Zoznam ciest II. triedy na Slovensku

zoznamový článok projektov Wikimedia

Zoznam ciest II. triedy na Slovensku obsahuje prehľad všetkých komunikácií, ktoré sú kategorizované ako cesty II. triedy.

Značka Označenie Trasa Celková dĺžka [km]
II/143 MalackyRohožník[1] 11,571
II/211 Dolný ŠtálTopoľníky[1] 5,835
Cesta II. triedy číslo 425.svg
II/425 Česko hraničný priechod – BrodskéKúty 3,913
Cesta II. triedy číslo 426.svg
II/426 Česko hraničný priechod – SkalicaHolíč 9,218
Cesta II. triedy číslo 428.svg
II/428 Obchvat Žarnovice 4,431
Cesta II. triedy číslo 484.svg
II/484 Česko hraničný priechod – KlokočovTurzovka 10,389
Cesta II. triedy číslo 487.svg
II/487 MakovTurzovkaČadca 26,917
Cesta II. triedy číslo 499.svg
II/499 Česko hraničný priechod – VrbovceMyjavaBrezová pod BradlomPiešťanyRadošinaTopoľčany 82,202
Cesta II. triedy číslo 500.svg
II/500 KútyŠaštín-StrážeSenicaVrbovce 49,775
Cesta II. triedy číslo 501.svg
II/501 LozornoPernekJablonicaBrezová pod Bradlom 63,480
Cesta II. triedy číslo 502.svg
II/502 Bratislava-Račianske mýtoSvätý JurPezinokModraSmoleniceTrstínVrbové 78,980
Cesta II. triedy číslo 503.svg
II/503 ŠamorínZlaté KlasySenecPezinokPernekMalackyZáhorská Ves 83,825
Cesta II. triedy číslo 504.svg
II/504 ModraBudmericeTrnavaMalženiceVeľké KostoľanyČachticeNové Mesto nad Váhom 71,174
Cesta II. triedy číslo 505.svg
II/505 Bratislava-LamačDevínska Nová VesStupava 11,107
Cesta II. triedy číslo 506.svg
II/506 BáčGabčíkovoMedveďov 35
Cesta II. triedy číslo 507.svg
II/507 GabčíkovoDunajská StredaGalantaSereďHlohovecPiešťanyBeckovTrenčínNemšováPúchovBytčaŽilina 220,067
Cesta II. triedy číslo 509.svg
II/509 BajčPribetaGbelceŠtúrovo 38,202
Cesta II. triedy číslo 510.svg
II/510 Most pri BratislaveZlaté KlasyNový ŽivotVeľké Úľany 30,953
Cesta II. triedy číslo 511.svg
II/511 PartizánskeVeľké UherceSkýcovZlaté MoravceTesárske MlyňanyVrábleDvory nad ŽitavouBajč 88,837
Cesta II. triedy číslo 512.svg
II/512 OslanyŽarnovica 32,221
Cesta II. triedy číslo 513.svg
II/513 TrakoviceLeopoldovHlohovecRišňovceNitra 29,734
Cesta II. triedy číslo 514.svg
II/514 HlohovecVeľké RipňanyNemčice 30,424
Cesta II. triedy číslo 515.svg
II/515 Nové Mesto nad VáhomKočovce 3,122
Cesta II. triedy číslo 516.svg
II/516 Trenčianska TepláTrenčianske TepliceMotešiceBánovce nad Bebravou 25,659
Cesta II. triedy číslo 517.svg
II/517 Považská BystricaDomanižaRajec 24,658
Cesta II. triedy číslo 519.svg
II/519 Nitrianske PravnoSlovenské PravnoPríbovce 30,074
Cesta II. triedy číslo 520.svg
II/520 Krásno nad KysucouNová Bystrica ...II/520A... Oravská LesnáLokcaTvrdošínTrstenáLiesekSuchá Hora – hraničný priechod Poľsko 73,289
Cesta II. triedy číslo 524.svg
II/524 DrženiceBanská Štiavnica 31,945
Cesta II. triedy číslo 526.svg
