Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Hodruša-Hámre

zoznamový článok projektov Wikimedia
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Hodruša-Hámre v okrese Žarnovica.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR).[1]

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Stĺp Nahrať súbor Stĺp
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-1217/1 Unifikovaný názov PO: stĺp

Bližšie určenie; zaužívaný názov: tordovaný - kamenný štylizovaný stĺp

Súsošie Nahrať súbor Súsošie
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-1217/2 Unifikovaný názov PO: súsošie

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Panna Mária,Kristus-Pieta - Prícestná socha Piety

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stlp s podstavcom
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-1218/1 Unifikovaný názov PO: stlp s podstavcom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: valcový - stlp s volútovým podstavcom

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-1218/2 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Panna Mária-Immaculata - Nepoškvrnená Panna Mária

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-1218/3 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: neznámy svätec - sv.Kliment-pápež?

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-1218/4 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Mikuláš

Terasa Nahrať súbor Terasa
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-2243/1 Unifikovaný názov PO: terasa

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kamenná terasa kalvárie

Kríž s korpusom i. Nahrať súbor Kríž s korpusom i.
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-2243/2 Unifikovaný názov PO: kríž s korpusom i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: socha Krista na kríži

Kríž s korpusom ii. Nahrať súbor Kríž s korpusom ii.
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-2243/3 Unifikovaný názov PO: kríž s korpusom ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: socha Dismasa na kríži

Kríž s korpusom iii. Nahrať súbor Kríž s korpusom iii.
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-2243/4 Unifikovaný názov PO: kríž s korpusom iii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: socha Gesmasa na kríži

Socha i. Nahrať súbor Socha i.
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-2243/5 Unifikovaný názov PO: socha i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: socha Panny Márie

Socha ii. Nahrať súbor Socha ii.
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-2243/6 Unifikovaný názov PO: socha ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: socha sv.Jána Evanjelistu

Socha iii. Nahrať súbor Socha iii.
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-2243/7 Unifikovaný názov PO: socha iii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: socha sv.Márie Magdalény

Doska nápisová Nahrať súbor Doska nápisová
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-2243/8 Unifikovaný názov PO: doska nápisová

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nápisová doska

Štôlna Nahrať súbor Štôlna
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-2607/0 Unifikovaný názov PO: štôlna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: dedičná - Štôlna cisára Františka

Pomník Nahrať súbor Pomník
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-2901/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: padlí v SNP - Zastrelení občania

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Nádrž vodná
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-3262/0 Unifikovaný názov PO: nádrž vodná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Brennerštolnian.jazero,rybník

Nádrž vodná Nahrať súbor Nádrž vodná
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-3266/0 Unifikovaný názov PO: nádrž vodná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Hodrušské dolné jaz.

Dom banícky Nahrať súbor Dom banícky
č. 529
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-11266/0 Unifikovaný názov PO: dom banícky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kamenný

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom ľudový
č. 626
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-1980/0 Unifikovaný názov PO: dom ľudový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kamen

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom ľudový
č. 630
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-1978/0 Unifikovaný názov PO: dom ľudový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kamen

Kostol Nahrať súbor Kostol
č. 647
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-1215/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ev.a.v.

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky
č. 649
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-11621/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér - dom so štôlnou

Kostol Nahrať súbor Kostol
č. 651
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-1214/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Mikuláša

Kostol Nahrať súbor Kostol
č. 652
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-1216/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Petra a Pavla

Klopačka Nahrať súbor Klopačka
č. 735
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-1220/0 Unifikovaný názov PO: klopačka

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Budova administratívna Nahrať súbor Budova administratívna
č. 792
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-11299/0 Unifikovaný názov PO: budova administratívna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér - Ban.správa šachty Zipser

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom meštiansky
č. 587
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-12063/1 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: meštiansky dom

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Štôlňa s portálom
KÚ: Banská Hodruša

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
612-12127/1 Unifikovaný názov PO: štôlňa s portálom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: š.Prostredná,Starovšechsvätých

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Štôlňa s portálom
KÚ: Banská Hodruša

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
612-12127/2 Unifikovaný názov PO: štôlňa s portálom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Dolný prekop k šachte Lill

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Štôlňa s portálom
KÚ: Banská Hodruša

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
612-12127/3 Unifikovaný názov PO: štôlňa s portálom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Horný prekop k šachte Lill

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Budova administratívna
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-12127/4 Unifikovaný názov PO: budova administratívna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: riaditeľstvo banského závodu

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Koľaj-fragment
KÚ: Banská Hodruša

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
612-12127/5 Unifikovaný názov PO: koľaj-fragment

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 3 piliere nadjazdu dráhy

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Koľaj-fragment
KÚ: Banská Hodruša

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
612-12127/6 Unifikovaný názov PO: koľaj-fragment

Bližšie určenie; zaužívaný názov: piliere s oceľovou časťou

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Strojovňa
KÚ: Dolné Hámre

Poloha
612-10168/1 Unifikovaný názov PO: strojovňa

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Veža tažná
KÚ: Dolné Hámre

Poloha
612-10168/2 Unifikovaný názov PO: veža tažná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Tažná veža

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Budova šachty
KÚ: Dolné Hámre

Poloha
612-10168/3 Unifikovaný názov PO: budova šachty

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kostol
KÚ: Kopanice

Poloha
612-11054/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ev.a.v.

hokej

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    •   – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    •   – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
  Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing ( KML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty