Zoznam produktov Canon

zoznamový článok projektov Wikimedia
Canon Palmtronic 8M
Speedlite Flash
Canon Deluxe Backpack 200 EG
Canon TC 80N3 remote control

Táto stránka obsahuje čiastočný zoznam produktov vyrábaných pod značkou Canon.

Iné produkty vyrábané alebo servisované pod značkou Canon sa tu nemusia nachádzať. Medzi také produkty môžu patriť kancelárske alebo priemyselné aplikačné zariadenia, produkty bezdrôtovej LAN a polovodičové a na presnosť zamerané produkty.

8 mm a Super 8 mm film projektoryUpraviť

Bežné 8 mm projektoryUpraviť

Dvojité 8 mm (Super 8 mm a bežné 8 mm) projektoryUpraviť

Super 8 mm projektoryUpraviť

FotoaparátyUpraviť

ZrkadlovkyUpraviť

Canon začal vyvíjať a následne vyrábať filmové zrkadlovky od svojej prezentácie prototypu Kwanon v roku 1933. Niektorí ľudia pripisujú jeho prvotný úspech rýchlemu zotaveniu vtedy vojnou zničeného Japonska po druhej svetovej vojne.

Po rokoch po sebe nasledujúcich úvodoch filmových zrkadloviek a dvoch nových nezávislých štandardov objímiek objektívov, Canon uviedol systém EOS spolu s EF štandardom objímky objektívu v roku 1987 a nahradil tak 16 rokov starý štandard objímky FD. EOS sa stal jediným zrkadlovkovým systémom používaným Canonom v súčasnosti. Canon taktiež použil EOS pre svoje digitálne zrkadlovky.

(Pozri aj: Šablóna:Zrkadlovky Canon)'

Zrkadlovky s objímkou FLUpraviť

Canon developed and produced the Canon FL lens-mount standard for film SLR cameras from 1964 to replace the Canon R lens-mount standard. The FD lens mount standard replaced FL-mounts in 1971.

Zrkadlovky s objímkou FDUpraviť

Canon vyvinul a vyrábal filmové zrkadlovky so štandardom objímky Canon FD od roku 1971, aby nahradil štandard FL. Štandard EF nahradil FD v roku 1987. Canon prestal vyrábať FD fotoaparáty v roku 1990.

Séria AUpraviť
Séria TUpraviť

EOSUpraviť

Všetky filmové a digitálne zrkadlovky vyrábané Canonom v súčasnosti používajú samozaostrovací systém EOS. Canon uviedol tento systém v roku 1987 spolu s objímkou objektívu EF. Posledná zrkadlovka nevyužívajúca EOS vyrábaná Canonom bola Canon T90 z roku 1990, ktorá používala objímku FD.

Pre detailný zoznam filmových a digitálnych zrkadloviek EOS, pozri Canon EOS.

35 mm kompaktné fotoaparátyUpraviť

  • AF35M (Sure Shot, Autoboy)
  • Snappy

35mm Rangefinder fotoaparátyUpraviť

  • Canonet (1961)
  • Canonet S (1964)
  • Canonet QL17, QL19, QL19E and QL25 (all 1965)
  • Canonet 28 (1968)
  • Canonet QL17 new (1969) and QL17-L new (1970)
  • Canonet 28 new (1971), QL19 new (1971)
  • Canonet G-III 17 (1972), G-III 19 (1972)

Filmové kameryUpraviť

Medzi rokmi 1956 a 1982 Canon vyrobil sériu filmových kamier.

Bežné 8 mm kameryUpraviť

Single 8 mm kameryUpraviť

Super 8 mm kameryUpraviť

16mm kameryUpraviť

Digitálne kompaktné fotoaparátyUpraviť

Digitálne fotoaparáty PowerShotUpraviť

Séria PowerShot GUpraviť
  • Canon PowerShot G1
  • Canon PowerShot G2
  • Canon PowerShot G3
  • Canon PowerShot G5
  • Canon PowerShot G6
  • Canon PowerShot G7
  • Canon PowerShot G8
  • Canon PowerShot G9
  • Canon PowerShot G10
  • Canon PowerShot G11
Séria PowerShot SUpraviť
Séria PowerShot Digital ELPH/Digital IXUS/IXY DigitalUpraviť
  • PowerShot Digital ELPH je označenie používané v USA (modely v zozname nižšie používajú americké značenie)
  • IXY Digital je označenie používané v Japonsku
  • Digital IXUS je označenie používané v Európe a juhovýchodnej Ázii
  • Pozri Canon Digital IXUS
Séria PowerShot AUpraviť
Séria PowerShot ProUpraviť

Chyba E18Upraviť

Ak fotoaparát zistí, že nemôže obsluhovať zoom objektív z akéhokoľvek dôvodu, tak sa fotoaparát vypne, aby sa zabránilo ďalšiemu možnému poškodeniu. Pozri E18 error.

Digitálne videokameryUpraviť

Spotrebiteľské videokameryUpraviť

Prosumer/Profesionálne videokameryUpraviť

Elektronické slovníky (predávané len v Japonsku)Upraviť

Canon WordtankUpraviť

AkumulátoryUpraviť

Rad NBUpraviť

  • CANON NB-1L batéria, 3.7V, 680mAh
  • CANON NB-1LH batéria, 3.7V, 840mAh
  • CANON NB-2L batéria, 7.4V, 570mAh
  • CANON NB-2LH batéria, 7.4V, 720mAh
  • CANON NB-3L batéria, 3.7V, 790mAh
  • CANON NB-4L batéria, 3.7V, 760mAh
  • CANON NB-5L batéria, 3.7V, 1120mAh

Rad BPUpraviť

  • Canon BP-2L14 batéria, 7.2V, 1450mAh
  • Canon BP-511A batéria, 7.4V, 1390mAh
  • CANON BP-930 batéria, 7.2V, 3000mAh
  • CANON BP-945 batéria, 7.2V, 4500mAh

BleskyUpraviť

Rad EUpraviť

Rad EGUpraviť

Rad EXUpraviť

Rad EX IIUpraviť

Rad EZUpraviť

Rad TUpraviť

300T je pozostatok zo systému FD, bol uvedený spolu s FD fotoaparátom Canon T90, ale je kompatibilný v TTL móde s väčšinou nedigitálnych EF fotoaparátov.

Macro bleskyUpraviť

Vzdialený spúšťač bleskuUpraviť

Multifunkčné periférne/digitálne kopírkyUpraviť

TlačiarneUpraviť

Séria BJUpraviť

Séria BJCUpraviť

Canon označuje atramentové tlačiarne ako bubblejets, preto aj častá predpona BJC.

Séria PIXMAUpraviť

Séria SUpraviť

ObjektívyUpraviť

Rad EFUpraviť

Pozri Canon EF objektívy pre produktový rad Canonu.

Rad EF-SUpraviť

V súčasnosti, len EOS 300D, EOS 350D, EOS 400D, EOS 20D, a EOS 30D sú navrhnuté s podporou EF-S objektívov.

Pozri Canon EF-S objektívy pre produktový rad.

Rad FDUpraviť

Pozri Canon FD objektívy pre produktový rad.

FL lineUpraviť

Pozri Canon FL objektívy pre produktový rad.

Rangefinder lineUpraviť

  • Canon 50mm f/0.95

TV line / C mountUpraviť

(doplniť)

Tilt-shiftUpraviť

KalkulačkyUpraviť

  • Palmtronic
  • External link to MyCalcDB for a calculator list.

PríslušenstvoUpraviť

Externé odkazyUpraviť