Zoznam ciest II. triedy na Slovensku

zoznamový článok projektov Wikimedia

Zoznam ciest II. triedy na Slovensku obsahuje prehľad všetkých komunikácií, ktoré sú kategorizované ako cesty II. triedy.

Značka Označenie Trasa Celková dĺžka [km]
II143-SVK-2020.svg
II/143 MalackyRohožník[1] 11,571
II211-SVK-2020.svg
II/211 Dolný ŠtálTopoľníky[1] 5,835
II425-SVK-2020.svg
II/425 Česko hraničný priechod – BrodskéKúty 3,913
II426-SVK-2020.svg
II/426 Česko hraničný priechod – SkalicaHolíč 9,218
II428-SVK-2020.svg
II/428 Obchvat Žarnovice 4,431
II484-SVK-2020.svg
II/484 Česko hraničný priechod – KlokočovTurzovka 10,389
II487-SVK-2020.svg
II/487 MakovTurzovkaČadca 26,917
II499-SVK-2020.svg
II/499 Česko hraničný priechod – VrbovceMyjavaBrezová pod BradlomPiešťanyRadošinaTopoľčany 82,202
II500-SVK-2020.svg
II/500 KútyŠaštín-StrážeSenicaVrbovce 49,775
II501-SVK-2020.svg
II/501 LozornoPernekJablonicaBrezová pod Bradlom 63,480
II502-SVK-2020.svg
II/502 Bratislava-Račianske mýtoSvätý JurPezinokModraSmoleniceTrstínVrbové 78,980
II503-SVK-2020.svg
II/503 ŠamorínZlaté KlasySenecPezinokPernekMalackyZáhorská Ves 83,825
II504-SVK-2020.svg
II/504 ModraBudmericeTrnavaMalženiceVeľké KostoľanyČachticeNové Mesto nad Váhom 71,174
II505-SVK-2020.svg
II/505 Bratislava-LamačDevínska Nová VesStupava 11,107
II506-SVK-2020.svg
II/506 BáčGabčíkovoMedveďov 35
II507-SVK-2020.svg
II/507 GabčíkovoDunajská StredaGalantaSereďHlohovecPiešťanyBeckovTrenčínNemšováPúchovBytčaŽilina 220,067
II509-SVK-2020.svg
II/509 BajčPribetaGbelceŠtúrovo 38,202
II510-SVK-2020.svg
II/510 Most pri BratislaveZlaté KlasyNový ŽivotVeľké Úľany 30,953
II511-SVK-2020.svg
II/511 PartizánskeVeľké UherceSkýcovZlaté MoravceTesárske MlyňanyVrábleDvory nad ŽitavouBajč 88,837
II512-SVK-2020.svg
II/512 OslanyŽarnovica 32,221
II513-SVK-2020.svg
II/513 TrakoviceLeopoldovHlohovecRišňovceNitra 29,734
II514-SVK-2020.svg
II/514 HlohovecVeľké RipňanyNemčice 30,424
II515-SVK-2020.svg
II/515 Nové Mesto nad VáhomKočovce 3,122
II516-SVK-2020.svg
II/516 Trenčianska TepláTrenčianske TepliceMotešiceBánovce nad Bebravou 25,659
II517-SVK-2020.svg
II/517 Považská BystricaDomanižaRajec 24,658
II519-SVK-2020.svg
II/519 Nitrianske PravnoSlovenské PravnoPríbovce 30,074
II520-SVK-2020.svg
II/520 Krásno nad KysucouNová Bystrica ...II/520A... Oravská LesnáLokcaTvrdošínTrstenáLiesekSuchá Hora – hraničný priechod Poľsko 73,289
II524-SVK-2020.svg
II/524 DrženiceBanská Štiavnica 31,945
II526-SVK-2020.svg
II/526 DevičieBzovíkSenohrad ... Stará HutaKriváňHriňováKokava nad RimavicouHnúšťaJelšavaRožňava 164,273
II527-SVK-2020.svg
II/527 ŠahySlovenské ĎarmotyVeľký KrtíšSenohradSása 85,853
II527A-SVK-2020.svg
II/527A Slovenské Ďarmoty – hraničný priechod Maďarsko 0,416
II527B-SVK-2020.svg
II/527B obchvat mesta Veľký Krtíš 4,448
II529-SVK-2020.svg
II/529 HriňováČierny BalogBrezno 38
II531-SVK-2020.svg
II/531 PavlovceRimavská Sobota ... TisovecMuráňČervená Skala 36,302
II532-SVK-2020.svg
II/532 TornaľaJelšavaRevúcaMuráň 45,207
II533-SVK-2020.svg
II/533 Gemerská PolomaHnilecSpišská Nová VesLevoča 50,984
II534-SVK-2020.svg
II/534 PopradStarý Smokovec 10,942
II535-SVK-2020.svg
II/535 Palcmanská MašaHnilec 10,994
II536-SVK-2020.svg
II/536 Spišské VlachySpišská Nová VesSpišský ŠtvrtokKežmarok 44,976
II536A-SVK-2020.svg
II/536A Spišská Nová Ves 0,546
II537-SVK-2020.svg
II/537 Liptovský HrádokPodbanskéŠtrbské PlesoStarý SmokovecTatranská LomnicaTatranská Kotlina 62,111
II538-SVK-2020.svg
II/538 Tatranská ŠtrbaŠtrbské Pleso 7,430
II539-SVK-2020.svg
II/539 MengusovceVyšné Hágy 6,673
II540-SVK-2020.svg
II/540 Veľká LomnicaTatranská Lomnica 8,858
