Zoznam krajinských okresov v Nemecku

zoznamový článok na projektu Wikimedia

Krajinský je administratívna jednotka používaná v Nemecku. V nemčine sú tieto okresy označované ako (Landkreis) alebo len (Kreis).

Kód (KRS) Názov Spolková krajina Adresa Počet obyvateľov Rozloha [km2] Poloha v spolkovej krajine
05334 Mestský región Aachen (Städteregion Aachen) Severné Porýnie-Vestfálsko Aachen (Aachen) 553 922 706,95
07131 Ahrweiler Porýnie-Falcko Bad Neuenahr-Ahrweiler 127 770 786,98
09771 Aichach-Friedberg Bavorsko Aichach 131 399 780,33
08425 Alb-Donau-Kreis Bádensko-Württembersko Ulm 192 104 1 358,68
16077 Altenburger Land Durínsko Altenburg 91 607 569,41
07132 Altenkirchen (Westerwald) Porýnie-Falcko Altenkirchen (Westerwald) 129 171 641,99
15081 Altmarkkreis Salzwedel Sasko-Anhaltsko Salzwedel 86 164 2 293,03
09171 Altötting Bavorsko Altötting 109 422 569,35
07331 Alzey-Worms Porýnie-Falcko Alzey 127 274 588,15
09371 Amberg-Sulzbach Bavorsko Amberg 103 009 1 255,75
03451 Ammerland Dolné Sasko Westerstede 121 435 728,38
15082 Anhalt-Bitterfeld Sasko-Anhaltsko Köthen 164 817 1 453,52
09571 Ansbach Bavorsko Ansbach 182 178 1 971,84
09671 Aschaffenburg Bavorsko Aschaffenburg 173 504 699,15
09772 Augsburg Bavorsko Augsburg 247 539 1 071,13
03452 Aurich Dolné Sasko Aurich 189 199 1 287,31
07332 Bad Dürkheim Porýnie-Falcko Bad Dürkheim 132 203 594,76
09672 Bad Kissingen Bavorsko Bad Kissingen 103 100 1 136,96
07133 Bad Kreuznach Porýnie-Falcko Bad Kreuznach 156 821 863,76
09173 Bad Tölz-Wolfratshausen Bavorsko Bad Tölz 125 668 1 110,69
09471 Bamberg Bavorsko Bamberg 146 042 1 167,83
12060 Barnim Brandenbursko Eberswalde 177 411 1 479,67
14625 Bautzen (Bautzen) Sasko Bautzen (Bautzen) 306 273 2 395,6
09472 Bayreuth Bavorsko Bayreuth 103 876 1 273,74
09172 Berchtesgadener Land Bavorsko Bad Reichenhall 104 480 839,92
06431 Bergstraße Hesensko Heppenheim 266 928 719,52
07231 Bernkastel-Wittlich Porýnie-Falcko Wittlich 111 828 1 167,56
08426 Biberach Bádensko-Württembersko Biberach an der Riß 194 019 1 409,74
07134 Birkenfeld Porýnie-Falcko Birkenfeld 80 615 776,58
08115 Böblingen Bádensko-Württembersko Böblingen 381 281 617,82
08435 Bodenseekreis Bádensko-Württembersko Friedrichshafen 212 201 664,81
15083 Börde Sasko-Anhaltsko Haldensleben 173 473 2 366,63
05554 Borken Severné Porýnie-Vestfálsko Borken 369 666 1 420,98
08315 Breisgau-Hochschwarzwald Bádensko-Württembersko Freiburg 257 343 1 378,34
15084 Burgenlandkreis Sasko-Anhaltsko Naumburg (Saale) 184 081 1 413,67
08235 Calw Bádensko-Württembersko Calw 155 359 797,53
03351 Celle Dolné Sasko Celle 177 971 1 545,21
09372 Cham Bavorsko Cham 126 918 1 520,17
03453 Cloppenburg Dolné Sasko Cloppenburg 164 734 1 418,45
