O 45 0,2 0,1 *
HR 8301 80Pi 1Cyg BD+50°3410 206672 33665 3733 21h 38m 32,5s +50° 43′ 59″ 21h 42m 05,7s +51° 11′ 23″ 95,48 -01,30 4,67 -0,12 -0,68 -0,13 B3IV +0,006 -0,006 -008 SBO 109 *
HR 8302 45 Cap BD-15°6052 206677 164612 21h 38m 33,4s -15° 12′ 27″ 21h 44m 01,0s -14° 44′ 58″ 39,00 -44,80 5,99 +0,21 +0,07 +0,12 F0V -0,023 +0,008 -004 SB
HR 8303 CD-50°13463 206690 230822 21h 38m 41,2s -49° 57′ 33″ 21h 45m 19,0s -49° 29′ 55″ 347,83 -48,10 6,45 +1,15 K1III +0,094 +0,053 -051
HR 8304 BD+48°3480 206731 51217 21h 39m 00,3s +49° 08′ 36″ 21h 42m 38,9s +49° 36′ 01″ 94,51 -02,56 6,09 +1,00 +0,74 G8II +0,010 -0,002 -002 V
HR 8305 9Iot PsA CD-33°15734 206742 213258 814 W 21h 38m 59,5s -33° 28′ 56″ 21h 44m 56,8s -33° 01′ 33″ 12,88 -49,55 4,34 -0,05 -0,11 -0,03 A0V +0,034 -0,094 +0,041 +002 SB2 47 7,0 20, *
HR 8306 BD+40°4623 206749 51221 I 13857 21h 39m 05,2s +40° 41′ 52″ 21h 43m 06,4s +41° 09′ 18″ 89,00 -08,99 5,49 +1,59 +1,96 M2IIIab -0,023 -0,015 -023 V *
HR 8307 79 Cyg BD+37°4408 206774 71643 W 21h 39m 17,4s +37° 49′ 33″ 21h 43m 25,7s +38° 17′ 02″ 87,11 -11,18 5,65 R 0,00 -0,02 A0V +0,036 +0,004 -023 165 1,3 151,2 AB 5 *
HR 8308 8Eps Peg BD+09°4891 206778 127029 815 I 15268 Eps Peg 21h 39m 16,4s +09° 24′ 59″ 21h 44m 11,2s +09° 52′ 30″ 65,57 -31,46 2,39 +1,53 +1,70 +0,76 K2Ib e +0,031 -0,001 +0,006 +005 V < 17 6,1 142,5 AC 3 *
HR 8309 78Mu 1Cyg BD+28°4169 206826 89940 15270 A 21h 39m 40,1s +28° 17′ 27″ 21h 44m 08,6s +28° 44′ 34″ 80,58 -18,34 4,73 H +0,48 +0,01 +0,28 F6V +0,292 -0,241 +0,049 +018 SB2 18 1,3 2,0 AB 5 *
HR 8310 78Mu 2Cyg BD+28°4169 206827 89939 15270 B 21h 39m 40,3s +28° 17′ 26″ 21h 44m 08,3s +28° 44′ 35″ 80,58 -18,34 6,08 H +0,36 ? G2V +0,231 -0,219 +0,049 +017 V? 1,3 2,0 AB 5 *
HR 8311 46 Cap BD-09°5829 206834 145637 I 21h 39m 40,3s -09° 32′ 30″ 21h 45m 00,3s -09° 04′ 57″ 46,17 -42,51 5,09 +1,11 +0,95 +0,53 G8II-III +0,021 -0,005 +0,002 -005 SB < 17
HR 8312 BD+58°2314 206842 33683 21h 39m 44,8s +58° 48′ 47″ 21h 42m 45,4s +59° 16′ 16″ 100,84 4,75 6,08 +1,34 K1III -0,003 +0,010 -002
HR 8313 9 Peg BD+16°4582 206859 107365 I 13864 21h 39m 46,5s +16° 53′ 28″ 21h 44m 30,7s +17° 21′ 00″ 71,98 -26,51 4,34 +1,17 +1,00 +0,55 G5Ib +0,012 -0,013 +0,008 -022 V? 20
HR 8314 BD+14°4668 206860 107364 3737 HN Peg 21h 39m 42,0s +14° 18′ 58″ 21h 44m 31,3s +14° 46′ 19″ 69,86 -28,27 5,94 +0,59 +0,04 G0V v +0,234 -0,119 +0,065 -019 V? 11 *
HR 8315 10Kap Peg BD+24°4463 206901 89949 I 15281 21h 40m 06,9s +25° 11′ 07″ 21h 44m 38,7s +25° 38′ 42″ 78,41 -20,67 4,13 +0,43 +0,03 +0,25 F5IV +0,034 +0,010 +0,035 -008 SB1O 29 0,4 0,3 AB 3 *
HR 8316 Mu Cep BD+58°2316 206936 33693 I 15271 Mu Cep 21h 40m 26,8s +58° 19′ 17″ 21h 43m 30,4s +58° 46′ 48″ 100,60 4,32 4,08 +2,35 +2,42 +1,76 M2-Ia e +0,003 -0,003 +0,003 +019 V 8,3 19,5 AB 3 *
HR 8317 11 Cep BD+70°1193 206952 10126 817 I 21h 40m 27,4s +70° 51′ 03″ 21h 41m 55,3s +71° 18′ 41″ 108,88 13,82 4,56 +1,10 +1,10 +0,54 K1III +0,117 +0,099 +0,008 -037 < 17
HR 8318 47 Cap BD-09°5833 207005 145648 I AG Cap 21h 40m 56,2s -09° 44′ 14″ 21h 46m 16,3s -09° 16′ 33″ 46,14 -42,88 6,00 +1,66 +1,87 +1,03 E M3III +0,021 +0,009 +021 V? *
HR 8319 48Lam Cap BD-12°6087 207052 164639 818 21h 41m 09,1s -11° 49′ 38″ 21h 46m 32,1s -11° 21′ 57″ 43,64 -43,91 5,58 -0,01 -0,05 A1V +0,031 -0,008 +0,015 +001 V 190
HR 8320 BD+35°4626 207088 71675 1571 21h 41m 30,0s +35° 23′ 45″ 21h 45m 44,5s +35° 51′ 26″ 85,82 -13,30 6,40 +1,00 +0,71 G8III +0,094 +0,012 -005
HR 8321 12 Peg BD+22°4472 207089 89972 3739 I 21h 41m 28,2s +22° 29′ 16″ 21h 46m 04,4s +22° 56′ 56″ 76,64 -22,83 5,29 +1,41 +1,33 K0IbHdel 0,5 e +0,010 -0,005 +0,006 -012 *
HR 8322 49Del Cap BD-16°5943 207098 164644 819 I 15314 Del Cap 21h 41m 31,3s -16° 34′ 52″ 21h 47m 02,4s -16° 07′ 38″ 37,60 -46,01 2,87 +0,29 +0,09 +0,17 Am v +0,263 -0,297 +0,087 -006 SBO 87 2,0 0,0 4 *
HR 8323 CD-47°13928 207129 230846 1573 W 21h 41m 45,6s -47° 45′ 31″ 21h 48m 15,8s -47° 18′ 13″ 350,88 -49,10 5,58 +0,60 +0,08 G0V +0,167 -0,298 +0,073 -007 3,0 55,0
HR 8324 BD+71°1082 207130 10131 I 21h 41m 51,1s +71° 51′ 42″ 21h 43m 04,0s +72° 19′ 13″ 109,65 14,50 5,17 +1,05 +0,97 K0III -0,044 -0,038 +0,015 -039 V? < 17 *
HR 8325 BD+24°4473 207134 89976 I : 21h 41m 50,7s +25° 06′ 01″ 21h 46m 24,0s +25° 33′ 48″ 78,65 -21,00 6,28 +1,21 +1,25 K3III: +0,166 +0,044 +0,006 -045 V?
