Nárájaní (zóna): Rozdiel medzi revíziami

Smazaný obsah Přidaný obsah
Bronto (diskusia | príspevky)
d Narayani premiestnená na Narajani
Bronto (diskusia | príspevky)
Bez shrnutí editace
Riadok 1:
'''Narajani''' je jedna zo 14 zón Nepálu. Leží v [[Terai]] a hraničí s Indiou na juhu. VäčšímeVäčšími mestami sú Hetauda, Bharatpur, Birganj, Ratnanagar, Kalaia a GaurBirgandž.
 
Na území NarayaniNarajani leíleží najstarší a najznámejší nepálsky národný park Chitwan[[Čhitwan]] ( 932km² ), považovaný za jednu z najrozmanitejších prírodných rezervácií Ázie, známej svojimi bengálskymi tigeramitigrami a indickými nosorožcami. Na juhovýchode je park doplňovaný prírodnou rezerváciou Parsa Wildlifes o rozloherozlohou ďalších 499km².
Narayani je jednou z mála oblastí, ktoré boli až doteraz relatívne nedotknuté nepokojmi maoistických povstalcov. Je jednou z relatívne prosperujúcich oblastí Nepálu so živým obchodom s Indiou, dopady čoho je zreteľne možné vidieť v pohraničnom meste Birgunj. Hetauda je správnym stredisko tejto oblasti.
 
NarayaniNarajani je jednou z mála oblastí, ktoré boli až doteraz relatívne nedotknuté nepokojmi maoistických povstalcov. Je jednou z relatívne prosperujúcich oblastí Nepálu so živým obchodom s Indiou, dopadydôsledky čoho je zreteľne možné vidieťvidno v pohraničnom meste BirgunjBirgandž. Hetauda je správnym stredisko tejto oblasti.
 
Hetauda je správnym stredisko tejto oblasti. Narajani je rozdelené na 5 okresov.
[[Image:Narayani districts.png|thumb|right|250px|Okresy Narayani]]
 
[[Kategória:Zóny Nepálu]]
Narayani je rozdelené na 5 okresov :
[[en:Narayani Zone]]
#Bara
#Chitwan
#Makwanpur
#Parsa
#Rautahat