Zoznam futbalistov s 500 alebo viac strelenými gólmi

zoznamový článok projektov Wikimedia

Vo futbale dosiahlo 27 hráčov v priebehu svojej kariéry 500 alebo viac gólov podľa prieskumu Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation. Rátajú sa len hráči, ktorí boli aktívni v prvej lige po celú alebo väčšinu svojej kariéry. Poradie nižšie zohľadňuje góly, ktoré boli zaznamenané v oficiálnych zápasoch za národné tímy a za klub vo všetkých ligách.[1]

RebríčekUpraviť

Zvýraznení hráči sú stále aktívni;

Datuje sa k 1. júlu 2020.[2][3]

Poradie Hráč Štát Góly Zápasy Priemer Roky
1. Josef Bican   Rakúsko   Československo 805 530 1,51 1931 – 1956
2. Pelé   Brazília 767 831 0,92 1957 – 1977
3. Ferenc Puskás   Maďarsko 746 754 0,99 1943 – 1966
Romário   Brazília 746 972 0,77 1985 – 2009
5. Gerd Müller   Nemecko 734 792 0,93 1963 – 1981
6. Cristiano Ronaldo   Portugalsko 728 1005 0,72 2001 – súčasnosť
7. Lionel Messi   Argentína 700 862 0,81 2003 – súčasnosť
8. Ferenc Deák   Maďarsko 576 1940 – 1957
9. Túlio Maravilha   Brazília 575 1988 – 2012
10. Uwe Seeler   Nemecko 560 1953 – 1978
11. Arthur Friedenreich   Brazília 557 1909 – 1935
12. Ernst Willimowski   Poľsko 554 1934 – 1955
13. Eusébio   Portugalsko 552 1957 – 1979
14. Franz Binder   Rakúsko 546 1949 – 1976
15. Jimmy McGrory   Škótsko 544 1922 – 1937
16. Fernando Peyroteo   Portugalsko 544 1937 – 1949
17. Hugo Sánchez   Mexiko 541 1976 – 1997
18. Zlatan Ibrahimović   Švédsko 540 908 0,60 1999 – súčasnosť
19. Fritz Walter   Nemecko 539 1937 – 1959
20. József Takács   Maďarsko 523 1917 – 1934
21. Gyula Zsengellér   Maďarsko 522 1935 – 1953
Zico   Brazília 522 1971 - 1994
23. Alfredo Di Stéfano   Argentína 514 1945 – 1966
Hanks Krankl   Rakúsko 514 1970 – 1989
25. Gunnar Nordahl   Švédsko 513 1937 – 1958
26. Roberto Dinamite   Brazília 512 1971 – 1993
27. Ferenc Bene   Maďarsko 508 1961 – 1978

Aktívni hráčiUpraviť

Aktívni hráči, ktorý strelili viac ako 400 gólov.

Datuje sa k 1. júlu 2020.

Por. Hráč Góly Zápasy Primer Roky Súčasný tím
1.   Cristiano Ronaldo 728 1005 0,72 2002 – Juventus
2.   Lionel Messi 700 862 0,81 2004 – Barcelona
3.   Zlatan Ibrahimović 540 908 0,59 1999 – AC Miláno
4.   Robert Lewandowski 482 728 0,66 2006 – Bayern Mníchov
5.   Luis Suárez 472 750 0,63 2005 – Barcelona
6.   Ali Ashfaq 461 537 0,86 2001 – Club Green Streets
7.   Sebastián Abreu 428 838 0,51 1995 – Boston River
8.   Sergio Agüero 419 757 0,55 2003 – Manchester City
9.   Edinson Cavani 403 702 0,57 2005 – PSG
10.   Klaas-Jan Huntelaar 400 718 0,56 2002 – Ajax

ReferencieUpraviť

  1. Kolos, Vladimir (21 January 2016). "Prolific Scorers Data: Best Goalscorers All-Time (Official Matches)". Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation. Retrieved 22 March 2016.
  2. "Matches of Cristiano Ronaldo". Soccerway. Retrieved 16 April 2016.
  3. "Matches of L. Messi". Soccerway. Retrieved 16 April2016.