HR 8326 10The PsA CD-31°18466 207155 213292 3741 W 21h 41m 52,1s -31° 21′ 40″ 21h 47m 44,2s -30° 53′ 54″ 16,24 -49,94 5,01 +0,04 +0,05 A2V -0,032 +0,002 +0,006 +014 139 0,1 0,1 AB 3 *
HR 8327 BD+61°2193 207198 19621 W 21h 42m 08,3s +61° 59′ 59″ 21h 44m 53,3s +62° 27′ 38″ 103,14 6,99 5,95 +0,31 -0,64 +0,17 O9Ib-II e -0,007 -0,002 -018 76 3,5 17,0 *
HR 8328 11 Peg BD+02°4414 207203 127060 1574 21h 42m 09,7s +02° 13′ 25″ 21h 47m 14,0s +02° 41′ 10″ 59,38 -36,56 5,64 0,00 -0,01 A1V +0,010 -0,003 +0,005 +017 V? 139
HR 8329 BD+42°4204 207218 51277 21h 42m 18,2s +42° 35′ 54″ 21h 46m 16,6s +43° 03′ 39″ 90,71 -07,93 6,54 +0,28 +0,13 G0:III+A4V +0,013 +0,013 -019 V 100 *
HR 8330 BD+16°4598 207223 107395 21h 42m 19,3s +16° 43′ 55″ 21h 47m 04,7s +17° 11′ 39″ 72,32 -27,05 6,21 +0,34 +0,01 F3V +0,094 -0,014 -019
HR 8331 CP-65°3951 207229 255080 3742 21h 42m 15,0s -65° 10′ 34″ 21h 50m 00,1s -64° 42′ 45″ 327,40 -42,80 5,62 +1,02 +0,83 K0III -0,003 -0,042 -001
HR 8332 BD-06°5827 207235 145671 21h 42m 22,4s -06° 22′ 49″ 21h 47m 38,1s -05° 55′ 02″ 50,30 -41,49 6,17 +0,22 +0,05 A7V +0,049 -0,002 -011 120
HR 8333 Omi Ind CP-70°2873 207241 255087 820 21h 42m 19,9s -70° 05′ 41″ 21h 50m 47,1s -69° 37′ 46″ 321,80 -40,23 5,53 +1,37 +1,63 K2-3III -0,031 -0,002 +0,029 +020
HR 8334 10Nu Cep BD+60°2288 207260 19624 1572 I Nu Cep 21h 42m 33,7s +60° 39′ 33″ 21h 45m 26,9s +61° 07′ 15″ 102,31 5,93 4,29 +0,52 +0,13 +0,44 A2Ia -0,003 -0,003 +0,013 -021 V 33 *
HR 8335 81Pi 2Cyg BD+48°3504 207330 51293 821 21h 43m 05,8s +48° 50′ 48″ 21h 46m 47,6s +49° 18′ 34″ 94,83 -03,22 4,23 -0,12 -0,71 -0,12 B3III +0,004 -0,002 -0,001 -012 SBO 43 *
HR 8336 BD+35°4643 207446 71716 I 21h 43m 55,4s +36° 06′ 58″ 21h 48m 08,3s +36° 34′ 50″ 86,68 -13,08 6,47 R K5 -0,028 +0,002 -031
HR 8337 BD-13°6027 207503 164679 21h 44m 16,8s -13° 11′ 21″ 21h 49m 41,1s -12° 43′ 23″ 42,41 -45,20 6,31 +0,22 A3m -0,003 +0,015 +000 SB2 20 *
HR 8338 BD+37°4427 207516 71722 21h 44m 20,1s +38° 11′ 01″ 21h 48m 29,4s +38° 38′ 55″ 88,12 -11,56 6,12 -0,08 -0,34 B8V +0,022 -0,002 -020 100
HR 8339 12 Cep BD+60°2294 207528 19642 I 21h 44m 28,2s +60° 13′ 43″ 21h 47m 25,3s +60° 41′ 34″ 102,22 5,45 5,52 +1,52 +1,93 M1IIIb -0,008 0,000 +0,021 -020
HR 8340 BD-17°6389 207552 164686 21h 44m 43,0s -17° 18′ 40″ 21h 50m 13,1s -16° 50′ 41″ 37,05 -46,99 6,38 +1,42 K0 +0,034 0,000 -001 V
HR 8341 BD+19°4793 207563 90027 3744 21h 44m 46,4s +19° 59′ 48″ 21h 49m 26,9s +20° 27′ 45″ 75,35 -25,15 6,29 -0,10 -0,64 B2V +0,003 -0,002 -012 V? 122
HR 8342 BD+69°1198 207636 19646 21h 45m 15,3s +69° 41′ 13″ 21h 47m 01,0s +70° 09′ 03″ 108,41 12,67 6,29 R A0V -0,004 -0,026 -002 V? 205
HR 8343 14 Peg BD+29°4525 207650 90040 1575 21h 45m 25,2s +29° 42′ 30″ 21h 49m 50,7s +30° 10′ 27″ 82,57 -18,12 5,04 -0,03 +0,03 A1V s +0,019 -0,027 +0,006 -023 SBO 68 *
HR 8344 13 Peg BD+16°4612 207652 107425 W 13891 21h 45m 23,1s +16° 49′ 14″ 21h 50m 08,7s +17° 17′ 08″ 72,97 -27,52 5,29 +0,37 +0,03 +0,18 F2III-IV +0,076 -0,061 +0,015 -004 V 71 2,0 0,2 *
HR 8345 BD+40°4648 207673 51344 3745 21h 45m 35,9s +40° 40′ 57″ 21h 49m 40,1s +41° 08′ 56″ 89,94 -09,80 6,48 +0,42 +0,07 A2Ib -0,002 -0,007 -002 V 21
HR 8346 BD-19°6176 207760 164697 21h 46m 08,6s -19° 05′ 21″ 21h 51m 41,8s -18° 37′ 23″ 34,79 -47,96 6,16 +0,36 +0,06 F0III +0,148 -0,079 -042 V?