II541-SVK-2020.svg
II/541 KotešováVeľké RovnéTurzovka 18,597
II542-SVK-2020.svg
II/542 Spišská BeláReľovSpišská Stará Ves 29,686
II543-SVK-2020.svg
II/543 HniezdneKamienkaČervený KláštorSpišská Stará Ves – hraničný priechod Poľsko 30,174
II545-SVK-2020.svg
II/545 KapušanyRaslaviceBardejovZborovBecherov – hraničný priechod Poľsko 42,983
II546-SVK-2020.svg
II/546 PrešovRokycanyMargecanyGelnicaMníšek nad HnilcomHnilčík 76,865
II547-SVK-2020.svg
II/547 KošiceKošická BeláMargecanyKrompachySpišské VlachySpišské Podhradie 61,780
II548-SVK-2020.svg
II/548 KošiceMalá IdaJasovMedzevSmolník 48,735
II549-SVK-2020.svg
II/549 Mníšek nad HnilcomSmolníkKrásnohorské Podhradie 30,587
II550-SVK-2020.svg
II/550 Moldava nad BodvouJasov 10,319
II552-SVK-2020.svg
II/552 KošiceBohdanovceSlanecOborínVeľké Kapušany 85,535
II554-SVK-2020.svg
II/554 OborínTrhovišteNižný HrabovecHavaj 88,556
II555-SVK-2020.svg
II/555 MichalovcePavlovce nad UhomVeľké KapušanyKráľovský Chlmec 43,001
II556-SVK-2020.svg
II/556 Hanušovce nad TopľouGiraltovceKručovTurany nad Ondavou 19,932
II558-SVK-2020.svg
II/558 TovarnéHumenné ... StakčínUlič 39,504
II/558A Humenné 0,117
II559-SVK-2020.svg
II/559 HumennéRadvaň nad LaborcomMedzilaborceČertižné 56,586
II560-SVK-2020.svg
II/560 TrnavaDechtice 17,795
II561-SVK-2020.svg
II/561 GalantaTrsticeVeľký Meder 43,448
II562-SVK-2020.svg
II/562 NitraŠaľa 20,022
II563-SVK-2020.svg
II/563 Nové ZámkyKolárovo 19,343
II564-SVK-2020.svg
II/564 TlmačeLeviceDemandiceSalkaŠtúrovo 69,998
II566-SVK-2020.svg
II/566 TibavaUbľaRuská Volová … (Ulič) 34,708
II567-SVK-2020.svg
II/567 Krásny BrodVýravaPčolinéSnina 44,274
II571-SVK-2020.svg
II/571 FiľakovoJesenskéKráľ 53,436
II572-SVK-2020.svg
II/572 BratislavaMost pri BratislaveLehniceDunajská Streda 49,727
II573-SVK-2020.svg
II/573 ŠoporňaŠaľaKolárovoKomárno 67,151
II574-SVK-2020.svg
II/574 PruskéIlavaValaská BeláDiviacka Nová Ves 51,380
II574A-SVK-2020.svg
II/574A Obchvat Ilavy 1,813
II575-SVK-2020.svg
II/575 StropkovHavajMedzilaborcePalota 39,040
II576-SVK-2020.svg
II/576 Vranov nad TopľouBanskéBidovceBohdanovce 41,845
II578-SVK-2020.svg
II/578 Banská BystricaKordíky ... SkalkaKremnica 20,486
II579-SVK-2020.svg
II/579 PartizánskeHradište 7,174
II580-SVK-2020.svg
II/580 PalárikovoŠuranyPodhájskaKalná nad Hronom 38,522
II581-SVK-2020.svg
II/581 SobotišteMyjavaStará TuráNové Mesto nad Váhom 41,687
II582-SVK-2020.svg
II/582 MichalovceVinnéJovsaSobrance 32,645
II583-SVK-2020.svg
II/583 ŽilinaTerchováPárnica 44,645
II583A-SVK-2020.svg
II/583A ŽilinaGbeľany (Obchvat Tepličky nad Váhom) 7,419
II584-SVK-2020.svg
II/584 PodbielZuberecLiptovský TrnovecLiptovský Mikuláš 72,028
II584A-SVK-2020.svg
II/584A Obchvat obce Zuberec 1,541
II585-SVK-2020.svg
II/585 LučenecDolná StrehováPôtor 29,670
II587-SVK-2020.svg
II/587 HenckovceŠtítnikPlešivecDlhá Ves – hraničný priechod Maďarsko 36,195
II588-SVK-2020.svg
II/588 MočaGbelceMálaš 40,256
II589-SVK-2020.svg
II/589 ChotínPribetaKolta 31,973
II590-SVK-2020.svg
II/590 MalackyBorský Mikulᚊaštín-StrážeHolíč 49,662
II591-SVK-2020.svg
II/591 Banská BystricaHorná MičináZvolenská SlatinaVígľašStará HutaDolná Strehová 67,789
II592-SVK-2020.svg
II/592 Bánovce nad BebravouRybanyNadlice 12,267
II593-SVK-2020.svg
II/593 DražovceBošanyPartizánske 40,922
II594-SVK-2020.svg
II/594 LučenecKalonda – hraničný priechod Maďarsko 7,911
II595-SVK-2020.svg
II/595 TomášovcePoltárKokava nad Rimavicou 31,688

ReferencieUpraviť

  1. a b Cestná databanka SR – Vybrané zmeny v cestnej sieti SR (rok 2019) [online]. [Cit. 2020-08-31]. Dostupné online.

ZdrojeUpraviť