09473 Coburg Bavorsko Coburg 86 734 590,47
07135 Cochem-Zell Porýnie-Falcko Cochem 62 391 692,33
05558 Coesfeld Severné Porýnie-Vestfálsko Coesfeld 218 401 1 112,04
03352 Cuxhaven Dolné Sasko Cuxhaven 198 103 2 057,78
09174 Dachau Bavorsko Dachau 150 839 579,18
12061 Dahme-Spreewald Brandenbursko Lübben (Spreewald) 164 528 2 274,48
06432 Darmstadt-Dieburg Hesensko Darmstadt 292 773 658,65
09271 Deggendorf Bavorsko Deggendorf 117 601 861,3
03251 Diepholz Dolné Sasko Diepholz 213 976 1 988,14
09773 Dillingen an der Donau Bavorsko Dillingen an der Donau 94 556 792,22
09279 Dingolfing-Landau Bavorsko Dingolfing 95 035 877,79
01051 Dithmarschen Šlezvicko-Holštajnsko Heide 132 917 1 428,13
09779 Donau-Ries Bavorsko Donauwörth 132 298 1 274,68
07333 Donnersbergkreis Porýnie-Falcko Kirchheimbolanden 75 230 645,52
05358 Düren Severné Porýnie-Vestfálsko Düren 262 828 941,37
09175 Ebersberg Bavorsko Ebersberg 139 016 549,36
16061 Eichsfeld Durínsko Heilbad Heiligenstadt 101 033 943,07
09176 Eichstätt Bavorsko Eichstätt 130 808 1 214,06
07232 Eifelkreis Bitburg-Prüm Porýnie-Falcko Bitburg 97 180 1 626,22
12062 Elbe-Elster Brandenbursko Herzberg (Elster) 104 673 1 899,54
08316 Emmendingen Bádensko-Württembersko Emmendingen 162 082 679,9
03454 Emsland Dolné Sasko Meppen 319 488 2 882,07
05954 Ennepe-Ruhr-Kreis Severné Porýnie-Vestfálsko Schwelm 325 954 409,64
08236 Enzkreis Bádensko-Württembersko Pforzheim 196 066 573,68
09177 Erding Bavorsko Erding 135 429 870,72
09572 Erlangen-Höchstadt Bavorsko Erlangen 134 640 564,66
14521 Krušnohorský okres (Erzgebirgskreis) Sasko Annaberg-Buchholz 347 665 1 827,9
08116 Esslingen Bádensko-Württembersko Esslingen am Neckar 524 127 641,46
05366 Euskirchen Severné Porýnie-Vestfálsko Euskirchen 191 165 1 248,73
09474 Forchheim Bavorsko Forchheim 115 259 642,79
09178 Freising Bavorsko Freising 175 803 799,83
08237 Freudenstadt Bádensko-Württembersko Freudenstadt 116 233 870,67
09272 Freyung-Grafenau Bavorsko Freyung 78 180 984,15
03455 Friesland Dolné Sasko Jever 97 900 607,91
06631 Fulda Hesensko Fulda 220 132 1 380,4
09179 Fürstenfeldbruck Bavorsko Fürstenfeldbruck 216 857 434,79
09573 Fürth Bavorsko Zirndorf 115 971 307,55
09180 Garmisch-Partenkirchen Bavorsko Garmisch-Partenkirchen 87 877 1 012,22
07334 Germersheim Porýnie-Falcko Germersheim 127 303 463,35
06531 Gießen Hesensko Gießen 262 505 854,67
03151 Gifhorn Dolné Sasko Gifhorn 174 205 1 562,86
08117 Göppingen Bádensko-Württembersko Göppingen 252 749 642,36
14626 Zgorzelec (Görlitz) Sasko Zgorzelec (Görlitz) 260 000 2 111,42
03153 Goslar Dolné Sasko Goslar 138 236 965,29
16067 Gotha Durínsko Gotha 135 430 935,89
