Art Carney

americký herec

Arthur William Matthew Carney (* 4. november 1918, Mount Vernon, New York, USA – † 9. november 2003, tamže) bol americký herec, držiteľ Oscara za najlepší herecký výkon vo filme Harry a Tonto z roku 1974.

Art Carney
americký herec
americký herec
Narodenie4. november 1918
Mount Vernon, New York, USA
Úmrtie9. november 2003 (85 rokov)
Mount Vernon, New York, USA
Odkazy
CommonsSpolupracuj na Commons Art Carney

Filmografia (výber)Upraviť

  • 1941: Pot o' Gold
  • 1964: The Yellow Rolls-Royce
  • 1967: Sprievodca ženatého muža
  • 1974: Harry a Tonto
  • 1977: The Late Show
  • 1978: House Calls
  • 1979: Vo veľkom štýle
  • 1979: Sunburn
  • 1980: Defiance
  • 1980: Fighting Back
  • 1980: Roadie
  • 1981: St. Helens
  • 1981: Take This Job and Shove It
  • 1983: Better Late Than Never
  • 1984: The Naked Face
  • 1984: The Night They Saved Christmas
  • 1984: The Muppets Take Manhattan
  • 1985: The Blue Yonder
  • 1993: Posledný akčný hrdina

Iné projektyUpraviť

  •   Commons ponúka multimediálne súbory na tému Art Carney

Externé odkazyUpraviť

ZdrojUpraviť

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Art Carney na českej Wikipédii.