Zoznam futbalistov s 500 alebo viac strelenými gólmi

zoznamový článok projektov Wikimedia

Vo futbale dosiahlo 30 hráčov v priebehu svojej kariéry 500 alebo viac gólov podľa prieskumu Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation. Rátajú sa len hráči, ktorí boli aktívni v prvej lige po celú alebo väčšinu svojej kariéry. Poradie nižšie zohľadňuje góly, ktoré boli zaznamenané v oficiálnych zápasoch za národné tímy a za klub vo všetkých ligách.[1]

RebríčekUpraviť

Zvýraznení hráči sú stále aktívni;

Stav k 11. júlu 2021.[2][3]

Poradie Hráč Góly Zápasy Priemer Roky
1.     Josef Bican 948 621 1,53 1930 – 1957
2.   Ferenc Puskás 808 794 1,01 1943 – 1966
3.   Cristiano Ronaldo 801 1109 0,72 2001 – súčasnosť
4.   Ferenc Deák 794 510 1939 – 1959
5.   Romário 780 1000 0,78 1985 – 2009
6.   Lionel Messi 776 984 0,79 2003 - súčasnosť
7.   Pelé 775 841 0,92 1956 – 1977
8.   Gerd Müller 735 793 0,93 1962 – 1981
9.   Eusébio 591 631 0,97 1957 – 1979
10.   Túlio Maravilha 588 794 0,74 1988 – 2019
11.   Uwe Seeler 575 592 0,97 1954 – 1978
12.   Zlatan Ibrahimović 573 965 0,59 1999 – súčasnosť
13.   Fernando Peyroteo 559 354 1,58 1937 – 1950
14.   Arthur Friedenreich 557 1909 – 1935
15.  Robert Lewandowski 553 821 0,67 2005 - súčasnosť
16.     Ernst Willimowski 554 1934 – 1955
17.   Jimmy McGrory 550 547 1,01 1922 – 1938
18.   Franz Binder 546 1930 – 1949
19.   Hugo Sánchez 541 895 0,6 1976 – 1998
20.   Fritz Walter +539 1937 – 1959
21.   Zico 536 778 0,68 1971 - 1994
22.   József Takács +523 1917 – 1934
23.   Gyula Zsengellér +522 1935 – 1953
24.     Alfredo Di Stéfano +516 +706 0,73 1945 – 1966
25.   Hanks Krankl +514 +655 0,78 1970 – 1989
26.   Gunnar Nordahl +513 +561 0,91 1937 – 1958
27.   Roberto Dinamite 512 825 0,62 1971 – 1993
28.   Jimmy Greaves 511 1957 – 1971
29.   Ferenc Bene 508 1961 – 1979
30.  Luis Suárez 508 816 0,62 2005 - súčasnost

Aktívni hráčiUpraviť

Aktívni hráči, ktorý strelili viac ako 400 gólov. Rebríček zohľadňuje všetky góly v oficiálnych zápasoch za národný tím vo všetkých kategóriách a klub vo všetkých divíziách.

Stav k 11. júlu 2021.