03159 Göttingen Dolné Sasko Göttingen 329 538 1 753,41
03456 Grafschaft Bentheim Dolné Sasko Nordhorn 135 662 980,87
16076 Greiz Durínsko Greiz 99 717 845,97
06433 Groß-Gerau Hesensko Groß-Gerau 266 042 453,04
09774 Günzburg Bavorsko Günzburg 123 498 762,44
05754 Gütersloh Severné Porýnie-Vestfálsko Gütersloh 360 642 969,21
03252 Hameln-Pyrmont Dolné Sasko Hameln 148 281 796,15
03241 Hannover Dolné Sasko Hannover 1 144 481 2 290,86
03353 Harburg Dolné Sasko Winsen (Luhe) 248 122 1 245,03
15085 Harz Sasko-Anhaltsko Halberstadt 221 366 2 104,54
09674 Haßberge Bavorsko Haßfurt 84 373 956,38
12063 Havolsko (Havelland) Brandenbursko Rathenow 158 236 1 727,3
03358 Heidekreis Dolné Sasko Bad Fallingbostel 140 264 1 873,72
08135 Heidenheim Bádensko-Württembersko Heidenheim an der Brenz 130 527 627,14
08125 Heilbronn Bádensko-Württembersko Heilbronn 334 388 1 099,9
05370 Heinsberg Severné Porýnie-Vestfálsko Heinsberg 252 527 627,99
03154 Helmstedt Dolné Sasko Helmstedt 91 500 674,02
05758 Herford Severné Porýnie-Vestfálsko Herford 252 122 450,41
06632 Hersfeld-Rotenburg Hesensko Bad Hersfeld 121 166 1 097,12
01053 Vévodtství lauenburské (Herzogtum Lauenburg) Šlezvicko-Holštajnsko Ratzeburg 192 999 1 263,01
16069 Hildburghausen Durínsko Hildburghausen 64 330 938,42
03254 Hildesheim Dolné Sasko Hildesheim 277 055 1 206,03
05958 Hochsauerlandkreis Severné Porýnie-Vestfálsko Meschede 263 762 1 960,17
06434 Hochtaunuskreis Hesensko Bad Homburg vor der Höhe 233 427 482,02
09475 Hof Bavorsko Hof 95 915 892,52
08126 Hohenlohekreis Bádensko-Württembersko Künzelsau 110 181 776,78
03255 Holzminden Dolné Sasko Holzminden 71 659 692,65
05762 Höxter Severné Porýnie-Vestfálsko Höxter 144 010 1 201,42
16070 Ilm-Kreis Durínsko Arnstadt 109 167 843,71
15086 Jerichower Land Sasko-Anhaltsko Burg 91 693 1 576,84
07335 Kaiserslautern Porýnie-Falcko Kaiserslautern 104 966 639,88
08215 Karlsruhe Bádensko-Württembersko Karlsruhe 435 841 1 084,96
06633 Kassel Hesensko Kassel 235 813 1 292,92
09273 Kelheim Bavorsko Kelheim 119 969 1 065,97
09675 Kitzingen Bavorsko Kitzingen 89 748 684,19
05154 Kleve Severné Porýnie-Vestfálsko Kleve 310 337 1 232,99
08335 Konstanz Bádensko-Württembersko Konstanz 280 288 817,97
09476 Kronach Bavorsko Kronach 67 613 651,53
09477 Kulmbach Bavorsko Kulmbach 71 993 658,34
07336 Kusel Porýnie-Falcko Kusel 70 997 573,28
16065 Kyffhäuserkreis Durínsko Sondershausen 76 685 1 037,91
06532 Lahn-Dill-Kreis Hesensko Wetzlar 253 167 1 066,52
09181 Landsberg am Lech Bavorsko Landsberg am Lech 118 725 804,38
09274 Landshut Bavorsko Landshut 155 442 1 347,89
03457 Leer Dolné Sasko Leer (Ostfriesland) 167 548 1 086,01
14729 Leipzig Sasko Borna 258 408 1 651,39