HR 8347 BD+60°2300 207780 19663 I 21h 46m 23,2s +60° 48′ 24″ 21h 49m 19,0s +61° 16′ 22″ 102,77 5,75 6,17 +1,67 +2,03 M1II-III +0,003 -0,024 -019
HR 8348 BD+19°4797 207840 107445 15383 21h 46m 52,4s +19° 21′ 28″ 21h 51m 34,2s +19° 49′ 36″ 75,25 -25,96 5,77 -0,10 -0,40 B8III +0,014 +0,017 -020 20 5,6 19,3 AB 3 *
HR 8349 BD+38°4621 207857 71767 V1619 Cyg 21h 46m 56,6s +39° 04′ 06″ 21h 51m 04,9s +39° 32′ 12″ 89,10 -11,20 6,17 -0,08 -0,42 B9pHgMn +0,006 +0,005 +000 V? 12 *
HR 8350 BD+20°5027 207932 90059 I HO Peg 21h 47m 38,3s +20° 48′ 10″ 21h 52m 18,2s +21° 16′ 23″ 76,50 -25,04 6,89 R M4III +0,015 +0,021 -022 *
HR 8351 51Mu Cap BD-14°6149 207958 164713 1577 21h 47m 50,7s -14° 01′ 21″ 21h 53m 17,8s -13° 33′ 06″ 41,88 -46,35 5,08 +0,37 -0,01 F1III +0,313 +0,013 +0,047 -022 V 87 *
HR 8352 CP-62°6277 207964 255101 W 21h 47m 49,0s -62° 21′ 21″ 21h 55m 11,5s -61° 53′ 11″ 330,39 -44,71 5,90 +0,39 F1III +0,050 -0,084 D +0,019 +001 0,1 0,3 *
HR 8353 Gam Gru CD-37°14536 207971 213374 822 21h 47m 52,5s -37° 50′ 06″ 21h 53m 55,7s -37° 21′ 54″ 6,11 -51,47 3,01 -0,12 -0,37 -0,06 B8III +0,102 -0,021 +0,013 -002 V? 68
HR 8354 15 Peg BD+28°4215 207978 90065 21h 48m 02,0s +28° 19′ 31″ 21h 52m 29,9s +28° 47′ 36″ 82,05 -19,54 5,53 +0,42 -0,13 F6IV-V vw -0,059 -0,067 +0,040 +019 V? 6 *
HR 8355 BD-10°5785 208008 164717 W 21h 48m 15,2s -10° 46′ 57″ 21h 53m 36,0s -10° 18′ 42″ 46,07 -44,96 6,59 -0,12 B9V +0,012 -0,004 -011 V 0,5 0,1 AB 3 *
HR 8356 16 Peg BD+25°4635 208057 90075 823 21h 48m 30,6s +25° 27′ 16″ 21h 53m 03,8s +25° 55′ 30″ 80,10 -21,75 5,08 -0,17 -0,67 B3Ve +0,009 -0,002 +0,003 -012 SB 152 *
HR 8357 BD+55°2639 208095 33819 15405 A 13909 21h 48m 37,9s +55° 19′ 36″ 21h 52m 01,0s +55° 47′ 49″ 99,56 1,28 5,71 -0,13 -0,46 B6IV-V +0,013 +0,003 D +0,005 -007 SB2O 120 : 1,0 18,3 AB 3 *
HR 8358 BD+18°4879 208108 107474 21h 48m 55,0s +19° 11′ 48″ 21h 53m 37,4s +19° 40′ 06″ 75,51 -26,41 5,68 +0,01 +0,01 A0V s +0,013 +0,013 +006 41
HR 8359 BD+06°4919 208110 127141 21h 48m 58,1s +06° 23′ 34″ 21h 53m 57,8s +06° 51′ 52″ 64,70 -35,25 6,15 +0,80 +0,27 G0III s +0,081 0,000 -010 < 32 *
HR 8360 BD-04°5568 208111 145731 21h 48m 57,0s -04° 44′ 43″ 21h 54m 10,4s -04° 16′ 34″ 53,33 -41,99 5,71 +1,18 +1,27 K2III +0,057 -0,093 +0,017 -037
HR 8361 BD+65°1664 208132 19686 15407 21h 49m 07,2s +65° 16′ 59″ 21h 51m 37,3s +65° 45′ 10″ 105,85 9,04 6,37 A1m -0,006 -0,015 D +0,010 +004 V? 0,3 1,9 AB 3 *
HR 8362 Pi Ind CP-58°7911 208149 247230 21h 49m 13,0s -58° 22′ 23″ 21h 56m 14,0s -57° 53′ 58″ 335,36 -46,69 6,19 +0,21 +0,15 Am +0,016 +0,011 +007 V? *
HR 8363 BD-03°5329 208177 145735 15432 21h 49m 24,0s -03° 46′ 21″ 21h 54m 35,9s -03° 18′ 04″ 54,49 -41,54 6,20 +0,48 +0,07 F5IV +0,018 -0,028 -016 3,4 17,6 *
HR 8364 BD+19°4814 208202 107489 15431 21h 49m 35,3s +19° 14′ 47″ 21h 54m 17,4s +19° 43′ 06″ 75,68 -26,48 6,39 +0,97 +0,68 K0III+F7V -0,034 -0,008 +004 V? 2,1 22,3 AB 3 *
HR 8365 CD-31°18541 208285 213406 21h 50m 05,8s -31° 04′ 45″ 21h 55m 55,6s -30° 36′ 23″ 17,01 -51,66 6,41 +0,93 G8III +0,051 -0,026 -085 V
HR 8366 CD-37°14565 208321 213414 21h 50m 21,7s -37° 43′ 39″ 21h 56m 22,8s -37° 15′ 13″ 6,25 -51,96 5,46 +0,08 A2Vn -0,016 -0,002 +028 V 222
HR 8367 CD-38°14801 208435 213427 BZ Gru 21h 51m 00,1s -38° 13′ 19″ 21h 57m 02,2s -37° 44′ 49″ 5,44 -52,07 6,18 +0,33 F1III-IV +0,022 -0,003 +001 *
HR 8368 Del Ind CP-55°9733 208450 247244 824 W 21h 51m 06,9s -55° 28′ 05″ 21h 57m 55,1s -54° 59′ 33″ 339,11 -48,12 4,40 +0,28 +0,10 F0IV +0,048 -0,007 +0,020 +015 V? 130 0,1 0,1 *
HR 8369 Kap1Ind CP-59°7744 208496 247247 3752 BG Ind 21h 51m 26,0s -59° 29′ 20″ 21h 58m 30,1s -59° 00′ 44″ 333,72 -46,45 6,12 +0,46 -0,02 F3V +0,005 +0,026 +040 SB2 *
HR 8370 CP-78°1430 208500 257990 21h 51m 26,0s -78° 08′ 26″ 22h 01m 52,1s -77° 39′ 45″ 313,17 -35,87 6,41 +0,22 +0,08 A5IV-V -0,031 -0,002 +001 V
HR 8371 13 Cep BD+55°2644 208501 33864 3749 13963 21h 51m 31,4s +56° 08′ 15″ 21h 54m 53,2s +56° 36′ 41″ 100,39 1,68 5,80 +0,73 -0,02 +0,60 B8Ib v -0,003 -0,001 -015 V? 53 *
