Wikipédia:Autobiografia: Rozdiel medzi revíziami

Smazaný obsah Přidaný obsah
init
 
kat.
Riadok 11:
Autori márnivých článkov často píšu o sebe. Všeobecne prevláda názor, že nie je šťastné začať písať článok sám o sebe, bez ohľadu na to, ako dôležití sa cítite byť. Ak vytvoríte článok sám o sebe, s veľkou pravedpodobnosťou sa rýchlo objaví na stránke [[Wikipédia:Rýchle zmazanie|hlasovaní o zmazaní článku]], čo však ešte neznamená, žu bude nakoniec vymazaný, a rozpúta sa diskusia o oprávnenosti vášho kroku. K dlhým diskusiám viedli aj články o Wikipediánoch, ktorí sú naozaj slávne osobnosti, ak si ich sami založili alebo editovali.
 
Je to predovšetkým preto, že [[Wikipédia:Nestranný uhol pohľadu|nestranné vytváranie článkov]] vyžaduje i nestranné posúdenie dôležitosti a [[Wikipédia:Overiteľnosť|overiteľnosti]]. Posudzovanie [[Wikipédia:Významnosť (ľudia)|vlastnej významnosti]] je nevhodné, počkajte, až článok o vás založí niekto iný. Vyhýbajte sa nekonečným sporom o dôležitosti, faktickej správnosti a neutralite článku, ktorý pojednáva o niečom, v čom vy osobne figurujete. V prípade, že chcete taký článok vytvoriť alebo významne prerobiť alebo rozšíriť, prediskutujte to s ostatnými. Pokiaľ ste naozaj taká dôležitá osobnosť, určite sa skôr či neskôr nájde iný autor, ktorý túto prácu urobí za vás.
<!--
Je to především proto, že [[Wikipedie:Nezaujatý úhel pohledu|nestranné vytváření článku]] vyžaduje i nestranné posouzení důležitosti a [[Wikipedie:Ověřitelnost|ověřitelnosti]]. Posuzování [[Wikipedie:Významnost (lidé)|vlastní významnosti]] je nevhodné, počkejte, až článek o vás založí někdo jiný. Vyhýbejte se nekonečným sporům o důležitosti, faktické správnosti a neutralitě článku, který projednává o něčem, v čem vy osobně figurujete. V případě, že chcete takový článek vytvořit nebo významně předělat nebo rozšířit, prodiskutujte to s ostatními. Pokud jste opravdu tak důležitá osobnost, určitě se dříve či později najde jiný autor, který tuto práci udělá za vás.
 
<!--
Někteří z nás se dokonce domnívají, že i dodatečné editování takového článku je z principu nežádoucí. Pokud se přesto rozhodnete článek o vás vylepšit, přidávejte prosím jen takové informace, které snesou měřítko [[Wikipedie:NPOV|neutrálního úhlu pohledu]] a [[Wikipedie:Ověřitelnost|zdejší pravidla ověřitelnosti]]. V každém případě je vhodné takové změny doprovodit krátkým komentářem na diskusní stránce příslušného článku.
 
Riadok 31:
* [[Wikipédia:Propagačný článok]]
* [[Wikipédia:Biografie]] – technické a štylistické rady na písanie životopisných článkov
 
[[Kategória:Wikipédia]]
 
[[cs:Wikipedie:Autobiografie]]