09478 Lichtenfels Bavorsko Lichtenfels 66 640 519,95
06533 Limburg-Weilburg Hesensko Limburg an der Lahn 171 922 738,48
09776 Lindau (Bodensee) Bavorsko Lindau (Bodensee) 80 961 323,44
05766 Lippe Severné Porýnie-Vestfálsko Detmold 350 750 1 246,21
08336 Lörrach Bádensko-Württembersko Lörrach 226 708 806,76
03354 Lüchow-Dannenberg Dolné Sasko Lüchow (Wendland) 50 128 1 220,75
08118 Ludwigsburg Bádensko-Württembersko Ludwigsburg 534 074 686,84
13076 Ludwigslust-Parchim Meklenbursko-Predné Pomoransko Parchim 214 113 4 752,44
03355 Lüneburg Dolné Sasko Lüneburg 180 719 1 323,68
06435 Main-Kinzig-Kreis Hesensko Gelnhausen 411 956 1 397,55
09677 Main-Spessart Bavorsko Karlstadt 126 301 1 321,42
08128 Main-Tauber-Kreis Bádensko-Württembersko Tauberbischofsheim 132 181 1 304,4
06436 Main-Taunus-Kreis Hesensko Hofheim am Taunus 232 848 222,39
07339 Mainz-Bingen Porýnie-Falcko Ingelheim am Rhein 208 749 605,77
15087 Mansfeld-Südharz Sasko-Anhaltsko Sangerhausen 141 408 1 448,84
06534 Marburg-Biedenkopf Hesensko Marburg 245 241 1 262,55
05962 Märkischer Kreis Severné Porýnie-Vestfálsko Lüdenscheid 416 171 1 061,06
12064 Märkisch-Oderland Brandenbursko Seelow 190 714 2 158,67
07137 Mayen-Koblenz Porýnie-Falcko Koblenz 211 925 817,25
13071 Mecklenburgische Seenplatte Meklenbursko-Predné Pomoransko Neubrandenburg 262 517 5 470,35
14627 Míšeň (Meißen) Sasko Míšeň (Meißen) 245 244 1 454,59
10042 Merzig-Wadern Sársko Merzig 103 997 555,17
05158 Mettmann Severné Porýnie-Vestfálsko Mettmann 483 279 407,22
09182 Miesbach Bavorsko Miesbach 98 828 866,23
09676 Miltenberg Bavorsko Miltenberg 128 543 715,86
05770 Minden-Lübbecke Severné Porýnie-Vestfálsko Minden 313 050 1 152,41
14522 Stredná Sasko (Mittelsachsen) Sasko Freiberg 312 450 2 116,32
09183 Mühldorf am Inn Bavorsko Mühldorf am Inn 113 222 805,31
09184 Mníchov (München) Bavorsko Mníchov (München) 343 405 664,25
08225 Neckar-Odenwald-Kreis Bádensko-Württembersko Mosbach 142 936 1 126,24
09775 Neu-Ulm Bavorsko Neu-Ulm 171 011 515,86
09185 Neuburg-Schrobenhausen Bavorsko Neuburg an der Donau 95 759 739,81
09373 Neumarkt in der Oberpfalz Bavorsko Neumarkt in der Oberpfalz 131 662 1 344,11
10043 Neunkirchen Sársko Ottweiler 133 735 249,24
09575 Neustadt an der Aisch-Bad Windsheim Bavorsko Neustadt an der Aisch 99 332 1 267,56
09374 Neustadt an der Waldnaab Bavorsko Neustadt an der Waldnaab 94 528 1 427,67
07138 Neuwied Porýnie-Falcko Neuwied 180 655 626,9
03256 Nienburg / Weser Dolné Sasko Nienburg / Weser 120 632 1 398,97
01054 Severná Frízsko (Nordfriesland) Šlezvicko-Holštajnsko Husum 163 960 2 082,96
16062 Nordhausen Durínsko Nordhausen 85 098 713,92
14730 Severná Sasko (Nordsachsen) Sasko Torgau 197 605 2 028,42