HR 8372 BD+20°5046 208527 90112 1579 I 21h 51m 43,3s +20° 45′ 52″ 21h 56m 24,0s +21° 14′ 23″ 77,24 -25,72 6,40 +1,70 +2,03 K5V +0,002 +0,015 +0,004 +002
HR 8373 17 Peg BD+11°4696 208565 107528 3751 21h 52m 03,7s +11° 36′ 05″ 21h 56m 56,4s +12° 04′ 35″ 69,96 -32,32 5,54 +0,05 +0,03 A2Vnn -0,024 -0,014 +015 V 240
HR 8374 BD+60°2318 208606 19738 I 21h 52m 20,9s +61° 04′ 02″ 21h 55m 20,7s +61° 32′ 31″ 103,50 5,51 6,13 +1,60 +1,62 G8Ib +0,004 +0,007 -032 SB *
HR 8375 BD+64°1607 208682 19742 15467 13966 21h 52m 53,6s +64° 50′ 45″ 21h 55m 31,1s +65° 19′ 15″ 105,89 8,45 5,86 -0,06 -0,75 B2,5Ve +0,007 +0,003 -015 V 350 : 2,2 1,1 *
HR 8376 BD-06°5878 208703 145778 21h 52m 58,8s -05° 53′ 56″ 21h 58m 13,3s -05° 25′ 29″ 52,76 -43,46 6,33 +0,37 -0,03 F5IV +0,040 -0,101 +001 V 12
HR 8377 BD+47°3618 208727 51477 3754 21h 53m 12,9s +48° 11′ 33″ 21h 57m 02,2s +48° 40′ 07″ 95,74 -04,77 6,42 -0,08 -0,37 B8V +0,005 +0,002 -016 V? 140
HR 8378 BD-21°6131 208735 190786 3757 I 21h 53m 09,2s -21° 39′ 36″ 21h 58m 43,8s -21° 10′ 58″ 31,90 -50,35 6,12 +1,65 +1,83 M4III +0,023 -0,002 +003
HR 8379 CD-38°14820 208737 213452 21h 53m 15,2s -38° 52′ 22″ 21h 59m 17,9s -38° 23′ 43″ 4,34 -52,47 5,50 +1,00 K0III +0,042 -0,006 -010
HR 8380 CP-76°1542 208741 257993 3760 W 21h 53m 16,5s -76° 35′ 47″ 22h 03m 03,8s -76° 07′ 07″ 314,54 -36,95 5,95 +0,39 +0,11 F3III +0,022 -0,080 +007 SB 4,2 34,6
HR 8381 CP-56°9784 208796 247262 21h 53m 34,8s -56° 21′ 42″ 22h 00m 24,1s -55° 52′ 58″ 337,68 -48,07 6,01 -0,10 -0,12 B9IV-V +0,010 +0,014 +003
HR 8382 BD-05°5674 208801 145784 1580 21h 53m 42,0s -04° 50′ 38″ 21h 58m 55,0s -04° 22′ 23″ 54,10 -43,03 6,22 +1,00 +0,87 +0,35 E K2V +0,001 -0,254 +0,034 -044 V
HR 8383 BD+62°2007 208816 19753 3756 I W VV Cep 21h 53m 49,9s +63° 08′ 57″ 21h 56m 39,1s +63° 37′ 32″ 104,92 7,05 4,91 +1,77 +0,39 +1,40 M2Iaep+B8Ve v -0,005 -0,004 +0,004 -019 SBO 0 : 1,7 0,1 *
HR 8384 BD+65°1691 208947 19760 I 21h 54m 37,7s +65° 40′ 44″ 21h 57m 11,1s +66° 09′ 22″ 106,55 9,00 6,43 -0,05 -0,68 B2V +0,005 +0,001 +002 SBO 250 0,2 91, *
HR 8385 18 Peg BD+06°4940 209008 127219 3759 21h 55m 08,1s +06° 14′ 17″ 22h 00m 07,9s +06° 43′ 03″ 65,80 -36,51 6,00 -0,12 -0,57 B3III +0,015 +0,004 -007 V? 78
HR 8386 12Eta PsA CD-29°18119 209014 190822 15536 13993 21h 55m 05,6s -28° 56′ 01″ 22h 00m 50,2s -28° 27′ 13″ 20,70 -52,44 5,42 -0,09 -0,37 -0,07 B8V e +0,016 +0,006 D +0,011 -005 V 1,0 1,9 *
HR 8387 Eps Ind CP-57°10015 209100 247287 825 21h 55m 42,6s -57° 11′ 48″ 22h 03m 21,6s -56° 47′ 10″ 336,28 -48,01 4,69 +1,06 +0,99 +0,55 K4-5V +3,961 -2,538 +0,285 -040 *
HR 8388 BD+62°2010 209112 19773 I 21h 55m 56,6s +62° 13′ 07″ 21h 58m 53,4s +62° 41′ 54″ 104,54 6,16 5,93 +1,67 +1,81 M3IIIab +0,004 +0,026 -016 V?
HR 8389 BD+56°2670 209124 33943 21h 56m 01,9s +57° 10′ 46″ 21h 59m 23,0s +57° 39′ 30″ 101,51 2,13 6,59 +0,03 -0,01 A0III-IV +0,004 -0,015 -003 *
HR 8390 28 Aqr BD-00°4296 209128 127235 I 21h 55m 58,0s +00° 07′ 29″ 22h 01m 05,0s +00° 36′ 18″ 59,95 -40,57 5,58 +1,28 +1,40 gK4 +0,010 -0,013 +007
HR 8391 BD+32°4316 209149 71932 21h 56m 03,0s +32° 31′ 28″ 22h 00m 26,8s +33° 00′ 22″ 86,30 -17,44 6,46 F5III -0,006 +0,064 -002 40 *
HR 8392 20 Peg BD+12°4737 209166 107587 826 15543 21h 56m 13,0s +12° 38′ 27″ 22h 01m 05,4s +13° 07′ 11″ 71,68 -32,32 5,60 +0,34 +0,05 F4III +0,059 -0,057 +0,038 +007 V < 20 6,4 54,7
HR 8393 19 Peg BD+07°4779 209167 127239 I 21h 56m 11,4s +07° 46′ 36″ 22h 01m 09,2s +08° 15′ 26″ 67,43 -35,67 5,65 +1,44 +1,77 gK5 -0,009 -0,002 -023 V?
HR 8394 BD-18°6056 209240 164827 3761 21h 56m 41,6s -18° 23′ 00″ 22h 02m 11,9s -17° 54′ 13″ 37,15 -50,04 6,28 +1,01 gG7 +0,123 -0,060 -017
HR 8395 BD+74°946 209258 10208 3758 I 21h 56m 53,8s +74° 31′ 05″ 21h 57m 51,0s +74° 59′ 48″ 112,28 15,84 6,35 +1,56 +1,61 K5 -0,007 -0,012 -017
HR 8396 29 Aqr BD-17°6422 209278 164830 15562 A DX Aqr 21h 56m 58,3s -17° 26′ 46″ 22h 02m 26,6s -16° 57′ 51″ 38,54 -49,74 6,37 +0,42 A2V+K0III +0,015 +0,001 D +0,006 +015 SBO 0,1 3,6 AB 3 *
HR 8397 BD+10°4676 209288 107599 14001 21h 57m 06,6s +10° 29′ 31″ 22h 02m 01,4s +10° 58′ 26″ 70,03 -33,98 6,37 -0,10 -0,61 B5IIIn +0,022 +0,003 -015 V?