Por. Hráč Góly Zápasy Priemer Roky Tímy Zápasy Góly
1.   Cristiano Ronaldo 801 1109 0,72 2001 –   Sporting CP B 2 0
  Sporting CP 31 5
  Manchester United 292 118
  Real Madrid 438 450
  Juventus 133 101
  Portugalsko 179 109
Portugalsko U23 3 2
Portugalsko U21 10 3
Portugalsko U20 5 1
Portugalsko U17 7 5
Portugalsko U15 9 7
2.   Lionel Messi 775 984 0,79 2003 –   Barcelona C 10 5
  Barcelona B 22 6
  Barcelona 778 672
  Argentína 151 76
Argentína U23 5 2
Argentína U20 18 14
3.   Zlatan Ibrahimović 573 965 0,59 1999 –   Malmö FF 47 18
  Ajax 110 48
  Juventus 92 26
  Inter Miláno 117 66
  Barcelona 46 22
  AC Miláno 132 84
  Paris Saint-Germain 180 156
  Manchester United 53 29
  LA Galaxy 58 53
  Švédsko 118 62
Švédsko U23 7 6
Švédsko U18 4 1
4.   Robert Lewandowski 553 821 0,67 2005 –   Delta Warszawa 19 4
  Legia II Warszawa 13 4
  Znicz Pruszków 65 38
  Lech Poznań 82 41
  Borussia Dortmund 187 103
  Bayern Mníchov 329 294
  Poľsko 122 69
Poľsko U21 3 0
Poľsko U19 1 0
5.   Luis Suárez 508 816 0,62 2005 –   Nacional 35 12
  Groningen 37 15
  Ajax 159 111
  Liverpool 133 82
  Barcelona 283 198
  Atlético Madrid 38 21
  Uruguaj 123 64
Uruguaj U23 4 3
Uruguaj U20 4 2
6.   Ali Ashfaq 484 553 0,88 2001 –   Club Valencia 117 109
  New Radiant 147 129
  DPMM FC 7 2
  VB Addu FC 85 93
  PDRM FA 70 46
  Maziya S&RC 12 8
  TC Sports Club 12 16
  Club Green Streets 14 26
  Maledivy 81 53
Maledivy U23 7 2
7.   Edinson Cavani 437 766 0.57 2005 -   Danubio 30 12
  Palermo 117 37
Neapol 138 104
  Paris Saint-Germain 301 200
  Manchester United 39 17
  Uruguaj 123 53
Uruguaj U23 5 3
Uruguaj U20 20 15
8.   Sergio Agüero 436 796 0,55 2003 -   Independiente 56 23
  Atlético Madrid 234 101
  Manchester City 388 260
  Barcelona
  Argentína 101 41
Argentína U23 5 2
Argentína U20 7 6
Argentína U17 5 3
9.   Sebastián Abreu 432 854 0,51 1995 –   Defensor Sporting 41 30
  San Lorenzo 75 42
  Deportivo La Coruña 18 4
  Grêmio 7 1
  Tecos 51 34
  Nacional 85 48
  Cruz Azul 52 46
  América 16 3
  Sinaloa 34 22
  Monterrey 18 8
  San Luis 14 5
  UANL 15 7
  River Plate 29 12
  Beitar Jerusalem 2 0
  Real Sociedad 18 11
  Aris 9 5
  Botafogo 105 62
  Figueirense 6 1
  Rosario Central 45 11
  SD Aucas 10 4
  Sol de América 10 2
  Santa Tecla 21 13
  Bangu 10 3
  Central Español 8 6
  Deportes Puerto Montt 15 11
  Audax Italiano 11 0
  Magallanes 8 3
  Rio Branco 13 6
  Boston River 33 4
  Athletic Club MG 4 0
  Sud América 0 0
  Uruguaj 70 26
Uruguaj U17 1 2
9.   Klaas-Jan Huntelaar 427 763 0,56 2002 –   PSV Eindhoven 1 0
  De Graafschap 10 0
  AGOVV 37 27
  Heerenveen 61 39
  Ajax 256 158
  Real Madrid 20 8
  Milan 30 7
  Schalke 04 249 128
  Holandsko 76 42
Holandsko U21 23 18
11.   Neymar 415 655 0,63 2009 –   Santos 225 136
  Barcelona 186 105
  Paris Saint-Germain 109 88
  Brazília 111 68
Brazília U23 14 8
Brazília U20 7 9
Brazília U17 3 1
12.   Karim Benzema 411 839 0.49 2004 -   Lyon B 20 15
Lyon 148 66
  Real Madrid 561 279
  Francúzsko 85 31
Francúzsko U21 5 0
Francúzsko U19 9 5
Francúzsko U18 17 14
Francúzsko U17 4 1
13   Fred 403 774 0,54 2003 -   América Mineiro 57 33
Cruzeiro 138 78
  Lyon 125 43
  Fluminense 332 189
Atlético Mineiro 83 42
  Brazília 39 18

ReferencieUpraviť

  1. Kolos, Vladimir (11 Júl 2021). "Prolific Scorers Data: Best Goalscorers All-Time (Official Matches)". Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation. Retrieved 11 Júl 2021.
  2. "Matches of Cristiano Ronaldo". Soccerway. Retrieved 11 July 2021.
  3. "Matches of L. Messi". Soccerway. Retrieved 11 July 2021.