13074 Severozápadnej Meklenbursko (Nordwestmecklenburg) Meklenbursko-Predné Pomoransko Wismar 156 270 2 118,51
03155 Northeim Dolné Sasko Northeim 134 896 1 267,08
09574 Nürnberger Land Bavorsko Lauf an der Pegnitz 168 893 799,57
09780 Oberallgäu Bavorsko Sonthofen 153 759 1 528
05374 Oberbergischer Kreis Severné Porýnie-Vestfálsko Gummersbach 273 452 918,84
12065 Oberhavel Brandenbursko Oranienburg 207 524 1 808,18
12066 Oberspreewald-Lausitz Brandenbursko Senftenberg 112 450 1 223,08
06437 Odenwaldkreis Hesensko Erbach 97 000 623,98
12067 Odra-Spréva (Oder-Spree) Brandenbursko Beeskow 182 397 2 256,78
06438 Offenbach Hesensko Dietzenbach 347 357 356,3
03458 Oldenburg Dolné Sasko Wildeshausen 128 608 1 063,16
05966 Olpe Severné Porýnie-Vestfálsko Olpe 136 365 712,14
08317 Ortenaukreis Bádensko-Württembersko Offenburg 420 106 1 860,81
03459 Osnabrück Dolné Sasko Osnabrück 358 079 2 121,63
08136 Ostalbkreis Bádensko-Württembersko Aalen 312 650 1 511,54
09777 Ostallgäu Bavorsko Marktoberdorf 138 265 1 394,91
03356 Osterholz Dolné Sasko Osterholz-Scharmbeck 113 579 650,81
01055 Východnej Holštajnsko (Ostholstein) Šlezvicko-Holštajnsko Eutin 199 574 1 392,55
12068 Východná Prignitz-Ruppin (Ostprignitz-Ruppin) Brandenbursko Neuruppin 99 110 2 526,55
05774 Paderborn Severné Porýnie-Vestfálsko Paderborn 304 332 1 246,8
09275 Passau (Passau) Bavorsko Passau (Passau) 188 904 1 530,29
03157 Peine Dolné Sasko Peine 132 320 534,97
09186 Pfaffenhofen an der Ilm Bavorsko Pfaffenhofen an der Ilm 125 085 761,14
01056 Pinneberg Šlezvicko-Holštajnsko Elmshorn 307 471 664,28
01057 Plön Šlezvicko-Holštajnsko Plön 128 304 1 083,17
12069 Postupim-Stredná marka (Potsdam-Mittelmark) Brandenbursko Bad Belzig 210 910 2 591,61
12070 Prignitz Brandenbursko Perleberg 77 573 2 138,61
08216 Rastatt Bádensko-Württembersko Rastatt 227 474 738,75
08436 Ravensburg Bádensko-Württembersko Ravensburg 279 296 1 631,86
05562 Recklinghausen Severné Porýnie-Vestfálsko Recklinghausen 617 807 761,31
09276 Regen Bavorsko Regen 77 187 974,92
09375 Regensburg (Regensburg) Bavorsko Regensburg (Regensburg) 190 481 1 391,9
08119 Rems-Murr-Kreis Bádensko-Württembersko Waiblingen 419 456 858,13
01058 Rendsburg-Eckernförde Šlezvicko-Holštajnsko Rendsburg 270 378 2 189,17
08415 Reutlingen Bádensko-Württembersko Reutlingen 282 113 1 092,74
05362 Rhein-Erft-Kreis Severné Porýnie-Vestfálsko Bergheim 466 657 704,71
06439 Rheingau-Taunus-Kreis Hesensko Bad Schwalbach 184 114 811,48
07140 Rhein-Hunsrück-Kreis Porýnie-Falcko Simmern / Hunsrück 102 529 991,12
05378 Rheinisch-Bergischer Kreis Severné Porýnie-Vestfálsko Bergisch Gladbach 282 729 437,32
05162 Rhein-Kreis Neuss Severné Porýnie-Vestfálsko Neuss 450 026 576,52