HR 8398 CD-30°18975 209335 213502 21h 57m 30,1s -30° 23′ 12″ 22h 03m 17,2s -29° 54′ 15″ 18,43 -53,16 7,10 +0,32 F0IIIn +0,122 -0,014 -012
HR 8399 BD+61°2233 209339 19792 W 13998 21h 57m 39,7s +62° 00′ 24″ 22h 00m 39,3s +62° 29′ 17″ 104,58 5,87 6,66 +0,06 -0,82 B0IV -0,001 +0,007 -020 V? 213 2,0 0,9 *
HR 8400 16 Cep BD+72°1009 209369 10216 W 21h 57m 49,3s +72° 42′ 14″ 21h 59m 15,0s +73° 10′ 48″ 111,17 14,38 5,03 +0,44 -0,03 F5V -0,068 -0,161 +0,033 -021 V 26 6,8 131,4 *
HR 8401 30 Aqr BD-07°5688 209396 145836 21h 58m 00,9s -07° 00′ 20″ 22h 03m 16,4s -06° 31′ 21″ 52,41 -45,11 5,54 +0,96 +0,73 K0III +0,045 +0,006 +030
HR 8402 31Omi Aqr BD-02°5681 209409 145837 3765 Omi Aqr 21h 58m 08,5s -02° 38′ 17″ 22h 03m 18,9s -02° 09′ 19″ 57,44 -42,67 4,69 -0,06 -0,41 -0,05 B7IVe +0,028 -0,012 +012 V? 227 *
HR 8403 BD+52°3083 209419 33985 3763 21h 58m 10,6s +52° 24′ 00″ 22h 01m 50,6s +52° 52′ 56″ 98,91 -01,89 5,78 -0,11 -0,50 B5III +0,011 +0,006 -022 V? *
HR 8404 21 Peg BD+10°4681 209459 107625 21h 58m 24,6s +10° 54′ 12″ 22h 03m 19,0s +11° 23′ 11″ 70,66 -33,92 5,80 -0,07 -0,20 B9,5V +0,017 -0,012 -000 4
HR 8405 13 PsA CD-30°18985 209476 213517 I 21h 58m 38,0s -30° 24′ 03″ 22h 04m 23,9s -29° 55′ 00″ 18,45 -53,40 6,47 +1,63 +1,93 K5III +0,014 +0,001 +023 V
HR 8406 14 Cep BD+57°2441 209481 33990 LZ Cep 21h 58m 42,8s +57° 31′ 04″ 22h 02m 04,6s +58° 00′ 02″ 102,01 2,18 5,56 +0,06 -0,86 O9Vn -0,002 0,000 -0,009 -007 SB2O 130 : *
HR 8407 BD+43°4119 209515 51595 15578 V1942 Cyg 21h 58m 54,4s +44° 10′ 03″ 22h 02m 56,7s +44° 39′ 00″ 94,08 -08,58 5,60 -0,03 -0,10 -0,01 A0IV -0,018 -0,033 -001 V? 98 2,5 1,0 AB 5 *
HR 8408 CD-27°15757 209522 190864 3767 14011 21h 58m 55,6s -27° 18′ 23″ 22h 04m 36,8s -26° 49′ 21″ 23,58 -53,01 5,96 -0,14 -0,66 -0,15 B4IVne v +0,017 -0,015 -018 V 300 *
HR 8409 Kap2Ind CP-60°7541 209529 247303 21h 58m 49,7s -60° 07′ 11″ 22h 05m 50,9s -59° 38′ 10″ 332,26 -46,96 5,62 +1,46 +1,81 +0,56 E K4III +0,048 -0,056 -011
HR 8410 32 Aqr BD-01°4242 209625 145853 21h 59m 38,8s -01° 23′ 24″ 22h 04m 47,4s -00° 54′ 24″ 59,10 -42,22 5,30 +0,23 +0,15 +0,11 A5m v -0,015 -0,052 +0,014 +020 SB1O 19 *
HR 8411 Lam Gru CD-40°14639 209688 213543 1581 22h 00m 05,3s -40° 01′ 33″ 22h 06m 06,9s -39° 32′ 36″ 2,22 -53,67 4,46 +1,37 +1,66 +0,78 K3III -0,023 -0,124 +0,013 +039
HR 8412 BD+32°4329 209693 71998 15602 22h 00m 09,2s +32° 27′ 25″ 22h 04m 34,4s +32° 56′ 31″ 86,97 -18,03 6,38 +1,10 +0,80 ? G5Ia -0,007 +0,001 -022 V? 4,8 21,4
HR 8413 22Nu Peg BD+04°4800 209747 127285 I 14020 22h 00m 38,1s +04° 34′ 11″ 22h 05m 40,8s +05° 03′ 31″ 65,37 -38,64 4,84 +1,44 +1,81 +0,76 K4III +0,111 +0,100 +0,014 -016 SB < 17
HR 8414 34Alp Aqr BD-01°4246 209750 145862 827 I W 22h 00m 38,9s -00° 48′ 21″ 22h 05m 47,0s -00° 19′ 11″ 59,93 -42,07 2,96 +0,98 +0,74 +0,49 G2Ib v +0,020 -0,010 +0,012 +008 V? < 17 9,0 113,0 *
HR 8415 BD+25°4671 209761 90214 I 22h 00m 36,2s +26° 11′ 14″ 22h 05m 11,4s +26° 40′ 26″ 82,85 -22,98 5,78 +1,25 K2III +0,034 +0,032 -025 V
HR 8416 18 Cep BD+62°2028 209772 19828 I MO Cep 22h 00m 53,1s +62° 38′ 00″ 22h 03m 52,9s +63° 07′ 11″ 105,26 6,15 5,29 +1,58 +1,79 +1,26 E M5IIIab +0,031 +0,055 -0,006 -004 *
HR 8417 17Xi Cep BD+63°1802 209790 19827 15600 A 22h 00m 53,7s +64° 08′ 26″ 22h 03m 47,4s +64° 37′ 40″ 106,15 7,37 4,29 +0,34 +0,09 +0,13 A3/6Vm +0,209 +0,085 +0,032 -006 SB2O 20 2,0 7,7 AB 3 *
HR 8418 33Iot Aqr BD-14°6209 209819 164861 828 22h 01m 02,2s -14° 21′ 18″ 22h 06m 26,2s -13° 52′ 11″ 43,51 -49,37 4,27 -0,07 -0,29 -0,09 B9IV-V +0,042 -0,056 -010 SB2 169
HR 8419 23 Peg BD+28°4284 209833 90217 3768 22h 01m 02,7s +28° 28′ 41″ 22h 05m 34,7s +28° 57′ 50″ 84,49 -21,27 5,70 -0,06 -0,21 B9Vn +0,031 -0,012 -012 SB 360
HR 8420 CP-76°1547 209855 258003 22h 01m 15,7s -76° 22′ 12″ 22h 10m 42,5s -75° 52′ 50″ 314,37 -37,45 6,55 +1,18 +1,30 K2IIICNII +0,035 -0,002 +051
HR 8421 BD+46°3574 209857 51632 I HT Lac 22h 01m 18,0s +46° 15′ 33″ 22h 05m 16,4s +46° 44′ 41″ 95,68 -07,14 6,13 +1,61 +1,76 +1,56 M4IIIab -0,042 -0,020 -013 *
HR 8422 BD+44°4041 209932 51640 22h 01m 47,5s +44° 37′ 33″ 22h 05m 50,6s +45° 06′ 44″ 94,77 -08,52 6,44 -0,03 -0,14 A0V +0,026 -0,009 -004 SB 73
HR 8423 BD+82°673 209942 3673 15571 A 22h 01m 49,0s +82° 23′ 19″ 21h 58m 12,7s +82° 52′ 11″ 117,67 21,84 6,98 +0,52 -0,02 F6IV-V -0,141 -0,041 +0,011 -022 SB2 30 0,5 13,7 AB 3 *
HR 8424 BD+44°4043 209945 51650 3769 I 14028 22h 01m 58,9s +44° 31′ 40″ 22h 06m 02,0s +45° 00′ 52″ 94,74 -08,61 5,14 +1,57 +1,94 +0,92 K5III -0,007 -0,016 +0,006 -023 V < 17
HR 8425 Alp Gru CD-47°14063 209952 230992 829 W 14040 22h 01m 55,9s -47° 26′ 43″ 22h 08m 14,0s -46° 57′ 40″ 350,00 -52,47 1,74 -0,13 -0,47 -0,09 B7IV e +0,129 -0,151 +0,057 +012 236 10,1 28,4 *
HR 8426 20 Cep BD+62°2029 209960 19847 830 I Var? 22h 01m 58,0s +62° 17′ 52″ 22h 05m 00,5s +62° 47′ 08″ 105,16 5,81 5,27 +1,41 +1,78 K4III +0,015 +0,058 -0,000 -021 V? < 17 *
