Otvoriť hlavné menu

Zoznam vrcholov vo Veporských vrchoch

zoznamový článok projektov Wikimedia
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)
Fabova hoľa (1 439 m)
Klenovský Vepor (1 338 m)
Dlhý grúň (1 061 m)
Obrubovanec (1 020 m)
Zákľuky (1 012 m)
Gazdová (1 009 m)
Sedmák (1 004 m)

Zoznam vrcholov vo Veporských vrchoch zahŕňa pomenované vrcholy s nadmorskou výškou nad 1 000 m n. m. Zoznam vychádza z údajov, dostupných na stránkach hiking.sk[1]. Ako hranica pohoria bola uvažovaná hranica rovnomenného geomorfologického celku[2].

Zoznam vrcholovUpraviť

# Vrchol Výška (m) Súradnice Podcelok Prístup
1. Fabova hoľa 1 439 48°46′24″S 19°53′08″V / 48,77333°S 19,88556°V / 48.77333; 19.88556 (Fabova hoľa) Fabova hoľa    
2. Javorinka 1 435 48°46′59″S 19°52′24″V / 48,78306°S 19,87333°V / 48.78306; 19.87333 (Javorinka) Fabova hoľa neznačkovaný
3. Psica 1 397 48°47′05″S 19°51′13″V / 48,78472°S 19,85361°V / 48.78472; 19.85361 (Psica) Fabova hoľa neznačkovaný
4. Malá Smrekovica 1 375 48°47′29″S 19°53′58″V / 48,79139°S 19,89944°V / 48.79139; 19.89944 (Malá Smrekovica) Fabova hoľa neznačkovaný
5. Klenovský Vepor 1 338 48°41′19″S 19°46′08″V / 48,68861°S 19,76889°V / 48.68861; 19.76889 (Klenovský Vepor) Balocké vrchy  
6. Veľká Smrekovica 1 322 48°48′01″S 19°52′39″V / 48,80028°S 19,87750°V / 48.80028; 19.87750 (Veľká Smrekovica) Fabova hoľa neznačkovaný
7. Lešník 1 312 48°47′28″S 19°50′18″V / 48,79111°S 19,83833°V / 48.79111; 19.83833 (Lešník) Fabova hoľa neznačkovaný
8. Vysoký vrch 1 263 48°45′23″S 19°54′50″V / 48,75639°S 19,91389°V / 48.75639; 19.91389 (Vysoký vrch) Fabova hoľa neznačkovaný
9. Skalka 1 256 48°48′24″S 19°53′28″V / 48,80667°S 19,89111°V / 48.80667; 19.89111 (Skalka) Fabova hoľa neznačkovaný
10. Ďurová 1 228 48°48′00″S 19°49′28″V / 48,80000°S 19,82444°V / 48.80000; 19.82444 (Ďurová) Fabova hoľa neznačkovaný
11. Slatvinské 1 213 48°48′32″S 19°54′56″V / 48,80889°S 19,91556°V / 48.80889; 19.91556 (Slatvinské) Fabova hoľa neznačkovaný
12. Čierťaž 1 204 48°46′05″S 19°27′36″V / 48,76806°S 19,46000°V / 48.76806; 19.46000 (Čierťaž) Čierťaž neznačkovaný
13. Blato 1 195 48°47′27″S 19°48′58″V / 48,79083°S 19,81611°V / 48.79083; 19.81611 (Blato) Fabova hoľa neznačkovaný
14. Jeleňová 1 174 48°44′20″S 19°29′18″V / 48,73889°S 19,48833°V / 48.73889; 19.48833 (Jeleňová) Čierťaž neznačkovaný
15. Veľké Čelno 1 172 48°45′36″S 19°28′48″V / 48,76000°S 19,48000°V / 48.76000; 19.48000 (Veľké Čelno) Čierťaž  
16. Železná brána 1 164 48°39′16″S 19°44′28″V / 48,65444°S 19,74111°V / 48.65444; 19.74111 (Železná brána) Balocké vrchy neznačkovaný
