Diskusia:Tlaková potenciálna energia/Archív diskusie k článku: Rozdiel medzi revíziami

Smazaný obsah Přidaný obsah
Otm (diskusia | príspevky)
Samo (diskusia | príspevky)
reakcia Otm
Riadok 94:
::::::: Myslel som posunutie piestu o objem V, je to tak uz lepsie? Pri kvapaline tiez existuje izobaricky dej, izobaricky = nemeni sa tlak. V clanku sa pracuje s akousi pochybnou kvapalinou, ktora nielenze nie je nestlacitelna, ale je mozne ju stlacit na nulovy objem bezo zmeny tlaku:-) --[[Redaktor:Samo|Samo]] 21:01, 29. december 2008 (UTC)
:::::::: Kde sa v článku hovorí o stlačení na nulový objem? Ako môžeš hovoriť o izobarickom deji či rovnakom tlaku, keď z bernoulliho rovnice jednoznačne vyplýva, že v miestach s rôznym prierezom je tlak rôzny. Naozaj nerozumiem. --[[Redaktor:Otm|Otm]] 21:56, 29. december 2008 (UTC)
::::::::: O izobarickom deji som nehovoril v suvislosti s Bernoullim, to je asi drobne nedorozumenie. Izobaricky dej som spominal v suvislosti s clankom, kde je mlcky predpokladany. O stlaceni na nulovy objem sa v clanku hovori, ked sa spomina posun piestu o dlzku l, ktora, aspon ak obrazok neklame, je vzdialenost piestu od steny nadoby. --[[Redaktor:Samo|Samo]] 22:17, 29. december 2008 (UTC)
Späť na stránku „Tlaková potenciálna energia/Archív diskusie k článku“.