HR 8427 BD+47°3692 209961 51645 V365 Lac 22h 01m 55,8s +47° 44′ 41″ 22h 05m 51,2s +48° 13′ 54″ 96,64 -06,01 6,27 -0,06 -0,71 B2V -0,005 +0,004 -018 SB1O 160 *
HR 8428 19 Cep BD+61°2246 209975 19849 15624 22h 02m 03,8s +61° 47′ 36″ 22h 05m 08,9s +62° 16′ 48″ 104,87 5,39 5,11 +0,08 -0,84 +0,03 O9,5Ib +0,003 0,000 -013 V 33 5,6 60,4 AC 3 *
HR 8429 BD+44°4044 209993 51652 22h 02m 09,3s +44° 45′ 42″ 22h 06m 12,4s +45° 14′ 55″ 94,91 -08,44 6,19 +0,09 +0,14 A3V +0,036 -0,010 -002
HR 8430 24Iot Peg BD+24°4533 210027 90238 831 I W 14034 22h 02m 21,2s +24° 51′ 24″ 22h 07m 00,7s +25° 20′ 42″ 82,26 -24,26 3,76 +0,44 -0,04 +0,25 F5V +0,298 +0,025 +0,082 -004 SB1O 7 7,4 103,7 *
HR 8431 14Mu PsA CD-33°15922 210049 213576 832 22h 02m 33,0s -33° 28′ 35″ 22h 08m 23,0s -32° 59′ 19″ 13,34 -54,46 4,50 +0,05 +0,05 +0,05 A2V +0,080 -0,031 +0,030 +012 226
HR 8432 CP-76°1549 210056 258006 22h 02m 28,7s -76° 36′ 21″ 22h 11m 55,3s -76° 06′ 58″ 314,09 -37,34 6,15 +1,00 +0,82 K0III -0,044 -0,043 +025
HR 8433 Ups PsA CD-34°15421 210066 213577 I 22h 02m 34,8s -34° 31′ 53″ 22h 08m 26,0s -34° 02′ 38″ 11,53 -54,48 4,99 +1,48 +1,81 +0,60 E M1III +0,008 -0,049 +0,009 +020 *
HR 8434 BD+55°2679 210071 34055 22h 02m 42,0s +55° 51′ 21″ 22h 06m 13,5s +56° 20′ 35″ 101,47 0,52 6,39 -0,10 -0,45 A0III +0,014 -0,011 -020 V? *
HR 8435 BD+18°4930 210074 107675 22h 02m 42,7s +18° 59′ 10″ 22h 07m 28,6s +19° 28′ 32″ 78,06 -28,77 5,75 R dF2 +0,125 +0,037 +0,016 -015 V? 49 *
HR 8436 BD+17°4693 210090 107676 I 14039 22h 02m 42,9s +17° 30′ 48″ 22h 07m 30,0s +18° 00′ 02″ 76,93 -29,87 6,35 +1,64 M1 +0,025 -0,040 -010 *
HR 8437 CD-33°15926 210111 213583 22h 02m 53,0s -33° 36′ 56″ 22h 08m 42,7s -33° 07′ 32″ 13,11 -54,53 6,37 +0,20 A2III/IV +0,022 +0,029 -004
HR 8438 25 Peg BD+21°4695 210129 90252 22h 03m 08,4s +21° 12′ 58″ 22h 07m 50,3s +21° 42′ 10″ 79,80 -27,15 5,78 -0,10 -0,41 B7Vne v -0,047 -0,069 -052 V 250 *
HR 8439 35 Aqr BD-19°6227 210191 164888 22h 03m 30,0s -19° 00′ 33″ 22h 08m 59,0s -18° 31′ 11″ 37,15 -51,76 5,81 -0,17 B2,5IV +0,003 -0,012 -005
HR 8440 CD-48°14143 210204 231005 22h 03m 38,5s -48° 35′ 47″ 22h 09m 58,0s -48° 06′ 26″ 348,06 -52,39 6,43 +1,39 K3III +0,077 -0,047 +019
HR 8441 BD+24°4540 210210 90259 22h 03m 40,2s +25° 03′ 19″ 22h 08m 17,2s +25° 32′ 37″ 82,64 -24,29 6,11 +0,27 +0,12 F1IV -0,038 -0,037 +002 SB 75
HR 8442 BD+58°2393 210220 34072 3770 22h 03m 47,3s +58° 21′ 09″ 22h 07m 09,6s +58° 50′ 27″ 103,04 2,47 6,32 +0,88 +0,63 G6III -0,013 -0,022 +0,017 -010 V?
HR 8443 BD+52°3114 210221 34076 22h 03m 43,3s +52° 49′ 07″ 22h 07m 25,5s +53° 18′ 26″ 99,84 -02,05 6,14 +0,43 +0,24 A3Ib -0,007 -0,009 -026 26
HR 8444 CD-34°15430 210271 213599 14049 22h 04m 05,3s -34° 30′ 23″ 22h 09m 55,7s -34° 00′ 53″ 11,58 -54,79 5,37 +0,24 A5V -0,017 +0,038 +0,027 +002 201
HR 8445 BD+49°3746 210289 51678 I 15659 22h 04m 23,4s +49° 18′ 27″ 22h 08m 16,5s +49° 47′ 47″ 97,89 -04,97 6,42 R K5III +0,029 -0,023 +017 V? 6,7 38,5
HR 8446 CD-28°17622 210300 190930 22h 04m 18,1s -28° 47′ 02″ 22h 10m 00,1s -28° 17′ 33″ 21,44 -54,42 6,44 +0,15 A5V +0,032 +0,026 +011
HR 8447 15Tau PsA CD-33°15941 210302 213602 22h 04m 17,3s -33° 02′ 22″ 22h 10m 08,8s -32° 32′ 54″ 14,12 -54,81 4,92 +0,48 +0,01 F6V +0,434 +0,013 +0,053 -015
HR 8448 BD+45°3813 210334 51684 AR Lac 22h 04m 38,4s +45° 15′ 03″ 22h 08m 41,0s +45° 44′ 31″ 95,56 -08,30 6,11 +0,72 +0,26 +0,33 E G2IV+K0III -0,027 +0,031 -035 SBO *
HR 8449 27Pi 1Peg BD+32°4349 210354 72064 833 15672 22h 04m 47,7s +32° 41′ 01″ 22h 09m 13,6s +33° 10′ 20″ 87,93 -18,45 5,58 +1,00 +0,77 G8IIIb -0,059 -0,067 +0,006 -006 V? 5,8 70,2 AC 5 *
HR 8450 26The Peg BD+05°4961 210418 127340 834 14057 22h 05m 09,3s +05° 42′ 21″ 22h 10m 12,0s +06° 11′ 52″ 67,41 -38,71 3,53 +0,08 +0,10 +0,04 A2Vp +0,276 +0,027 +0,049 -006 SB2 117 *
HR 8451 BD-04°5623 210419 145914 22h 05m 09,0s -04° 23′ 03″ 22h 10m 21,1s -03° 53′ 39″ 56,90 -45,11 6,27 -0,01 -0,07 A1Vnn +0,019 -0,050 -010 254 :
HR 8452 38 Aqr BD-12°6196 210424 164910 3771 22h 05m 16,7s -12° 03′ 25″ 22h 10m 37,5s -11° 33′ 54″ 47,36 -49,23 5,46 -0,12 B7III +0,036 +0,009 +003 V? 18
HR 8453 BD-04°5625 210434 145916 22h 05m 20,9s -04° 45′ 31″ 22h 10m 33,8s -04° 16′ 02″ 56,51 -45,37 6,01 +0,98 +0,83 K0III-IV +0,076 -0,003 -018 V
HR 8454 29Pi 2Peg BD+32°4352 210459 72077 835 22h 05m 32,7s +32° 41′ 15″ 22h 09m 59,2s +33° 10′ 42″ 88,06 -18,54 4,29 +0,46 +0,18 +0,27 F5III -0,014 -0,021 +0,007 +002 139 *
HR 8455 BD+18°4946 210460 107706 S 22h 05m 33,0s +19° 07′ 39″ 22h 10m 19,0s +19° 37′ 01″ 78,74 -29,11 6,18 +0,69 +0,17 G0V +0,086 -0,075 +022 V? *
HR 8456 BD+13°4861 210461 107707 15690 22h 05m 30,6s +14° 08′ 20″ 22h 10m 22,2s +14° 37′ 48″ 74,85 -32,81 6,33 +1,08 +0,94 K0III +0,034 -0,026 -042 V? 5,1 21,5
HR 8457 BD-21°6173 210464 190945 22h 05m 29,5s -21° 43′ 25″ 22h 11m 02,4s -21° 13′ 57″ 33,20 -53,10 6,09 +0,50 F6V +0,122 -0,033 -013 V?