II/526 DevičieBzovíkSenohrad ... Stará HutaKriváňHriňováKokava nad RimavicouHnúšťaJelšavaRožňava 164,273
Cesta II. triedy číslo 527.svg
II/527 ŠahySlovenské ĎarmotyVeľký KrtíšSenohradSása 85,853
Cesta II. triedy číslo 527A.svg
II/527A Slovenské Ďarmoty – hraničný priechod Maďarsko 0,416
Cesta II. triedy číslo 527B.svg
II/527B obchvat mesta Veľký Krtíš 4,448
Cesta II. triedy číslo 529.svg
II/529 HriňováČierny BalogBrezno 38
Cesta II. triedy číslo 531.svg
II/531 PavlovceRimavská Sobota ... TisovecMuráňČervená Skala 36,302
Cesta II. triedy číslo 532.svg
II/532 TornaľaJelšavaRevúcaMuráň 45,207
Cesta II. triedy číslo 533.svg
II/533 Gemerská PolomaHnilecSpišská Nová VesLevoča 50,984
Cesta II. triedy číslo 534.svg
II/534 PopradStarý Smokovec 10,942
Cesta II. triedy číslo 535.svg
II/535 Palcmanská MašaHnilec 10,994
Cesta II. triedy číslo 536.svg
II/536 Spišské VlachySpišská Nová VesSpišský ŠtvrtokKežmarok 44,976
Cesta II. triedy číslo 536A.svg
II/536A Spišská Nová Ves 0,546
Cesta II. triedy číslo 537.svg
II/537 Liptovský HrádokPodbanskéŠtrbské PlesoStarý SmokovecTatranská LomnicaTatranská Kotlina 62,111
Cesta II. triedy číslo 538.svg
II/538 Tatranská ŠtrbaŠtrbské Pleso 7,430
Cesta II. triedy číslo 539.svg
II/539 MengusovceVyšné Hágy 6,673
Cesta II. triedy číslo 540.svg
II/540 Veľká LomnicaTatranská Lomnica 8,858
Cesta II. triedy číslo 541.svg
II/541 KotešováVeľké RovnéTurzovka 18,597
Cesta II. triedy číslo 542.svg
II/542 Spišská BeláReľovSpišská Stará Ves 29,686
Cesta II. triedy číslo 543.svg
II/543 HniezdneKamienkaČervený KláštorSpišská Stará Ves – hraničný priechod Poľsko 30,174
Cesta II. triedy číslo 545.svg
II/545 KapušanyRaslaviceBardejovZborovBecherov – hraničný priechod Poľsko 42,983
Cesta II. triedy číslo 546.svg
II/546 PrešovRokycanyMargecanyGelnicaMníšek nad HnilcomHnilčík 76,865
Cesta II. triedy číslo 547.svg
II/547 KošiceKošická BeláMargecanyKrompachySpišské VlachySpišské Podhradie 61,780
Cesta II. triedy číslo 548.svg
II/548 KošiceMalá IdaJasovMedzevSmolník 48,735
Cesta II. triedy číslo 549.svg
II/549 Mníšek nad HnilcomSmolníkKrásnohorské Podhradie 30,587
Cesta II. triedy číslo 550.svg
II/550 Moldava nad BodvouJasov 10,319
Cesta II. triedy číslo 552.svg
II/552 KošiceBohdanovceSlanecOborínVeľké Kapušany 85,535
Cesta II. triedy číslo 554.svg
II/554 OborínTrhovišteNižný HrabovecHavaj 88,556
Cesta II. triedy číslo 555.svg
II/555 MichalovcePavlovce nad UhomVeľké KapušanyKráľovský Chlmec 43,001
Cesta II. triedy číslo 556.svg
II/556 Hanušovce nad TopľouGiraltovceKručovTurany nad Ondavou 19,932
Cesta II. triedy číslo 558.svg
II/558 TovarnéHumenné ... StakčínUlič 39,504
II/558A Humenné 0,117
Cesta II. triedy číslo 559.svg
II/559 HumennéRadvaň nad LaborcomMedzilaborceČertižné 56,586
