Zoznam ciest I. triedy na Slovensku

zoznamový článok projektov Wikimedia

Zoznam ciest I. triedy na Slovensku obsahuje prehľad všetkých komunikácií, ktoré sú kategorizované ako cesty I. triedy.

Značka Označenie Trasa Celková dĺžka [km]
I2-SVK-2020.svg
I/2 HolíčMalackyBratislavaRusovce, št. hr. Maďarsko 102
I9-SVK-2020.svg
I/9 Česko Drietoma, št. hr.TrenčínPrievidzaŽiar nad Hronom 114
I10-SVK-2020.svg
I/10 Česko Makov, št. hr.Bytča 30
I11-SVK-2020.svg
I/11 Česko Svrčinovec, št. hr.ČadcaŽilina 37
I11A-SVK-2020.svg
I/11A Obchvat Čadce 5
I12-SVK-2020.svg
I/12 SvrčinovecSkalité, št. hr. Poľsko 15
I13-SVK-2020.svg
I/13 Veľký MederMedveďov, št. hr. Maďarsko 12
I14-SVK-2020.svg
I/14 Banská BystricaTurčianske Teplice 22
I15-SVK-2020.svg
I/15 Vranov nad TopľouStropkov 49
I16-SVK-2020.svg
I/16 ZvolenLučenecRožňavaKošice 197
I17-SVK-2020.svg
I/17 Maďarsko Milhosť, št. hr.Košice 18
I18-SVK-2020.svg
I/18 ŽilinaVrútkyRužomberokPopradPrešovVranov nad TopľouMichalovce 304
I19-SVK-2020.svg
I/19 KošiceMichalovceVyšné Nemecké, št. hr. Ukrajina 90
I20-SVK-2020.svg
I/20 KošicePrešov 24
I21-SVK-2020.svg
I/21 LipníkySvidníkVyšný Komárnik, št. hr. Poľsko 59
I35-SVK-2020.svg
I/35 GalantaSereď 8
I49-SVK-2020.svg
I/49 Česko Lysá pod Makytou, št. hr.PúchovBeluša 27
I49A-SVK-2020.svg
I/49A Dolné KočkovcePúchov 5
I51-SVK-2020.svg
I/51 Česko Holíč, št. hr.Trnava ; NitraHontianske NemceBanská ŠtiavnicaHronská Breznica 200
I54-SVK-2020.svg
I/54 Česko Moravské Lieskové, št. hr.Nové Mesto nad Váhom 16
I57-SVK-2020.svg
I/57 Česko Horné Srnie, št. hr.Dubnica nad Váhom 12
I59-SVK-2020.svg
I/59 Banská BystricaRužomberokDolný KubínTrstená, št. hr. Poľsko 114
I60-SVK-2020.svg
I/60 Mestský okruh Žilina 6,5
I61-SVK-2020.svg
I/61 Rakúsko Petržalka, št. hr.BratislavaSenecTrnavaPiešťanyNové Mesto nad VáhomTrenčínPovažská BystricaŽilina 191
I61A-SVK-2020.svg
I/61A Beluša 2
I62-SVK-2020.svg
I/62 SenecSereďŠoporňa 37
I63-SVK-2020.svg
I/63 BratislavaDunajská StredaKomárnoŠtúrovo – hraničný priechod Maďarsko 148
I64-SVK-2020.svg
I/64 Maďarsko hraničný priechod – KomárnoNové ZámkyNitraPrievidzaŽilina 213
I64A-SVK-2020.svg
I/64A obchvat Rajeckých Teplíc 1
I65-SVK-2020.svg
I/65 NitraZlaté MoravceČaradice ; Hronský BeňadikNová Baňa; ŽarnovicaŽiar nad HronomTurčianske TepliceMartinVrútky 125
I65D-SVK-2020.svg
I/65D obchvat Martina 7
I66-SVK-2020.svg
I/66 Maďarsko Šahy, št. hr.ZvolenBanská BystricaBreznoVernárPopradSpišská BeláTatranská Javorina, št. hr. Poľsko 244
I66A-SVK-2020.svg
I/66A obchvat Popradu 3,64
I67-SVK-2020.svg
I/67 Maďarsko Kráľ, št. hr.Tornaľa ; RožňavaPusté Pole 61
I68-SVK-2020.svg
I/68 Poľsko Mníšek nad Popradom, št. hr.Stará ĽubovňaPrešov 80
I69-SVK-2020.svg
I/69 KováčováBanská Bystrica 13
I70-SVK-2020.svg
I/70 PárnicaDolný Kubín 18
I71-SVK-2020.svg
I/71 LučenecŠiatorská Bukovinka, št. hr. Maďarsko 26
I72-SVK-2020.svg
I/72 Rimavská SobotaBrezno ; PodbrezováLiptovský Hrádok 105
I74-SVK-2020.svg
I/74 StrážskeHumennéUbľa, št. hr. Ukrajina 60
I74A-SVK-2020.svg
I/74A preložka cesty I/74 v Humennom 3
I74B-SVK-2020.svg
I/74B preložka cesty I/74 v Humennom 0,1
I75-SVK-2020.svg
I/75 SládkovičovoGalantaŠaľaNové ZámkyVeľký KrtíšLučenec 200
I75A-SVK-2020.svg
I/75A obchvat Galanty 9
I76-SVK-2020.svg
I/76 ŠtúrovoHronský Beňadik 75
I77-SVK-2020.svg
I/77 Spišská BeláStará ĽubovňaBardejovSvidník 115
I77A-SVK-2020.svg
I/77A Čirč – hraničný priechod Poľsko 0,1
I78-SVK-2020.svg
I/78 Oravský PodzámokNámestovoOravská Polhora, št. hr. Poľsko 44
I79-SVK-2020.svg
I/79 Vranov nad TopľouTrebišovSlovenské Nové MestoČierna 90
I79A-SVK-2020.svg
I/79A Slovenské Nové Mesto – hraničný priechod Maďarsko 0,4
I80-SVK-2020.svg
I/80 privádzač Prešov-Juh 2

ZdrojeUpraviť