HR 8458 BD+10°4701 210502 107712 3773 I 22h 05m 42,9s +11° 08′ 03″ 22h 10m 37,4s +11° 37′ 28″ 72,39 -35,02 5,78 +1,58 +1,94 M1III -0,046 -0,054 +017 SB
HR 8459 28 Peg BD+20°5093 210516 90287 3772 22h 05m 46,5s +20° 29′ 11″ 22h 10m 30,2s +20° 58′ 41″ 79,80 -28,11 6,46 +0,12 +0,11 A3III 0,000 -0,008 +008
HR 8460 BD+29°4604 210594 72095 22h 06m 20,6s +30° 03′ 40″ 22h 10m 51,6s +30° 33′ 11″ 86,51 -20,74 6,32 +0,18 +0,16 A8IV +0,008 -0,009 +004 86
HR 8461 BD+15°4592 210702 107729 22h 07m 01,5s +15° 32′ 52″ 22h 11m 51,3s +16° 02′ 26″ 76,29 -32,02 5,95 +0,95 +0,73 +0,49 K1III -0,008 -0,019 +011 V? *
HR 8462 39 Aqr BD-14°6229 210705 164923 14068 22h 07m 02,2s -14° 41′ 11″ 22h 12m 25,8s -14° 11′ 38″ 44,03 -50,82 6,03 +0,38 0,00 F2V +0,028 -0,042 +015 V?
HR 8463 BD+50°3602 210715 34143 3774 15708 22h 07m 16,6s +50° 19′ 45″ 22h 11m 09,9s +50° 49′ 24″ 98,86 -04,40 5,40 +0,15 +0,05 A5V +0,139 +0,041 +0,008 -008 V? 126 4,1 73,8 AD 4 *
HR 8464 CD-26°16033 210739 190967 22h 07m 19,4s -26° 49′ 16″ 22h 12m 57,5s -26° 19′ 40″ 24,97 -54,75 6,17 +0,17 A3V -0,019 -0,033 +015
HR 8465 21Zet Cep BD+57°2475 210745 34137 836 I 14066 22h 07m 23,0s +57° 42′ 30″ 22h 10m 51,3s +58° 12′ 04″ 103,06 1,67 3,35 +1,57 +1,71 +0,78 K1,5Ib +0,015 +0,004 +0,017 -018 SB < 17 *
HR 8466 BD+24°4548 210762 90317 I 22h 07m 29,0s +24° 27′ 25″ 22h 12m 08,0s +24° 57′ 00″ 82,97 -25,30 5,92 +1,51 K0 -0,004 -0,022 -003
HR 8467 BD-05°5732 210763 145940 22h 07m 31,4s -05° 12′ 50″ 22h 12m 43,8s -04° 43′ 15″ 56,42 -46,07 6,39 +0,50 +0,06 F7V -0,051 -0,035 +002 SB2 12
HR 8468 24 Cep BD+71°1111 210807 10265 837 I 22h 07m 53,1s +71° 50′ 55″ 22h 09m 48,4s +72° 20′ 28″ 111,28 13,23 4,79 +0,92 +0,61 +0,48 G7II-III +0,032 +0,003 +0,017 -015 V < 19 :
HR 8469 22Lam Cep BD+58°2402 210839 34149 I 14069 22h 08m 06,8s +58° 55′ 16″ 22h 11m 30,7s +59° 24′ 52″ 103,83 2,61 5,04 +0,25 -0,74 +0,15 O6I(n)fp +0,003 -0,011 +0,006 -074 V? 285 *
HR 8470 CD-25°15815 210848 190976 22h 08m 07,4s -25° 40′ 34″ 22h 13m 44,4s -25° 10′ 51″ 26,98 -54,70 5,58 +0,49 +0,22 F6III-II +0,074 +0,016 -028
HR 8471 Psi Oct CP-78°1442 210853 258020 3779 22h 08m 07,0s -78° 00′ 33″ 22h 17m 50,5s -77° 30′ 42″ 312,56 -36,59 5,51 +0,31 +0,12 F3III -0,041 +0,011 +017 *
HR 8472 BD+56°2727 210855 34151 3775 W 22h 08m 11,9s +56° 20′ 31″ 22h 11m 48,8s +56° 50′ 22″ 102,38 0,48 5,24 +0,51 +0,06 F8V +0,237 +0,130 +0,024 -019 V 0 5,1 72,9 AB 3 *
HR 8473 BD+71°1112 210873 10267 22h 08m 17,6s +71° 37′ 08″ 22h 10m 15,3s +72° 06′ 40″ 111,17 13,03 6,37 -0,06 -0,18 -0,07 B9pHgMn: -0,009 -0,028 -003 41 *
HR 8474 BD+69°1228 210884 19922 15719 22h 08m 21,8s +69° 38′ 19″ 22h 10m 38,9s +70° 07′ 58″ 110,00 11,41 5,50 +0,38 -0,04 F2V -0,060 +0,028 +0,038 +001 V? 3,1 14,6 *
HR 8475 BD+33°4456 210889 72132 3776 I 22h 08m 22,2s +34° 06′ 41″ 22h 12m 47,8s +34° 36′ 17″ 89,46 -17,76 5,33 +1,13 +1,13 K2-III-IIIb +0,020 -0,050 +0,003 -007 V? < 19 :
HR 8476 BD+58°2403 210905 34158 22h 08m 29,7s +58° 35′ 18″ 22h 11m 56,9s +59° 05′ 05″ 103,68 2,31 6,30 +1,13 +1,07 K0III +0,129 +0,083 -028 *
HR 8477 CD-41°14804 210918 231045 I ' 22h 08m 32,0s -41° 51′ 19″ 22h 14m 38,6s -41° 22′ 54″ 358,68 -54,97 6,23 +0,65 +0,14 G5V +0,567 -0,790 +0,046 -018 V?
