Pomoc:Premenovanie stránky: Rozdiel medzi revíziami

Smazaný obsah Přidaný obsah
Bubamara (diskusia | príspevky)
{{Pracuje sa}}, preklad z cs wiki
 
Bubamara (diskusia | príspevky)
nepracuje sa
Riadok 1:
{{Pracuje sa}}
Občas dochádza k situácii, že je potrebné nejakej stránke potrebné zmeniť názov. Môže sa to stať z rôznych dôvodov:
* V názve je preklep či pravopisná chyba.
Řádek 11 ⟶ 10:
 
== História stránok ==
Premenovanie stránky zachováva jej históriu z času pred, ako aj po presune. Celá sa nachádza na stránke [[Pomoc:História stránky]] s novým názvom, na ktorej je aj uvedený záznam o premenovaní. Zachovanie histórie je základným dôvodom, prečo sa stránky musia presúvať týmto spôsobom (a nie napr. pomocou [[w:cs:Copy&paste|copy&paste]]).
<!--
Ak je třebapotrebné nejaký text presunúť pomocí copy&paste (napřnapr. připri rozdělenírozdelení jednéjednej stránky na víceviac podrobnějšíchpodrobnejších), uvádějteuvádzajte laskavěprosím informaciinformáciu o původnípôvodnej stráncestránke vev [[ProjectWikipédia:shrnutíZhrnutie editaceúprav|shrnutízhrnutí editaceúprav]] a na diskusnídiskusnej stráncestránke nového článku.
== Presunutie s výmenou presmerovania ==
Ak stránka s novým názvom už existuje, ale je len presmerovaním na starý názov, ''bude možné'' presunutie urobiť – v takom prípade si stránka s obsahom a presmerovač vymenia názvy. Najčastejšou príčinou takejto operácie je vrátenie predchádzajúceho premenovania, teda premenovanie na názov, ktorý stránka už predtým mala. Táto operácia sa nemôže realizovať, ak stránka s presmerovaním obsahuje nejakú ďalšiu históriu, v takom prípade je potrebné požiadať o spoluprácu niektorého [[Wikipédia:Správcovia|správcu]]. Ten môže v prípade potreby stránku, ktorá prekáža zmazať (pozri nižšie).
 
TakovéTakéto přesměrovánípresmerovanie sesa na stráncestránke [[SpeciálníŠpeciálne:Recentchange|posledníchposledných změnzmien]] zobrazí jakoako „Stránka X přesunutapresunutá na Y ''s výměnouvýmenou přesměrovánípresmerovania''“.
== Přesunutí s výměnou přesměrování ==
Pokud stránka s novým názvem již existuje, ale je pouhým přesměrováním na starý název, ''bude možno'' přesunutí provést – v takovém případě si stránka s obsahem a přesměrovač vymění názvy. Nejčastější příčinou takové operace je vrácení předchozího přejmenování, tzn. přejmenování na název, který stránka už dříve měla. Tuto operaci nelze provést, pokud stránka s přesměrováním obsahuje nějakou další historii, v takovém případě je potřeba požádat o spolupráci nějakého [[Project:Správci|správce]], který může v případě nutnosti překážející stránku smazat (viz níže).
 
== PřesměrovačePresmerovače na starý názevnázov ==
Takové přesměrování se na stránce [[Speciální:Recentchange|posledních změn]] zobrazí jako „Stránka X přesunuta na Y ''s výměnou přesměrování''“.
Ak na predchádzajúci názov viedlo nejaké presmerovanie, nebude po presune fungovať! Preto je ''nevyhnutné'' takéto presmerovače nájsť (pomocou funkcie ''{{MediaWiki:Whatlinkshere}}'') a ručne ich opraviť tak, aby viedli na nový názov.
 
== Oprava copy&paste přesunůpresunov (pouzeiba správcisprávcovia) ==
== Přesměrovače na starý název ==
Niektorí užívatelia o funkcii na premenovanie stránky nevedia a presunú obsah stránky ručne. Výsledkom je, že história stránky je rozdelená medzi dve (či viac) rôzne strany. Za určitých okolností sú správcovia schopní opraviť to tak, že zlúčia históriu stránok.
Pokud na předchozí název vedlo nějaké přesměrování, nebude po přesunu fungovat! Je proto ''nezbytně nutné'' takové přesměrovače najít (pomocí funkce ''{{MediaWiki:Whatlinkshere}}'') a ručně je opravit tak, aby vedly na nový název.
 
'''Upozornenie:''' túto operáciu môže vrátiť späť iba vývojár, ktorý na ňu potrebuje veľmi veľa času: musí ručne prejsť každú jednotlivú verziu a priradiť ju na príslušnú pôvodnú stránku. Nerobte nasledujúce kroky, ak si nimi nie ste istí a neviete presne čo robíte.
== Oprava copy&paste přesunů (pouze správci) ==
Někteří uživatelé o funkci pro přejmenování stránky nevědí a přesunou obsah stránky ručně. To vede k tomu, že historie stránky je rozdělená mezi dvě (či více) různých stran. Za určitých okolností jsou správci schopni opravy tím, že sloučí historie stránek.
 
Na zlúčenie histórií je potrebné urobiť nasledovné:
'''Upozornění:''' tuto operaci může vrátit zpět pouze vývojář, kterého to stojí ohromnou spoustu času: je třeba k tomu ručně projít každou jednotlivou verzi a přiřadit ji na příslušnou původní stránku. Neprovádějte následující kroky, pokud si nejste jisti tím, co děláte.
# Predpokladajme, že cieľom je zlúčiť históriu úprav zo ''Slovensko/Dejiny'' (pôvodný názov) do histórie ''Dejiny Slovenska'' (nový názov):
# Zmažte ''Dejiny Slovenska'', ako zhrnutie úprav vyplňte „dočasné zmazanie kvôli zlučeniu histórie“.
# Premenujte ''Slovensko/Dejiny'' na ''Dejiny Slovenska'' pomocou nástroja na premenovanie.
# Obnovte smazanouzmazanú stránku ''DějinyDejiny ČeskaSlovenska'' (pomocípomocou [[SpeciálníŠpeciálne:Undelete]]).
# Upravujte ''Dejiny Slovenska'' kvôli obnoveniu najnovšej verzie.
 
Ke sloučení historií je třeba provést následující:
# Předpokládejme, že cílem je sloučit historii editací z ''Česko/Dějiny'' (původní název) do historie ''Dějiny Česka'' (nový název):
# Smažte ''Dějiny Česka'', jako shrnutí editace vyplňte „dočasné smazání pro sloučení historie“.
# Přejmenujte ''Česko/Dějiny'' na ''Dějiny Česka'' pomocí nástroje pro přejmenování.
# Obnovte smazanou stránku ''Dějiny Česka'' (pomocí [[Speciální:Undelete]]).
# Editujte ''Dějiny Česka'' pro obnovení nejnovější verze.
-->
[[Kategória:Pomocník Wikipédie|Premenovanie stránky]]
 
[[cs:Nápověda:Přejmenování stránky]]
[[da:Wikipedia:Hvordan flytter jeg en side]]
[[de:Wikipedia:Artikel verschieben]]