Hodvábnictvo: Rozdiel medzi revíziami

Smazaný obsah Přidaný obsah
Luckas-bot (diskusia | príspevky)
d r2.7.1) (robot Pridal: cs:Hedvábnictví
Karolko (diskusia | príspevky)
Riadok 16:
* Rangheri, J., Thám, K. I.: 1813. Poučenj o dobýwánj hedbáwj (hedbáwnictwj) w Čechách: wěrné, prosté, na wlastnj zkussenosti založené uwedenj, kterak se s hedbáwopředy neb hedbávnými hausenkami zde w zemi lehce a s gistotau y s užitkem zacházeti má. J. Rangheri, 75 pp.
* Fišer, J.: 1845. Hedbáwnictwj w Čechách, čili naučenj o moruši a pěstowánj hedbáwných čerwů. A. J. Landfras, 32 pp.
* Pátek, J.: 1860. Učebnj kniha o hedwábnictwj. Karl Winiker, 89 pp.
* Špatný, F.: 1863. Hedvábnictví se zvláštním ohledem na dějepis hedvábnictví vůbec a v Čechách a na Moravě zvláště, hedvábnické jednoty v Čechách, morušnictví čili pěstování moruší, chování hedvábníčků a vyrábění látek hedvábných. Antonín Renna, Praha, 59 pp.
* Anonym: 1863. Pěstování moruší a hedvábnictví v Praze. Navedení pro pány okresní jednatele české jednoty k pěstování moruší a hedbávnictví v Praze. A. Renna, Praha, 6 pp.
* Šíbl, H.: 1864. Pěstování moruší, čili, Stručné navedení jak snadným způsobem lze vyráběti hedvábí: dle původního rukopisu od praktického hospodáře, jenž se po mnohá léta pěstováním moruší a hedvábnictvím zabýval, prostonárodně roku 1789 sepsaného. Stručné navedení jak snadným způsobem lze vyráběti hedvábí. Hynek Šíbl, Plzeň, 30 pp.
* Liebich, K.: 1865. Hedbávnictví dle zásad rozumových. Český spolek pro pěstování moruší a hedbávnictví v Praze, 34 pp + II. prílohy.
* Březina, F.: 1879. Praktické pojednání o hedvábnictví pro dům vůbec a učitele zvláště. Fr. A. Urbánek, Praha, 40 pp.
* Potůček, A.: 1894. Hedvábnictví a pěstování stromů morušových : Poučení o chovu bourců, přípravě vajíček, líhnutí, krmení housenek, o výnosu, jakož i vyskytujících se nemocech hedvábníků. Návod ku zužitkování a vyrábění hedbáví. Potůček, Adolf, Praha: A. Reinwart, 50 p.