Otvoriť hlavné menu

Zoznam futbalistov s 500 alebo viac strelenými gólmi

zoznamový článok projektov Wikimedia

Vo futbale dosiahlo 28 hráčov v priebehu svojej kariéry 500 alebo viac gólov podľa prieskumu Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation. Rátajú sa len hráči, ktorí boli aktívni v prvej lige po celú alebo väčšinu svojej kariéry. Poradie nižšie zohľadňuje góly, ktoré boli zaznamenané v oficiálnych zápasoch za národné tímy vo všetkých vekových kategóriach a za klub vo všetkých ligách.[1]

RebríčekUpraviť

Zvýraznení hráči sú stále aktívni;

Datuje sa k 2. novembru 2019.[2][3]

Poradie Hráč Štát Góly Zápasy Priemer Roky
1. Josef Bican   Rakúsko   Československo 805 530 1,52 1931 – 1956
2. Romário   Brazília 772 994 0,78 1985 – 2007
3. Pelé   Brazília 767 831 0,92 1957 – 1977
4. Ferenc Puskás   Maďarsko 746 754 0,99 1943 – 1966
5. Gerd Müller   Nemecko 735 793 0,93 1962 – 1981
6. Cristiano Ronaldo   Portugalsko 720 1013 0,71 2001 – súčasnosť
7. Lionel Messi   Argentína 704 887 0,79 2003 – súčasnosť
8. Ferenc Deák   Maďarsko 576 1940 – 1957
9. Uwe Seeler   Nemecko 575 1953 – 1978
Túlio Maravilha   Brazília 575 1988 – 2012
11. Arthur Friedenreich   Brazília 557 1909 – 1935
12. Ernst Willimowski   Poľsko 554 1934 – 1955
13. Eusébio   Portugalsko 552 1957 – 1979
14. Jimmy McGrory   Škótsko 550 1922 – 1937
15. Franz Binder   Rakúsko 546 1949 – 1976
16. Fernando Peyroteo   Portugalsko 544 334 1,63 1937 – 1949
17. Zlatan Ibrahimović   Švédsko 544 915 0,59 1999 – súčasnosť
18. Hugo Sánchez   Mexiko 541 1976 – 1997
19. Fritz Walter   Nemecko 539 1937 – 1959
20. Zico   Brazília 524 770 0,68 1971 - 1994
21. József Takács   Maďarsko 523 1917 – 1934
22. Gyula Zsengellér   Maďarsko 522 1935 – 1953
23. Alfredo Di Stéfano   Argentína 516 706 0,73 1945 – 1966
24. Hanks Krankl   Rakúsko 514 1970 – 1989
25. Gunnar Nordahl   Švédsko 513 1937 – 1958
26. Roberto Dinamite   Brazília 512 1971 – 1993
27. Jimmy Greaves   Anglicko 511 1957 – 1980
28. Ferenc Bene   Maďarsko 508 1961 – 1978

zdroj: Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation[1]

Aktívni hráčiUpraviť

Aktívny hráči, ktorý strelili viac ako 400 gólov.

K 2. novembru 2019.

Por. Hráč Góly Zápasy Primer Roky Súčasný tím
1.   Cristiano Ronaldo 720 1013 0,71 2001 – Juventus
2.   Lionel Messi 704 887 0,79 2003 – Barcelona
3.   Zlatan Ibrahimović 544 915 0,59 1999 – LA Galaxy
4.   Luis Suárez 468 740 0,63 2005 – Barcelona
5.   Robert Lewandowski 451 698 0,64 2006 – Bayern Mníchov
6.   David Villa 438 866 0,51 2000 – Vissel Kobe
7.   Sebastián Abreu 430 830 0,52 1994 – Boston River
8.   Sergio Agüero 417 748 0,56 2003 – Manchester City
9.   Klaas-Jan Huntelaar 414 714 0,58 2002 – Ajax
10.   Edinson Cavani 408 702 0,58 2005 – PSG

ReferencieUpraviť

  1. a b Kolos, Vladimir (21 January 2016). "Prolific Scorers Data: Best Goalscorers All-Time (Official Matches)". Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation. Retrieved 22 March 2016.
  2. "Matches of Cristiano Ronaldo". Soccerway. Retrieved 16 April 2016.
  3. "Matches of L. Messi". Soccerway. Retrieved 16 April2016.