17. Chocholná 1 162 48°36′07″S 19°38′50″V / 48,60194°S 19,64722°V / 48.60194; 19.64722 (Chocholná) Sihlianska planina neznačkovaný
18. Kolba 1 162 48°45′09″S 19°27′05″V / 48,75250°S 19,45139°V / 48.75250; 19.45139 (Kolba) Čierťaž neznačkovaný
19. Mitrová 1 154 48°46′09″S 19°29′49″V / 48,76917°S 19,49694°V / 48.76917; 19.49694 (Mitrová) Čierťaž  
20. Čierny vrch 1 153 48°49′06″S 19°55′07″V / 48,81833°S 19,91861°V / 48.81833; 19.91861 (Čierny vrch) Fabova hoľa neznačkovaný
21. Michalová 1 149 48°48′13″S 19°46′33″V / 48,80361°S 19,77583°V / 48.80361; 19.77583 (Michalová) Fabova hoľa neznačkovaný
22. Kučalach 1 141 48°44′45″S 19°52′38″V / 48,74583°S 19,87722°V / 48.74583; 19.87722 (Kučalach) Fabova hoľa neznačkovaný
23. Tri chotáre 1 141 48°39′38″S 19°43′40″V / 48,66056°S 19,72778°V / 48.66056; 19.72778 (Tri chotáre) Balocké vrchy    
24. Černákov vrch 1 138 48°49′13″S 19°57′09″V / 48,82028°S 19,95250°V / 48.82028; 19.95250 (Černákov vrch) Fabova hoľa neznačkovaný
25. Kráľovská hora 1 131 48°48′13″S 19°50′50″V / 48,80361°S 19,84722°V / 48.80361; 19.84722 (Kráľovská hora) Fabova hoľa neznačkovaný
26. Rozsypok 1 128 48°41′42″S 19°48′13″V / 48,69500°S 19,80361°V / 48.69500; 19.80361 (Rozsypok) Balocké vrchy  
27. Žliabky 1 128 48°44′31″S 19°27′11″V / 48,74194°S 19,45306°V / 48.74194; 19.45306 (Žliabky) Čierťaž  
28. Drahová 1 118 48°37′08″S 19°42′03″V / 48,61889°S 19,70083°V / 48.61889; 19.70083 (Drahová) Balocké vrchy  
29. Bykovo 1 110 48°34′56″S 19°39′49″V / 48,58222°S 19,66361°V / 48.58222; 19.66361 (Bykovo) Sihlianska planina  
30. Čierťaž 1 102 48°37′27″S 19°39′24″V / 48,62417°S 19,65667°V / 48.62417; 19.65667 (Čierťaž) Sihlianska planina  
31. Magura 1 101 48°48′41″S 19°50′33″V / 48,81139°S 19,84250°V / 48.81139; 19.84250 (Magura) Fabova hoľa neznačkovaný
32. Gindura 1 098 48°50′08″S 20°01′44″V / 48,83556°S 20,02889°V / 48.83556; 20.02889 (Gindura) Fabova hoľa  
33. Machnáčov grúň 1 097 48°40′33″S 19°45′16″V / 48,67583°S 19,75444°V / 48.67583; 19.75444 (Machnáčov grúň) Balocké vrchy  
34. Holý vrch 1 096 48°47′02″S 19°28′44″V / 48,78389°S 19,47889°V / 48.78389; 19.47889 (Holý vrch) Čierťaž neznačkovaný
35. Široký grúň 1 093 48°41′59″S 19°47′08″V / 48,69972°S 19,78556°V / 48.69972; 19.78556 (Široký grúň) Balocké vrchy neznačkovaný
36. Rácovo 1 089 48°48′39″S 19°59′39″V / 48,81083°S 19,99417°V / 48.81083; 19.99417 (Rácovo) Fabova hoľa neznačkovaný
37. Šopisko 1 084 48°40′15″S 19°44′02″V / 48,67083°S 19,73389°V / 48.67083; 19.73389 (Šopisko) Balocké vrchy  
38. Báňova 1 078 48°42′43″S 19°48′39″V / 48,71194°S 19,81083°V / 48.71194; 19.81083 (Báňova) Balocké vrchy neznačkovaný