07141 Rhein-Lahn-Kreis Porýnie-Falcko Bad Ems 123 543 782,29
08226 Rhein-Neckar-Kreis Bádensko-Württembersko Heidelberg 541 859 1 061,7
07338 Rhein-Pfalz-Kreis Porýnie-Falcko Ludwigshafen am Rhein 151 546 304,92
05382 Rhein-Sieg-Kreis Severné Porýnie-Vestfálsko Siegburg 596 213 1 153,21
09673 Rhön-Grabfeld Bavorsko Bad Neustadt an der Saale 79 855 1 021,77
09187 Rosenheim Bavorsko Rosenheim 257 466 1 439,54
13072 Rostock Meklenbursko-Predné Pomoransko Güstrow 213 473 3 422,51
03357 Rotenburg (Wümme) Dolné Sasko Rotenburg (Wümme) 163 253 2 070,45
09576 Roth Bavorsko Roth 125 563 895,39
09277 Rottal-Inn Bavorsko Pfarrkirchen 119 617 1 281,42
08325 Rottweil Bádensko-Württembersko Rottweil 137 500 769,4
16074 Saale-Holzland-Kreis Durínsko Eisenberg 84 525 815,23
15088 Saalekreis Sasko-Anhaltsko Merseburg 186 431 1 433,67
16075 Saale-Orla-Kreis Durínsko Schleiz 82 362 1 151,3
16073 Saalfeld-Rudolstadt Durínsko Saalfeld / Saale 108 315 1 036,03
10041 Regionalverband Saarbrücken Sársko Saarbrücken 327 380 410,64
10044 Saarlouis Sársko Saarlouis 197 009 459,05
10045 Saarpfalz-Kreis Sársko Homburg 144 584 418,4
14628 Saské Švajčiarsko-Východné Krušné hory (Sächsische Schweiz-Osterzgebirge) Sasko Pirna 247 412 1 654,18
15089 Salzlandkreis Sasko-Anhaltsko Bernburg (Saale) 196 695 1 426,76
03257 Schaumburg Dolné Sasko Stadthagen 156 206 675,57
01059 Schleswig-Flensburg Šlezvicko-Holštajnsko Schleswig 196 839 2 071,14
16066 Schmalkalden-Meiningen Durínsko Meiningen 123 506 1 210,73
06634 Schwalm-Eder-Kreis Hesensko Homberg (Efze) 180 310 1 538,51
09376 Schwandorf Bavorsko Schwandorf 145 382 1 464,97
08326 Schwarzwald-Baar-Kreis Bádensko-Württembersko Villingen-Schwenningen 209 648 1 025,27
08127 Schwäbisch Hall Bádensko-Württembersko Schwäbisch Hall 191 614 1 483,97
09678 Schweinfurt Bavorsko Schweinfurt 114 823 841,46
01060 Segeberg Šlezvicko-Holštajnsko Bad Segeberg 267 503 1 344,39
05970 Siegen-Wittgenstein Severné Porýnie-Vestfálsko Siegen 280 800 1 132,89
08437 Sigmaringen Bádensko-Württembersko Sigmaringen 130 772 1 204,34
05974 Soest Severné Porýnie-Vestfálsko Soest 302 995 1 328,63
16068 Sömmerda Durínsko Sömmerda 70 118 806,84
16072 Sonneberg Durínsko Sonneberg 56 507 433,61
12071 Spréva-Nisa (Spree-Neiße) Brandenbursko Forst (Lausitz) 117 635 1 657,45
10046 St. Wendel Sársko St. Wendel 88 892 476,22
03359 Stade Dolné Sasko Stade 200 054 1 266,02
09188 Starnberg Bavorsko Starnberg 134 732 487,71
01061 Steinburg Šlezvicko-Holštajnsko Itzehoe 131 457 1 056,13
05566 Steinfurt Severné Porýnie-Vestfálsko Steinfurt 443 374 1 795,76
15090 Stendal Sasko-Anhaltsko Stendal 115 262 2 423,16
01062 Stormarn Šlezvicko-Holštajnsko Bad Oldesloe 239 614 766,33
