Otvoriť hlavné menu

Zoznam vrcholov v Bielych Karpatoch

zoznamový článok projektov Wikimedia
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)
Veľká Javorina (970 m)
Veľký Lopeník (911 m)

Zoznam vrcholov v Bielych Karpatoch zahŕňa pomenované vrcholy s nadmorskou výškou nad 800 m n. m. Zoznam vychádza z údajov, dostupných na stránkach hiking.sk[1]. Ďalej boli použité príslušné turistické mapy KČT a VKÚ Harmanec.

Zoznam vrcholovUpraviť

# Vrchol Výška (m) Súradnice Štát Prístup
1. Veľká Javorina 970 48°51′28″S 17°40′32″V / 48,85778°S 17,67556°V / 48.85778; 17.67556 (Veľká Javorina) Česko / Slovensko    
2. Chmeľová 925 49°04′28″S 18°09′14″V / 49,07444°S 18,15389°V / 49.07444; 18.15389 (Chmeľová) Slovensko  
3. Jelenec 925 48°51′37″S 17°42′10″V / 48,86028°S 17,70278°V / 48.86028; 17.70278 (Jelenec) Česko / Slovensko neznačkovaný
4. Veľký Lopeník 911 48°55′01″S 17°46′58″V / 48,91694°S 17,78278°V / 48.91694; 17.78278 (Veľký Lopeník) Česko / Slovensko    
5. Kobylinec 911 49°07′10″S 18°09′55″V / 49,11944°S 18,16528°V / 49.11944; 18.16528 (kobylinec) Slovensko neznačkovaný
6. Malý Lopeník 881 48°55′39″S 17°46′48″V / 48,92750°S 17,78000°V / 48.92750; 17.78000 (Malý Lopeník) Česko neznačkovaný
7. Zrnová 854 49°07′39″S 18°12′23″V / 49,12750°S 18,20639°V / 49.12750; 18.20639 (Zrnová) Slovensko neznačkovaný
8. Kobylec 845 48°56′02″S 17°47′16″V / 48,93389°S 17,78778°V / 48.93389; 17.78778 (Kobylec) Česko  
9. Durda 842 48°51′15″S 17°38′51″V / 48,85417°S 17,64750°V / 48.85417; 17.64750 (Durda) Slovensko  
10. Průklesy 836 49°05′01″S 18°05′27″V / 49,08361°S 18,09083°V / 49.08361; 18.09083 (Průklesy) Česko  
11. Holý vrch 830 49°04′58″S 18°04′54″V / 49,08278°S 18,08167°V / 49.08278; 18.08167 (Holý vrch) Česko  
12. Kýčera 828 49°10′13″S 18°11′39″V / 49,17028°S 18,19417°V / 49.17028; 18.19417 (Kýčera) Slovensko neznačkovaný
13. U Bětina javoru 828 48°51′14″S 17°40′03″V / 48,85389°S 17,66750°V / 48.85389; 17.66750 (U Bětina javoru) Česko  
14. Biely vrch 819 49°04′20″S 18°07′58″V / 49,07222°S 18,13278°V / 49.07222; 18.13278 (Biely vrch) Slovensko neznačkovaný
15. Čupec 819 48°50′49″S 17°37′14″V / 48,84694°S 17,62056°V / 48.84694; 17.62056 (Čupec) Česko / Slovensko  
16. Končitá 817 49°09′11″S 18°07′07″V / 49,15306°S 18,11861°V / 49.15306; 18.11861 (Končitá) Česko / Slovensko  
17. Dúžnik 807 48°53′57″S 17°51′03″V / 48,89917°S 17,85083°V / 48.89917; 17.85083 (Dúžnik) Slovensko  
18. Grúň 801 48°55′56″S 17°46′20″V / 48,93222°S 17,77222°V / 48.93222; 17.77222 (Grúň) Česko  

Pozri ajUpraviť

ReferencieUpraviť

Externé odkazyUpraviť

ZdrojUpraviť