39. Tlstý javor 1 068 48°41′02″S 19°38′27″V / 48,68389°S 19,64083°V / 48.68389; 19.64083 (Tlstý javor) Balocké vrchy neznačkovaný
40. Skalka 1 064 48°36′31″S 19°38′38″V / 48,60861°S 19,64389°V / 48.60861; 19.64389 (Skalka) Sihlianska planina neznačkovaný
41. Dlhý grúň 1 061 48°40′23″S 19°39′38″V / 48,67306°S 19,66056°V / 48.67306; 19.66056 (Dlhý grúň) Balocké vrchy  
42. Kostolný vrch 1 058 48°42′17″S 19°50′35″V / 48,70472°S 19,84306°V / 48.70472; 19.84306 (Kostolný vrch) Balocké vrchy neznačkovaný
43. Turníky 1 052 48°42′27″S 19°30′00″V / 48,70750°S 19,50000°V / 48.70750; 19.50000 (Turníky) Balocké vrchy neznačkovaný
44. Suchá 1 041 48°44′29″S 19°30′13″V / 48,74139°S 19,50361°V / 48.74139; 19.50361 (Suchá) Čierťaž neznačkovaný
45. Bánovo 1 039 48°42′59″S 19°49′42″V / 48,71639°S 19,82833°V / 48.71639; 19.82833 (Bánovo) Balocké vrchy neznačkovaný
46. Nad Králičkou 1 037 48°40′09″S 19°42′05″V / 48,66917°S 19,70139°V / 48.66917; 19.70139 (Nad Králičkou) Balocké vrchy neznačkovaný
47. Vasilov 1 037 48°49′29″S 19°59′46″V / 48,82472°S 19,99611°V / 48.82472; 19.99611 (Vasilov) Fabova hoľa neznačkovaný
48. Oltárne 1 034 48°39′29″S 19°47′05″V / 48,65806°S 19,78472°V / 48.65806; 19.78472 (Oltárne) Balocké vrchy neznačkovaný
49. Ostrý grúň 1 032 48°43′40″S 19°28′29″V / 48,72778°S 19,47472°V / 48.72778; 19.47472 (Ostrý grúň) Balocké vrchy neznačkovaný
50. Obrubovanec 1 020 48°41′14″S 19°36′19″V / 48,68722°S 19,60528°V / 48.68722; 19.60528 (Obrubovanec) Balocké vrchy neznačkovaný
51. Smolová 1 019 48°46′35″S 19°30′31″V / 48,77639°S 19,50861°V / 48.77639; 19.50861 (Smolová) Čierťaž  
52. Zákľuky 1 012 48°41′57″S 19°32′58″V / 48,69917°S 19,54944°V / 48.69917; 19.54944 (Zákľuky) Balocké vrchy  
53. Gazdov 1 009 48°43′15″S 19°31′09″V / 48,72083°S 19,51917°V / 48.72083; 19.51917 (Gazdov) Balocké vrchy neznačkovaný
54. Brzáčka 1 005 48°45′58″S 19°25′19″V / 48,76611°S 19,42194°V / 48.76611; 19.42194 (Brzáčka) Čierťaž neznačkovaný
55. Sedmák 1 004 48°39′42″S 19°40′31″V / 48,66167°S 19,67528°V / 48.66167; 19.67528 (Sedmák) Balocké vrchy  
56. Bánsky grúň 1 003 48°38′07″S 19°40′38″V / 48,63528°S 19,67722°V / 48.63528; 19.67722 (Bánsky grúň) Balocké vrchy neznačkovaný
57. Pomývačný grúň 1 002 48°43′11″S 19°47′06″V / 48,71972°S 19,78500°V / 48.71972; 19.78500 (Pomývačný grúň) Balocké vrchy neznačkovaný
58. Holý vrch 1 000 48°46′36″S 19°25′48″V / 48,77667°S 19,43000°V / 48.77667; 19.43000 (Holý vrch) Čierťaž neznačkovaný
59. Lômik 1 000 48°44′10″S 19°47′11″V / 48,73611°S 19,78639°V / 48.73611; 19.78639 (Lômik) Balocké vrchy neznačkovaný

Pozri ajUpraviť

ReferencieUpraviť

ZdrojUpraviť