Zoznam vrcholov v Moravsko-sliezskych Beskydách

zoznamový článok projektov Wikimedia
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Zoznam vrcholov v Moravsko-sliezskych Beskydách zahŕňa pomenované vrcholy s nadmorskou výškou nad 1 000 m n. m. Zoznam vychádza z údajov, dostupných na stránkach hiking.sk[1] a Tisicovky.cz[2]. Za hranicu pohoria je považovaná hranica rovnomenného geomorfologického celku.

Lysá hora, najvyšší vrch pohoria
Smrk, 2. najvyšší vrch
Kněhyně, 3. najvyšší vrch
Veľký Polom, najvyšší vrch slovenskej časti

Zoznam vrcholovUpraviť

# Vrchol Výška (m) Súradnice Prístup
1. Lysá hora 1 324 49°32′46″S 18°26′51″V / 49,54611°S 18,44750°V / 49.54611; 18.44750 (Lysá hora)      
2. Smrk 1 277 49°30′29″S 18°22′14″V / 49,50806°S 18,37056°V / 49.50806; 18.37056 (Smrk)  
3. Kněhyně 1 258 49°29′45″S 18°18′45″V / 49,49583°S 18,31250°V / 49.49583; 18.31250 (Kněhyně)   traverz
4. Smrk J 1 248 49°30′06″S 18°21′52″V / 49,50167°S 18,36444°V / 49.50167; 18.36444 (Smrk)  
5. Malchor 1 219 49°33′17″S 18°26′58″V / 49,55472°S 18,44944°V / 49.55472; 18.44944 (Malchor)  
6. Čertův mlýn 1 206 49°29′22″S 18°18′06″V / 49,48944°S 18,30167°V / 49.48944; 18.30167 (Čertův mlýn)    
7. Travný 1 203 49°33′42″S 18°30′26″V / 49,56167°S 18,50722°V / 49.56167; 18.50722 (Travný)  
8. Malý Smrk 1 174 49°30′37″S 18°23′13″V / 49,51028°S 18,38694°V / 49.51028; 18.38694 (Malý Smrk)   traverz
9. Radhošť 1 129 49°29′31″S 18°13′22″V / 49,49194°S 18,22278°V / 49.49194; 18.22278 (Radhošť)    
10. Radegast 1 106 49°28′57″S 18°15′15″V / 49,48250°S 18,25417°V / 49.48250; 18.25417 (Radegast)    
11. Radegast Z1 1 103 49°29′04″S 18°14′48″V / 49,48444°S 18,24667°V / 49.48444; 18.24667 (Radegast)  
12. Radegast Z2 1 099 49°29′14″S 18°14′13″V / 49,48722°S 18,23694°V / 49.48722; 18.23694 (Radegast)  
13. Tanečnice 1 084 49°29′39″S 18°16′33″V / 49,49417°S 18,27583°V / 49.49417; 18.27583 (Tanečnice)  
14. Ropice 1 083 49°35′48″S 18°35′14″V / 49,59667°S 18,58722°V / 49.59667; 18.58722 (Ropice)  
15. Tanečnice Z 1 077 49°29′35″S 18°16′04″V / 49,49306°S 18,26778°V / 49.49306; 18.26778 (Tanečnice)  
16. Magurka 1 068 49°28′51″S 18°18′57″V / 49,48083°S 18,31583°V / 49.48083; 18.31583 (Magurka)
17. Veľký Polom 1 067 49°30′22″S 18°40′16″V / 49,50611°S 18,67111°V / 49.50611; 18.67111 (Veľký Polom)    
18. Malý Polom 1 061 49°30′35″S 18°35′53″V / 49,50972°S 18,59806°V / 49.50972; 18.59806 (Malý Polom)
19. Slavíč 1 055 49°34′06″S 18°35′19″V / 49,56833°S 18,58861°V / 49.56833; 18.58861 (Slavíč)
20. Nořičí hora 1 047 49°30′28″S 18°16′15″V / 49,50778°S 18,27083°V / 49.50778; 18.27083 (Nořičí hora)
21. Velká Stolová 1 046 49°30′41″S 18°18′03″V / 49,51139°S 18,30083°V / 49.51139; 18.30083 (Velká Stolová)
22. Ostrý 1 044 49°36′04″S 18°39′24″V / 49,60111°S 18,65667°V / 49.60111; 18.65667 (Ostrý)   traverz
23. Zmrzlý vrch 1 043 49°30′06″S 18°16′30″V / 49,50167°S 18,27500°V / 49.50167; 18.27500 (Zmrzlý vrch)
24. Javorový vrch 1 035 49°37′14″S 18°36′26″V / 49,62056°S 18,60722°V / 49.62056; 18.60722 (Javorový vrch)  
25. Burkov vrch 1 032 49°29′46″S 18°38′22″V / 49,49611°S 18,63944°V / 49.49611; 18.63944 (Burkov vrch)   traverz
26. Burkov vrch Z 1 021 49°29′47″S 18°37′22″V / 49,49639°S 18,62278°V / 49.49639; 18.62278 (Burkov vrch)   traverz
27. Smrčina 1 015 49°35′12″S 18°36′41″V / 49,58667°S 18,61139°V / 49.58667; 18.61139 (Smrčina)   traverz
28. Slavíč JV 1 011 49°33′47″S 18°36′10″V / 49,56306°S 18,60278°V / 49.56306; 18.60278 (Slavíč)
29. Čuboňov 1 011 49°29′52″S 18°36′07″V / 49,49778°S 18,60194°V / 49.49778; 18.60194 (Čuboňov)
30. Malá Stolová 1 009 49°30′33″S 18°18′56″V / 49,50917°S 18,31556°V / 49.50917; 18.31556 (Malá Stolová)   traverz
31. Nad Kršlí 1 002 49°30′50″S 18°35′12″V / 49,51389°S 18,58667°V / 49.51389; 18.58667 (Nad Kršlí)
32. Šindelná 1 001 49°36′50″S 18°36′14″V / 49,61389°S 18,60389°V / 49.61389; 18.60389 (Šindelná)  

ReferencieUpraviť

  1. http://mapy.hiking.sk/
  2. Moravskoslezské Beskydy na Tisicovky.cz

ZdrojUpraviť