Zoznam cestných tunelov na Slovensku

zoznamový článok projektov Wikimedia

Toto je zoznam existujúcich a plánovaných cestných tunelov na Slovensku:

Názov Dĺžka Cesta Úsek Stav
Baba 000000000004020.00000000004 020 m Rýchlostná cesta R3.svg ZvolenŠahy plán [1]
Biela Skala 000000000000515.0000000000515 m Rýchlostná cesta R3.svg NižnáDlhá nad Oravou plán [1]
Biely Potok 000000000001395.00000000001 395 m Rýchlostná cesta R1.svg Liptovská OsadaRužomberok, juh plán [1]
Bikoš 000000000001155.00000000001 155 m Rýchlostná cesta R4.svg Prešov, severný obchvat vo výstavbe [1] Dopravná značka A19.svg
Bôrik 000000000000995.0000000000995 m Diaľnica D1.svg MengusovcePoprad, západ v prevádzke [1]
Branisko 000000000004975.00000000004 975 m Diaľnica D1.svg BeharovceŠiroké v prevádzke [1] Dopravná značka A21.svg
Čebrať 000000000003619.00000000003 619 m Diaľnica D1.svg HubováIvachnová vo výstavbe [1] Dopravná značka A19.svg
Čertov vrch 000000000001030.00000000001 030 m Rýchlostná cesta R3.svg Horná Štubňa, juh – Šášovské Podhradie plán [1]
Dargov 000000000001050.00000000001 050 m Diaľnica D1.svg BidovceDargov plán [1]
Dolný Kubín 00000000003170-27027.000003 004 + 1 669 m Rýchlostná cesta R3.svg Dolný Kubín, sever – Dolný Kubín, juh plán [1]
Hanišberg 000000000002800.00000000002 800 m Rýchlostná cesta R3.svg ZvolenŠahy plán [1]
Havran 000000000002807.00000000002 807 m Diaľnica D1.svg TuranyHubová plán [1]
Horelica 000000000000605.0000000000605 m Diaľnica D3.svg OščadnicaČadca, Bukov v prevádzke [1] Dopravná značka A21.svg
Hradište 000000000008385.00000000008 385 m Rýchlostná cesta R1.svg Slovenská ĽupčaKorytnica plán [1]
Chotômka 000000000000595.0000000000595 m Rýchlostná cesta R2.svg PravoticeDolné Vestenice plán [1]
Karpaty 000000000010990.000000000010 990 m Diaľnica D4.svg Bratislava, RačaBratislava, Záhorská Bystrica plán [1]
Korytnica 000000000000927.0000000000927 m Rýchlostná cesta R1.svg KorytnicaLiptovská Osada plán [1]
Lučivná 000000000000250.0000000000250 m Diaľnica D1.svg VažecMengusovce v prevádzke[chýba zdroj]
Okruhliak 000000000001917.00000000001 917 m Rýchlostná cesta R4.svg Prešov, severný obchvat plán [1]
Osada 00000000000223-1274.000000142 + 814 m Rýchlostná cesta R1.svg KorytnicaLiptovská Osada plán [1]
Ovčiarsko 000000000002367.00000000002 367 m Diaľnica D1.svg Hričovské PodhradieLietavská Lúčka vo výstavbe [1] Dopravná značka A19.svg
Plešivec 000000000002572.00000000002 572 m Rýchlostná cesta R2.svg TornaľaGombasek plán [1]
Poľana 000000000000898.0000000000898 m / 000000000000892.0000000000892 m Diaľnica D3.svg SvrčinovecSkalité v prevádzke [1] Dopravná značka A21.svg
Považský Chlmec 000000000002249.00000000002 249 m Diaľnica D3.svg Žilina, StrážovŽilina, Brodno v prevádzke [1]
Prešov 000000000002244.00000000002 244 m / 000000000002224.00000000002 224 m Diaľnica D1.svg Prešov, západ – Prešov, juh vo výstavbe [1] Dopravná značka A19.svg
Prielohy 000000000002880.00000000002 880 m Rýchlostná cesta R2.svg NovákyŽiar nad Hronom, sever plán [1]
Remata 000000000003060.00000000003 060 m Rýchlostná cesta R3.svg Horná Štubňa, juh – Ráztočno plán [1]
Korbeľka 5 868 m Diaľnica D1.svg TuranyHubová plán [1]
Sitina 000000000001440.00000000001 440 m / 000000000001415.00000000001 415 m Diaľnica D2.svg Bratislava, PoliankyBratislava, Mlynská dolina v prevádzke [1]
Soroška 000000000004282.00000000004 282 m Rýchlostná cesta R2.svg RožňavaJablonov nad Turňou plán [1]
Stratenský tunel 000000000000319.0000000000319 m Cesta I. triedy číslo 67.svg StratenáVernár v prevádzke [2]
Svrčinovec 000000000000420.0000000000420 m / 000000000000445.0000000000445 m Diaľnica D3.svg SvrčinovecSkalité v prevádzke [1] Dopravná značka A21.svg
Šajba 000000000000650.0000000000650 m Rýchlostná cesta R2.svg NovákyŽiar nad Hronom, sever plán [1]
Šibenik 000000000000588.0000000000588 m Diaľnica D1.svg JánovceJablonov, II. úsek v prevádzke [1]
Višňové 000000000007520.00000000007 520 m Diaľnica D1.svg Lietavská LúčkaDubná Skala vo výstavbe [1] Dopravná značka A19.svg
Žilina 000000000000687.0000000000687 m Diaľnica D1.svg Hričovské PodhradieLietavská Lúčka vo výstavbe [1] Dopravná značka A19.svg

MapaUpraviť

Prevádzkované cestné tunely na Slovensku

ReferencieUpraviť

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah Sieť diaľnic a rýchlostných ciest na Slovensku [online]. Národná diaľničná spoločnosť, a.s., 2020. Dostupné online.
  2. Cestné tunely v SR [online]. Slovenská správa ciest, [cit. 2020-04-12]. Dostupné online.

Pozri ajUpraviť

Externé odkazyUpraviť