Zoznam vlajok subjektov Ruskej federácie

zoznamový článok projektov Wikimedia
Kategórie subjektov:

██ Republiky (21)

██ Kraje (9)

██ Oblasti (46)

██ Federálne mestá (2)

██ Autonómna oblasť (1)

██ Autonómne okruhy (4)

Tento článok je zoznam všetkých vlajok 83 federálnych subjektov Ruskej federácierepublík, krajov, oblastí, federálnych miest, autonómnej oblasti a autonómnych okruhov. Každý z nich má svoju vlastnú vlajku a znak.

RepublikyUpraviť

Vlajky republík Ruskej federácie:

Umiestnenie Vlajka Pomer Územný celok Oficiálny názov
    1:2 Adygejsko Adygejská republika
    2:3 Altajsko Altajská republika
    1:2 Baškirsko Baškirská republika
    1:2 Buriatsko Buriatska republika
    2:3 Čečensko Čečenská republika
    5:8 Čuvašsko Čuvašská republika
    2:3 Dagestan Dagestanská republika
    1:2 Chakasko Chakaská republika
    1:2 Ingušsko Ingušská republika
    2:3 Kabardsko-Balkarsko Kabardsko-balkarská republika
    1:2 Kalmycko Kalmycká republika
    1:2 Karačajsko-Čerkesko Karačajsko-čerkeská republika
    2:3 Karelsko Karelská republika
    2:3 Komijsko Komijská republika
    2:3 Marijsko Marijská republika
    1:2 Mordviansko Mordvianska republika
    1:2 Sacha, Jakutsko Jakutská republika
    1:2 Severné Osetsko Republika Severné Osetsko – Alánsko
    1:2 Tatársko Tatárska republika
    1:2 Tuviansko Tuvianska republika
    1:2 Udmurtsko Udmurtská republika

KrajeUpraviť

Vlajky krajov Ruskej federácie:

Vlajka Územný celok
  Altajský kraj
  Chabarovský kraj
  Kamčatský kraj
  Krasnodarský kraj
  Krasnojarský kraj
  Permský kraj
  Prímorský kraj
  Stavropoľský kraj
  Zabajkalský kraj

OblastiUpraviť

Vlajky oblastí Ruskej federácie:

Umiestnenie Vlajka Pomer Územný celok
    2:3 Amurská oblasť
    2:3 Archangeľská oblasť
    2:3 Astrachánska oblasť
    Belgorodská oblasť
    1:1,5 Brianska oblasť
    Čeľabinská oblasť
    2:3 Irkutská oblasť
    2:3 Ivanovská oblasť
    Jaroslavlianska oblasť
    2:3 Kaliningradská oblasť
    Kalužská oblasť
    2:3 Kemerovská oblasť
    Kirovská oblasť
    Kostromská oblasť
    Kurganská oblasť
    Kurská oblasť
    2:3 Leningradská oblasť
    2:3 Lipecká oblasť
    2:3 Magadanská oblasť
    Moskovská oblasť
    2:3 Murmanská oblasť
    Nižnonovgorodská oblasť
    Novgorodská oblasť
    2:3 Novosibirská oblasť
    Omská oblasť
    Orenburská oblasť
    Oriolska oblasť
    Penzianska oblasť
  Táto oblasť
nemá vlajku!
Pskovská oblasť
    Riazanská oblasť
    Rostovská oblasť
    2:3 Sachalinská oblasť
    Samarská oblasť
    Saratovská oblasť
    Smolenská oblasť
    Sverdlovská oblasť
    2:3 Tambovská oblasť
    2:3 Tomská oblasť
    Tulská oblasť
    Tverská oblasť
    Ťumenská oblasť
    Ulianovská oblasť
    Vladimirská oblasť
    2:3 Volgogradská oblasť
    Vologdská oblasť
    Voronežská oblasť

Federálne mestáUpraviť

Vlajky federálnych miest Ruskej federácie:

Umiestnenie Vlajka Pomer Územný celok
    2:3 Moskva
    2:3 Petrohrad

Autonómna oblasťUpraviť

Vlajky autonómnych oblastí Ruskej federácie:

Umiestnenie Vlajka Pomer Územný celok
    2:3 Židovská autonómna oblasť

Autonómne okruhyUpraviť

Vlajky autonómnych okruhov Ruskej federácie:

Umiestnenie Vlajka Pomer Územný celok
    2:3 Čukotský autonómny okruh
    1:2 Chantyjsko-mansijský autonómny okruh
    2:3 Jamalskonenecký autonómny okruh
    2:3 Nenecký autonómny okruh

Zaniknuté federálne subjektyUpraviť

Umiestnenie Vlajka Pomer Územný celok
    2:3 Agský burjatsky autonómny okruh
    Čitská oblasť
  Evenkovský autonómny okruh
  Kamčatská oblasť
    Komijsko-Permský autonómny okruh (Permsko)
  Koriacky autonómny okruh (Koriacko)
    Permská oblasť
  Tajmýrsky autonómny okruh
  Usťordský burjatsky autonómny okruh (Usť-Orda)

Pozri ajUpraviť

Iné projektyUpraviť

Externé odkazyUpraviť

ZdrojUpraviť