09278 Straubing-Bogen Bavorsko Straubing 99 221 1 201,94
07337 Südliche Weinstraße Porýnie-Falcko Landau in der Pfalz 110 526 639,83
07340 Südwestpfalz Porýnie-Falcko Pirmasens 96 474 953,65
12072 Teltow-Fläming Brandenbursko Luckenwalde 163 553 2 104,19
09377 Tirschenreuth Bavorsko Tirschenreuth 72 918 1 084,23
09189 Traunstein Bavorsko Traunstein 175 431 1 534
07235 Trier-Saarburg Porýnie-Falcko Trier 147 999 1 101,49
08416 Tübingen Bádensko-Württembersko Tübingen 221 837 519,2
08327 Tuttlingen Bádensko-Württembersko Tuttlingen 136 606 734,35
12073 Ukerská marka (Uckermark) Brandenbursko Prenzlau 121 014 3 076,93
03360 Uelzen Dolné Sasko Uelzen 93 131 1 454,22
05978 Unna Severné Porýnie-Vestfálsko Unna 396 035 543,21
16064 Unstrut-Hainich-Kreis Durínsko Mühlhausen / Thüringen 103 948 979,69
09778 Unterallgäu Bavorsko Mindelheim 141 165 1 230,06
03460 Vechta Dolné Sasko Vechta 137 866 812,63
03361 Verden Dolné Sasko Verden (Aller) 134 645 787,97
05166 Viersen Severné Porýnie-Vestfálsko Viersen 297 661 563,28
06535 Vogelsbergkreis Hesensko Lauterbach (Hessen) 107 256 1 458,99
14523 Vogtlandkreis Sasko Plauen 232 318 1 412,42
13075 Vorpommern-Greifswald Meklenbursko-Predné Pomoransko Greifswald 238 358 3 929,73
13073 Vorpommern-Rügen Meklenbursko-Predné Pomoransko Stralsund 224 820 3 207,37
07233 Vulkaneifel Porýnie-Falcko Daun 60 794 911,02
06635 Waldeck-Frankenberg Hesensko Korbach 157 592 1 848,44
08337 Waldshut Bádensko-Württembersko Waldshut-Tiengen 167 861 1 131,15
05570 Warendorf Severné Porýnie-Vestfálsko Warendorf 277 431 1 319,41
16063 Wartburgkreis Durínsko Bad Salzungen 124 729 1 307,43
09190 Weilheim-Schongau Bavorsko Weilheim in Oberbayern 133 859 966,37
16071 Weimarer Land Durínsko Apolda 82 316 804,47
09577 Weißenburg-Gunzenhausen Bavorsko Weißenburg in Bayern 93 974 970,91
06636 Werra-Meißner-Kreis Hesensko Eschwege 100 715 1 024,7
05170 Wesel Severné Porýnie-Vestfálsko Wesel 462 664 1 042,8
03461 Wesermarsch Dolné Sasko Brake (Unterweser) 89 239 822,01
07143 Westerwaldkreis Porýnie-Falcko Montabaur 200 302 988,95
06440 Wetteraukreis Hesensko Friedberg (Hessen) 301 931 1 100,69
15091 Wittenberg Sasko-Anhaltsko Lutherstadt Wittenberg 128 447 1 930,31
03462 Wittmund Dolné Sasko Wittmund 57 173 656,64
03158 Wolfenbüttel Dolné Sasko Wolfenbüttel 120 981 722,56
09479 Wunsiedel im Fichtelgebirge Bavorsko Wunsiedel 73 260 606,43
09679 Würzburg Bavorsko Würzburg 161 041 968,4
08417 Zollernalbkreis Bádensko-Württembersko Balingen 188 595 917,72
14524 Cvikov (Zwickau) Sasko Cvikov (Zwickau) 324 534 949,79

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Seznam zemských okresů v Německu na českej Wikipédii.