Otvoriť hlavné menu

Aleš Brichta

český rockový spevák

Ing. Aleš Brichta (* 9. august 1959, Praha) je český rockový spevák. Bol zakladajúcim členom a vedúcou osobnosťou českej heavymetalovej skupiny Arakain. V súčasnosti vystupuje so svojou vlastnou skupinou Aleš Brichta Band. Aleš Brichta je vzdialený príbuzný ruského vojnového maliara Vasilija Vasilijeviča Vereščagina (1842 – 1904).

V roku 2008 bol poslucháčmi českého Radia Beat zvolený v kategórii „Osobnosť“ do Beatovej siene slávy.[1] K päťdesiatke Aleša Brichtu vznikla v roku 2009 nahrávka AB 50 - A Tribute to Aleš Brichta.[2]

MuzikályUpraviť

DiskografiaUpraviť

Sólová kariéraUpraviť

  • Růže pro Algernon (1994)
  • Ráno ve dveřích Armády spásy (1996)
  • Hledač pokladů (1998)
  • Dívka s perlami ve vlasech - Best Of (2000)
  • American Bull (2001)
  • Aleš Brichta 12x (2001)
  • American Bull - New Edition (2002)
  • Anděl posledního soudu (2003)
  • Legendy 2 (2004)

ArakainUpraviť

GrizzlyUpraviť

Aleš Brichta BandUpraviť

  • Divadlo snů (2006)
  • Nech si to projít hlavou (2007)
  • Best Of: Beatová síň slávy (2008)
  • Deratizer (2009)
  • 50 - TESLA ARENA true live (2009)
  • Grizzly (2010)

Aleš Brichta ProjectUpraviť

  • Údolí sviní (2013)

Aleš Brichta TrioUpraviť

ProjektyUpraviť

  • Zemětřesení (1993)
  • Hattrick (2000)
  • Zemětřesení - Live (2001)
  • Hattrick I+II (2004)

KompilácieUpraviť

  • Dej mi víc… Olympic (1992)
  • Souhvězdí Gott (1999)
  • Karel Gott 70 [TV koncert] (2009)

ReferencieUpraviť

Externé odkazyUpraviť