HR 8478 16Lam PsA CD-28°17653 210934 190985 838 22h 08m 38,7s -28° 15′ 45″ 22h 14m 18,8s -27° 46′ 01″ 22,58 -55,28 5,43 -0,16 -0,55 B8III +0,026 +0,002 +0,012 -006 38
HR 8479 BD+60°2358 210939 19932 I W 22h 08m 43,4s +60° 15′ 52″ 22h 12m 01,9s +60° 45′ 34″ 104,65 3,68 5,35 +1,17 +1,15 K1III -0,008 +0,019 -003 *
HR 8480 41 Aqr BD-21°6180 210960 190986 15753 22h 08m 46,7s -21° 34′ 18″ 22h 14m 18,0s -21° 04′ 27″ 33,83 -53,78 5,32 +0,80 +0,43 K0III+F2V +0,016 +0,066 +0,016 -024 1,6 5,1 AB 4 *
HR 8481 Eps Oct CP-81°995 210967 258928 839 I Eps Oct 22h 08m 49,8s -80° 56′ 15″ 22h 20m 01,5s -80° 26′ 23″ 310,04 -34,50 5,10 +1,47 +1,09 +1,49 E M5III +0,043 -0,045 +012 *
HR 8482 BD+27°4280 211006 90337 22h 09m 03,6s +28° 06′ 46″ 22h 13m 38,6s +28° 36′ 30″ 85,75 -22,64 5,89 +1,15 +1,22 K2III +0,071 -0,001 -019 V?
HR 8483 BD+62°2048 211029 19937 I 22h 09m 15,5s +62° 47′ 48″ 22h 12m 22,3s +63° 17′ 29″ 106,14 5,73 5,79 +1,67 +1,93 M3IIIab -0,006 -0,010 -014 V?
HR 8484 CD-45°14644 211053 231053 22h 09m 27,8s -44° 56′ 54″ 22h 15m 35,1s -44° 27′ 07″ 353,42 -54,42 6,10 +1,02 +0,81 +0,46 C G8-K0III +0,013 -0,019 -004
HR 8485 BD+38°4711 211073 72155 1583 I 15758 14076 22h 09m 35,1s +39° 13′ 07″ 22h 13m 52,7s +39° 42′ 54″ 92,76 -13,75 4,49 +1,39 +1,45 +0,74 K3III +0,038 +0,013 +0,020 -011 SB < 17 6,3 28,4 AB 4 *
HR 8486 Mu 1Gru CD-41°14810 211088 231055 3777 22h 09m 35,5s -41° 50′ 39″ 22h 15m 36,9s -41° 20′ 48″ 358,65 -55,16 4,79 +0,80 +0,47 G8III+G +0,044 +0,022 +0,009 -007 SB
HR 8487 BD+44°4073 211096 51783 22h 09m 42,3s +44° 56′ 41″ 22h 13m 49,3s +45° 26′ 27″ 96,12 -09,07 5,53 +0,04 0,00 A0III +0,081 +0,009 -009 111
HR 8488 Mu 2Gru CD-42°15846 211202 231063 22h 10m 25,6s -42° 07′ 29″ 22h 16m 26,6s -41° 37′ 39″ 358,11 -55,26 5,10 +0,92 G8III -0,005 -0,013 +0,010 +013 SB
HR 8489 BD+42°4333 211211 51797 3778 22h 10m 32,2s +42° 27′ 28″ 22h 14m 44,4s +42° 57′ 14″ 94,81 -11,20 5,71 0,00 -0,04 A2Vnn +0,049 -0,025 -038 V? 245
HR 8490 BD+62°2053 211242 19948 22h 10m 40,8s +62° 39′ 58″ 22h 13m 49,5s +63° 09′ 45″ 106,20 5,53 6,11 -0,08 -0,43 B8Vn -0,020 -0,003 +012 SB
HR 8491 BD+07°4834 211287 127420 3780 22h 11m 01,0s +08° 03′ 08″ 22h 15m 59,8s +08° 32′ 58″ 70,86 -38,13 6,21 +0,02 -0,04 A1Vn +0,034 -0,011 +000 SB 305
HR 8492 CD-26°16057 211291 191016 22h 11m 00,4s -26° 23′ 46″ 22h 16m 37,4s -25° 53′ 54″ 25,98 -55,48 6,15 +1,11 K1II/III +0,037 -0,018 +026 V?
HR 8493 BD+72°1022 211300 10284 15764 14078 22h 11m 04,1s +72° 48′ 38″ 22h 12m 52,9s +73° 18′ 26″ 112,05 13,88 6,08 +1,01 +0,85 K0II-III+A3V +0,023 +0,020 +0,015 +001 V? 2,3 28,7 *
HR 8494 23Eps Cep BD+56°2741 211336 34227 W Eps Cep 22h 11m 20,9s +56° 32′ 41″ 22h 15m 02,0s +57° 02′ 37″ 102,86 0,40 4,19 +0,28 +0,04 +0,15 F0IV +0,447 +0,048 +0,041 -001 SB 86 5,3 127,8 *
HR 8495 BD-02°5726 211356 145989 22h 11m 24,5s -02° 05′ 40″ 22h 16m 33,6s -01° 35′ 47″ 60,82 -44,98 6,15 +0,19 +0,09 A5Vn -0,029 -0,011 +001 199
HR 8496 42 Aqr BD-13°6148 211361 164974 I 22h 11m 26,8s -13° 19′ 48″ 22h 16m 48,1s -12° 49′ 53″ 46,72 -51,16 5,34 +1,14 +1,07 gK0 +0,015 +0,006 +013 V
HR 8497 CD-23°17344 211364 191021 22h 11m 26,1s -23° 38′ 14″ 22h 16m 59,8s -23° 08′ 24″ 30,73 -54,95 6,17 +1,05 G5 +0,084 -0,055 -002 V
HR 8498 1 Lac BD+37°4526 211388 72191 I 22h 11m 36,5s +37° 15′ 02″ 22h 15m 58,2s +37° 44′ 56″ 91,93 -15,59 4,13 +1,46 +1,63 +0,72 K3-II-III +0,013 +0,004 +0,003 -008 V? < 19 :
HR 8499 43The Aqr BD-08°5845 211391 145991 840 I 22h 11m 33,4s -08° 16′ 53″ 22h 16m 50,0s -07° 47′ 00″ 53,51 -48,62 4,16 +0,98 +0,81 +0,48 G8III-IV +0,121 -0,022 +0,021 -015 V? < 17 *
HR 8500 BD-09°5948 211392 145992 14095 22h 11m 35,8s -09° 32′ 18″ 22h 16m 52,6s -09° 02′ 24″ 51,90 -49,30 5,79 +1,16 +1,14 gK3 -0,047 -0,009 +012

LegendaUpraviť

IRflag:

  • prázdne: NASA merged Infrared Catalogue, Schmitz et al., 1978
  • ' Engles et al. 1982
  • : neistá identifikácia

Viacnásobná hviezda:

  • A = Astrometrická dvojhviezda
  • D = Duplicita objavená zákrytom
  • I = Innes, Southern Double Star Catalogue (1927)
  • R = Rossiter, Michigan Publ. 9, 1955
  • S = Duplicita objavená bodovou interferometriou
  • W = Worley (1978) aktualizácia IDS

n_Vmag:

  • prázdne = V na UBV Johnsonovom systéme
  • R = HR magnitúdy redukované na UBV systém
  • H = pôvodná HR magnitúda

pmRA:

  • vlastný pohyb v RA sa premieta ako (cos(DE).d(RA)/dt), teda celkový vlastný pohyb je sqrt(pmRA^2^+pmDE^2^)

n_RadVel:

  • V = premenná radiálna rýchlosť
  • V? = možná premenná radiálna rýchlosť
  • SB, SB1, SB2, SB3 = spektroskopické dvojhviezdy, jednoduché, dvojité alebo trojité čiarové spektrá
  • O = orbitálne údaje nedostupné

ZdrojUpraviť