Cesta II. triedy číslo 560.svg
II/560 TrnavaDechtice 17,795
Cesta II. triedy číslo 561.svg
II/561 GalantaTrsticeVeľký Meder 43,448
Cesta II. triedy číslo 562.svg
II/562 NitraŠaľa 20,022
Cesta II. triedy číslo 563.svg
II/563 Nové ZámkyKolárovo 19,343
Cesta II. triedy číslo 564.svg
II/564 TlmačeLeviceDemandiceSalkaŠtúrovo 69,998
Cesta II. triedy číslo 566.svg
II/566 TibavaUbľaRuská Volová … (Ulič) 34,708
Cesta II. triedy číslo 567.svg
II/567 Krásny BrodVýravaPčolinéSnina 44,274
Cesta II. triedy číslo 571.svg
II/571 FiľakovoJesenskéKráľ 53,436
Cesta II. triedy číslo 572.svg
II/572 BratislavaMost pri BratislaveLehniceDunajská Streda 49,727
Cesta II. triedy číslo 573.svg
II/573 ŠoporňaŠaľaKolárovoKomárno 67,151
Cesta II. triedy číslo 574.svg
II/574 PruskéIlavaValaská BeláDiviacka Nová Ves 51,380
II/574A Obchvat Ilavy 1,813
Cesta II. triedy číslo 575.svg
II/575 StropkovHavajMedzilaborcePalota 39,040
Cesta II. triedy číslo 576.svg
II/576 Vranov nad TopľouBanskéBidovceBohdanovce 41,845
Cesta II. triedy číslo 578.svg
II/578 Banská BystricaKordíky ... SkalkaKremnica 20,486
Cesta II. triedy číslo 579.svg
II/579 PartizánskeHradište 7,174
Cesta II. triedy číslo 580.svg
II/580 PalárikovoŠuranyPodhájskaKalná nad Hronom 38,522
Cesta II. triedy číslo 581.svg
II/581 SobotišteMyjavaStará TuráNové Mesto nad Váhom 41,687
Cesta II. triedy číslo 582.svg
II/582 MichalovceVinnéJovsaSobrance 32,645
Cesta II. triedy číslo 583.svg
II/583 ŽilinaTerchováPárnica 44,645
Cesta II. triedy číslo 583A.svg
II/583A ŽilinaGbeľany (Obchvat Tepličky nad Váhom) 7,419
Cesta II. triedy číslo 584.svg
II/584 PodbielZuberecLiptovský TrnovecLiptovský Mikuláš 72,028
Cesta II. triedy číslo 584A.svg
II/584A Obchvat obce Zuberec 1,541
Cesta II. triedy číslo 585.svg
II/585 LučenecDolná StrehováPôtor 29,670
Cesta II. triedy číslo 587.svg
II/587 HenckovceŠtítnikPlešivecDlhá Ves – hraničný priechod Maďarsko 36,195
Cesta II. triedy číslo 588.svg
II/588 MočaGbelceMálaš 40,256
Cesta II. triedy číslo 589.svg
II/589 ChotínPribetaKolta 31,973
Cesta II. triedy číslo 590.svg
II/590 MalackyBorský Mikulᚊaštín-StrážeHolíč 49,662
Cesta II. triedy číslo 591.svg
II/591 Banská BystricaHorná MičináZvolenská SlatinaVígľašStará HutaDolná Strehová 67,789
Cesta II. triedy číslo 592.svg
II/592 Bánovce nad BebravouRybanyNadlice 12,267
Cesta II. triedy číslo 593.svg
II/593 DražovceBošanyPartizánske 40,922
Cesta II. triedy číslo 594.svg
II/594 LučenecKalonda – hraničný priechod Maďarsko 7,911
Cesta II. triedy číslo 595.svg
II/595 TomášovcePoltárKokava nad Rimavicou 31,688

ReferencieUpraviť

  1. a b Cestná databanka SR – Vybrané zmeny v cestnej sieti SR (rok 2019) [online]. [Cit. 2020-08-31]. Dostupné online.

ZdrojeUpraviť